Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d.z.

69 bejegyzést írt és 1146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is gondolnánk, hogy amikor a reggeli tejeskávénkat isszuk, vagy kakaót adunk a gyereknek, akkor éppen állást foglalunk az utóbbi évek egyik legkiélezettebb vitájában, amelybe az evolúciós kérdésektől a globális környezetszennyezésen át a hormonokig minden bele lett keverve! Mostanában az…..
d.z. 2014.08.27 16:50:54
@Sword: Ez kb. a lenyege annak amit en is akartam mondani. A tej nem csodaszer, egy felnott ember eleteben az hogy megiszik par pohar tejet jobb esetbe se fog semmi pozitivumot hozni, a literszam ivas meg mar csak a cukor a zsir tartalom okan is karos.
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
d.z. 2014.03.22 13:25:45
@tildy[UK]: Jogos, ugyanakkor szerintem a lehetoseg azelott is megvolt arra, hogy kijelentkezz a rendszerbol, maximum nem voltal kotelezve ra. Celszeru ezeket a dolgokat egyertelmuen lezarni koltozes elott. Amugy az erdekes az, hogy amikor en Angliaban regisztraltam adoszamert az ugyintezo konkretan elkerte a magyar TAJ szamomat, ugy hogy helyesen kimondta hogy TAJ. Szoval azert sanszos hogy van erre egy europai adatbazis, max nem minden orszag hajlando hasznalni.
Nemcsak Magyarországon, Európa más országaiban is szenvednek attól, hogy nem beszélnek nyelveket. Nehezen találnak munkát, vagy nehezen boldogulnak a ma már egyre nyitottabbá váló világban. Az álláshirdetések között böngészve azt látni, hogy leggyakrabban kínai (mandarin)…..
Kedvére trollkodik a Škoda a budapesti járműbeszerzési eljárásokon vagy a BKK-nál vannak komoly hiányosságok? Az orosz Trolza az Ikarussal indulna, ha engednék. Helyzetkép a trolibusz beszerzés jelenlegi helyzetéről. A villamostender után a trolibuszok beszerzését is…..
Az infláció a kilencvenes évek 30 százalékáról leérkezve, több éve 5% körül stagnál. Ez először idén, a rezsicsökkentés hatására tört le, és  43 éves rekordot döntve szerdán elérte a 0,4%-ot. Magyar és külföldi elemzők sora figyelmeztetett arra, hogy ez…..
Egy napsütötte januári délelőttön a Négyes Metró Barátai felvonultak, hogy a fővárosi Rákóczi téri építési területen munkára jelentkezzenek. Épp hat éve ennek. Az önkéntes metróépítő civil kezdeményezést intenzív plakátolás előzte meg, igazán mindent…..
d.z. 2014.01.17 23:39:46
Budapest nincs akkor meretu, hogy ilyen jellegu kotottpalyas beruhazasokat kelljen veghezvinni. A varos nem novekszik, a tomegkozlekedes a kozpontot viszonylag jol lefedi, nincsenek torlodasok az eddigi metrokban, ezen a korridoron pedig a kb. 6000 utas/ora*irany forgalmat egy jobb villamosvonal elvitte volna. Budapesten inkabb az agglomeraciobol bezudulo napi forgalom a problema, ahhoz meg inkabb a heveket, vasutat kene fejleszteni. Nem az a gond a negyes metroval, hogy sok penzbe kerul/fog kerulni (a harmas metro felujitasa is szazmilliardos nagysagrendu lesz, a kettese is az volt, igy azert az az erveles nem allja meg a helyet, hogy a 6 milliard forintos uzemeltetes draga, a harmasra nem koltunk ennyit, viszont az uj szakaszok is szarra mentek 15 ev alatt), hanem hogy a penzt egy nem letezo problemara koltottuk el. A kozlekedesi koncepcio nem egy alapos tervezes eredmenye volt, ahol vegigvettek Budapest kozlekedesi gondjait es mondjuk 20-30 lehetseges projektet megvizsgaltak koltseg-haszon elemzesekkel, majd kivalasztottak azokat aminek van ertelme, hanem Demszky megmondta hogy metrot kell epiteni es mindent erre szabtak. Ez a hozzalllas amugy nem csak az elozo kormany/varosvezetes sajatja, lasd Tarlos siman felulirja a kozlekedesi szakemberek altal hozott intezkedeseket, mert zavarja, hogy 3 perccel tovabb kell ulnie a koruton a kocsijaban. Mindenesetre egy hatalmas lehetoseget szalsztott el Budapest, hogy elhetobb varos legyen, es helyette lett egy metro ami 500 meterenkent fog megallni, rohejes mennyisegu utassal.
d.z. 2014.01.17 23:43:00
@csentecsa: Az adott idopontban az orosz allam a csod szelen allt, es az orosz metroepitok nem voltak hajlandoak belevagni a projektbe, mert feltek hogy elfogy a finanszirozas. Nem veletlenul fizetett Oroszorszag MIG-el meg motorvonattal.
- Ez a gravitációtagadás világnapja. - 1985-ben ezen a napon került a piacra az első Elton Johnnal díszített vetkőzős golyóstoll. Összesen 4 milliárd darabot kellett elégetni belőle. - Pontosan 56798142 napja nem tudjuk, hogy miért haragudott meg Mátyás király a komáromi…..
d.z. 2013.10.20 12:28:03
Zsolték egészen elképesztő módon ragadtak a múlt héten Prágában. Visszafelé úton az OrangeWays egy másik aznap törölt járat utasaival együtt szerette volna felpréselni őket a buszra, ami nem sikerült. Hiába volt jegyük, egyszerűen nem maradt ülőhely: Múlt hétvégét…..
A helyzet sajnos az, hogy nem csak karban nem tudjuk tartani a gépeket de sokszor fel sem fogjuk, hogy megvenni a legkönnyebb. Aztán a feketeleves. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
d.z. 2013.06.12 12:36:10
@Chigavera: A problema ezzel a kovetkezo: egy nem megfeleloen karbantartott kocsival magad, a csaladod es masok biztonsagat veszelyezteted, nem beszelve a magadnak okozott kellemetlensegekrol es anyagi vesztesegrol. Akinek autoja van, annak olyan szinten kotoelezoen tisztaban kene lenni annak a muszaki tartalmaval, hogy azt biztonsagosan tudja uzemeltetni. Ennek mondjuk elso lepese a hasznalati utasitas elolvasasa.
A korábbi évek arab felkeléseihez hasonlóan most az isztambuli eseményekről is elsősorban a közösségi médiából tájékozódhat a nagyvilág, mivel a helyi média igyekszik elhallgatni a halálesetekkel és személyi sérülésekkel is járó tüntetések részleteit. A demonstrálók…..
d.z. 2013.06.03 22:40:31
@Mohamed: Ez azert eleg gyengere sikeredett.

Valasztasokat sok helyutt tarottak (hazankban is a kommunizmus alatt), attol meg nem demokracia. Iranban az ajatollahok barmikor felulbiralhatnak egy valasztast, es meg egy sor egyeb dolog hibadzik ahhoz, hogy ott demokracia legyen.

Torokorszagban demokracia van, ezt senki sem kerdojelezte meg, viszont a vilagi Torokorszagot egyre inkabb feladjak a videk alatal megvalasztott iszlamista kormanyok. Amibol meg a varosiaknak eleguk van. Hogy Torokorszagban mennyivel no a GDP ahhoz meg semmi koze annak hogy tiltjak-e az alkohol arusitast, vagy plazat huznak-e fel egy kozpark helyere. Amugy annak se feltetlenul hogy milyen az allamforma.
Két fekete muszlim késekkel meg hentesbárddal kivégez egy brit katonát Londonban, majd egy videófelvételen üzen elszántan az angol népnek? Agyonlövi magát a melegházassággal szemben kritikus francia történész a párizsi Notre Dame-ban? Egy napra rá radikális feminista csinál…..
d.z. 2013.05.25 15:27:04
@Etniez: @Bell & Sebastian: @Fejesrob:

Es meg annyit tennek magamhoz hozza, hogy nagyon sokan ezt a problemat ugy adjak be hogy ez a multikulti es a liberalizmus eredmenye. Hat nem. Ez keremszepen a joleti allam elbaszasa. Az egesz problema onnan ered, hogy az angolok (innentol behelyettesitheto tetszolegesen sveddel, nemettel, barmivel) alja osztalya nem hajlando alja munkat vegezni idestove legalabb otven eve. Inkabb otthon ul, szul 4-5 gyereket, iszik, szidja a bevandorlokat, felveszi a segelyt (itt a lakast is fizeti az onkormanyzat) oszt ennyi. Mivel az alja munkat ugyanakkor valakinek el kell vegeznie jonnek a bevandorlok, akik mondjuk Afrika utan boldogok hogy az eletuket leelhetik nyugiban tanyerokat mosogatva, de viszont ok is szulnek par gyereket akiknek ez nem eleg. Ezeknek a szerencsetleneknek a gyerekei beleszuletnek Angliaba kivulallokent, de angol allampolgarkent rendes oktatas hianyaban beszorulnak az alja osztalyba. Az amit a szuleik csinaltak 50 even keresztul nekik mar koszos, ugyhogy ok is inkabb otthon ulnek es jon a kovetkezo bevandorlasi hullam. Sommasan osszefoglalva ezt kapja Anglia, amiert basznak elmosogatni.

Nem a bevandorlassal van a gond, hanem azzal hogy a legalso osztalyokat szelesitik azzal hogy kepzetlen, tanulatlan bevandorlok tomkeleget engedik az orszagba, akiknek hosszu generaciokra csak a kilatastalansag marad.
Kicsit túl prezis nekem, pár egyszerű kép nekem többet mondana, de biztos ez volt a feladat. Na de a lényegből ez semmit nem von le, az elképzelés nekem tetszik: villamost az Infoparkba! (tipp: delbudamaskepp.blog.hu) Frissítve: Az egyik szerző, Munkácsi Kristóf képekben is…..
Külfödi munkavállalásom során elégé átvertek. A L J KFT. pesti irodája közvetitet ki Londonba. Pesten 80 000FT-t fizettem programdíj néven.  Erről kaptam számlát és megbízási szerződést is írtam alá. és még kint 150 fontot fizettem a kinti ügyintézőnek. A megbízási…..
Felröppent a hír, hogy a júliustól tovább szigorodó dohányárusításra pályázó trafikosok egy jelentős része - hiába az évtizedes szakmai tapasztalat, - elesett attól, hogy a továbbiakban is kereskedhessen a tüdőrákkal. Egyesek úgy tudják, hogy az igen jövedelmező legális…..
Bekövetkezett az, amire már novemberben számítani lehetett: az LMP egyre inkább elváló két irányzata a jövőben külön folytatja. A forgatókönyvhöz sem kell túl nagy fantázia: a pártban maradók minden bizonnyal önállóan vágnak majd neki a 2014-es választásnak, míg a…..
Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem EHÖK (egyetemi hallgatói önkormányzat) elnöke és egyben a szegedi bölcsészkar Hallgatói Önkormányzatának ex-elnöke sok mendemonda szereplője a helyi egyetemisták körében. Török Márkot szegedi mikrobloggerek is célbavették. forrás:…..
Modorosblog A BKV-mániás 2013.01.16 13:23:52
Ajánlom kedvenc bloggeremnek, Hamsternek.  Leszögezem az elején: tömegközlekedés csak Budapesten van. A többi csupán néhány helyi viszonylatú, fura színű jármű kapcsolata, későn kelő vidékieknek szórakozni. A nyelvhasználat se mindegy: míg Budapesten átszállás van,…..
Bár a nagy-britanniai munkavállalásról már jó néhányszor esett szó, álljon itt egy kis összefoglaló, hogy mit is javasol a hivatal, a határőrizeti szerv, vagyis a UK Border Agency. Megpróbáltam összeszedni a legfontosabbakat, a teljesség igénye nélkül – úgyhogy a…..
  Mitől lehet világhírű Budapest? Mondjuk a fürdőitől - szerencsére úgy tűnik, történnek lépések a helyreállításukra. Mondjuk a romkocsmáiról - sajnos úgy tűnik, történnek lépések a tönkretételükre. Pedig mindezeken kívül van egy olyan egyedülálló kincse is, amivel…..
d.z. 2013.01.15 16:20:16
Ez volt 2010 októberében: A Medián közvélemény-kutatása szerint évek óta nem volt ilyen magas azok aránya, akik szerint jó irányban haladnak az ország dolgai. A felmérés szerint 47 százalék szerint jó irányba mennek az ország dolgai, 39 százalék azonban továbbra is…..
Magukat konzervatívnak tartó politikai gondolkók mondják, hogy a konzervativizmus nem tűri a definíciót, ami  legalábbis meglepő, mert akkor ennek a fogalomnak sokkal megterhelőbbnek kellene lennie a képzelőerőre, mint akár a "kandírozott mandarinzselészínű áramvonalnak", és…..
d.z. 2012.12.25 15:11:37