Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Critic.

8 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha valóban zajlanak Magyarországon vakcina-oltások és tényleg nagy mennyiségben érkezik hozzánk orosz illetve kínai oltóanyag (a csörgedező nyugati vakcinák [Pfizer, AstraZeneca, Moderna] mellé), a járvány harmadik hulláma óriási erővel csap le hazánkra. Az országos tisztifőorvos jelentése és az…..
A börtönös filmek egy teljesen különálló stílus-irányzattá nőtték ki magukat az utóbbi években (évtizedekben) és a "műfajnak" saját rajongói közössége alakult ki. Magam is megszerettem ezeket a történeteket, mert rengeteg minden tanulható belőlük a küzdeni akarástól a kitartáson át egészen az…..
A Marvel-produkciók évek óta tarolnak a mozik jegypénztárainál és bár most a járványhelyzet miatt szinte minden megállt a filmuniverzumban, novemberben már várhatjuk a Fekete Özvegyet, jövőre pedig az Örökkévalókat, melyek ugyancsak "kasszarobbantó" filmeknek ígérkeznek; így nem maradunk Marvel…..
A No Escape láttán az embernek két szó jut eszébe: sokkoló és megrázó. És tényleg az. Ha vannak gyerekeid még inkább ütős, mert  átérzed milyen az, amikor a családodat kell kimenekítened, megvédened és oltalmaznod egy szinte esélytelen helyzetben. Átéled, milyen egy idegen országban rekedni, ahol…..
Harminc évvel ezelőtt, 1989 január 24-én a floridai Bradford County állami fegyintézete előtt több száz újságíró és érdeklődő várta a világ leghíresebb sorozatgyilkosának, az akkor 42 éves Ted Bundy -nak a kivégzését. Ted Bundyt (születési nevén: Theodore Robert Cowell -t) azért kísérték aznap a…..
Critic. 2019.10.27 19:04:00
@HK417: Megjegyezném: a "legkegyetlenebb" nem SI mértekegység. Erősen szubjektiv. A poszt cime szerint a blog Bundyt látja el ezzel a címmel (szerintem joggal, ha utánaolvasol Bundy tetteinek. Ha neked más volt a legkegyetlenebb, legyen. Nincs harag :)))
Kritikus Rambo 5 részen át [34.] 2019.09.22 18:29:02
Már 47 éve annak, hogy David Morrell 1972-ben megírta a Vietnámból hazatérő veterán, John J. Rambo történetét, mely 10 évvel később, 1982-ben meghódította a filmvilágot is, megteremtve a legelső epizódot, First Blood címmel. A sztori kétségtelen társadalomkritika a 60-as évek Amerikájának általános…..
Critic. 2019.09.24 06:26:45
@Inceptio: A negyik részt valóban nagyon vegyesen fogadta a "nagyérdemű", bár az IMDb- a 7,0 pont figyelemreméltó sikernek számit. A Rotten Tomatoes nem tesz sok különbséget a 2.,3.,4. epizódok közt. Az 5.ezeknél gyengébb náluk, a legelső meg jobb.
Már csak 8 hónap és a mozikba kerül (mégpedig 2020 áprilisában) a legújabb Bond-film mely sorrendben már a 25. lesz és amelynek pontos címe egyelőre még nem ismert. Az egészről jelenleg csak annyi bizonyos - legalábbis az IMDb szerint - hogy a japán nevű, de totál európai külsejű Cary Joji Fukunaga…..
Critic. 2019.08.10 09:45:15
@Papichulo: Kíváncsi voltam kiszúrja e valaki. Te nyerted a Lamborghinit.
Critic. 2019.08.10 18:49:53
@Papichulo: Daniela Bianchi - az Oroszországból szeretettelben a Bond girl. Valóban nagyon szép.
Éppen 11 évvel a vietnámi háború lezárulását követően és 13 évvel az amerikai csapatok kivonulása után született meg 1986-ban a 4 Oscar díjjal kitüntetett, Oliver Stone által rendezett, világhírű és mára már ikonikussá vált: Platoon (A szakasz). Mindazok számára, akik emberközeli és reális képet…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Critic. 2019.06.11 13:56:07
@Chaoyang: Everest. :-))))) És még a "blogger úr" a laikus. :))):D
Szerző: Harmat Árpád Péter William Shakespeare neve mindenhol ismert, ahol emberi civilizáció létezik, hiszen a világirodalom egyik legnagyobb alakjaként és az angol nyelvű dráma-írás illetve költészet legkiemelkedőbb művészeként tekint rá az utókor. Híres drámáit mindenhol játsszák a világ nagy…..
Critic. 2019.05.30 11:21:24
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Stíluselemző szoftver? Mintha az irodalom elemezhető lenne programokkal. :D

Ugyanakkor Shakespeare műveit vizsgálták irodalmárok, szaktekintélyek és művészettörténészek is, akik szinte kivétel nélkül megállapitották, hogy alkotásai több stílust mutatnak és számos műve semmilyen módon nem illeszkedik munkásságába (pl a VIII. Henrik, melyet szinte bizonyosan nem ő írt.)
Rengeteg kritika érte szinte a kezdetektől a Star Wars filmek készítőit, producereit és rendezőit amiért egyértelmű politikai üzeneteket helyeztek/helyeznek el a franchise epizódjaiban, állást foglalva ezzel bizonyos politikai szemlélet (és világlátás) mellett. Egynémely részek kevésbé, mások…..
Critic. 2019.05.27 12:59:39
@Macropus Rufus: Miért volna prejudikáció annak a ténynek a rögzítése, hogy a SW politikai utalásai irritálják a szélsőjobbosakat. De biztosan én tévedek es direkt tetszik nekik a liberális, feminista, demokrata utalások tömkelege.
Critic. 2019.05.27 18:01:41
@Macropus Rufus: Az egészen az elvét nem érted szerintem. A SW minden része úgy lett "kitalálva", hogy a sokszínűség uralja a cselekményt és a karakterek kiválasztását. Azaz a hősök és felkelők ezernyi fajból kerülnek ki, így nem hogy a bőrszín, de egyenesen a faj sem számít az égvilágon semmit. A jedik közt is rengeteg akad, aki nem ember. Ez pont ellentétes bármiféle nacionalizmussal, hiszen a sokszínűséget hirdeti. Az, hogy csak két színesbőrű főszereplő van, teljesen irreleváns onnantól kezdve, hogy tengernyi-féle faj vesz részt a birodalom elleni harcban.

Ami a nőket illeti: a felkelők vezetői közt több is akad, sőt a kulcskarakterek is nők, mint Leia, Jyn Erso vagy Rey. Az egyik női tábornok, Holdo admirális életét áldozza a többiekért (VIII. rész), sőt helyettese is nő, aki később is fontos szerepet tölt be a vezetésben. Tetszik vagy sem, de egyre több a női karakter.
Critic. 2019.05.27 21:55:15
@segar: Ki-Adi-Mundi például jedi mester és a jedi tanács tagja, mégsem ember, hanem Cerean. Bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Ki-Adi-Mundi
A FIDESZ olyan vehemenciával kampányol, mintha nem a pártlista élén állna toronymagasan, hanem az 5% eléréséért küzdene. Jól láthatóan abban érdekelt, hogy a sajátjai mozgósításával megnövelje a részvételt (és vele a bejutási küszöböt), ezzel itthon földbe döngölje az ellenzéket ősz előtt, kifele…..
Critic. 2019.05.25 20:31:05
@Fedor: Fedor, te mely pártok közt vacilálsz? Kvasztics doki kit szeretne?
1989. május 24-én mutatták be az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmet, melyhez 1989-ben és 2000-ben is készült magyar szinkron. A szerepben már rutinos Harrison Ford mellett a legendás Sean Conneryt láthatjuk, és ezek a szerepek kultikus szinkronhangokért kiáltottak. Mielőtt azonban…..
Critic. 2019.05.25 17:57:03
@Dani77: Igen. De magyar szinkronnal, Csernák János, Sinkovits Imre hangjával százszor jobban tetszett!
A nyolcadik, befejező évad után egyértelműen kijelenthető, hogy hatalmas siker már nyolc esztendeje George R. R. Martin különleges regénye (A tűz és jég dala) és az abból készített, HBO által "megrendelt" sorozat, David Benioff és D. B. Weiss rendezésében. Címe: Trónok harca. A sokszereplős,…..
Critic. 2019.05.24 09:04:49
Critic. 2019.05.24 09:36:32
@chrisred: Nem is hagyunk figyelmen kívül, de ha egy háború 1683-ban kezdődik, akkor nem máskor, ennyi. Az 1683-as bécsi ostrom pedig természetesen ok-okozati összefüggésben áll az 1686-os eseményekkel, hiszen akkor veszi kezdetét a háború és a bécsi ostrom hatására alakul meg 1684-ben az a török ellenes Szent Liga, mely 1686-ban megindítja Magyarország felszabadítását (benne Buda 1686-os ostromát).
Critic. 2019.05.24 13:13:18
@chrisred: Ez pontosan így van.
Alma materem a debreceni egyetem. Minden érdekel, ami vele történik. Ezúttal például az, hogy egy akarnok rektor közéleti személyiségek édesgetésével próbál tekintélyt és pénzt szerezni a munkahelyének. Ezzel magyarázható egy hír is a Népszava mai számából: a patinás felsőoktatási intézmény „úgy…..
A hétvégi EP-választás miatt kitágítom a teret, és nem csak ferencvárosi témáról írok. Bár nem az EU-s pénzek elköltése volt az idei EP-választási kampány központi témája, érintőlegesen felmerült, hogy mire kellene ezeket a pénzeket fordítani és hogyan kellene elkölteni. Az uniós pénzek…..
Ferenc József császár egyike volt a magyar történelem leginkább vegyes megítélésű alakjainak. Az egészen fiatalon, alig 18 évesen trónra kerülő Habsburg-házi császár azzal kezdte uralkodását, hogy leverte az 1848/49-es magyar szabadságharcot és kivégeztette annak aradi vértanúit. Ezt egy…..
Ez egy kurta, egyszerű poszt lesz annak örömére, hogy 2019. május 21-én van 170-edik évfordulója annak, hogy a budai vár ostromában hason lőtték Heinrich Hentzi tábornokot (1786-1849), a vár védőjét, aki másnap kilehelte lelkét. A honvédek meg akarták lincselni a pesti oldal szétlövetése miatt, de…..
  Noha megszokhattuk, hogy hazánkban sok Hollywood-i film forog, sőt az utcán Jason Momoa-val is összefuthatunk, arra még nem volt példa, hogy a Marvel univerzum egy hőse költözött volna hozzánk. Ez azonban most megváltozhat, ugyanis felreppentek olyan pletykák, miszerint a Fekete Özvegy…..
Critic. 2019.05.23 10:41:21
A young adult regények filmes adaptációinak legfrissebbje egyelőre nem teljesít túl jól a jegypénztáraknál, noha én például a moziból kilépve elismerő és jóleső sóhajjal indultam kocsimhoz, arra gondolva: "na, ez elég király volt". Igen, vessetek meg, de én nagyon jól szórakoztam rajta és nekem…..
Megnéztük együtt a Trónok harca fináléját, és aztán egyből ki is elemeztük, nemcsak az utolsó részt és évadot, de az egész sorozatot. Amire próbáltunk választ találni: Indokolt-e az alkotókra zúduló gyűlöletcunami, létezhet-e tökéletes befejezés, ki érdemelte volna meg leginkább a trónt, ki…..
Critic. 2019.05.23 07:58:53
A 2019-es EP-választás előtt a korábbiaknál talán világosabban lehet látni, hogy Magyarország politikai értelemben sziget lett az Európai Unióban. Nincs még egy ország, ahol ennyire lefutott, belpolitikai értelemben szinte tétnélküli lenne a választás, ahol akkora fölénnyel nyerne a győztes, mint…..
A vietnami háború Hamburger Hill 2019.05.20 21:17:08
"Nem megyünk sehova, kivéve újra fel a dombra..." A nyolcvanas évek második felében készült vietnami háborús klasszikusok közül csak egy egyet nem említettem ezidáig, gondolván, várjuk csak meg a vonatkozó évfordulót. Most ez is eljött, úgyhogy az Ashau-völgy véres csatáit bemutató cikk után mi más…..
Minden idők legszörnyűbb tengeri katasztrófái kapcsán a Titanic, esetleg a Lusitania tragédiája jut eszünkbe, pedig a második világháború idején egy torpedótámadás következtében több mint 9000 utas, főként nők és gyerekek lelték halálukat a jeges Balti-tengerben, amikor a Wilhelm Gustloff…..