Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enok mester (törölt)

0 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óvatosan nyisd ki az újságot, nehogy kiessen a Fradi! - ezzel a slágerviccel kezdődött, és egy bundabotránnyal végződött a '84-es bajnokság tavaszi idénye. Ideális korszak ez a hurráoptimistáknak és a pesszimistáknak egyaránt.Az Ú.Dózsa folytatja a kupaküzdelmeit a…..
Magyar csodák az európai kupákban, botrányoktól terhes ősz az NB I-ben. Nyilasi az Austria Wienben, Szokolai a Grazban, egy legendás metrófogantyú pedig az Üllői úton. Vezéregyénisége nélkül szétesik a Ferencváros és botaldozik Rába ETO. Feltörekvőben…..
Enok mester (törölt) 2009.12.04 10:06:41
@montipájton: Mezreklám? A Honvédnak volt a Skála, a Fradinak talán valamelyik üdítőital volt az első...
Enok mester (törölt) 2009.12.05 06:53:30
@kroos: A háromszoros bajnok Honvédban volt egy Tóth József, de nem a Jokka, bár ő is védőt játszott.
ELŐZETES a nepperszótár babaállapot címszó alatt következő tallózásából. Az agyvérzsírom tolultsága   maximális , ha autóhirdetéseken szörfölvén ez a szó megcsikordul. Autóvigéc koromban ugyanis kemény utóítéletekel voltam kénytelen módosítani korábbi…..
Enok mester (törölt) 2009.12.04 11:38:00
A Monty Python: Önéletrajz Cartaphilus Kiadó, Budapest, 2008, 416 oldal, 5300 HUF      A Monty Python, azaz John Cleese, Michael Palin, Terry Jones, Eric Idle, Graham Chapman és Terry Gilliam, sokak számára nem csupán egy szórakoztató társulat, hanem meghatározó…..
Miklóssy János: A budapesti prostitúció története Népszava, 1989, 133 oldal Amikor tervezgetni kezdtük a sajnos az utóbbi időben elég hektikusan jelentkező pornósorozatunkat, ami egyébként 18+ névre hallgat, már akkor elhatároztuk, hogy nem csupán regényekkel, elbeszélésekkel…..
Megtörtént az, amire az induláskor aligha számítottunk. Tizedik - jubileumi - részéhez érkezett focitörténeti sorozatunk. 1983 tavaszánál járunk a visszatekintésben. Mészöly válogatottja, immár a győriekkel feltöltve, nekivág az EB selejtezőknek. Kiderül, hogy mennyit ér…..
Csapatépítés a VB után. Kiöregedett egy generáció, velük tovább nem lehet. Jön az UEFA Kupagyőztes, a Real Madrid, a St. Étienne és a Standard Liege. A Rába ereje teljében tér vissza az európai kupákba. Közben itthon alaposan megváltoztak a hazai…..
Enok mester (törölt) 2009.11.19 17:35:45
@kroos: Dajka talán 24-25-szörös válogatott, ennek ellenére középcsatárként címeres mezben csupán egy öngólra volt képes, a szovjetek ellen.
Enok mester (törölt) 2009.11.20 06:23:08
Lehet, hogy hat évet kapott Kovács A., de akkor azt később csökkenthették, mert a '86/87-es idényben már védett.

@Szvesnyikov: Tényleg Király és Petry jutott volna a legtovább? Mészáros? Sáfár? Gujdárnak is ígéretesen keresztül kezdődött a görög karrierje. Vagy említhetnénk az utolsó éveire külföldön kivirágzott Brockhausert és Gulyást is.
Akinek viszont tényleg ezerszer jobban alakulhatott volna a sorsa, az a Gelei Karcsi, aki válogatott képességekkel éveket töltött a Honvéd kispadján.
Enok mester (törölt) 2009.11.20 10:11:08
@Naumov: Ez a '85-86-os szezon volt.
Részlet Rácz Zsuzsa: Nesze Neked Terézanyu! címmel, november 23-án megjelenő regényéből (info: Terézanyu.hu).        Ugye tudja, hogy maga nem egy Esterházy Péter?      – vont kérdőre az Állítsátok meg…..
Enok mester (törölt) 2009.11.18 11:17:12
@Ódon Ödön: Nem kell vessző, ugyanis a megszólítás címzettje nem Terázanyu.

Pl. "nesze neked kirándulás" - valaki kirándulást tervezett, de mondjuk elkezdett esni az eső, netán kificamodott a bokája, tehát lőttek a kirándulásnak.

"Nesze Neked Terézanyu" = kb. "Terézanyut akartál, de máshogy sült el"
Mondhatni végre hozzájutunk ahhoz a kulturális örökséghez, aminek digitalizálását régóta el kellett volna végezni. A Neumann-ház most létrehozott egy online filmhíradó-archívumot, aminek lényege, hogy történelmünk és kultúránk jelentős dolgait újra élővé tegye.…..
A világbajnokságra készülő felforgatott válogatottra rá sem lehet ismerni. Erőtlen győzelmek és két hazai vereség a felkészülési mérkőzéseken. Baljós eredmények a VB előtt. Eközben itthon hengerel a Rába ETO. Gólzáporos rangadón dől a bajnoki cím sorsa. Mészöly…..
Enok mester (törölt) 2009.11.05 10:05:19
@Naumov: Ferenc... asszem, Lakatos Ferenc...
Enok mester (törölt) 2009.11.05 10:06:33
@Naumov: Az osztrák meccs mellett volt még egy hazai döntetlen is a horvátokkal, mindkét gólt Kereszturi rúgta.
Csoportelsőként jutunk ki a világbajnokságra! Drámai döntetlen Bukarestben, parádés játék a Népstadionban, gólzáporos győzelem Norvégia ellen. Itthon megkezdődik a Verebes korszak. Gólgazdag mérkőzések, hálószaggató lövések, új nevek a porondon. A Real Madrid…..
Enok mester (törölt) 2009.10.30 12:48:37
@szempontpuska: Tényleg kísérteties a hasonlóság, és tényleg őszintén mondom, hogy a jegyzőkönyvezést csak azért nem említettem eddig, mert tartottam tőle, hogy az már végképp nagy röhej tárgya lesz... :) Igen, nálunk is megvan a jegyzőkönyvek egy része, persze nem mind, hiszen több mint tíz év termése... Sőt a csapatok egy része is megvan még valahol. Egyszer rendezhetnénk egy retrotornát... :)
Nálunk az eltűnt labdák jelentettek állandó problémát. Sokszor csak azért vettünk meg újabb csapatokat, mert kellettek a labdák.
Enok mester (törölt) 2009.10.30 13:54:40
@szempontpuska: Naná, hogy tabella! S persze góllövőlista is. Cseh András egyszer balhátvédként ezüscipős volt... már persze a gombfocinkban.
Enok mester (törölt) 2009.11.02 11:37:03
@szempontpuska: Naná, hogy volt lelkük! Sőt, igazából nem is a gombfocitárcsák éltek, hanem a beléjük tett, a játékos fejével ellátott papírdarabkák. Gyakori eset volt, hogy ha egy játékost lecseréltem, akkor a helyére, ugyanabba a tárcsába (elnézést, nem találok rá jobb szót) betett játékos tényleg jobban játszott.
Könyvek, amik sorozatunkban a legutóbbi alkalommal annak jártunk utána, hogy milyen könyveknek üthetik bottal a nyomát kedvenc szerzőink, vagyis milyen könyveket adtak kölcsön és nem kaptak vissza.Úgy igazságos, hogy arról is megkérdezzük őket, milyen könyvek maradtak náluk.…..
KönyvesBlog Görbe tükörben 2009.10.28 10:15:00
Horváth Viktor: Török tükör Jelenkor, 2009, 558 oldal   A török hódítás „kulturális emlékezete” nálunk jellemzően egyetlen irodalmi műre korlátozódott; Gárdonyi Géza minden vitát megkerülő, valódi túlélő regénye, az Egri csillagok kihagyhatatlan…..
KönyvesBlog Friss könyvek 2009.10.07 12:33:00
Mai listánkban - többek között - lesz a magyar észjárásról, egy csipet euroszkepticizmus, séta Berlinben, interjúk magyar harcművészekkel, Szabó Dezső és Babits, Bereményi prózái, egy könyvtároskisasszony kalandjai, ősmagyaros szatíra - ja és három elsőkötetes. (Forrásunk…..
Kőszeghy Péter: Balassi Bálint, Magyarok Emlékezete, 2600 Ft A szerző részben új vagy eddig kiaknázatlan források alapján, részben ismert adatok új rendszerezésével írta meg Balassi Bálint életrajzát. Módszerének legfőbb sajátossága, hogy a versbéli és másféle fikciós…..
25 év után ismét bajnok lesz a Honvéd. Kupagyőztes a DVTK. Pelé Budapesten. A szövetségi kapitány az olimpiaiba bukik bele. Mészöly színre lép. Vergődik a Fradi, szárnyal a Vasas és a Videoton. Fazekas a gólkirály. Esterházy, Garaba a válogatottban. Kiss László, Kovács…..
labdabiztos Bajuszválogatott 2009.09.27 13:30:00
Magnum, Dali, Clooney, Papp Endre és Kovi, mind-mind Bajuszkirály! A bajusz kismagyar kultúránkban egybeforrt a boldog-békés-elsőemeletes nyolcvanas évekkel. Mai vengégszerzőnknek pedig olthatatlan vágya volt, hogy pennát ragadjon, és összeállítsa a Bohócliga bajuszválogatottját…..
Néhány könyv, amit megkaphatsz ingyen, ha megírod. Mindez a Könyvkolónián...
A Szilágyi István: Kő hull apadó kútba Magvető, 2008. 384 oldal, 2990 Ft   Hogyan lehet tiszta fejjel olvasni egy regényt, amit a mindenkori kritika egyöntetűen jelentős epikai teljesítményként definiál, meg lehet-e szabadulni az elméleteknek a befogadói gondolkodásba…..
Az internetnek hála majd' mindannyiunknak kellett nicket, becenevet választania. Kinek szellemesen, kinek modorosan sikerült ezt megtennie. Van, aki titkolja az eredetit, és van, aki nem csinál belőle ügyet. Egyeseknek egy van, vagy egy sincs, mások több tíz néven futnak. Így van ez a…..
 Az Isteni Youtube hajnalán az első szó, amit beírtam az oltárablakba, a woodstock volt. Tágabb volt az időkorlát - vagy még nem is állítottak? - negyvenötperces részekben volt fönt a film. Akkor fogtam gyanút, amikor megláttam a csalitban, az árkon át avázó hippiket a…..
Enok mester (törölt) 2009.08.19 11:40:37
@magyar-magyar szótár: Lennon soha nem mondott olyat, hogy a legfontosabb a karácsonyi lemezpiac. Legalábbis ennek sehol nincs nyoma. Ha végignézed a Beatles- és a Lennon-albumok megjelenési idejét, kevés esik arra az időszakra, ami úgymond karácsonyi lemezpiacra mehetne - azok többsége is még azokból az időből való, amikor a Beatles évente két nagylemezt adott ki, egyet tavasszal, a másikat ősszel, és mondjuk a másodikat lehet némi rosszindulattal karácsonyra szántnak tekinteni. De pl. a Sgt. Pepper nyár elején jelent meg, a Revolver és az Abbey Road nyár végén, az Imagine és a Walls and Bridges ősz elején, avagy a Lennon által nagyon fontosnak tartott Some Times in NY (második lemezén Zappával) ugyancsak nyár elején.

Az se fedi a valóságot, hogy Lennon 1980 őszén afféle kiégett pasas lett volna. Ellenkezőleg: újra turnézni akart, visszamenni Angliába, ahol 1971 óta nem járt, ott is adni pár koncertet stb. Tessék meghallgatni a halálakor félbemaradt albumát (posztumusz jelent meg 1984-ben, Milk And Honey címmel). Vagy éppen elolvasni az akkori nyilatkozatait. Nem utolsósorban pedig elolvasni egy-két alapos, autentikus életrajzot.

A papírt pedig szerinte nem 12-szer, hanem 8-szor lehet összehajtogatni.

Most mondjam azt, hogy aki nem tud arabusul?... :)
Enok mester (törölt) 2009.08.19 13:35:25
@magyar-magyar szótár: Igazából mind a négy tagot a szólóproduktum tekintetében túlértékelik. Legalábbis Lennont és McCartneyt mindenképpen. Átlagot tekintve olyan erős közepesnek lehet tekinteni a szólókarriereket, ami az együtt töltött évtizedhez képest mellbevágóan kevés. Egységben volt az erő, négyesben voltak zseniálisak, önállóan, mondhatni, lényegében semmi különös.
Kertész Imre Nobel-díjas magyar író kapta idén esszéíró munkásságáért a Jean Amery-díjat - közölte csütörtökön a Klett-Cotta kiadó Stuttgartban.Esszéiben az 79 éves író szenvedélyesen védelmezi az emberiség szabadságát. "Kertész esszéírói munkássága annak a…..
Enok mester (törölt) 2009.08.07 13:34:31
@Cselo: Kedves Cselo, konkrétan hol és mikor nyilatkozta, hogy ő nem magyar és a neve Imre Kertesz? Azt írod, több alkalommal. Kérlek, linkelj be egy forrást. Köszönöm!
(Ezzel a poszttal azoknak szeretnék segíteni, akik kutyabeszerzésen gondolkodnak, és felmerült bennük, hogy mudit tartsanak.) Különös fényt vet a régi magyarokra, hogy a 8 ősi magyar kutyafajtából 3 neurotikus, üveghangon csaholó ideggombóc (puli, pumi, mudi), 2 szintén…..