Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nomex

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor is járhat a teljeskörű kártérítés a bicikliseknek, ha bukósisak nélkül állnak fejre. Ezt mondta ki a német Szövetségi Bíróság. A kérdés egy 2011-es észak-németországi baleset kapcsán merült fel. Egy nő munkába igyekezett, amikor egy járdán parkoló autós kivágta…..
nomex 2014.06.20 11:56:01
@promontor: El tudom képzelni, hogy van a 2. pontra vonatkozó vizsgálat. Olvastam olyan vizsgálatról, (nem, nem tudom hol) amiben kamerát szereltek x számú közlekedőre és a bringára, ők a napi rutin szerint közlekedtek a városban. Három csoportra osztották őket. Az első csoport "sima" kerékpáros ruhát viselt feltűnő színekkel, fényvisszaverő csíkkal. A második csoport ugyan ezt, de egy mellénnyel kiegészítve, amin a kamerás megfigyelésre vonatkozó rövid szöveg szerepelt. A harmadik csoporton "Rendőrség" felirat díszelgett.
A kamerák felvételeit elemezve kitűnt, hogy a két mellényes csoportot átlagosan kb. 40 cm-rel nagyobb oldaltávolsággal előzték a közlekedésben résztvevők, mind a "mezei" bringaruhásokat.
Ezek alapján el tudom képzelni, hogy ezt a sisakosokra is elvégezték.
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
nomex 2014.06.20 08:19:10
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Miért nem előzöd meg őket, ha olyan lassan mennek? A dudától nem lesznek gyorsabbak. Ha libasorban közlekednek, akkor is illik megfelelő oldaltávolságot hagyni előzéskor.
Ha az öreg IFA, vagy Ikarus megy lassan előtted, akkor is ráfekszel a dudára?
JA! Ha már a szabályokon lovagol a hozzászólók nagy része: a lassan haladó kerékpáros leckéztetése dudálással mióta szabályos? (lásd: saját hozzászólásod)
Egyébként kék villogót soha nem fognak egy edzés biztosításához használni.
nomex 2014.06.20 10:30:34
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Értem én, hogy egymás mellett tekernek.
De ha nem tudod kielőzi őket, mert folyamatosan jönnek szembe, akkor ha libasorban haladnának, nyugodt szívvel centizgetnéd sávon belül? Tudom, hogy a kresz szerint az egy nyomon haladót lehet sávon belül előzni, de a kresz arról is szól, hogy a megfelelő (biztonságos) oldaltávot is meg kell hagyni előzéskor.
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..
nomex 2014.06.06 06:41:58
@Mon3: Nekem csak a reggeli bemenetel 27 km. Igenis jól jönne a zuhanyzó! Ha másért nem, hát a por miatt. Egyébként gyakran bringázok munkába, bár most egy tanfolyam miatt ki kell hagynom egy kicsit! Ettől eltekintve a legszükségesebb tisztálkodást meg tudom oldani a mosdóban.
nomex 2014.06.06 14:38:40
@Untermensch4:
Személygépkocsi-normaköltségnek hívják, nem adható bármilyen járműre. 2006 januártól lett 9 Ft, előtte hosszú ideig 3 Ft volt.
Új őrület a biciklisek között: Ki tud a leglátványosabban és kreatívabban kivilágított járműn tekerni. Idén ismét Light Ride a budapesti éjszakában. ..
nomex 2014.05.19 15:14:02
@Emmanuel Goldstein: Hát... ha csak ezt akartad mondani, ezért felesleges volt!
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
nomex 2014.05.18 15:58:29
@trollsalab: Megint egy fölösleges általánosítás!
Én már láttam olyat, aki ott elsőbbséget adott! Én is így szoktam tenni. Most megnyugodtál? Mellesleg ezen a szakaszon -egészen a József Attila utcáig- nagy figyelemre van szükség mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok részéről. Nem minden gyalogosnak esik le ugyanis, hogy épp a kerékpársávban grasszálnak halálos lelki nyugalommal.
A kerékpárosoknak pedig el kellene fogadni, hogy ez egy olyan szakasz, ahol jobban kell figyelni, és igenis, ha nem tiszta a helyzet, lassítani kell!
A sport Audi Nissan a II. kerületben a Budagyöngye és az Akadémia villamosmegálló között keresett magának méretben megfelelő parkolóhelyet. Meg is találta. Olvasónk megmutatta a képet egy környéken talált rendőrjárőrnek, akik azt mondták neki, hogy sajnos nem tudnak mit…..
nomex 2014.05.16 10:59:04
@amsz: Szerintem ez fölösleges érzelgősség. Az autónak nem fáj, nincs lelke, nem fogja kellemetlenül érezni magát!
A tulajnak rossz, ha az autóval történik valami, de itt pont ő a probléma okozója! Így szerintem akár jogos is, ha figyelmeztetést kap.
Nem kell megrongálni, de ha a hűtőre rásül az "ominózus matéria" az kellő figyelmeztető erővel bír! Mint ahogy a kilincsbarnítás is!
nomex 2014.05.16 12:35:25
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem szeretem a mézet, de lehet, hogy eztán tartok magamnál egy "kismackó"-t.
nomex 2014.05.17 15:37:59
@amsz: "Nem kell megrongálni"! Ez áll a kommentemben!