Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enok mester (törölt)

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óvatosan nyisd ki az újságot, nehogy kiessen a Fradi! - ezzel a slágerviccel kezdődött, és egy bundabotránnyal végződött a '84-es bajnokság tavaszi idénye. Ideális korszak ez a hurráoptimistáknak és a pesszimistáknak egyaránt.Az Ú.Dózsa folytatja a kupaküzdelmeit a…..
Magyar csodák az európai kupákban, botrányoktól terhes ősz az NB I-ben. Nyilasi az Austria Wienben, Szokolai a Grazban, egy legendás metrófogantyú pedig az Üllői úton. Vezéregyénisége nélkül szétesik a Ferencváros és botaldozik Rába ETO. Feltörekvőben…..
Enok mester (törölt) 2009.12.04 10:06:41
@montipájton: Mezreklám? A Honvédnak volt a Skála, a Fradinak talán valamelyik üdítőital volt az első...
Enok mester (törölt) 2009.12.05 06:53:30
@kroos: A háromszoros bajnok Honvédban volt egy Tóth József, de nem a Jokka, bár ő is védőt játszott.
ELŐZETES a nepperszótár babaállapot címszó alatt következő tallózásából. Az agyvérzsírom tolultsága   maximális , ha autóhirdetéseken szörfölvén ez a szó megcsikordul. Autóvigéc koromban ugyanis kemény utóítéletekel voltam kénytelen módosítani korábbi…..
Enok mester (törölt) 2009.12.04 11:38:00
Megtörtént az, amire az induláskor aligha számítottunk. Tizedik - jubileumi - részéhez érkezett focitörténeti sorozatunk. 1983 tavaszánál járunk a visszatekintésben. Mészöly válogatottja, immár a győriekkel feltöltve, nekivág az EB selejtezőknek. Kiderül, hogy mennyit ér…..
Csapatépítés a VB után. Kiöregedett egy generáció, velük tovább nem lehet. Jön az UEFA Kupagyőztes, a Real Madrid, a St. Étienne és a Standard Liege. A Rába ereje teljében tér vissza az európai kupákba. Közben itthon alaposan megváltoztak a hazai…..
Enok mester (törölt) 2009.11.19 17:35:45
@kroos: Dajka talán 24-25-szörös válogatott, ennek ellenére középcsatárként címeres mezben csupán egy öngólra volt képes, a szovjetek ellen.
Enok mester (törölt) 2009.11.20 06:23:08
Lehet, hogy hat évet kapott Kovács A., de akkor azt később csökkenthették, mert a '86/87-es idényben már védett.

@Szvesnyikov: Tényleg Király és Petry jutott volna a legtovább? Mészáros? Sáfár? Gujdárnak is ígéretesen keresztül kezdődött a görög karrierje. Vagy említhetnénk az utolsó éveire külföldön kivirágzott Brockhausert és Gulyást is.
Akinek viszont tényleg ezerszer jobban alakulhatott volna a sorsa, az a Gelei Karcsi, aki válogatott képességekkel éveket töltött a Honvéd kispadján.
Enok mester (törölt) 2009.11.20 10:11:08
@Naumov: Ez a '85-86-os szezon volt.
A világbajnokságra készülő felforgatott válogatottra rá sem lehet ismerni. Erőtlen győzelmek és két hazai vereség a felkészülési mérkőzéseken. Baljós eredmények a VB előtt. Eközben itthon hengerel a Rába ETO. Gólzáporos rangadón dől a bajnoki cím sorsa. Mészöly…..
Enok mester (törölt) 2009.11.05 10:05:19
@Naumov: Ferenc... asszem, Lakatos Ferenc...
Enok mester (törölt) 2009.11.05 10:06:33
@Naumov: Az osztrák meccs mellett volt még egy hazai döntetlen is a horvátokkal, mindkét gólt Kereszturi rúgta.
Csoportelsőként jutunk ki a világbajnokságra! Drámai döntetlen Bukarestben, parádés játék a Népstadionban, gólzáporos győzelem Norvégia ellen. Itthon megkezdődik a Verebes korszak. Gólgazdag mérkőzések, hálószaggató lövések, új nevek a porondon. A Real Madrid…..
Enok mester (törölt) 2009.10.30 12:48:37
@szempontpuska: Tényleg kísérteties a hasonlóság, és tényleg őszintén mondom, hogy a jegyzőkönyvezést csak azért nem említettem eddig, mert tartottam tőle, hogy az már végképp nagy röhej tárgya lesz... :) Igen, nálunk is megvan a jegyzőkönyvek egy része, persze nem mind, hiszen több mint tíz év termése... Sőt a csapatok egy része is megvan még valahol. Egyszer rendezhetnénk egy retrotornát... :)
Nálunk az eltűnt labdák jelentettek állandó problémát. Sokszor csak azért vettünk meg újabb csapatokat, mert kellettek a labdák.
Enok mester (törölt) 2009.10.30 13:54:40
@szempontpuska: Naná, hogy tabella! S persze góllövőlista is. Cseh András egyszer balhátvédként ezüscipős volt... már persze a gombfocinkban.
Enok mester (törölt) 2009.11.02 11:37:03
@szempontpuska: Naná, hogy volt lelkük! Sőt, igazából nem is a gombfocitárcsák éltek, hanem a beléjük tett, a játékos fejével ellátott papírdarabkák. Gyakori eset volt, hogy ha egy játékost lecseréltem, akkor a helyére, ugyanabba a tárcsába (elnézést, nem találok rá jobb szót) betett játékos tényleg jobban játszott.
25 év után ismét bajnok lesz a Honvéd. Kupagyőztes a DVTK. Pelé Budapesten. A szövetségi kapitány az olimpiaiba bukik bele. Mészöly színre lép. Vergődik a Fradi, szárnyal a Vasas és a Videoton. Fazekas a gólkirály. Esterházy, Garaba a válogatottban. Kiss László, Kovács…..
labdabiztos Bajuszválogatott 2009.09.27 13:30:00
Magnum, Dali, Clooney, Papp Endre és Kovi, mind-mind Bajuszkirály! A bajusz kismagyar kultúránkban egybeforrt a boldog-békés-elsőemeletes nyolcvanas évekkel. Mai vengégszerzőnknek pedig olthatatlan vágya volt, hogy pennát ragadjon, és összeállítsa a Bohócliga bajuszválogatottját…..
Az internetnek hála majd' mindannyiunknak kellett nicket, becenevet választania. Kinek szellemesen, kinek modorosan sikerült ezt megtennie. Van, aki titkolja az eredetit, és van, aki nem csinál belőle ügyet. Egyeseknek egy van, vagy egy sincs, mások több tíz néven futnak. Így van ez a…..
 Az Isteni Youtube hajnalán az első szó, amit beírtam az oltárablakba, a woodstock volt. Tágabb volt az időkorlát - vagy még nem is állítottak? - negyvenötperces részekben volt fönt a film. Akkor fogtam gyanút, amikor megláttam a csalitban, az árkon át avázó hippiket a…..
Enok mester (törölt) 2009.08.19 11:40:37
@magyar-magyar szótár: Lennon soha nem mondott olyat, hogy a legfontosabb a karácsonyi lemezpiac. Legalábbis ennek sehol nincs nyoma. Ha végignézed a Beatles- és a Lennon-albumok megjelenési idejét, kevés esik arra az időszakra, ami úgymond karácsonyi lemezpiacra mehetne - azok többsége is még azokból az időből való, amikor a Beatles évente két nagylemezt adott ki, egyet tavasszal, a másikat ősszel, és mondjuk a másodikat lehet némi rosszindulattal karácsonyra szántnak tekinteni. De pl. a Sgt. Pepper nyár elején jelent meg, a Revolver és az Abbey Road nyár végén, az Imagine és a Walls and Bridges ősz elején, avagy a Lennon által nagyon fontosnak tartott Some Times in NY (második lemezén Zappával) ugyancsak nyár elején.

Az se fedi a valóságot, hogy Lennon 1980 őszén afféle kiégett pasas lett volna. Ellenkezőleg: újra turnézni akart, visszamenni Angliába, ahol 1971 óta nem járt, ott is adni pár koncertet stb. Tessék meghallgatni a halálakor félbemaradt albumát (posztumusz jelent meg 1984-ben, Milk And Honey címmel). Vagy éppen elolvasni az akkori nyilatkozatait. Nem utolsósorban pedig elolvasni egy-két alapos, autentikus életrajzot.

A papírt pedig szerinte nem 12-szer, hanem 8-szor lehet összehajtogatni.

Most mondjam azt, hogy aki nem tud arabusul?... :)
Enok mester (törölt) 2009.08.19 13:35:25
@magyar-magyar szótár: Igazából mind a négy tagot a szólóproduktum tekintetében túlértékelik. Legalábbis Lennont és McCartneyt mindenképpen. Átlagot tekintve olyan erős közepesnek lehet tekinteni a szólókarriereket, ami az együtt töltött évtizedhez képest mellbevágóan kevés. Egységben volt az erő, négyesben voltak zseniálisak, önállóan, mondhatni, lényegében semmi különös.
(Ezzel a poszttal azoknak szeretnék segíteni, akik kutyabeszerzésen gondolkodnak, és felmerült bennük, hogy mudit tartsanak.) Különös fényt vet a régi magyarokra, hogy a 8 ősi magyar kutyafajtából 3 neurotikus, üveghangon csaholó ideggombóc (puli, pumi, mudi), 2 szintén…..
Orbán az EP-választást az intgatlanadóról való népszavazásnak titulálta.  (vö.: inkább erről szóljon a kampány, mint Áder János nyelvtudásáról). Azonban a zemberek képviselete, mintha megbicsaklott volna az ingatlanadóról tartott parlamenti szavazáson. Azon ugyanis…..
Enok mester (törölt) 2009.07.15 15:11:21
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
Az Index 10 éves születésnapi blogjához válogattam a legjobb olvasói leveleket, amikor egy kutyasétáltató szünetben ezt olvastam az ÉS második oldalán: Személyi hír Ez évi 18. számunk (2009. április 30.) History című tévékritikájába a szerző, Kondor Ferenc (alias Dérczy…..
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
Mentségül annyit, hogy tschabee multikultis posztját megelőzően elkészültem már az etnolány vázlatával. A rengeteg átfedés engem csak megnyugtat: nem vagyok egyedül meglátásaimmal :-)   Onnan folytatjuk, hogy az elvont zongoratanárnak sok-sok barátnője volt már, de…..
A Ratkó-gyerekes posztért kaptam hideget-meleget - meglátjuk, az 1970 környékén születettek hogy fogadják meglátásaimat.Nagyon-nagyon sokáig ha bárki feltette a kérdést (volt ilyen), hogy leginkább melyik időszakban szerettem volna a világra jönni, akkor következetesen 1970-et…..
8. jelenetSZILVIA (magában dúdol) "Everybody’s looking for something..." Erika! Gyere már! ERIKA Jövök, jövök, mit üvöltesz.SZILVIA Tudod jól, hogy sietnünk kell. Vagy azt akarod, hogy ők találják meg előbb?ERIKA Mit?SZILVIA Hát a geoládát. A GPS szerint valahol…..
Enok mester (törölt) 2009.04.01 10:41:23
@ErdősVirág: Kedves Virág, azért kérdeztem rá, mert kerestem a funkcióját a hibás szövegnek. De ezek szerint nincs, csupán elütés. Köszönöm.
Üdvözlök Mindenkit :-)A túlzott tulajdonnevesítést visszavezethetnénk a magyar nyelvészek által oly' sokat hibáztatott német nyelvre is, de én az Angol nyelvet tartom minden rossz okozójának. Az ekezetek nelkul? c. bejegyzésemben már utaltam a magyar betűk és a mondatbeli…..
Enok mester (törölt) 2009.03.31 08:47:15
@Nyúlontúli: Ez nem feltétlen modoroskodás, hanem a tárgyas és alanyi ragozás alkalmazása, avagy keverése is lehet. Ugyanis a "hazudom" és "hazudok" egyaránt helytálló, de nem keverendő:

"Most éppen azt hazudom, hogy én soha nem hazudok."
Lassan már 32 éve annak, hogy 1977. augusztus 16-án a Tennessee állambeli Memphisben található birtokán holtan lelnek Elvis Aaron Presley-re, minden idők egyik legsikeresebb, legismertebb és legbúgóhangúbb előadóművészére. A rock’n’roll királya (avagy – a Zámbó…..
Enok mester (törölt) 2009.03.28 11:06:04
@tiboru: Már hogyne szerepelne. Magyar helyesírási szótár, 86. oldal.