Regisztráció Blogot indítok
Adatok
novákandris

0 bejegyzést írt és 289 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   " Ideje annak, hogy tanuljunk a Bourbonok hibájából, és merjünk nekifogni az emberi kozmosz, a rendezett világ, a normalitás restaurációjának.   (Szilvay Gergely)     A Pázmányon hizlalt sutyerák nekifog az emberi kozmosz restaurációjának. Eközben halálos fenyegetések érik a Magyarországon…..
Az Üveghegy megmászása és az Óperencián való átkelés nem kihívás az iskolakeresés dilemmájához képest. Akinek most készül iskolába a gyereke, az valószínűleg már szeptember óta csak azzal foglalkozik, hogy megtalálja a megfelelő helyet, és bejuttassa oda a gyerekét...
novákandris 2018.01.02 10:24:26
@Duplaxiii:
" a nem termelő, de kurvajól fizető szellemi tevékenység"
Ennek Teszerinted van bármi értelme?
Ha valami nem termel, az hogy lehet kurva jól fizetett (már ha az állami szektort figyelmen kívül hagyjuk).
novákandris 2018.01.02 14:47:26
@CyberPunK: Szempont ez is, nyilván, de nem a legfontosabb.
Ügyes tanár kezeli a Nintendót is, az alkalmatlan viszont elpazarolja az időt ott is, ahol csupa középosztálybeli fehér család gyereke ül a padban (saját tapasztalat).
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
novákandris 2016.09.16 15:59:09
@Haibane: Amit írtál, az egy indulati reakció. Közepesen udvariatlan és agresszív.

Az jön le belőle, hogy nem tudod, mi a placebo-hatás és nem is érdekel, a felvetéssel nem is vagy hajlandó foglalkozni.

Ha így van, a választ akár meg is spórolhattad volna, jobb hely lenne a világ nélküle.
   A katolicizmus bukásának éppen a létrejötte ásta meg a sírját. Az üldöztetések hosszú ideje után a keresztények végre megkapták a szabad vallásgyakorlás jogát és Jézus friss szemléletével legyőzte a régi vallásokat. Ez után jött el az idő, hogy a birodalom államválásává válva kényelmes és…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Azt hiszem most érkezett el a pillanat,amikor kiadom magamból az évek során felgyülemlett keserűséget.És ami kiverte a biztosítékot?Íme:   Történt ugyanis,hogy elkezdtem…..
novákandris 2016.07.14 09:49:38
@Circus: Még nem értünk oda, ez igaz.
De most van az esély, hogy közelebb érjünk.
Használjuk ki!
novákandris 2016.07.14 09:52:34
@Szumátriai Patkánymajom: Látom, nagyon csalódott vagy, biztos meg is van rá az okod.

Én ismerek korrekt munkáltatót, multit is és kis magyart is. Vannak ilyenek, a multik között több.

Vigyázz, ha egyszer normális munkáltatóhoz kerülsz, vedd észre időben és dolgozz rendesen!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok, a saját történetemet szeretném megosztani a blogon. Kérlek, e-mail címemet kezeljétek bizalmasan.   Történetem ott kezdődik, hogy egy patinás, több mint 100 éves múlttal rendelkező európai multi kiírt…..
novákandris 2016.06.06 15:34:47
@Silkent: Ennyi infóból ilyen messzemenő következtetést lehet levonni?
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Mt!   Gyakran olvasom az utóbbi időben a blogot, mert én is nehéz helyzetbe kerültem a munkahelyemen. Reméltem, hogy valaki ír majd, aki hasonló cipőben jár, de mivel ez nem történt meg, így most erőt vettem…..
Még ma is sokan vallják, hogy akár egyszeri megcsalás esetén is "gondolkodás nélkül" szakítani kell - na persze, ha a hűtlenség ténye kiderül. Bár a tolerancia a nyugati társadalmakban egyre nagyobb, ami a hűtlenséget illeti, a megcsalás ténye továbbra is rengeteg ember számára…..
novákandris 2013.04.24 16:15:47
@skarlát betű:
A katolikus az itt nagyon gáz?
:-)
novákandris 2013.04.24 16:24:11
@pilar ternera:
Hajlamai? Ez hajlam kérdése? Egész pontosan milyen hajlamra gondolsz?

Amit írtam, arra a(z értékelésem szerint) sértő gondolatra volt válasz, hogy a "divat" lenne nem megbízni a másik nem képviselőiben (Oak Tree írta). Vagyishogy az emberek (itt a kontextusban: főleg férfiak) birkák, és azért nem házasodnak mert egy számukra is káros divatot követnek, súlyos következményekkel, amelyeket maguk sem ismernek fel.

Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha pusztán papírnak tekintjük a házasságot, az bizony bizalmatlanságot szül. A házasságnak más a szerepe. A stabilitást, a megbízhatóságot jelképezi, ami arra bátorítja az embert, hogy pl. belevágjon olyan nagyívű tervek megvalósításába, mint a gyerekvállalás.
Ezért is kell esküdni (a templomban legalábbis), mert a másik életéről is szó van, a döntés nem csak egyénileg érinti a feleket, ezért felelősséget kellene vállalni a másikért is.
novákandris 2013.04.24 17:49:12
@pilar ternera: hát igen, erre írtam azt, hogy "ha az asszony előre szól".

Te tulajdonképpen feltételeket szabsz a saját esküd mellé, amolyan "apró betűs részt".

IGENT MONDOK, MEGESKÜSZÖM, HOGY A HALÁLIG KITARTOK MELLETTED, kivéve, ha valamelyikünk kedvezőtlen irányban megvlátozna és ez már nekem nem tetszene.

Ha ezt előre közlöd, az fair play, de akkor nem veszlek feleségül és főleg nem lesznek közös gyermekeink. Mert az hatalmas kockázat, gyakorlatilag az egész életét kockáztatja az ember, és ilyen kockázattal én nem játszom. (Mint ahogy nem teszem fel a házamat és egész vagyonomat a pirosra a kaszinóban.)

A házassági esküben nincs apróbetűs rész. Arra esküszöl, hogy kitartasz a másik mellett a halálig.

De most nemis ez a lényeg, hanem hogy nem "divatból" nem házasodik a t. hozzászóló két öccse.

Amúgy pedig súlyos erkölcsi ítélet van abban, amit írtam, amit, kérlek, ne vegyél személyesen. Az egész persze csak énrám vonatkozik, és azért írtam, hogy érzékeltessem a felelősséget, szemben azzal az állítással, hogy ezek a döntések "divatból" születnének.
Hétfőn elfogadta a Parlament a „4. Alaptörvény-módosítást”, ami felháborodást váltott ki, sőt székházfoglaláshoz, tüntetéshez, blokádhoz, vonuláshoz - komoly ellenálláshoz vezetett. A legjobb ezekben a megmozdulásokban az volt, hogy javarészt fiatal aktivisták szervezték…..
novákandris 2013.03.13 19:25:43
@Stófi:
Az MSZP itt a demokratikus erő? Neeemáá!

Ez egy nagyon naív hozzászólás.
Ha egy ilyen orvos elmegy külföldre dolgozni, azért nem kár. Külföldön azt hiszem, hogy az ilyen bánásmód miatt nem sokáig dolgozik egy munkahelyen. Sajnos karácsony előtt történt meg velem, hogy nagyon rosszul voltam és orvosi ügyeletet kellett hívni.Az ügyelet hamar ki is…..
Elképesztő, és nehezen túlbecsülhető horderejű adatot mondott a minap Matolcsy: félmillió magyar dolgozik külföldön. A keddi Véleményvezér már foglalkozott ezzel az adattal, okaival és következményeivel. Véleményünk szerint a mégoly drámai képet festő poszt még mindig…..
A Blikk addig állította VV Veronikáról, hogy kurva, hogy a végén igazuk lett. Egy kalandos telefonos csőbehúzás után derült ki, hogy a Való Világ és a VV Alekosz-féle társkereső borzalom egyik ikonikus szereplője, a paplanszájáról és műanyag csöcseiről, valamint a VV…..
Nesze!szer A Vogue majái 2012.11.22 18:10:40
A spanyol Vogue bemutatja az újraértelmezett majákat. A decemberi kiadvány divatanyagát a leghíresebb spanyol (akt) festmény, a Meztelen Maya ihletett, amit Francisco José de Goya festett az 1800-as évek elején. Bár az alkotás annak idején nagy port kavart, most remek kiindulópontja…..
Egy gyerekkel nem lehet így bánni, főleg nem egy sérült, vérző fejű gyerekkel. És egy anyával sem. Tisztelt Praxis!   A 4 éves kisfiam a múlt héten itthon játszott, amikor nagyon szerencsétlenül beverte a fejét a dohányzóasztal sarkába. Én éppen a konyhában voltam, de…..
novákandris 2012.10.07 23:33:43
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
De azt ugye vágod, hogyha beviszem Hozzád a vérző fejű gyerekemet és bunkó vagy és elkezded rángatni, akkor én istenuccse nyakonváglak, és nem fog érdekelni ott abban a pillanatban, hogy közfeladatot ellátó személy vagy.
Aztán majd jövünk ide sírni a blogra, Te is, meg én is.
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva az…..
Bevallom most, hogy kérdez a szemed: Nem merek hinni, és indulni veled, Ó igen - igen, igen! Ó igen - igen, igen! Gatyába olvadt a Balaton szelet, Szaga alapján nem is az, lehet, Ó igen - igen, igen! Ó igen - igen, igen! Én nem tudok állni mert remeg a lábam, Ez vagyok én meg a koala…..
Én a Magyar Nemzettel és jobboldali barátaimmal szemben nem tartom rasszistának feltétlenül a Milla képét, amit Facebook oldalán posztol, és amin fuksszal és egy köteg tízezressel ábrázolja Orbán Viktort. De az biztos, a kép könnyen kelthet rasszista indulatokat, és valljuk be…..
Tisztelt Praxis!     Olvastam az előjegyzett időponttal kapcsolatos bejegyzést, erre orvosként szeretnék válaszolni:   Én gyakran dolgozom szakrendelőben, ahol a helyzet a következő: reggel nyolc órától délután háromig kilenc percenként FOLYAMATOSAN  vannak előjegyezve…..
novákandris 2012.08.14 14:25:53
@karcsibácsi: Nem arról kellene, hogy szóljon és szerintem nem is arról szól.

Dokumentálja és ismertté teszi azt a folyamatot, ahogyan a magyar egészségügy leromlik és szétesik. Szerintem ez a lényeg. Benne van a lehetőség, hogy meglássa más is, hogy legtöbbször nem az orvos tehet arról, hogy a betegnek rossz a tapasztalat.

De ha így gondolod, akkor már értem, mért írsz annyi marhaságot ide.
Tisztelt volt köztársasági elnök úr! Mint az Orbán-kormány egyik kommunikációs vezetője, határozottan visszautasítom, hogy bírálta a kormány politikáját, különös tekintettel a választójogi törvény tervezett módosításait. Nem tudok tekintettel lenni arra, hogy két éve…..
Tisztelt Praxis blog!   A minap, ebben az iszonyú kánikulában kénytelen voltam mentőt hívni egy ismeretlen férfihoz, ennek kapcsán szeretnék néhány sort küldeni önöknek. Éppen kutyát sétáltattam a közelben található parkban, amikor arra lettem figyelmes, hogy a földön egy…..
novákandris 2012.06.25 13:06:05
@Mérges 1234: "Velem nem így történt, akkor a másikkal se történhetett így, tehát biztosan hazudik"
igaz?