Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt)

33 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szövetség távlati céljai között említette, hogy emelkedjen 15 százalékra a kerékpárosok aránya, amihez egyebek mellett szemléletváltoztatásra van szükség, ehhez pedig a kerékpározást népszerűsíteni kell. A "kerékpárosbarát úthálózat" kialakításához…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.02.07 10:27:59
@shinichi: Ez maximum a mostani adórendszert minősíti, nem a kerékpárral közlekedőt.

És már megint ez a hülye megkülönböztetés. És van amikor anyukám kocsiját vezetem, van amikor tömegközlekedek, és van, amikor bicajjal járok be a munkahelyemre. Nincs értelme az effajta "embercsoport" kategóriáknak!
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.02.07 10:32:09
@szamuraly: A Margitszigetre csak külön engedéllyel lehet behajtani, az meg egy évre több mint félmillió forint. Az ottani vállalkozók (büfések, árusok stb.) összefogtak, és közösen szállítják be az árut. Kevesebb gépjárműforgalommal, kevesebb szennyezéssel, és kevesebb költséggel megússzák így.
  A lakás fotója helyett feltöltött vicces képek először meghökkentettek, de egy idő után úgy elszaporodtak, hogy már az ingatlansalátába sem szoktam szemezgetni ilyeneket. Ez a hirdetés, azonban úgy mellbe vágta egy kedves olvasónkat, hogy azonnal elküldte az Urbanistának:…..
Van Magyarországon egy olyan, jellegzetesen viszonylag jómódú, elveiben liberális, Budapest belső részében dolgozó, élő, magát kulturáltnak tartó embertípus, amely neheztel a Nemzeti Színházra. Neheztel: azaz nem örül neki, hogy ott és akkor és úgy épült föl, ezért dohogva…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.02.01 22:58:44
@kívülálló: Belvárosban az a katasztrófa, hogy kocsival akar valaki színházba menni, miközben sűrű tömegközlekedési hálózat áll rendelkezésére. Én valahogy mindig eljutottam metróval a Madách Kamarába, vagy földalattival a Nagymező utcába. A Nemzeti Színház meg 1-es villamossal, 2-es villamossal jól megközelíthető.
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.02.01 23:11:16
@sapuh: Szerintem rengeteg értékes épület született Magyarországon az elmúlt 30 évben, csak a sok fikázásban elvesznek. Organikus építészetben verhetetlenek vagyunk például szerény véleményem szerint.

A művészet meg nem mindig a nagyközönségnek szól. József Attilától Van Gogh-ig hosszan sorolhatnánk azokat, akik a saját korukban nagyjából le voltak tojva, ma meg tankönyvi példák. Szóval ezzel óvatosan kell bánni. Szerintem egy mű értékét nem határozhatja meg az, hogy az a közönség hogy ítéli meg, aki gipsz oroszlánokat rak a háza bejáratára, amint meggazdagszik annyira, hogy megteheti. (Addig meg faszom kis nippekkel tömi meg a vitrint.) Persze egy mű megítélésében mindig vannak szubjektív elemek, és mindig lesznek is.

Na, én viszont mentem aludni, mindenkinek további jó kommenteket és szép verőfényes napot holnapra!
Egy olvasónk szerint miközben a budai Várnegyedben egy tetőablak vágása is óriási jogi hercehurcával jár, a Dísz tér foghíjtelkén a korábbinál rondább és magasabb bódésort húztak fel. Ráadásul úgy tűnik, az ügyben senki sem illetékes:   A vári Dísz téren, egy…..
comment:com Hiúságok máglyája 2010.01.31 16:30:00
A Mr. Bean nyaral (18:30) nem a legjobb filmje Rowan Atkinsonnak, de az osztrigás jelenet miatt feltétlenül ajánlom azoknak, akiknek van Cinemaxuk, és ilyen korán le bírnak ülni a tévé elé. A mai napra egyébként csupa olyan ajánlatom van, amihez nyugodtan a tévé tetején hagyhatjuk a…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.01.31 19:17:00
 Volt már ugyan udvaron álló házikó a szigorúan vett Belvárosban is, de az egyrészt nem volt eladó, másrészt nem volt ilyen mesebeli. (Igaz viszont, hogy olyan zöldbe volt burkolva, amit egy-két ingatlanos már-már ősfásnak nevezett volna). Ez a Dohány utcai kulipintyó viszont…..
Ismét olvasók válaszolhatják meg az olvasók kérdéseit (van köztük pár igen régen feltett, ezer bocs a csúszásért)Retekblog (Csak a szépre!): A Hold utcai volt Postatakarékpénztár előtt (körül) miért van még mindig az a fából készült "tákolmány"? Hullik a…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.01.18 00:57:48
Maradt egy kérdés! ...., hogy miért is Akadémia, s miért is számokkal jelölöm az utat?

Ennek is meg van a maga miértje!
Ezt a területet, Rákoskeresztúr nyugati részét, ami szomszédos Budapest Kőbánya keleti részével, innen a „Rákoskeresztúri Köztemető megnevezés", a negyvenes évek végén kiparcellázták az Akadémiai tagoknak nyaralótelek céljára. A telkek kialakítása és az utak szegélykövestől elkészültek, a vizet is bevezették öt-hat utca kivételével, mert közbe jöttek a negyvenötös repülőtár körüli harcok. Aztán ezt mindenki el is felejtette, az akadémiai tagok nem is tudtak rólla, disszidáltak, meghaltak, vagy csak deklasszáltak lettek. Majd csak a hatvanas évek végén láttak és éltek a muszáj lehetőségével az istenhátamögötti szükséggel, s telepedtek ide szegény melós emberek ... / Persze ez azóta megelitesedett, mert vannak, akik a Rózsadombról menekültek ide .... / tudnék prominens neveket mondani ... /
A számozott utcák története meg az, hogy a Nagybudapesti „építési napló" Építési számozás szerint tartja nyílván a munkaterületet, mindaddig, amíg a Nagybudapesti Tanács-Közgyűllás a törvényben-rendeletben el nem nevezik azt. No minálunk a hetvenes években került szóba a névadás, ami valamiféle, s azóta is érthetetlen DE közfelháborodást váltott ki / nehogy már valami afrikai politikusok nevét, vagy valami büdösgazok nevét adják a mi számozott útcáinknak .... ! /, s ezért tényleg nem is nevezték el azóta sem!
Szerencsénkre! Szoktam mondani, ha kérdik: New Akademic Coloni, 541 ... tisztára, mint nevjórkban!

Forrás:
meglesem.nolblog.hu/archives/2009/10/30/Kirandulas_az_Akademian/
A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni. Miközben az általános várakozás még mindig a Fidesz elsöprő, akár a kétharmadot is meghaladó győzelme, az általános viselkedés pedig a…..
Egy hónap múlva lejár az álláskeresési támogatásom. Azóta folyamatosan felkeresem a munkaügyi központot. A következő megállapításra jutottam. Január óta vagyok munkanélküli.   A központtól egyetlen egy állásajánlatot nem kaptam. Iskoláim befejezés után 3 évet…..
A Kontrax azért emlékezetes a generációmnak, mert először nekik voltak olyan tévéreklámjaik, amelyeket nyugatinak éreztünk, és mindegyikben volt jó nő, nem pedig olyan, amelyikről elsőre lerítt, hogy a megrendelő vállalat vezérigazgatójának az unokája. Egyébként a…..
Az elmúlt héten volt szerencsém számos archív fényképekre szert tenni Bencze Károly tőzsgyökeres kerületi lakos jóvoltából. Képei a  Bihari út, Zágrábi út, Somfa köz, Balkán utca által határolt területet mutatják be. Ezekben a szobakonyhás lakásokban számos híres…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.01.11 18:58:33
CF (eagleeye1899.wordpress.com): Olvastam a blogodon a Fradis postot már régen, most visszatértem, megnéztem újra. Tudod, érdekel nagyon a dolog és azt kérdezném, hogy tudsz-e esetleg valami új infót ezügyben? Azért kérdezem, mert én keresgettem az önkormányzat oldalán, de nem…..
Volt már itt részlet a Night of the Lepus című halhatatlan alkotásból, ahol 3 méteres vérnyuszik támadnak az emberekre. Egy kis videomontázs ebből a filmből, ez garantáltan feldobja a napodat. Egyébként a kamionos nem úgy sikoltozik mint egy nő? ..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.01.07 13:24:51
@Fue: Igen! Nekem is rögtön a Vérnyúl jutott eszembe a Gyaloggaloppból. De hogy ezt egész filmmé feldolgozzák... :-)
A tetőpontjára hágott az évek óta gyűrűző, buszsofőr-ellenállás módszerével burjánzó társadalmi tiltakozássorozat, és ma reggel, amikor már a marketingesek és pr-osok is csatlakoztak a munka jelentős lassítását eredményező demonstrációhoz, lényegében az egész ország…..
Egy kis érdekesség, amit youtube-n találtam. A sörgyár alatt húzódó pincerendszer vízzel elárasztott részébe búvárok merültek le és filmet is készítettek róla.   Ugyanebben a témában egy német csapat is készített egy kilenc perc hosszú filmet, amely szintén nagyon…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2010.01.06 17:00:05
  Önök szerint mi lehet ezen a képeken? Egy óriási ágyú ütötte rés a szobafalon, amin átfényképezett a fotós? Esetleg valamelyik kép sarkában maradt kompromittáló pucér alakot vagy kitömött állatot próbálta így eltüntetni az ingatlanos? Vagy csak a rumlit, amiből…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2009.12.31 21:55:02
Félrefordítások Ikea-pályázat 2009.12.29 17:26:00
Az Ikea már eddig is jó volt hozzánk, mert adott nekünk ilyen, ilyen, ilyen meg ilyen szép félrefordításokat (meg ilyesmit), de most személyesen is sikerült megtapasztalni humorukat. Tegnap ugyanis ellátogattunk az Örs vezér téri objektumba, és azóta nem tudjuk megfejteni, miként…..
A Wren-szárny a barokk kert felől.   Hampton Court London délnyugati részében található. A kastélyt VIII. Henrik kancellárja, Anglia bíroborsa Thomas Wolsey kezdte építeni. A "Boleyn-ügy" után a kastély a királyhoz került, így nem csoda, hogy meg lehet nézni azt a…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2009.12.29 12:09:19
Végre! Mindig is szerettem volna, ha valaki nem unalmas csikkeket, legyeket, csavarokat meg hasonlóan fád cuccokat találna konzervben, hanem valaki tényleg izgalmasat. Landornak kijutott a jóból, párja ugyanis - velőtráző sikollyal - egy azonosítatlan rákszerű miniszörnyeteget talált…..
A retró, mint "stílus" nem tartozik a kedvenceim közé, sőt, meggyőződésem, hogy evolúciós zsákutca a kortárs design rovására, de elvétve azért időnként előkerül egy-két figyelemre méltó darab. A képeken látható Philco PC-t a SchultzeWORKS designstudio építette…..
budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) 2009.12.15 12:23:09
Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel: Kedves…..