Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prala

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Prala 2012.05.12 19:01:57
a poszt nyílt őszinteségéhez és rezignált igazságtartalmához csak gratulálni tudok!

egy a meggyőződésemen alapuló véleménnyel hadd egészítsem ki:
nem a Horthy-szobrokkal, centralizált (és kézből-kézbe adott) médiával van itt a probléma. önmagában véve azzal, hogy a reményvesztett emberek életét ilyen apóságokkal akarják feldobni és a figyelmet elterelni az évtizedek óta égető problémákról.

azzal, hogy ha ma egy ~50 éves döntéshozót megkérdezünk, hogy közszereplőként/ vállalatvezetőként mit tett ezért a kibaszott országért az elmúlt 22 évben, akkor jön a dadogás, mellépofázás és kézmosás. a tökkkköm tele van velük, meg a kibaszott hatalomátmentési taktikáikkal.

ezért kell otthonról elmennie minden olyan fiatalnak, aki nullánál többre tartja az életét és képességeit. nem szabad a szkepticizmus gátat szabjon az indulásnak, igen, külföldön sincs ingyenlét, lehet lejjebb is kell adni rövid távon az igényekből, de beérik az eredmény 1-2 év alatt és onnantól - kellő motiváció mellett - csúcstámadás!

hogy mi lesz a jól megérdemelt jutalom? 15 év múlva végignézheted egy kényelmes vízágyból TV-n a magyar társadalom összeomlását (nyugdíj, egészségügy, szociális háló, közbiztonság), miközben te a felmenőidnek is már rég megteremtetted a tisztességes öregkori járadékukat, amit azért teszel, mert így köszönöd meg, hogy tisztességes munkára neveltek, taníttattak és nem rángattak vissza anno.
Prala 2012.05.12 19:14:27
Prala 2012.05.12 19:22:43
@VRbagoly: szerintem ez elkésett. jó pár szakmát felhígitottak az elmúlt 10-15 évben. vannak nagypofájú kóklerek és szerény, de nagy munkabírású, innovatív, tisztességes vagy kiemelkedő tudású fiatalok, akiket negligálnak, mert a felettes megremeg (mérlegeli a kockázatokat...)

ez a képlet.
itt az átlagon felüli tőkevonzás tehetne rendet (igaz, nem két nap alatt), nyitni a piacot, lebontani a töketlen államot és a sok csinovnyikot.
piac kell, vállalkozók, öngondoskodó, tehetséges emberek.

de hát ezt eddig egy kormány sem értette meg. talán szándékosan.
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Megvan a tökéletes megoldás a futásteljesítmény hamisításának visszaszorítására, mégsem használjuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Prala 2011.02.02 09:12:50
@okostojgli:

látod, te is elsüllyedsz ebben a katyvaszban...milyen fidesznyik? milyen emeszpnyik meg elempnyik? te tényleg ilyen egyszerűen látod a világot?

ezek pártok, egymással versengő szervezetek, anyagi, ideológiai, társadalmi csaták vívnak meg, ezért vannak kormányra vagy ellenzékbe szavazva. ez a demokrácia. most ilyen kormány van, az előző olyan volt, az azelőtti meg amolyan. ezen miért kell háborogni? minden kormánynak vannak sikerei és bukott ügyei. hogy melyik milyen kategória, az mindig csak utólag dől el.
azon csodálkozom, hogy ennyi fasza jövőlátó magyar emberrel ez az ország miért csak itt tart???

nagyon buta ez a társadalom, erre minden nap egyre erősebben rá kell döbbennem.
Prala 2011.02.02 09:17:52
@Motherhacker:

jót mosolyogtam ezen a soron, mert legbelül mégis csak elégtételt érzek, megkapta az ellensúlyt az elkorcsosodott neoliberális mensevik (amúgy poszt-bolsevik) réteg. :)

fel sem fogják, hogy az szdsz elvei és módszerei és az országra erőltetett félreértelmezett liberalizmus ugyanilyen diktatotorikus elvek mentén került bevezetésre. senki sem kérte, de kaptuk. akkor tessenek ezt a mostani helyzetet is hasonlóan értelmezni!
A taxisoktól egyre többet hallom a panaszt, mondom nekik, hogy megállni tilosos utcákban még az utast sem rakhatják ki büntetlenül, mert a bekamerázott utcákban automatikusan verik rájuk a harmincezer forintot. Vélemények az azonos című írásunkról...
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
   Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A…..
Prala 2010.12.27 19:32:06
@tcom:

neked csak így, "András"?? :P:P

sapnod? partiba is veritek?

ha jó ismerősöd, akkor sem szokás ilyesmivel keménykedni.

az az ember ott Schiffer András (vagy csak Schiffer), o.gy. képviselő és francióvezető.
ha utálod, azért tiszteld, ha szereted, akkor azért.
Prala 2010.12.27 19:34:55
@majomkutya:

verőlegény?? ezt a kettőt egymagam is összecsomagolom.

még ha a jobbikos "gyerek-ki-a-folyosóra" csóka áll ott, akkor megértem....de ezekre ez??

szemüveg, fiam! vagy állítsd vissza az LCD tv képernyőjét 16:9-re ?:P:P:P:P
Prala 2010.12.27 19:36:49
@Swind:

ajánlom a neurológiát a paranoid attitűdöd kezelésére:P:P:P
Mai bejegyzésünkben egy több, mint 10 éve munka nélkül tengődő olvasónk gondolatait ismerhetitek meg. Borzasztó hosszú tud lenni néhány hónap is, ha az ember nem találja a helyét és mindig falakba ütközik, ilyen hosszú időt még felfogni sem gyerekjáték. Nektek mi volt a…..
Prala 2010.11.27 22:51:02
Kék meg zöld helyzetjelző LED-ekkel már sokszor találtam szembe magam az utakon, engem már ezek is zavarnak, mindemellett legjobb tudomásom szerint szabálytalan is a használatuk. Ennek ellenére néhányan úgy gondolják, hogy hozzáad tíz lóerőt az autójukhoz, meg úgy egyébként is…..
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Prala 2010.11.04 10:59:28
@simonmondja.:

1. még a falat is meg kell védeni tőled? :P

2. ha már iram:
"De jó, hogy végre megmondtad, hogy mi a dolgom - Szerinted."

ismerős idézet egy nagy pacifistától :P:P
Prala 2010.11.04 11:02:14
@Szimba:

te már csak ilyen isteni alomból jössz ezek szerint. :P
független? h@lye vagy?
senki sem független, különösen az nem, akinek véleménye van, mert azt a véleményt függő változók sokaságából építi fel.

nőjél már fel, gyerek!
Prala 2010.11.04 11:30:48
@Caprica99:

úgy látom jól felhúztad magad, már dolgozik a természet a szelekción...:P:P:P:P
mondjuk jó mélyre tudsz süllyedni, de hát a panel meg a "munkásmozgalmas" elődök (proli-e vagy?) behatárolják a gyerek gondolkodási terét :):):)

narancsköd a te kis jogállam-fetisiszta agyadban van, abban, amelyik mindent csak színekben lát és ennek megfelelően vezérel.

azon gondolkozom, hogy mennyi közöd lehet az élethez...csak azt látom, hogy nekem akarsz írni de ezt úgy teszed, hogy magadnak válaszolsz.
minden oké az emeleten?
Subba Kezdő domina megosztaná 2010.11.03 11:43:00
Miért van az az érzésem, hogy a hirdetést valaki olyan adta fel, aki érzései szerint maga is így élt a hölggyel?..
Prala 2010.11.03 16:14:28
@csoko20:

+1

:):):):)
Prala 2010.11.03 16:16:31
@kubatov_kommunista:

csak álmodozol kisbarátom. a csajodat k@rják mint a dögöt, a te kis fáradt, lankadt pöcsöd arra sem elég, hogy normális sugárban vizeljél a budin vele.
lúzer vagy és kiszolgáltatott! és erre még büszke is vagy :P:P:P
(Az írás és a nick alapján azt hittem először, hogy lány írta, de ezek szerint talán mégsem. Ez egy "Ketten a világ ellen"-szerzőpáros inkább :)) A kört talán túlságosan leszűkíti, de éppen ezért vannak benne találó megállapítások. - Tibi) Szia…..
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
Prala 2010.09.23 13:42:17
@Balt:

nagyon jó vagy! :):)
nekem tetszett!