Regisztráció Blogot indítok
Adatok
excusezmoi

30 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az utóbbi idõben sūrūn váltogatom a színeket a körmeimen, így egy olyan körömlakkot kerestem, amibõl találok pár jó színt, olcsó, de azért viszonylag tartós is.     Ki is próbáltam párat, kapva az alkalmon, hogy Londonban a divatmagazinokhoz gyakran csomagolnak ajándékként lakkokat. Azonban…..
  A tavalyi év mozgalmas volt a British Vogue életében, hiszen a lap megjelenésének 100. évfordulóját ünnepelték. Ennek keretébent több eseményt is szerveztek 2016 folyamán, például egy nagy szabású kiállítást a National Portrait Gallery-ben Londonban. (Ami egyébként jelneleg Manchesterben…..
Rebel Rebel Változások 2016.12.13 19:53:11
  Így az év vége felé járva kapott el az érzés, hogy folytatni szeretném a blogomat. Viszont biztos vagyok benne, hogy más lesz mint amilyen eddig volt.  Egyrészt kap a blog egy instagram fiókot, ahol sūrūbben fogok jelentkezni mindenféle divattal kapcsolatos témával, tippel, "aktuálisan mit…..
  A pólóknál maradva, már régen szerettem volna írni az Out of Print márkáról.      Eredetileg csak pólókkal foglalkoztak, a közelmúltban bõvítették ki a kínálatot. Ma már találunk a webshopjukban zoknikat, vásszon szatyrokat, tolltartókat, bögréket, és még sok minden mást. De hogy miért is…..
  ... a Zara!     Hosszas keresgélés eredménye ez, kutattam neten és  boltokban is.  (Hogy csak párat említsek: H&M, Stradivarius, Top Shop, Primark, Next, Pull & Bear, Monki...)  Fõ kitételeim pedig a következõk voltak: 1: Ne legyen szūk szabású. 2: Lehetõleg tiszta pamut legyen az…..
Rebel Rebel Bowie 2016.03.18 12:41:53
  Nem véletlenül csak most írom meg ezt a bejegyzést. Januárban, sőt, még februárban is tele volt minden Bowie halálával, és a vele kapcsolatos megemlékezésekkel. Nekem kellett egy kis idő, hogy megemésszem a történteket.   Eléggé lesújtott, hogy elment. Tényleg, az volt, hogy egyik nap még…..
Rebel Rebel 2016 2016.02.15 15:43:30
  Már jócskán az új évben tapicskolunk tudom, de nekem ez lesz az idei első bejegyzésem így február közepén. 2015-el ellentétben most nem fogadtam meg semmi konkrétat. Bár ünnepélyesen bejelenthetem, hogy az előző évi fogadalmamat, hogy nem veszek új cuccokat, sikeresen teljesítettem. :) Nem,…..
  Már nincs egy hónap és vége az évnek, ami azt jelenti, hogy lejár a fogadalmam is, hogy nem veszek új ruhákat és kiegészítőket.  Ahogy azt a korábbi állapotjelentésben megelőlegeztem, tényleg a december az egyik legnehezebb hónap az egészből. Az akcióhegyek nem…..
  Habár én jelenleg megvagyok a régi óráimmal,  böngészés közben rendre találok olyan óramárkákat, melyeknek a kínálata letaglóz. Ezekből készítettem egy válogatást most.   Mivel az én szememmel sok minden ízlésesnek számíthat, legyen az barokkosan túlzó néha,…..
  Állandó figyelemmel kísérem a hazai tervezők aktuális kollekcióit. És már-már mániámmá vált az utóbbi években, hogy kiemelten a hátizsákokra összpontosítok. Mielőtt elszántam magamat az egy éves ruhaböjtre, nyilván vettem is egyet. Egy USE bag hátizsákot, ami Bob…..
excusezmoi 2015.11.17 12:18:21
@serinstyle: Szia! Még az is lehet, hogy lesz egy Serin is, mert gondolkozom a folytatáson. :)
  Nem olyan rég botlottam két igen érdekes tumblr oldalba, ami a távolabbi múltból fennmaradt tárgyakkal és építményekkel foglalkozik. Az Archaic wonder és a Bone and papyrus képgyűjteményében rengeteg ékszer is található, ókori és ősi egyaránt, de későbbiek is.…..
  Ma megérkezett az egyik kedvenc magyar márkám, a Daige idei őszi-téli kollekciójának lookbook-ja. Az "IT'S ME" névre keresztelt kollekciót az iskolapadban töltött órák ihlették, amikor az unalom "hevében" előkerült a négyzetrácsos papír, és amőba verseny vette kezdetét.…..
  Richard Avedon 1954-ben készült képei mai szemmel távolinak és álomszerűnek hatnak. A Greta Plattry ruháit bemutató sorozat, egy sokkal lassabb, és ebben a zöld környezetben még idillikusabbnak ható világot tár elénk. A többnyire női modellek, vidáman sétálnak, vagy…..
  Már eltelt több mint fél év azóta, hogy utoljára új ruhát, vagy egyéb kiegészítőt vettem magamnak.   Az elmúlt 1-2 hónapban kezdtem csak észrevenni magamon, hogy nehéz ellenállnom a bolti leárazások keltette kísértésnek. Pedig ésszel tudom, hogy nincs szükségem új…..
excusezmoi 2015.08.19 16:01:32
@hátszelet: Na ez mondjuk a minimális ruházkodás magasiskolája már szinte! :D
Én nemrég egy olyan fickóról olvastam, akinek egy farmerja van meg kb 2 pólója, és kész. Meg volt egy nőről is egy cikk, akinek a néhány felsője mellett volt alsónak egy szoknya meg egy nadrág a ruhatárában. Az ilyenekkel csak az a bajom, hogy ha mindkettő koszos, akkor már mit húz fel? ÉS erre valami olyan válasz volt, hogy akkor melegítőben megy mindenhova. Én megőrülnék ha melegítőben kéne utcára mennem rendszeresen. .
excusezmoi 2015.08.21 18:21:11
@robertdani: Hehe, köszi! :)
Rebel Rebel NAF NAF ősz-tél 2015 2015.08.19 14:09:45
  Nemrég fedeztem fel magamnak újra a NAF NAF márkát. Mindig is vonzódtam a francia márkákhoz, nem véletlenül.. A NAF NAF őszi-téli kollekciójában tobzódhatunk a franciákra jellemző lazán sikkes darabokban.      Az online lookbook-ban felvonultatott összeállítások tele…..
excusezmoi 2015.08.21 18:15:20
@Diána Magdolna Kiss: Helló! Ezt már én is nézegettem. A Next angol oldalán rendelhető, ( www.next.co.uk/shop/brand-nafnaf-0#1_0 ) de ha magyarra váltok eltűnik a márka. Ebből arra következtetek, hogy magyar honba nem szállítanak. Viszont itt egy link: www.shopstyle.co.uk/browse/women/Naf-Naf ami angol oldal ugyan, de úgy tűnik ezen keresztül lehet találni olyan online store-t ami szállít Magyarországra is! Remélem segítettem :)
  Az esküvő szezon kellős közepén én sem tudok elmenni szó nélkül a téma mellett.. Így megosztom veletek a jelenlegi kedvenc esküvői fotósorozatomat!     Általában nem szeretem a…..
  Nemrég egy hétvégét Párizsban töltöttem. A kánikulában nem kis fejtörést okozott, hogy mégis mennyi, meg milyen ruhát és sminkcuccot vigyek magammal. Nem akartam, csak egy hátizsáknyi cuccal menni, hiszen egy hétvégéről van szó. Végül sikerült teljesíteni a tervet. Így…..
 Nem vagyok az a típus, aki szilveszterkor meg szokott fogadni bármit is a jövő évre nézve. Ez viszont nemrég megváltozott, és bár már korábban elhatároztam magamat, mégiscsak szilveszterkor startolt a dolog.  Igen, jól olvastátok, azt fogadtam meg magamnak, hogy idén nem veszek…..
excusezmoi 2015.07.10 12:13:50
@maycsi: Szia! Nagyon jó volt olvasni a kommentedet. :) Igen az átgondolásban sokat segít, hogy parkolópályára állítottam a vásárlást. Egyre több olyan cuccot kezdek használni, ami eddig a szekrény hátsó felébe szorult és eszembe se jutott, hogy felvegyem.
A tudatos vásárlással kapcsolatban, meg igen, nehéz, de nekem most ez a megvonás már elég sokat változtatott a ruhákhoz való hozzáállásomon! Pl szerintem már nem fogok ész nélkül megvenni mindent a turiban, ami kicsit is különleges, hogy aztán ne hordjam.
Hamarosan jövök újabb bejegyzéssel amúgy, nemrég múlt fél éve, hogy nem vettem ruhát :)

ÉS köszi, meg szép napot! :)
  Kicsit megkésve, de törve nem jelentkezek a gardróbtakarítás második részével. Viszont a késedelemnek is megvan az oka. A múlt hétvégén jutottam csak el először egy gardróbvásárra. Mindenképpen ki akartam próbálni, hogyan is működik ez, mennyire hatékony, hogy össze…..
  Úgy érzem, hogy nem nagyon kell sok szöveget hozzáfűzni ezekhez a képekhez. Ha úgy vesszük semmi extra mondanivalóval nem rendelkeznek a fotók. Mégis Vodianova beszélő szemei, a hol egyszínű, hol sejtelmes fényeket mutató hátterek, és az egyszerű vonalvezetésű ruhák által…..
 Elképesztően hangulatos fekete-fehér képekre bukkantam, melyek az idei Cannes-i filmfesztiválon készültek! Melanie Laurent Vincent Desailly képei bővelkednek az olyan, hol vicces, hol egészen intim, de mindenképpen jól elkapott pillanatfelvételekben, mint Emma Stone mókás…..
Teljesen véletlen botlottam a lentebb látható motoros fickóba a Tumblr-t böngészve. Csak később lettem figyelmes az alatta levő kiírásra, miszerint ez a kép a Drake's London legfrissebb kiadványából származik! A Drake's 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját rendhagyó módon egy…..
 2013-ban részt vettem a Béhance Portfolio Reviews-on a Design Terminálban. Túlestem azon a nekem nem kicsit para helyzeten, hogy idegen embereknek kell bemutatni a munkáimat, és beszélni róla.. lehetőleg értelmesen. Ami egyébként meglehetősen jól sikerült.. annyira, hogy később…..
London a zene egyik fővárosa, számos zenekar kötődik hozzá úgy is, ha tagjai nem brit földön születtek. Persze a Blurnél utóbbiról szó sincsen, vérbeli angolok, akik, ha egy picit jobban megnézzük a dalaikat, imádják Londont "elzenélni". Annyira, hogy egy egész körutat lehet…..
 Sajnos arra már nem emlékszem, hol olvastam erről a könyvről, a rám gyakorolt hatása viszont azóta is tart. Olyannyira, hogy mihamarabb megrendeltem, és el is olvastam, nem utolsó sorban pedig egy évig tartó ruha böjtre szántam el magamat.  Azt már korábban megtudtam, hogy az…..