Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs Szili

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma, 2014. október 2-án egy sajtótájékoztató keretében mutattuk be programunkat, a Gyarapodó Józsefváros 2014-19-et, s annak egyik legfontosabb elemét, az Orczy-negyed szociális rehabilitációját. A sajtótájékoztató helyszíne a Diószegi Sámuel utca volt. A Gyarapodó…..
Balázs Szili 2014.10.13 01:28:01
@vajdapeterutca: Ez a polgármestertől és pártelnöktől függő egzisztencia nem helytálló megállapítás. Két és fél éve pontosan tudtam, hogy ha nagy csoda nem történik, akkor sem rövidebb, sem hosszabb ideig leszek képviselő, mint két és fél év. Nagyon buta lennék, ha az egzisztenciámat az ideiglenes politikai jövedelmemre építettem volna. Tehát a képviselői mozgásban az egzisztenciális félelem nem volt mozgató rugó. Civilként annyiban könnyebb a helyzet, hogy nincsenek pártpreferenciák, amikhez alkalmazkodni kell, viszont óriási hátrány, hogy a hivatalban, és intézményekben nem veszik komolyan a civil aktivitást, míg a politikait igen. Persze a politikusokat is igyekeznek megtéveszteni és szebbnek mutatni a helyzetet, mint amilyen a valóság, sokszor történik hivatkozás jogszabályokra, amiknek ha utána nézek, kiderül, hogy egészen másként rendelkeznek. Szerintem a leghatékonyabb, ha egyszerre történik politikai nyomás belülről, és civil nyomás kívülről. Ezen a téren szerintem egyik fél sem tudja hitelesen kritizálni a másikat, mert egyik területen sem sikersztori a működés. Feladat lesz bőven ezen túl is, úgyhogy civilként is hajrá!
Mikor azt látom, hogy a Kálvária tér közepén egy fickó pár centire a "JÓZSEFVÁROS ÚJJÁÉPÜL" molinótól hugyozik fényes nappal, magát mások jelenlététől nem zavartatva, akkor mélyen elgondolkodom. Ezt ajánlanám Kocsis Máté polgármester úrnak is! Mondjuk, vele szemben én…..
Kocsis Máté nem Józsefvárosban gondolkodik, hanem egy nyitott, fincsiskedő, laza, fogyasztásbarát milliőben, ahol élni nem egy élet, hanem egy élmény. Pár év és ennek a kerületnek le kell cserélni a nevét is, mert egy bárhol fellelhető, előállítható, megtervezhető…..
Balázs Szili 2014.07.09 18:07:05
@szájhúzó kutya:
"A kékponttal az a baj, hogy csak itt van. ezért, az összes drogos a városból idejár és itt hajigálja szanaszét a tőlük kapott tűket, ez pedig tarthatatlan!"

Te elhiszed, hogy a drogosok a Kék Pont megjelenése előtt nem jártak ide, csak azóta, amióta kaphatnak egy 100 Ft-os tűt? Nem inkább fordított a dolog, a Kék Pont jött azért ide, mert ide járnak a drogosok, akik nem a tűért jönnek, hanem azért, mert Józsefvárosban könnyen, sok helyen lehet droghoz jutni? A Kék Ponttól függetlenül.
Józsefváros Polgármestere kirúgott egy tisztviselőt. A köztisztviselő bírósághoz fordult. Eddig szokványos ügy. Az Önkormányzat ügyvédje tisztában van azzal, hogy a munkaviszony felmondása törvénytelen, ezért azonnal elfogadja a köztisztviselő 4 millió Ft-os peren kívüli…..