Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blacklord

0 bejegyzést írt és 1550 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019. augusztus 10-én rendeztek először a lengyelországi Plock városában "LMBT Pride" felvonulást. A rendezvény különös végeredménnyel zárult: a róla szóló tudósítások ahelyett, hogy melegjogokkal vagy a résztvevőkkel foglalkoztak volna, egy 15 éves lengyel fiúra irányították rá a figyelmet, aki a…..
blacklord 2019.08.19 15:51:40
@csakférfi: Ha mondjuk egy szkinhed csőcseléket akart volna megakadályozni abban, hogy teszem azt a cigánysoron megfélemlítsen, akkor igen, bátor lenne. De hogy a békés felvonulókkal szemben odaállt a kereszttel a kezében, abban nem igazán tudom, hogy mi a nagy truváj. Valahogy nem a melegjogi aktivisták szoktak rendszeresen velük egyet nem értő embereket megverni (vagy rosszabb), csak mondom.
A nagy felebaráti, keresztényi érzületben éppen csak azt felejtitek el, ami a kereszténység lényege lenne: a szeretet. Ami megint csak pontosan azt mutatja, hogy az egyház alapvetően fából vaskarika, és a vallásos emberek alapvetően sokkal, de sokkal intoleránsabbak, mint a nem-hívő átlag állampolgárok.
blacklord 2019.08.20 12:11:54
@MAXVAL bircaman közíró: igen, igen, és az se a hatalom hibája, ha a választás előtt 1 nappal hozott törvény alapján begyűjtött ellenzéki jelöltek nem indulhatnak, tiszta sor. :-))))))
„A gyermekek érzelmi magatartása szüntelenül befolyásolja a gondviselőét, és fordítva, a skála egyik végén kölcsönösen örömtelibb, a másikon pedig csüggesztőbb mindennapokhoz vezetve.” (Walter Mischel) Akinek vannak gyerekei valószínűleg megélte már, hogy a kis porontyok olykor mennyire idegesítők…..
blacklord 2019.03.06 13:04:34
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
blacklord 2019.01.14 12:00:06
@nagyelemer: "ahogyan Varju László nekiszalad /rátámad/ a Fegyveres Biztonsági Őrökre:" Érdekes dolgokat látsz te a narancshallucináció ködén át. Szerintem meg elindul, és kimegy a képből, utána már csak a dulakodás látszik.
blacklord 2019.01.14 12:07:57
@cleanwater: Nincs, ilyen ostoba, alávaló és kártékony féregből nincs több pár ezernél, ebben biztos vagyok.
blacklord 2019.01.14 12:12:46
@444: izzadj még, kisboci, csak így tovább! Nagyon ügyesen próbálkozol az aktuális videóról terelni... na jó, annyira azért mégsem.
"olyan helyen ahová már nyilván nincs joga" Szép próbálkozás, csak épp teljesen hibás - szép párhuzam veled, és a munkahelyed egész intézményével.
Eddig 40 angol középiskolában tiltották be eddig a szoknyaviselést annak érdekében, hogy gender-semleges egyenruhákat viseljenek a gyerekek. Sokan örülnek ennek, mert eddig a lányokat szoknya viselésére kötelezte az iskolai egyenruha, mások szerint viszont a szoknyák nem „kínosak…..
blacklord 2018.12.18 18:17:30
@Berelhetoreklamfelulet: lol, mivel a természetben rengeteg szoknyás nőstény- és nadrágos hímállat rohangál... Fuss ennek a gondolatnak neki még egyszer!
Tegnap focimeccsen ültömben – nekem mindig ott támadnak a világmegmentő gondolataim és nem a budin mint a többségnek – azon elmélkedtem, hogy mennyire meghatározza az életünket a környezet, ami körbevesz, annak minden részletével egyetemben. (Aztán innen elkanyarodtam mindenfelé, legalábbis ebben a…..
blacklord 2018.11.19 14:13:46
@Today05: ...mert szerinted tényleg annyival többet tud vagy teljesít akármelyikünk, mint a szüleink? Lol. A meglevő körülményekhez alkalmazkodunk, és kész. Az eszközeinket sokkal-sokkal könnyebb használni ma, mint 30 éve volt, velük sokkal hatékonyabbak is vagyunk jó sok téren, cserében viszont az élet sokkal pörgősebb, és a társadalom sokkal egyenlőtlenebb, mint akkor volt. Hogy ez kinek jó? A felső 0.1%-nak nagyon, az utána következő 99.9%-nak meg jóval kevésbé.
Valahogy hiányzik szerintem a reflexió, hogy miért is kéne mindenkinek egyre többet és többet dolgoznia pl, mikor soha a világtörténelemben nem termelt még ekkora értéket a tipikus nyugati ország lakosa per fő. Simán elképzelhető lenne olyan modell is, ahol mindenki 3 napot dolgozik és 4 nap csinál, amihez kedve van - a gazdaság elbírná. Ehelyett mindenki pörög, stresszben ég, hajtjuk a fogyasztást, a státuszt, a kertes házat, a cruise shipes nyaralást, az újabb és újabb elvárásokat igyekszünk kielégíteni, egyre többet és többet dolgozunk, ráadásul időegység alatt hatékonyabban is, és a kollektív életminőség süllyed a béke s---e alá. Még egyszer: kinek jó ez igazából? Tényleg szükséges ez?
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
  Véget ért egy korszak. A Miss Amerika szervezői bejelentették, hogy a továbbiakban nem szépségversenyként működnek. Nincs többé bikinis felvonulás, helyette a jelöltek és a zsűritagok közti interaktív beszélgetést élvezhet a nagyérdemű. A résztvevőket immáron nem a kinézetük alapján fogják…..
blacklord 2018.07.04 12:15:44
@G. Nagy László: "Nem hiszem, hogy bele kéne nyúlni a világ természetes folyásába." Ez azért elég messzire vezet, ennyi erővel még mindig dolgozhatnának a gyerekmunkások a bányákban is, hiszen az is csak a világ természetes folyása... A gazdasági-szociális előnnyel járó igazságtalanságok, amelyek amúgy a társadalom egészét tekintve nagy valószínűséggel (nagyon) károsak, maguktól nem fognak megszűnni. Ugyanez igaz az egyre erősödő társadalmi egyenlőtlenségekre is, ami nagyon-nagyon kevés ember életvitelére igazából elenyésző határhozadékot (plusz pár többszáz millió dolláros jacht vagy villa) rengeteg embernek húsbavágó szükségletei (gyerek oktatása, egészségügyi ellátás, stb) rovására valósít meg.
blacklord 2018.07.04 12:32:33
@G. Nagy László: :-) Élj le egy napot nőként, aztán beszéljünk erről újra.
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
blacklord 2018.05.07 13:54:43
@Los Alamuszi: 14 év felett ültetik külön a gyereket. Azért kevés tini van, aki addigra elviselhetetlenül viselkedik - szerintem.
JogÁsz Lófej az ágyban 2018.04.29 16:05:40
Emlékeznek ugye a Keresztapa „visszautasíthatatlan ajánlatára”? Ez az a jelenet, amikor a gyengébb idegzetű nézők elkapják szemüket a filmvászonról. Kép: Life  forrás: Youtube Vajon mi lehetett az a visszautasíthatatlan ajánlat, amivel Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke…..
blacklord 2018.04.30 23:55:22
@n_dy: Mondjuk az, amelyik felhízlalt egy oligarchát jó kövérre, csak azért, hogy 2014-től kezdve a legerősebb ellenzéki hang legyen az országban? :-)
Kicsit unom már, hogy a blogom felét Habony Árpád tematizálja, de ez a bejegyzés erre a véleménycikkre reflektál. Gyetvai Viktor a Független Diákparlament alapítója, szervezője, nem diákönkormányzati vezető, nehezen is lehetne az, hiszen már egyetemista. Nem diktált le senkinek semmit, mi, a…..
blacklord 2018.01.12 10:41:42
Ó, hát ez gyönyörű, egyből 6 fideszes kamu-nick kommentelt! A jó úton járhattok. Birca amúgy jó eséllyel csak troll, de még akkor is marad 5, yeeeahhh!
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: @Gandosz: @legális: @röf: @csobi2011: @Rettegek mert ballib vagyok:
Szomorú életetek lehet, drága Fidesz-felszopók, részvétem!

A szervezőknek pedig sok sikert, előbb-utóbb az ország többsége agy nélkül is fel fog riadni ebből a horthista-komcsi-putyinista korcs rémálomból, amit Orbánék sunyin építgetnek...
Nézett-e mostanában tükörbe oldalról, s ha igen, netán észrevett-e nyaka és háta találkozásánál egy kisebb-nagyobb domborulatot?  Ez a halmocska, amelyet a köznyelvben – micsoda diszkrimináció! – banyapúpnak hívunk, és sajnos napról-napra több embert érint, bizony nem a sors ajándéka. Akár hiszi,…..
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
blacklord 2017.07.05 09:10:12
@legitim puccsista: Bezzeg kormányunk és pártunk, az ő ajkaikat aztán soha, de soha nem hagyná el egy hazug szó sem... :-)
Ha nem látnám az eredményét ennek a 7 éves rombolásnak, még vígan mulatnék is a hozzád hasonló, lóf...sszal kilóra megvett görcsök intellektuállis szerencsétlenkedésein (a.k.a. "munka" a kubatovi értelemben). Így azonban leginkább indulatok ébrednek bennem többek között irányodban is, ami megint csak nem egy konstruktív megközelítés.
Ha nem is annyira alávaló, ami csinálsz, mint mondjuk a migránsok elleni uszítás, de legalább ostoba, mert minimális intelligenciával bíró embereket nehéz az energiamegmaradás ellen uszítani. Aztán lehet, hogy a te megbízatásod pont azt szolgálja, hogy a Fideszes törzsszavazók 0.1-1%-át, aki félrekattintás vagy ki tudja mi révén ilyen messzire tévelyeg a jó meleg akoltól, annak gyorsan megadd az exit koordinátákat. Azért őszintén kíváncsi lennék, hogy a hozzád hasonló ember hogyan tud minden nap tükörbe nézni...
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
blacklord 2017.04.06 12:17:58
@pamut: nekem is abszolút ez jutott eszembe
Lassan egyetértés alakul ki, hogy Orbán Viktor célja a Közép-európai Egyetem (CEU) elleni támadással az, hogy párbeszédre kényszerítse Trumpot, aki annak ellenére nem foglalkozik a magyar miniszterelnökkel, hogy az ritka kivételként az elsők közt támogatta, és roppant közel érzi magához. Hogy a CEU…..
blacklord 2017.04.04 09:14:35
@szemétpasi: alternative fact-nek hívják newspeakben, a források meg amúgy is fake news-ok és/vagy reakciós zárványok...
1898-ban érkezett meg a német származású Friedrick Trump a Yukonhoz. Tavasszal nyitott egy éttermet, olcsó alapanyagból  - döglött ló - készítette a vendéglő specialitását, a ló steak-et. Később helyet teremtett egy extra szolgáltatásnak is, ami mágnesként vonzotta a környékbeli aranyásókat. Elnök…..
blacklord 2017.01.16 21:22:35
@Qqcska Kázmér: Vazz, kedves egyszerű programú Fideszdroid, az neked megvan, hogy Simicska ki révén lett milliárdos? Segítek, nem a Fecó... :-)
blacklord 2017.01.16 21:26:57
@lippsi vagy?: Olyan izgalmas, ahogy a hozzátok hasonló színes nickű balfékek hogy, hogy nem, minden héten egy az egyben a kormánypropra hajazó, természetesen 100%-ig eredeti gondolataitokat szöktetitek szárba... Az már izgibb lenne, ha elővennétek néha egy-egy régebbi ist...ööö...Viktor-állítást, pl. hogy mit gondolt a ruszkikról úgy 2008-ban, vagy az EU-nál árulkodásról, vagy a magánnyugdíjpénztárakról 2010 előtt, és azt fejtenétek ki... :-D
Az a helyzet, hogy még a pornófilmek felszopóit is jobban tisztelem nálatok, ti elvtelen, szolgalelkű görcsök.
Hogy jön ahhoz egy ilyen rohadt nihilista bilibsi blogger, hogy dr. Orbán Viktor Mihály miniszterelnök urat, hazánk korszakos vezetőjét csak úgy leökrözze? - kiáltott fel Békemenetelő Józsi bácsi, miközben a bejegyzés címét olvasva a rendkívül informatív Lokál című periodikát dühösen az asztalra…..
blacklord 2016.12.05 13:39:44
@maxval bircaman BircaHang szerk: Hááááát, Jack the Ripper is közismert. De hogy ez neki, vagy főleg nekünk jó-e, hááát...
Gyakran felmerül egy egyszerű kérdés: éjjel rendelkezésre áll-e a napenergiával megtermelt áram? Túlegyszerűsítve úgy is szokták ezt kérdezni, hogy éjszaka süt-e a nap, de ez félreértésekre adhat okot, így járjuk körbe ennél alaposabban a témát. Ennek során többek között szó esik napelemekről,…..
blacklord 2016.10.24 22:33:11
Én ezt kicsit osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy a 850 kWh kapacitást pl. úgy lehetne még elérni, hogy 6120 köbméter vizet ötven méter magasra kell pumpálni. Ami háztartásonként egy kb. 60 méter magas és 23 méter átmérőjű gömb víztárolót jelentene... Kegyetlen durvák a nagyságrendek, és valahol szerintem azt mutatják, hogy a nyugati civilizáció nagyon-nagyon elkényeztette magát az utóbbi 50-60 évben. A különbözet ugyanis nem valami rejtélyes mágia, hanem a fosszilis anyagok felelőtlen tüzelésének következménye. Így szerintem nem lesz más hátra, mint az energiafogyasztás drasztikus visszafogása (első körben energiatakarékosságal, aztán pedig visszafogás piaci mechanizmusok révén).
A jelenlegi ütemben nem 2, hanem 4 fokot fog emelkedni a Föld átlaghőmérséklete 2100-ra - és ez sokkal, de sokkal durvább lesz mindenkinek, mint ha most mindenki megharmadolná az energiafogyasztását (más kérdés, hogy nem sokan közülünk lesznek még itt 2100-ban). De pl. ha csak a 2003-as hőhullám 70.000es halálozási rátáját nézzük (
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18241810 ), akkor nem nehéz már most se belátni, hogy nagyon kemény dolgok állnak még előttünk...
Apró megjegyzés a végére: a Tesla árul egy Powerpack nevű, jóval nagyobb (95 kWh kapacitású) egységet is. Ebből 9 kéne egy háztartásnak, ami valamivel lejjebb nyomná a kiszámított árat (de aláírom, hogy az összes többi, a számolás során elhanyagolt tényező ennél nagyobb hatással bír a másik irányba).
blacklord 2016.10.28 12:03:15
@Négyzetrács: hát, nekem lennének azért még egyéb ötleteim is, hogy hova mehetne a feles kapacitás nyáron... Elektroautók töltése, hidrogéngáz fejlesztése, stb.
blacklord 2016.10.28 12:07:50
@Négyzetrács: viszont cserébe környezetterhelés szempontjából más a fekvése... (atom ui. biztosan nem működik fosszilisok nélkül).
A 2015. december 6-án, Mikulás napján megfigyelhető időjárás megint egy olyan tipikus helyzetet teremtett (hasonlóan az egy hónappal ezelőtti szmogriadós időszakhoz), amikor a villamosenergia-rendszerben lévő időjárásfüggő nap- és szélerőművek semmit, de semmit nem érnek. És…..
blacklord 2016.10.24 20:34:06
"Ipari méretű villamosenergia-tárolás hiányában" itt van az egész bejegyzés kulcsa.
Mivel az emberi energiafogyasztás mintázata NEM egyezik meg a (mai?) atomerőművek inherens ON-OFF jellegével (visszaterhelhetőség lehetősége nagyon minimális), ezért bárhogy is nézem, CSAK atomerőművel vagy CSAK megújulóval a jelenlegi formájában biztos nem fog működni az elektromos hálózat.
Ergó két opció marad: vagy nagyon komoly befektetések mennek a tárolásba ("ipari méretű villamosenergia-tárolás"), vagy továbbra is kellenek szénhidrogének. Én személy szerint úgy gondolom, hogy az emberiség nagyon nagy hibát követ el már a +2˘C-os céllal is, ami még így is jelenleg úgy tűnik, hogy vágyálom marad (nem véletlen, hogy gyakorlatilag minden klímakutató depressziós...).
Innentől azon kell gondolkozni, hogy mit akarunk inkább? Szénhidrogéneket CO2-befogással (ami autóknál és egyéb kisebb egységeknél szintén kizárt, így ott eleve valami más energiatárolási forma után kell nézni), esetleg a két világ közötti hidrogéngáz-fejlesztés, esetleg sűrített levegőtárolás vagy bődületesen nagy kapacitású villamos elemek.
Én jelenleg üdvözölném, ha Magyarországon akár atomból, akár nap-, szél- vagy geotermikus energiából fejlesztenénk hidrogéngázt, vagy sűrített levegőt, vagy akár csak vizet pumpálnánk fel SOK tározóba meg le (ld. Nagymaros) - ugyanis az elefánt továbbra is szobában van: nem kerülhetőek meg a fosszilisok, amíg az energiatárolás kérdése terítékre nem kerül. Ergó felfogásbeli kérdés, hogy most akkor atom-e vagy megújuló (belefér-e az atomhulladék és a biztonsági kihívások vagy sem), de egy működő elektromos hálózathoz mindkettő mellé szükséges vagy energiatárolás, vagy fosszilis. És ez szerintem manapság fontosabb kérdés, mint az, hogy akkor most atom-e vagy sem...
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
blacklord 2016.09.05 17:04:00
@Matney: ezekkel mind egyetértek, nekem is hiányoznak a listáról.
Az álláskeresők közül sokakat akár közösségi oldalon való megnyilvánulások miatt is kiszórhatnak a szóbajöhető jelöltek közül. Hogy jó-e, ha utánajárnak a leendő munkáltatók a Facebookon a jelölteknek vagy sem (én spec. nem tartom fair-nek a jelölttel szemben ezt), azt egy másik poszt témája…..
blacklord 2016.05.25 13:13:44
@jobangel: Azért kezdjük azzal, hogy az én FB-profilom úgy van beállítva, hogy a borítóképet láthatják még a barátaim barátai is csak. Kíváncsi vagyok, hogy innentől mégis hogy akarnak ilyen információkat a profilomról összeszedni... Valahogy nem hiszem, hogy az átlagos cégnek módjában állna akár feltörni, akár titkosszolgálati módszerrel, akár a FB-tól magától ezt beszerezni. Innentől ez az egész cikk úgy, ahogy van, okafogyott.
finnhun "Én most kávét iszom" 2016.04.26 23:45:13
  Amint az közismert, Kövér László pedellus házelnök kitiltotta a fél nembaráti sajtót a parlamentből, mert túl hevesen próbálták megtudni a véleményét az MNB közpénzköltő szokásairól. Ahogy követtem a sajtótudósításokat és azok értelmezését a közösségi média esetlegesen elém kerülő bugyraiban,…..
Mióta csinos is kerítés zárja be(ki) Magyarországot, ezen létesítmény támogatói két falrengető révet szoktak hozni mellette. Az egyik, ha nem akarok kerítést, vigyek haza egy menekültet. Erre szavakat sem érdemes pazarolni. A másik, hogy azzal bezzeg nincs bajom, ha az…..
blacklord 2015.10.16 12:17:56
@chrisred: ne viccelj már velem. A DEA több volt igazgatója nyilatkozta már, hogy a drogok ellenes háború egy orbitális nagy kudarc, ami az eredeti célját (a droghasználat megfékezését) nem éri el, cserébe felfegyverzett egész tartományokat Mexikóban, és több millió embert börtönbe juttatott az USA-ban pl. saját célú marihuána-termesztés miatt.
Vendégszerzőnk: Kiss Heléna, a Nők a feminizmus ellen társalapítója            Kitüntető figyelemmel kíséri oldalunkat Karafiáth Orsolya. Hazánk európai értelemben…..
blacklord 2015.08.07 11:59:50
@Magustanonc: Pontosan. Azt veti K. szemére, amit aztán lendületes tollvonásokkal maga is elkövet... Az meg külön ínyencség, hogy hogy az üvegplafont és a jövedelmi egyenlőtlenséget "Erről szól a fizetési különbségekről való csúsztatás"-ként kezeli. Stockholm-szindróma, vagy mi magyarázhatja ezt? :-)
blacklord 2015.08.07 12:21:18
@egalion:
Kezdjük az általánossal.
"egy igazságot, azt, amiből egyszerre csak egy lehet. " Lol. Ezt mondjad szerintem a pakisztániaknak-indiaiaknak, a zsidóknak-palesztinoknak vagy, mondjuk, a szlovákoknak és nekünk magyaroknak. :-))))

Nézzük akkor specifikusan, amit írtál:
"a számozott felsorolásban pedig, bár úgy teszel, mint aki pontról-pontra cáfol, valójában csak abszurdnak szánt kérdéseket teszel fel, és nem jutsz velük semmilyen értelmes konklúzióra"

Szerintem meg nem, méghozzá ezért:

1. Miért ne lenne az érv, hogy csak azért, mert a férfiak között egyenlőtlenség volt, attól még a nők helyzete lehetett még a férfiakénál is kiszolgáltatottabb?

2. Nem is szorul különösebben magyarázatra

3. Ez is tök egyértelmű, ha nem lett volna feminizmus, ma talán továbbra se végezhetnének felsőfokú tanulmányokat a nők. Nem jó talán, hogy végezhetnek?

4. Ez itt tényleg nem teljesen kiforrott, OK

5. Szintén értelmes érv

6. Teljesen OK

7. Megint csak értelmes érv, attól még, hogy a férfiak jó részének se volt beleszólása a döntéshozatalba, attól még a nőknek még kisebb (konkrétan 0) volt.

8. Itt pedig végképp jó lenne kifejtened, hogy pontosan melyik pontjával nem értesz egyet.

Nagyon, de nagyon röhejes, amit itt mindegyik oldal csinál. A sok-sok személyeskedés és sértegetés helyett talán célszerűbb lenne a megfogalmazott állításokra, az azokat alátámasztó vagy cáfoló tényekre és az ezekből kiindulva megfogalmazott tézisekre/ azok cáfolataira koncentrálni. Itt a többség ugyanis úgy akar gyors pontokat szerezni, hogy általános iskolai szövegértelmezési készség birtokában érthetetlen dolgokat állít a másik véleményéről.