Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tralalala

0 bejegyzést írt és 1779 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos mindenki unja már, hogy ez a téma. Én is. De mégis úgy érzem a sok kardoskodás a gyerekek és a másság nevében, védelmében teljesen célt tévesztett. Igazandiból arról kéne beszélnünk, hogy ma Magyarországon mit kéne elvárnunk egy politikustól! Olcsó, populista és megosztó húzások helyett…..
tralalala 2020.10.16 11:44:57
@birkamenet: @birkamenet: Ennek látszólag ellentmond, hogy azokban az országokban, ahol kiterjedt érzékenyítés folyik, magasabb a bi és homoszexuálisok aránya, időnként jelentősen.

"Marhára nem lehet azt se neveléssel, se fenyítéssel befolyásolni, az lesz, amit a genetika meghatároz. "

Haha :D Ez ugyan semmi más viselkedésben nincs így a világon, de PONT a szexuális hajlamban igen, az KIZÁRÓLAG genetika, hát ez igen valószínű :D

"jaj te jó ég mekkora hülye vagy te!"

Szerintem meg az a hülye, aki személyeskedéssel nyit egy érv-alapú vitában, mert annyira bizonytalan az álláspontjában, hogy így akar határozottságot mutatni.
Talán emlékeztek még Cecíliára, aki jó két hete írta meg történetét. Tíz éve biztos magyarországi karriert feladva költözött Londonba és építette újra életét. A brit fővárosban egy japán cégnél dolgozott, a mai posztja arról szól, hogyan él együtt ez a két (vagy…..
tralalala 2016.05.19 15:44:27
@funfun: Szepuku godzilla! Szamuráj kimono tokió! Hiroshima katana. Hentai!
A több mint öt éve zajló szíriai polgárháborúba egyre több nagyhatalom avatkozik bele fegyveres erőkkel. Az Egyesült Királyságban azonban – miután a parlament leszavazta az ISIS elleni katonai beavatkozásról szóló tervezetet – David Cameron kormányának más módszert kellett keresnie a terrorszervezet…..
A növekvő migrációnak és különösen a menekültválságnak köszönhetően robbanásszerűen megnőtt a kisebbségi csoportok száma Európában – különösen a muszlim közösségeké, hiszen a menekültek jelentős része iszlám vallású területekről érkezik. A társadalmi sztereotípiák és félinformációk miatt sokan…..
tralalala 2016.05.19 13:03:34
@sixx egy ostoba faszfej: "Ez azért vicces, mert az arabok már 1000 körül gömbként ábrázolták a Földet, jóval azelőtt, hogy Európában ez valakinek eszébe jutott volna. "

Ez egy újkori mítosz. A középkorban is tisztában volt mindenki a Föld alakjával, igen, a papok is, sőt főleg ők, tekintve hogy a művelt tudós rétegben főleg ők voltak.

en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth
tralalala 2016.05.19 13:30:10
@sixx egy ostoba faszfej: "Más kérdés, hogy az inkvizíció bűneit az újabb kutatások szerint állítólag eltúlozzák,"

"Állítólag" :)

Az egész inkvizíció ha 10k hullát termelt összesen, ráadásul ennek a legnagyobb részét az állami irányítás alatt álló spanyol inkvizíció, ami ellen a pápa is kikelt. És ráadásul ezt egész Európában, 400 év alatt.

Csak összehasonlításként, ennyi hullát a felvilágosult francia jakobinus egyházellenes diktatúra egy ködös őszi délután is összehozott.

A mai egyházellenes legendák nagy része (Galilei-per, vasszűz, lapos Föld, erényöv) ekkor született, mert valamivel meg kellett indokolni, hogy az apácák máglyára küldése miért mégis sokkal jobb és felvilágosultabb, mint a boszorkányok máglyára küldése.
tralalala 2016.05.19 13:31:05
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Abszolúte, nem a keresztény Európában jöttek erre rá. Csak arra akartam rámutatni, hogy "a középkorban azt hitték, hogy lapos a Föld" egy téves mítosz.
Magyarország veszélyes útra lépett. Ez nem újdonság, hiszen miniszterelnöke külön ösvényt próbál taposni (és vágni) a történelem dzsungelében, ám a járt utat a járatlanra cserélni rendkívül veszélyes. Most azonban lépjünk ki a szimbólumok és közhelyek világából, és fogalmazzunk világosan, amit Orbán…..
tralalala 2016.05.18 15:47:28
@atpijkamo96: "Azt nem tudom, máshol hogy csinálják.
Azt látom, hogy itt szegregálják őket"

Mágikusan a vietnámit, kínait, svédet, németet, hollandot, svábot nem szegregálják.

Ez alighanem az ufók műve.
Kisgyermekes szülőként, és munkaügyi szakértőként is folyamatosan találkozom a címben szereplő kérdéssel. Szülőként ez inkább lelkiismereti, szakmailag inkább anyagi szempontból fontos kérdés. Fiatal anyukák ezrei teszik fel maguknak a kérdést: vajon szabad-e dolgoznom kisgyermek mellett? Nem leszek…..
A hosszú hétvégén nagyot mentek a kormánypárti rezsiharcosok, megmondók, bértollnokok, propagandisták, ideológusok, ifjútörökök és sajtófőnökök. Íme 10 dolog, amit a híveik megtanulhattak, és a konstruktív vitában felhasználhatnak Németh Szilárdéktól...
tralalala 2016.05.16 23:30:42
@grafoguru: Itt a fórumon azért az elsőféle libsiből valamivel több van. Ez a másodfajtájú libsi, amit te írsz, ez valami mitológiai lény lehet.
Ma egy négy éves történet akkor elejtett fonalát vesszük fel, Anikó akkor írta meg levelét, amiben tulajdonképpen tanácsot kért tőletek, menjen-e vagy maradjon. A döntés sokára született meg, de most nekivágott a régen vágyott Angliának. Mielőtt azonban megnéznénk, hol tart…..
tralalala 2016.05.10 08:53:38
@diggerdriver: "Vitatod-e hogy a magyarok genetikailag adócsalók? "

A magyar kultúrában az adócsalás bocsánatos bűn, már-már természetes. Viszont ennek a genetikához semmi köze, ez egy kulturális dolog, a kommunizmusból (előtte meg a habsburgok, törökök, stb. voltak ugyanez) fakad, mikor az állam "ellenség" volt, tehát az állammal szemben csalni nem hogy megengedett, de már-már hősies tett volt.

Aki azt gondolja a rendőrségi statisztikák vagy a saját élményei alapján, hogy öt bizonyos bőrszínű ember közt átmenni egy aluljáróban nagyobb eséllyel jár beszólogatással/veréssel, mint öt másmilyen bőrszínű közt, az se gondolja, hogy ez genetikai. Azt gondolja, hogy a bőrszínből jó eséllyel jósolható a kultúrája valakinek. És persze tudja ő is, hogy tévedhet, de nagyobb eséllyel tudja így elkerülni a szituációt, mintha színvak lenne.

Te egyszerűen azt csinálod, hogy egy állítást ("X csoportban arányaiban több a bűnöző") eltorzítasz, hogy nevetségessé tedd ("aha, akkor Y csoportban nagyobb az adócsalók aránya _genetikai alapon_"). Senki nem mondta, hogy genetikai alapon, ezt te teszed hozzá. Ez unfair vitastílus, amivel mindenki veszít, hiszen így a vita félrecsúszik.
„Ahmed” megérkezik Magyarországra, Ásotthalomnál átvágja a drótot, de Toroczkai László mezőőrei elkapják, majd a rendőrök lerakják Körmenden. „Ahmed” ott sem tétlenkedik, hanem rárúgja az ablakot megbámulja a kézilabdás lányok(ra)at... Ha mi nem akarunk Ahmeddel együtt élni, akkor 78 millió…..
tralalala 2016.05.06 21:15:34
@Tibi !: "az orbán egy büdös szót nem szólhat azok után, hogy letelepedési kötvényeket árul a rogánnal a "migráncsoknak"."

A legtöbb országban van hasonló konstrukció, Németországtól Kanadáig. Egyik ország sem olyan hülye, hogy az ide tőkét hozó külföldi vállalkozó elé fölösleges akadályokat görgessen. Ennyire csak az orbánfóbiás prolik hülyék.
tralalala 2016.05.06 21:32:51
@Lord_Valdez: Ok, tehát akkor ez szerinted normális dolog, hogy nem ilyen mindenféle szabályok meg szerződések vannak, hanem erősebb kutya baszik oszt cső, ha nem tetszik, lehet koccolni.
tralalala 2016.05.06 21:37:58
@Tibi !: Ne mérgeskedj kishaver, inkább arról beszélj, hogy ha a világon mindenhol tárt karokkal fogadják a tőkét hozó üzletembereket, Kanadától Németországig, akkor te ez ellen miért tiltakozol.

1. Mert fasz fogalmad se volt arról, hogy ez más országban is gyakorlat.
2. Mert annyira ostoba vagy, hogy képtelen vagy különbséget tenni a zöldhatáron átkúszó arab meg az adózó, embereket foglalkoztató, kebabgyárat nyitó arab között.
3. Zorbáááán! Csuticigááááány! Köcsöööög!
Nagy reményekkel indult neki a kormány a keleti nyitás stratégiának, amelynek célja az lett volna, hogy jobban diverzifikálják a külkereskedelmi forgalmat, és a hazai export-import ne legyen teljesen ráutalva az EU-ra, azon belül is Németországra.  Bár a nagyobb diverzifikációra…..
tralalala 2016.05.05 17:48:24
Az elmúlt napok sem múlhattak el úgy, hogy ne értesülhettünk volna az Orbán-család újabb gazdagodásáról. Mészáros Lőrinc végleg megszerezni látszik az egerszalóki gyógyfürdőre épült szállodát. A bedőlt állami hitel ügye maga volt a 2010 előtti korrupció csodája. De a kiváló adottságú helyre épült…..
Sokan sok helyen sokféleképpen megírták már, hogyan kellene sikeresnek lenned. Van akitől kapsz egy iránymutatást, és van akitől nem. Igazából teljesen közegidegen számodra az egész, mivel a lelked mélyén te is tudod: Nem állsz készen a változáshoz. Nemhogy a csillagokat nem tudod lehozni az égről,…..
tralalala 2016.05.04 13:23:44
@Janossz: "És aki azt gondolja, legalább jó helyen van a pénze az ingatlanban, próbáljon 8-10 évre visszaemlékezni, mikor úgy 30%-ot estek hónapok alatt az árak."

Én inkább arra az utóbbi pár évre emlékszem vissza, miközben a lakásom ára szépen a duplájára nőtt :D

De amúgy mit számít? 30%-kal rosszabb, vagy 100%-kal jobb lakni benne ilyenkor?
Nem vagyok egy forradalmár alkat, de az utóbbi években viszonylag sok tüntetésen jártam, mert úgy éreztem, valamit tenni kellene és nem volt jobb ötletem. Mit lehet tenni, amikor felháborodsz, végsőkig elégedetlen vagy valamivel? Tüntetni, azt lehet. A nagy kérdés azonban még mindig az,…..
Ha ma úgy döntesz, hogy társkeresésre adod a fejed, akkor vannak olyan körülmények, amelyek könnyíthetik és vannak olyan körülmények, amelyek nehezíthetik a helyzetedet. Az egyik ilyen „körülmény”, amely mind a kettőt eredményezheti, hogy a társkeresésbe egy (vagy több) diplomával vágsz bele...
tralalala 2016.05.04 10:52:05
@ubu1a: "A pártpreferenciára való szűrés is egy jó ötlet lehetne, de szerintem ennek alapja csak magyar sajátosság. Kulturáltabb országokban"

Így a Trump/Hillary párharcot meg a Merkel/AdF összecsapást nézve ezt megkérdőjelezném. Nagyon kevés olyan dolog van, ami tényleg magyar-specifikus, és a pártpreferencia nem tartozik ezek közé.

Egy valami mondjuk tényleg elég magyarspecifikus: folyamatosan azon siránkozni, hogy jaj a bunkó magyarok így meg úgy, bezzeg a kultúrnemzetek.
Lelkizóna Határsértők 2016.04.27 07:22:00
Állj ki magadért! Ne hagyd magad! Jogod van hozzá! – ezek az üzenetek egyre hangsúlyosabban vannak jelen mindennapjainkban.  A határozottság és a magabiztosság érték, de hol a határ az önérvényesítés és az agresszivitás, azaz mások „én-határainak” megsértése között? Ki a paraszt? Minap szemtanúja…..
Soha nem hagyták még el annyian Magyarországot, mint a tavalyi évben. A hivatalos elvándorlók száma 33 ezer körül van, ami olyan, mintha egy megyeszékhelyünk, például Salgótarján teljesen kiürült volna. A statisztikák ráadásul csak azokat mérik, akik jelezték kiköltözési…..
tralalala 2016.04.29 21:01:53
"A statisztikák ráadásul csak azokat mérik, akik jelezték kiköltözési szándékukat, így a valós szám akár ennek többszöröse is lehet."

Ez egy hülyeség, a tükörstatisztikákat nézik. 10 éve tényleg így volt, ahogy a blogger írja, de már rég nem ezt nézik.

Egyszer írom le ide is, mert vitázni most nincs kedvem, anyázni még annyira sem, akit meg érdekel, majd utánaolvas:

1. Magyarországról nem csak kivándorlás van, de bevándorlás is, a kivándorlással azonos nagyságrendben. Erdélyiek (és egyéb határontúli magyarok), visszaköltözők, távol-keletiek, nyugati nyugdíjasok. Ezért nem "fogy el az ország". Google: "migration rate of Hungary".

2. Elvándorlás más országokban is van, Magyarországról arányaiban kevesen mennek el más hasonló országokhoz képest (Bulgáriától Lengyelországig).
Még Angliából is évi 300k ember lép le, tehát arányaiban többen mennek el onnan, mint Magyarországról (persze még többen érkeznek, szóval Anglia sem "fogy el").

2.b ezért is csúsztatás összevonni az elvándorlókat: ha minden évben 30k magyar elmegy, ez nem azt jelenti, hogy 10 év alatt 300k magyarral lesz kevesebb, mert ez csak az elmenők száma, a be- és visszajövőket ilyenkor elegánsan elfelejtik megemlíteni.

3. Ennek ellenére MO népessége csökken, azonban ez a természetes fogyásnak köszönhető (alacsony gyerekvállalási kedv, elöregedő társadalom). Ez sokkal masszívabb hatás, mint a ki- és bevándorlás.

+1: a kivándorlók közt a pártpreferencia kb. ugyanolyan, mint az anyaországiak közt, szóval a "szemét orbándiktatúrából menekülnek az emberek" narratíva sem igaz.
Legyünk őszinték: ugye mennyire idegesítő tud lenni, amikor a gyerek épp egy gondolatmenet közben szakít félbe egy beszélgetést? Egy spórolós anyukának erre nincs ideje; inkább megtanítja az alábbi 4 lépést gyermekének: 1. Biztasd arra, hogy ha mondani szeretne valamit, nyugodtan jöjjön oda…..
tralalala 2016.04.29 17:26:55
@parazita666: @karandash: nagyon egyetértek. A mi időnkben még volt rend, fegyelem, tisztelet! Nem volt ez a pofátlan kommentelgetés, ami most megy.

Aztán mégis felnőttünk valahogy, a gyerek meg majd szépen megtanulja, hogy kuss a neve, kicsi is, hülye is, jobb ha nem pofázik, miközben a haverjainkkal csajozós-pinázós történeteket mesélünk két kevert mellett.

Ennyi bazdmeg. Nem kell ezen ennyit pofázni. Tuti valami nő írta ezt a picsogást, ez is inkább főzne vagy szülne blogolás helyett.
tralalala 2016.04.29 14:55:10
@akrosztikon: "A poszt számomra amellett érvel, hogy bár mindenkinek joga van az ilyesfajta önvigasztaláshoz, nem kell másokat szórakoztatnia vele, főleg akkor,ha a másik Éppen haldoklik. Ehelyett inkább csinálhat hasznos dolgokat, amelyekkel segít a másiknak."

+1

Mellesleg egy olyan poszt alatt, ami vallásosként a vallásosakhoz szól, hogy legyenek jobb emberek, elég sportszerűtlen nekiállni a vallásokat fikázni.
Vagy nemtom, az ilyen cikkek alatt, hogy "5 tipp kövéreknek, hogy hogyan kezdjenek kondizni" is vannak emberek, hogy "höhö hülye kövérek, mér vagytok kövérek"?
Ha egy párt minden erőt megmozgatva tüntetést hirdet a fideszes alaptörvény ötödik évfordulójára, és csak 800 ember megy el, érdemes elgondolkodnia a párt vezetőjének. A Demokratikus Koalíció hétfői tüntetésén pont ennyien voltak.A szervezők pedig kitettek magukért. Zászlóerdő és külön, az eseményre…..
tralalala 2016.04.27 19:21:20
@egyjózsi: "Értelmes hozzászólás alig, felböfögések dögivel... "

Mert egy átlag vesszenafideszező blogposzt alatt nem az van ám, hogy "matolcsii monnyonlee" meg "cigányorbááán" szerencsére, hanem tök alapos elfogulatlan higgadt kritikák.
A Freedom House (FH) idei jelentése lesújtó képet fest a magyarországi demokrácia állapotáról. Az amerikai nonprofit szervezet úgy látja, hogy jelenleg már Bulgáriában is kedvezőbbek a demokratikus viszonyok, mint Magyarországon. Az igaz, hogy 2007-ig a régió élbolyához tartozó ország visszacsúszása…..
Most tekintsünk el azoktól, akiknek ez a végzettsége, és a munkája. Ők tudják, hogy nem értenek mindenhez az informatikán belül. Inkább azokról legyen szó, akik zsenik, mert soha nem tanulták, és mégis mindenhez értenek. A legfőbb jellemzőjük, hogy mindegyik takarékos felhasználó.  Megveszi a…..
Feltűnt már nektek, hogy a Mortal Kombat széria Rain nevű karaktere bíborszínű ruhát visel, és a háttértörténete szerint egy herceg? Hogy ez nem véletlen, azt már a címben lelőttem: a héten elhunyt Prince Purple Rain című dala ihlette a karaktert (amit én énekeltem már Turtle Brainnek is, de már azt…..
Tegnap láttam a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalán, hogy új őrület hódít a Twitteren, a #WhenIWas hashtag, aminek a lényege, hogy nők szerte az interneten leírják, milyen szexuális zaklatást, megkülönböztetést tapasztaltak, amikor x évesek voltak, például: ,,Amikor 13…..
tralalala 2016.04.22 23:19:40
"Fene ezt az értetlen büdöskölke társadalmat, hogy nem képes megérteni azt, hogy a szexuális zaklatást legjobban úgy lehet megelőzni, ha pöcsödet a gatyádban tartod."
....
De ez annyira butaság, amit csinálsz. Mert ha ez tényleg ilyen egyszerű lenne, akkor a lopást is úgy lenne a legegyszerűbb elkerülni, ha mindenkinek megmondanánk, hogy ne lopjon.

Az a baj, hogy a bűnelkövető nem érdekelt abban, hogy ne bűnözzön, ezért hiába mondod el neki. De ez igazából annyira jól látszik, hogy nem is tudom, hogy nem látja be mindenki azonnal. Hiába mondod meg az erőszakolónak, hogy ne erőszakoljon, mert neki jól esik erőszakolni, és nem érdekli, hogy te nem akarod. Érdekellentétben vagytok. A "de ő ne csinálja, ami az érdeke" nem reális elvárás.

Marad az, hogy megvéded magadat. Ez nem áldozathibáztatás. Az, hogy bezárod a lakásodat, az nem abnormális, hanem józan elővigyázatosság. Az is, hogy nem mész be gyanús helyre.

Felhívni a figyelmet, hogy egy egyedülálló lány ne kezdjen el inni három vadidegen pasival, nem áldozathibáztatás. Pont ahogy a "zárd be az ajtót" sem áldozathibáztatás. Hanem elővigyázatosság. Ha valaki tárva-nyitva hagyja az ajtót, és kirámolják, akkor ott is "áldozathibáztatás" menne.

De ezeket már annyiszor elmondta mindenki. Tényleg. És megint jön ez a "de ne erőszakoljanak a pasik". Igen, az lenne a legjobb. Csak azt nem lehet elérni. Mert aki erőszakolni akar, azt nem érdekli, hogy te nem akarod. Tehát ilyen opció nincs, az erőszakoló ember számára nem érv, hogy ne erőszakoljon. Mint ahogy a lopós ember számára sem érv az, hogy de ne lopjon. Nincs olyan, hogy megmondjuk, hogy ne lopjon, és akkor nem lop.

De tényleg, ezt annyira nehéz belátni?