Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gusztáv és a kerület

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
9 kérdésben kért interjút az ittlakuk.hu : 1. Melyik az a hely a kerületben, amit a legjobban szeret és miért? Az Almássy tér a kedvencem, pontosabban mellette elsétálva a Wesselényin - ennek családi okai vannak. 2. Melyik az a három dolog a kerületben, amin semmiképpen nem…..
Gusztáv és a kerület Október 12 2014.10.11 18:06:31
0, A lakbéreket vissza állítjuk a négy évvel ezelötti szintre – nem lehet magasabb mint a közös költség! Tilalmi listás házakban 8-12 év után végre a lakók felszabadítása, anyagi kompenzálása, lehetőség kiköltözésre 1, Népszavazást Erzsébetvárosban! Megszüntetjük a…..
Szeretném elmondani ebben a bankározó országban, hogy egy önkormányzat (város, kerület) éves költségvetése több milliárd forint is lehet. Erre a kedves állampolgárok hol vámügyintézőket, hol halbiológusokat, hol politológiás hallgatókat, ne adj isten sportvezetőket…..
Legnagyobb sajnálatomra sem Vattamány Zsolt, sem pedig Farkas Ferenc nem vett részt azon a vitán, amit a romkocsma-negyed témában szerveztek szombatra az autómentes napon a Szimplába. Én 4  évvel ezelőtt is elmentem egy ilyen fórumra. Akkor még csak pár utcát érintettek ezek a…..
Köszönöm az erzsébetvárosi polgároknak a bizalmat, hogy indítottak polgármester-jelöltként, ... valamint a segítséget illetve támogatást, amit az erzsébetvárosi demokraták és liberálisok nyújtottak ehhez. Pártonkívüliségemet megőrizve az Új7 képviselőjeltjeivel, és az…..
Éjszakai szabálysértés? Birtoksérelem a házban, az utcán? Hangoskodás miatti zajszintmérés azonnal!? Azonnali intézkedést akarunk akkor, amikor az esemény bekövetkezik és még bizonyítható. Az Új7 civil egyesület eltökélt abban, hogy érvényt szerezzen a létező…..
Svájc mintaország. Polgárai rendszeresen kinyilvánítják véleményüket népszavazáson. A magyar törvények megengedik, hogy önkormányzatok is kiírjanak népszavazásokat, de erre nem volt példa Erzsébetvárosban az elmúlt 24 évnyi önkormányzás során. Senkise volt kíváncsi az…..
Az Új7 (Új Erzsébetvárosért Demokrata Kör) és jelöltjei az eredeti szintre kívánják visszacsökkenteni a lakbéreket, a 2010-es összegre. Akkor kezdte a Fidesz a fura "rezsicsökkentését", amivel majdnem 100%-al, azaz duplájára nőttek a lakbérek. Sokan többet fizetnek, mint…..
Bár a körút a fővároshoz tartozik, de emlékszem amikor véleményezésre és telepítésre javasolták a képviselő-testületi ülésen ezt az ízléstelenséget - és átment ez a plasztik ocsmányság. Jelenleg így virít egy üres "butik". Eredetileg újságos, virágos és trafik…..
Nem, nem a bibliai értelemben vett bűnökre gondoltam. Azok, akik nem rendszeres olvasói a programunknak, amit az Új7 és kerületi választók segítségével itt gyűjtünk össze, ők nem tudják, hogy szinte minden bejegyzésben elmondjuk az aktuális kerületvezetés hibáit, ... ezért…..
"a sas, meg a légy, ... meg a veréb, és a muslinca" Kedvenc jövevényszavam a "disztingválni", amit illedelmes viselkedésnek hisznek sokan, pedig az alapja, az eredeti jelentése: szétválasztás, elválasztani. Az ember akkor tud helyesen viselkedni, ha dolgokat, helyzeteket szét tud…..
Na jó, ez nem állapot. Ez méltatlan a utcai "szendergőkre", és méltatlan arra, aki a háza kapuján már kilépni se tud reggel. Lám már a Fasor környéke sem a  régi. A közterület munkáját nem lehet az irodai dolgozók sémája szerint működtetni. Olyan rugalmas érdekvédelmi…..
Az egyik legkellemesebb lakógyűlésem ebben a szép udvari kertben zajlott. Külön öröm volt számomra a ház "vasutas" jellege, hiszen atyai nagyszüleim is szakszervezetükhöz tartoztak - lévén, hogy az Utasellátónál dolgoztak a Keleti Pályaudvaron. Igy nyári diákmunkáim is kötnek…..
Számos lakógyűlést szerveztem, és legtöbbször vizesedő oldalfalú udvarokon. Van ahol önerőből küzdenek ellene. Víz-záró és penészálló vakolat felvitele kell a tégla kezelése és kiszáradása után. ... És akkor mi van még belül, a lakásban? Programunk a földszinti…..
Gusztáv és a kerület AZ ITÉLET 2014.07.05 12:24:26
Itélet született az erzsébetvárosi ingatlan-ügyek, és egyéb hivatali visszaélések tárgyában. A Kúria jogerős döntése értelmében súlyos korrupció történt kerületünkben: Legalább négy ingatlan ügyében találta ezt megalapozottnak a bíróság, ebből kettő kisérleti…..
A képmutatás felsőfokán jár a Fidesz vezette Erzsébetvárosi Önkormányzat. Állitólag a zajszennyezés és a szórakozóhelyek elszaporodása ellen is küzdenek, ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy kifejezetten önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat is olyan céllal adnak ki, hogy…..
Az önkormányzat vezetése hivatalosan az ittélők nyugalma mellett áll ki - írom: hivatalosan. Valóságosan a Polgármesteri Hivatal képtelen, vagy a lakók benyomása szerint nem is kívánja megóvni a nyugalmukat. Ezen a fotón egy szórakozóhely menekülési útvonala látható - ezt…..
Mindig is érdekelt a hely története, ahol születtem és lakom. Ha a házak falai mesélni tudnának, az érdekes lenne. Külföldön járva zavart, amikor egykor magyarlakta területeken azt éreztem, hogy elhallgatják a történelem egy-egy szeletét. Kassát szlovák városnak, Brassót…..
Erzsébetváros sokszínű, multi-kulturális, és befogadó hely. Ennek így is kell maradnia. Az ember sok mindent megért, és elfogad az idő múlásával, lehetnek más politikai nézeteink, lehet eltérő izlésünk, vágyaink. Vannak viszont a toleranciának is határai, amik egyrészét a…..
Ez az éjszakai felvétel 2014 május 23-án este fél 10-kor készült a Király utca - Kazinczy utca sarkán. A csendéletnek nem nevezhető alkotás fő alakjaiból egy fiatal felnőtt hintázik, miközben partnernője pedig azért nem látható, mert letolt bugyival a baloldali bokros rész…..
Elméletileg elfogadható lenne, hogy közpénzből közterület fejlesztés legyen elsősorban, azaz a terek és utcák szépüljenek - nem pedig magán tulajdonban lévő társasházak, ... de ezzel két gond van. 1, A közterületi felújítások jelenleg túl drágának tűnnek, a…..
Ott kezdődik a gond, hogy az átlagpolgár nem gondol bele, hogy egy döntésével a választáson, több mint egymilliónyi forint jövőbeni sorsáról dönt. Ez az övé, a ráeső rész, ami nincs a zsebében, de 4 évre évi több milliárd forint sorsáról rendelkezik előre. Mivel ez a…..
Miért vagyunk? A polgár hisz abban, hogy hatással lehet a környezetére, és van véleménye. A véleményt, ha kikristályosodik, azt képviselni kell. A sajtóban és az önkormányzat hivatalában kívülről-belülről. Ez a blog, mind a kikristályosodást, mind pedig a képviseletet…..