Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szárny

0 bejegyzést írt és 774 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden „vezérlő tábornoki” ambíciójú politikus, - így Orbán is - nem piaci-alapú, hanem gazdaságon kívüli logika által uralt „Hadi Államot” akar létrehozni. Olyan erőközpontot, amelyben a vezér, a „főni” parancsai alapján működik, illetve a működés látszatát mutatja. A városiasodás, a polgárság…..
A kiindulópont az 1945-ös első szabad és demokratikus nemzetgyűlési választás. Ekkor "a jogosultak 92,52%-a élt szavazati jogával. Ehhez hasonló részvételi arány azóta sem volt Magyarországon, és inkább hasonlítható a korszak és az elkövetkező évtizedek nyugat-európai politikai részvételéhez. A…..
szárny 2021.10.17 13:54:35
@Magyaur: akkor most már meg vagy nyugodva, igaz?
Muhahaha
Az utóbbi hónapokban egyre inkább szűkül a magyar kormány diplomáciai mozgástere, amit elsősorban annak köszönhet, hogy Orbán Viktor elkezdte feketében és fehérben lefesteni a bennünket körülvevő világot. A folyamatos ellenségkeresés oda vezetett, hogy most többnyire épp azok a meghatározó…..
MaGYAUR Nevet adni az Ellenzéknek! 2021.07.04 19:06:47
A jelenlegi pártszinten működő kommunikáció helyett egységes kommunikációs stratégiára van szükség! Ami az egyesült ellenzék nevét illeti, a javaslatom:  "Összmagyar Szövetség” egy tisztességes és fejlődő Magyarországért! Röviden: "ÖSSZMAGYAR SZÖVETSÉG", Még rövidebben "SZÖVETSÉG".  Azért ez a…..
Orbán „megelőző támadás”-t intézet az Európai Unió különböző intézményeitől, valamint a Biden adminisztrációtól várható kritikák előzetes kivédésére, de rosszak a kiindulópontjai és tévesek a következtetései. Rossz kiindulópontok: Orbán úgy tesz, mintha Európa jellegzetessége a nemzetállamok…..
„1302-ben „Lajos budai pap vezetésével zsinatot tartottak, amelyen feloldották magukat a kiközösítés alól, majd ők közösítették ki az Anjou-párt főpapjait, támogatóit, és magát VIII. Bonifác pápát is. A Képes Krónika beszámolója szerint: „a rosszra még veszedelmesebb rosszat halmoztak: összehívták a…..
szárny 2021.06.09 14:36:11
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt hátán kíván felkapaszkodni a nemzetközi politika legmagasabb szintjeire. Egy ilyen kijelentés tíz éve még abszurdnak és túlzónak tűnt volna, de manapság olyan egyértelmű gesztusok jelzik a magyar kormányfő lojalitását a kínai legfőbb…..
Az orbánista manipuláció jellegzetessége a „fiamnak mondom, hogy a menyem értsen belőle”-effektus, vagyis hogy baloldali-liberálisnak tüntet fel valamit, amitől el akarja tántorítani a jobboldaliakat. Ha a keresztényi emberiesség azt diktálná, hogy a háború elől menekülőket, vagy a magyar…..
Orbán a hívei előtt az igazságot tevő, adakozó „Mikulás”, de minimum a pénzcsináló „állam-bácsi” szerepében tetszeleg. És miközben a 2020-as világjárványos év majd minden külpolitikai számítását keresztülhúzta, úgy tűnik magát ezért a belpolitikában igyekezett kárpótolni. Egyfelől – a járványra is…..
Az a fura, hogy erre számítottunk, mégis kicsit meg vagyunk lepődve. Az elmúlt hetekben kijött több közvéleménykutatás is, amelyek azt mutatják, hogy az egyesült ellenzéki lista már leverné a Fideszét. Persze a választás a kábé 30 billegő egyéni körzetben dől el, de ez akkor is komoly változás.…..
Még van esélye arra, hogy megnyerje a Brüsszel elleni következő csatáját, de az már egészen bizonyos, hogy minden hitelét felélte Orbán Viktor az európai politikai közösségen belül. Kicsinyes bosszúja azokkal szemben, akik számon akarják kérni rajta az EU alapértékeinek tiszteletben tartását arra…..
Minden a Beatles-mániával kezdődött… az 1960-as időszak azért volt különleges az euro-atlanti térség történetében, mert új paradigma született: az ifjúság erőszakmentes ellenkultúrája. Azért ellenkultúra, mert fellázadt a szülők, a felnőttek hagyományos életmódjával szemben. Új minőségű „bálványok”…..
Noha a környező országokkal összehasonlítva Magyarországról a lakosság arányában kevesen vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, számítások szerint 2030-ban már minden ötödik magyar külföldön születhet. Közben akár 100 ezer ukrán vendégmunkás is érkezhet. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg…..
Ha zsarolni próbálja a 9 és fél milliós Fidesz-Magyarország az 500 milliós EU-t (ami annak a nyílt beismerése, hogy Orbán nem Európa-konform zsarnoki+korrupt rendszert épített ki) akkor megnő az esélye annak, hogy jogi-pénzügyi karanténba kerüljön a rendkívüli járványveszélyre való…..
István Király Nagyurunk a székesfehérvári törvénykezési napon maga elé idézte a Felcsútbeli, amúgy nemtelen Orbán-fia Viktort, akinek fejére olvasta, hogy a beszedett adót részint elherdálta, részint szétosztotta csatlósai közt. A fent nevezett hanyag magatartása miatt Magyarország népeinek jövőbeli…..
Az orbáni "nemzeti-keresztény" politika jobban hasonlít ceausescu-i / milosevicsi nemzeti-bolsevizmushoz, mint a hagyományos kereszténydemokráciához. A magyar jobboldal "Románia-élményéből"  nemcsak a székely autonómia ügye jött elő, hanem a Román Kommunista Párt etnikai alapú pártdiktatúrájának…..
A Fidesz-Magyarország, amely magát a világ legüldözöttebb vallásának, a kereszténységnek védelmezőjeként tünteti fel, most a muszlim (de türk és gazdag) Azerbajdzsán mellé áll, szemben a több mint ezer éve keresztény Örményországgal szemben. Lelkük…..
Amikor a közös bajt arra használja valaki, hogy a saját pecsenyéjét sütögesse, a közösség tagjainak össze kell fogniuk, és kiközösíteniük az illetőt. Ez lenne logikus lépés az EU részéről is, amikor a tagállamok vezetői azt látják, hogy Orbán Viktor a kormánya ellen folyó jogállamiságot vizsgáló…..
A hét legfurcsább interjúja az Azonnali.hu-n látott napvilágot. A portál két munkatársa, Bakó Bea és Hutter Marianna kereste meg a volt budapesti főpolgármestert. Beszélgetésük nyúlt, mint a rétestészta, és egyre ingerültebben fogalmaztak. A két újságíró azt firtatta például, hogy amikor még…..
Tegnap délután Bolgár György szóba hozta a hét botrányát. A Fidesz fővárosi szervezete olyan fényképet jelentetett meg a budapesti főpolgármesterről, hogy mögötte feltűnik a Dunába rogyott Lánchíd. A Klubrádió műsorvezetője szerint a fotón eredetileg Szálasi Ferenc volt, aki éppen „szemléli” a…..
szárny 2020.06.18 21:23:33
@Európai téridő: Hogy lenne már kettős mérce? Hát nem tudtad, hogy a liberálbolsevikoknak mindenhez is joguk van?! Írhatják Lévai Anikóról, hogy megellett, rajzolhatják Hitlernek Orbánt. Mert ők érinthetetlenek.
De hogy el fognak ezek csodálkozni, és már nem is sokára...
Kétség kívül sikeresen védekezett az ország, nálunk jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúltunk – mondta a miniszterelnök szokásos péntek reggeli monológjában, amit a közszolgálati rádió rendszerint interjúnak álcáz. A melldöngetés egyáltalán nem idegen Orbán Viktortól, ám ezúttal ez a…..
Az Orbán-kormány úgy viselkedik koronavírus idején, mintha egy sötét szobában szeretne elkapni egy fekete macskát. Egymásnak ellentmondó védekezési stratégiák váltják egymást, a kommunikáció pedig finoman szólva is kaotikus. Egyetlen magyarázat lehetséges ezekre a jelenségekre: A kormány igyekszik…..
szárny 2020.05.04 07:30:46
@szárny: PróbálTok, természetesen. Csak már az írásbeli kommunikációt is cenzúrázza a guglin keresztül ez a sátánista fogadalom, amit liberalizmusnak neveznek.
szárny 2020.05.04 07:32:09
@szárny: Rohadalom és nem fogadalom, természetesen. Az ok mint elébb.
Kövér László egy paraszt. Nem, ez sértő a több százezer tisztességes magyar paraszt számára. Szóval Kövér László egy sutyerák bunkó. Mindig is az volt, az is marad. Erről teljesen felesleges beszélni. Így ez a mostani felhorgadás is kurvára felesleges. Hadd szánja csak a kettes személyi számú…..
Vannak ügyek, amelyeket jobb hagyni a francba, mert tuti bukók. Ezeket inkább agyonhallgatják azok, akik szarul jönnek ki belőle. De Magyarország más. Ha valami rájuk nézve nagyon ciki, az Orbán-propaganda annyira magabiztos, hogy a sunnyogás helyett az aljas, gonosz ellentámadást választja.  Mert…..
Váratlanul vizsgafeladatot kapott az Orbán-kormány: jött a nagy semmiből egy szép kis gazdasági válság. Járvány okozta, nem számíthattak rá, mint ahogy senki nem is számított rá. De most homorítani kell. Ez most nem kommunikációs feladat, nem az van, hogy tematizálunk és kamuzunk, hogy az emberek…..
szárny 2020.04.08 11:27:04