Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irtis

12 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesten nemzetközi összehasonlításban kifejezetten kevés a zöldterület, holott a klímaváltozás és a légszennyezés káros hatásainak enyhítéséhez létfontosságú lenne a sok növény. Ahelyett, hogy védenénk, gyarapítanánk ezeket az értékes foltokat, sajnos azt tapasztaljuk, hogy évről évre csökken a…..
Feltűnően sok pártnak sikerült jelölteket állítani az idei választásra. Mi, akik a nagy hidegben egész nap az utcán gyűjtöttünk tisztességes módon, igazán tudjuk, hogy mennyire kemény munka ez. Viszont érdekes módon valahogy nem találkoztunk a kamupártok standjaival. Bizony joggal feltételezhető,…..
Az utóbbi hónapokban a sajtó egyes képviselői, ellenzéki politikusok egy csoportja, illetve néhány kollégám is azért kritizálják az LMP-t mert – megfogalmazásuk szerint – nem hajlandó csatlakozni az „ellenzéki összefogáshoz”. A választópolgárok egy része is hasonló állásponton van. De létezik-e…..
A járdán vezetett kerékpárút alapból nagyon veszélyes a kereszteződésekben, mert az autósok - joggal - nem számítanak a jelentős sebességgel és nehezen belátható módon érkező kerékpárosokra. A Budaörsi út és a Szent Kristóf utca kereszteződésénél ráadásul szabálytalanul és felelőtlenül alakították…..
A Kopaszi-gát melletti 56 hektáros területen fog megvalósulni Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje. A BudaPart névre keresztelt beruházás során irodák, lakóházak és kisebb méretű kereskedelmi egységek épülnek majd. A legtöbb kérdést felvető elem egy 120 m magas toronyház, amelyről…..
Magyarország a megújuló energiák területén Európa legjobbjai közé tartozik – nyilatkozta Szabó Zsolt klímaügyekért felelős államtitkár egy idén március elején tartott rendezvényen. Sőt annyira jól teljesítünk, hogy 2018-tól már nem a 2020-as, hanem a 2030-as EU célok teljesítésén tudunk…..
irtis 2017.04.23 23:13:26
Van néhány problémás megállapítás a cikkben.
1. A kitermelés és a felhasználás közötti különbségre részleges magyarázat lehet az illegális import.
2. "Nem találtunk a hivatkozott anyagokban utalást arra, hogy a hulladékok – illegális – égetését miként vonták le a szilárd tüzelés volumenéből." Nem is kellett levonni. A KSH Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétele során ugyanis nem a hőenergia mennyiségére, hanem az elhasznált tűzifa mennyiségére (m3) kérdeznek rá. Aki a fa mellett szemetet is éget, az nyilván kevesebb fát használ, tehát nem kell semmit levonni, a statisztika ilyen szempontból megfelelő.
3. "A rezsicsökkentett gáz – figyelembe véve a fa- és gázkazánok eltérő hatásfokát – olcsóbb, mint a fa." Ezzel az állítással és a fenti számítással valami biztos nem stimmel (pl. nem kell rögtön a legrosszabb, 40%-os nedvességtartalmú fával számolni). Észak-magyarországi terepi tapasztalataim és a statisztikai adatok is a fatüzelés terjedését jelzik. Miért terjedne ennyire, ha drágább, mint a gáz? A szegény falusiak pont azért térnek vissza a fához, mert olcsóbb, mint a gáz, rezsicsökkentés ide vagy oda.
4. "Sajnálattal összegezhetjük, hogy Magyarország megújulós statisztikájának közel 80%-át a lakossági szilárd tüzelés teszi ki,"
Nem a lakossági, hanem az összes biomassza. Ebben benne van az erőművi, fűtőművi felhasználás és a bioüzemanyagok gyártása is.
Az LMP gyökerei a civil világból erednek, és nem felejtettük el, hogy honnan jöttünk. Továbbra is híd szerepet szeretnénk betölteni a pártpolitika és a közéleti, civil csoportok között. Amikor lehetőségünk van, akkor a kormánnyal ellentétben mindig támogatjuk ezeket a köröket, mert az állampolgári…..
Az új budai szuperkórház ügye jól mutatja a Fidesz-kormány természetét. Először eldöntötték, hogy az Etele térre épül, amit Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester is üdvözölt. Majd nem sokkal később az értékes ingatlant inkább a 2024-es olimpiai pályázatba szánt ideiglenes röplabdacsarnoknak…..
Az utóbbi időben több olyan fontos ügy is volt, amiben Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere nem szólalt meg, pedig ki kellett volna állnia a kerület érdekeiért. Az ellenzéki véleményeket, a kényes témákat mellőző Újbuda újságtól hiába várjuk, hogy tájékoztassa a lakosságot, ezért majd…..
Az LMP Dél-budai szervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a XI. kerület Dobogó nevű városrészébe, részben természetvédelmi területre tervezi megépíteni az új budai „szuperkórházat”. A 21. századi felelős várospolitika elvei szerint nem felszámolni, hanem védeni és lehetőség szerint…..
irtis 2016.11.01 10:16:41
@borbélykati: Tudjuk, hogy mi ellen tiltakozunk. Egyértelmű kormányzati szándék, hogy a Dobogóra építenék a kórházat, ami félig egy erdősáv, félig egy természetvédelmi terület. A régi kórházak fenntartása lehet, hogy nem olcsó, de akkor mit szóljunk ehhez a 60 milliárdos beruházáshoz? Ez rengeteg pénz! Egy természetközeli területen nem lehet csak úgy áttelepíteni a növényeket. Ez nem ilyen egyszerű. Ha ide épül a kórház, akkor ez az élőhely örökre elpusztul. Egy kórházi park nem összehasonlítható egy fajgazdag védett szike réttel. Itt se jó levegő, se nyugodt környezet nem lenne, hiszen Budapest legforgalmasabb útja mellett lenne a kórház. Ha a Szent Imre kórház bővítése nem lehetséges vagy nem ésszerű, akkor javasoljuk, hogy a kerület keleti, barnamezős (volt ipari) területén épüljön meg az új kórház, ahol nem tennének tönkre zöldterületet.
Szerinted jó nekünk Paks II? A legolcsóbb energiaforrás? Biztonságos? Szolgálja a magyar függetlenséget? Tévedsz! Itt van miért...
November 2-án fórumot tartottunk Budafokon a Pártok Házában (Kossuth Lajos utca 60.), ahol a helyi irodánk is működik. A teltházas, jó hangulatú eseményen Pongrácz Gergely XXII. kerületi képviselőnk beszélgetett Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével. A téma természetesen a korrupció volt, hiszen…..
Lelkes tagjaink és segítőink rendbe tették a Fadrusz utca 2. címen található irodánkat, az F2 Klubot. A csapatépítésnek sem utolsó munka során elvégeztünk egy nagytakarítást, valamint új bútorokat rendeztünk be.  Az eredmény megérte a fáradozást, végre igazi 21. századi körülmények között…..
Egészen döbbenetes „érvekkel” próbálta magyarázni Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a kormány szélenergiát ellehetetlenítő politikáját a hírek szerint utoljára megjelenő Népszabadságnak adott interjúban. A kormány szélenergia-ellenes politikája nem most kezdődött. A…..
irtis 2016.10.09 22:58:01
@Brix: Pont ezért zárt ki a cikkben említett kutatás rengeteg területet, ahova tényleg nem lehet telepíteni. De így is marad 5%, ami nem értékes természeti terület, nem szép táj, és nincs madárvonulási útvonalban (+még ezernyi más paramétert is vizsgáltak térinformatikai módszerekkel).
irtis 2016.10.09 23:10:03
@Brix: A korszerű turbinák 100-150 m magasan termelnek, ezért az itteni szélsebesség számít. És 100 m-en 4-8 m/s az átlagos szélsebesség Magyarországon, ami már bőven elég a gazdaságos energiatermeléshez. Forrás: irena.masdar.ac.ae/
December 4-én 17 órától közmeghallgatás lesz a Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI. kerület, Zsombolyai u. 5.). Hoffmann Tamás polgármester úr fog válaszolni a lakosságtól előzetesen írásban kapott kérdésekre. A visszajelzésekből úgy gondoltuk, hogy…..
A kerékpáros civilek a Tour de Voks nevű felvonulás során felkeresték a főpolgármester-jelölteket, és arra kérték őket, hogy vállaljanak be minél több kerékpáros fejlesztést. Tarlós István és Staudt Gábor még a menet fogadására sem volt hajlandó, ami mindent elmond a demokráciafelfogásukról és a…..
Az LMP dél-budai szervezete szemétszedési akciót tartott május 9-én délután a Feneketlen-tónál. Az eseményen szervezetünk régi tagjai, új segítői és "vendég" LMP-sek is részt vettek Budapest más részeiből. Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, így kellemes,…..