Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Humenboy

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még csak egy hónapja járok vonattal Dunakesziről dolgozni, de máris ismerős arcokkal utazom. Ott van egyrészt az a szőke lány, akit eddig csak úgy láttam, mint aki headsetet használva beszél a telefonján. Néha angolul, néha magyarul, de legtöbbször spanyolul csevegi végig a…..
Volt, aki a napokban azzal keresett meg, hogy Dunakeszinek nincs szüksége még egy "pitypang újságra", van belőle elég és egyébként is, a dunakesziek nem kíváncsiak Dunakeszi megismertetésére. Nos, nem tudom, lehet, hogy így van, de mint a gyarló ember általában, úgy én is…..
A párommal nemrég úgy döntöttünk, hogy komolyabbra fűzzük kapcsolatunkat. Egy ideje már együtt élünk, a lakás azonban, ami eddig az otthonunk volt egyrészt kicsinek bizonyult, másrészt az egyedüli tulaj a párom volt. Egy másik városban viszont az én nevemen is volt egy pici…..
A karácsony a végtelen csomagrendelések, -kiszállítások és ennek következtében az ilyen típusú Homár-posztok szeretettel teli időszaka. Én csak azt nem értem, hogy a webáruházak miért ígérnek valamit, amit nem tudnak betartani? Vagy miért nem tartják be, ha beígérték?…..
Humenboy 2014.12.31 10:27:41
Nagyon bírom, hogy sok magyar a weben rendel meg dolgokat (főleg műszaki cikkeket) mondván, hogy ott mennyivel olcsóbb, mint az üzletekben aztán csodálkozik, hogy nem kerek a történet. Nincs gyári garancia vagy csak kevesebb, mint ami az üzletben vásárolthoz járna, nincs magyar nyelvű leírás, a csomagban nincs benne plusz tartozék, ha reklamációja van nem éri el a céget, nem kapja vissza a pénzt, stb. A nevezett webáruház amúgy egy vicc, én csak állásinterjún voltam náluk, de már abból látszódott, hogy komolytalan és katasztrófa a cég. De ismerősöm rendelt tőlük, ők b*szták el a dolgokat és az ismimnek kellett kimenni hozzájuk személyesen, hogy korrigálják a hibájukat...
A futárhoz meg csak annyit, hogy a cégek csak arra vállalnak garanciát, hogy a csomagot sértetlenül éppen szállítják le, azaz külsérelmi nyom, szakadás, átázás, stb. nem lesz rajta. Arra nem vállalnak garanciát, hogy a csomagoláson belül mi a helyzet. Én 2 évig vezettem egy cég on-line értékesítési részlegét és nagyon sok küzdelmünk volt a futárcéggel, hogy a csomagot felbontva derült ki, hogy a termék eltört, kifolyt stb. A másik, hogy ha a futár előtt is nyitod ki azt a futár már nem viheti vissza, mert előtte át kell venned ahol elismered, hogy a csomag sértetlen volt, tehát a futárcég teljesítette, amit vállalt a csomagot sértetlenül leszállította...
Itt a DPD volt a futár. Mi kutyakaját rendelünk minden hónapban és van olyan webáruház, amelyik a DPD-vel szállít és lazán megcsinálják, hogy reggel a DPD kiküldi az sms-t, e-mailt, hogy aznap kapod a csomagot és nem jön meg a csomag mondván, hogy a futárnak nem volt ideje kihozni....
Ma Magyarországon a munkakeresés nem egyszerű, mert igaz, hogy hivatalosan alig van munkanélküliség, de valahogy mégsem olyan könnyű új munkát találni.  Ha az ember mégis úgy dönt vagy abba a helyzetbe kerül, hogy munkát kell keresnie és nincsenek olyan kapcsolatai, hogy pár nap…..
Múlt héten több helyen is foglalkoztak azzal, hogy Svájcban népszavazás lesz a 4000 svájci frankos minimálbérről, ami kb. 1 millió Forintnak felelne meg. A népszavazáson végül elutasították a svájciak a kezdeményezést.Ezt a hírt hallva több gondolatom is támadt és nem…..