Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agyhalottadmin

16 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel épp a Magyar Nagydíj hétvégéje zajlik, pont aktuális az idő egy kis eszmecserére arról, hogy mi is történik a forma1-el az utóbbi időben. Aki olvassa a sporttal kapcsolatos híreket az tudja, hogy új szabályok vannak, gyengébb motorok, előzést segítő rendszerek, valamint…..
agyhalottadmin 2014.07.26 12:14:38
@ergoGnomik: "géppel harcolás sosem volt célja az autósportoknak"
Nyílván nem direkt ez volt a cél, de tökéletes kezelhetőségű autót ritkán raktak össze a csapatok. Azzal kellett főzni, ami volt.
agyhalottadmin 2014.07.26 15:32:10
@ergoGnomik: Te viszont pont átestél a ló túloldalára. A motorsport veszélyes, ez volt az egyik szépsége. Nyílván nem töréseket akarunk látni, de a mostani túlszabályzottnál lazább kereteket.

Sokan szidják monaco-t, hogy unalmas pálya, szerintem viszont az egyik legjobb, mert itt nincsenek aszfaltozott bukóterek, itt nem lehet kicsit lecsípni innen-onnan. Egy hiba és out.
Sokszor mondják, hogy azt kell képzelni, hogy a fehér vonal falat jelent, de teljesen más monaco ahol tényleg fal van, mint mondjuk silverstone, ahol meg nem.

Lovagolhatunk szavakon, meg a helyesíráson (arról volt poszt is), de vagy tudod értelmezni úgy, ahogy szerettem volna, hogy átjöjjön vagy nem. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, ezért nem érted, de majd kiderül, ha a többség érti, akkor jól fogalmaztam. :)
agyhalottadmin 2014.07.30 07:47:41
@notC: Ez megmagyarázza, miért Raikkonnennek van a legtöbb szurkolója, neki vanvolt egyénisége: Bulik/pia, az emlékezetes monacoi kiesése anno, mikor nem a boxba sétált vissza, hanem a hajójára. :) Vagy mikor a sört a Mclaren hátsó szárnyán nyitotta ki, mikor élete első F1-es versenye előtt elaludt, stb.
  Ellen Fein tíz évvel ezelőtt írt egy könyvet, ami pár éve itthon is elérhető, a címe Titkos szabályok. Elméletileg egy útmutató nőknek arra, hogyan hósítsanak meg egy férfit. Nos, ideje, hogy cáfoljuk állításait. :) A női portál írt a könyvről egy cikket, ezért az ő…..
agyhalottadmin 2014.06.30 13:56:49
@notC: Hát igen, sajnos ilyen a világ. Erről mindig eszembe jut az a nő, aki táplálkozási tanácsadó volt és legalább 150 kg volt. Rendben van, adódhat ez betegság miatt is, de akkor is kissé... érted. Ha nem jóképű az ember, akkor ne akarjon modell lenni.
agyhalottadmin 2014.07.28 21:26:31
@Pixynor: A tanga lehet közönséges, de lehet szexi is, attól függ mennyire látszódik ki.

A szajhás rész, az inkább a jó szexre utal, nem pedig a prostira. Egy régi szólás-mondás, azok nem annyira konkrétak. De egyetértek élvezze a szexet. :)

Megan Fox-ot pont nem bírom, az emberibb közelibb nőket jobban csípem.
agyhalottadmin 2014.07.30 07:44:57
@Pixynor: Nem, ez a "kevesebb, néha több" ez a nők mantrája. :)
InstaFamous - talán páran már ismerik a szót, de aki még nem, az jobb lesz ha megbarátkozik vele. Olyan személy, aki híres/ismert, de nem a való életben, hanem az online közösségekben. Eredetileg csak az instagramon ismertté vált embereket hívták így, de mostanában már másokat…..
agyhalottadmin 2014.06.27 15:46:41
@maxval, a gondolkodó birca: Valóban ilyen, sőt...
agyhalottadmin 2014.07.28 21:29:59
@Pixynor: Valószínűbb, hogy pár ember létrehoz sok sok hamis profilt és csoportot alkotnak. Amikor te utalsz egyikük számlájára és veszel 5000 like-ot, akkor mindegyik hamis profillal belépnek és like-olják, amit szeretnél.

Lehet, hogy már van rá program is, így nem kell egyesével belépegetni, hanem a program végrehajtja.

De lehetséges ezt a jó öreg megtévesztős módszerrel is csinálni. Valamilyen témának a szószólója leszek, alapítok valami csoportot, ahol kedvelt leszek, mert mit tudom én, jó verseket írok és a csoportomnak van 3000 tagja. Valaki fizet nekem, hogy nyomjak 1000 like-ot valamire. Én pedig beírom a csoportomnak, hogy kedvemért like-olják ezt meg ezt. Az is lehet, hogy a csoport az se tudja, hogy én ezért pénzt kapok. :)
  A legősibb szakma, mondják sokan. De hogy lehet, hogy amióta létezik férfi és nő, azóta jelen van a prostitúció? Nemcsak, hogy jelen volt, de jelen van és jelen is lesz, ameddig férfi él a földön. Hogy miért? Erre próbálok meg választ adni, de nem az univerzális igazságot…..
agyhalottadmin 2014.07.06 09:18:19
@annamanna: Most elgondokodtam, hogy milyen ember is lehetsz te valójában. Bibliából idézel, azt tekinted követendő példának, olyan dolgokra vágysz, amelyek ebben a korban nem léteznek, mélyen vallásos vagy. - Ez nem is gond, vannak ilyen emberek is, de ami eztuán jön, azt nem tudom, hova tenni -

Ugyanis a kommentjeidben ilyen szavak hangzanak el:
Kolbász Pina, baszás, feka csávó, buzi, buzulás, mágia, okkultizmus, sátánizmus (amit szerintem keversz az ördögimádattal, de sebaj).

Aztán itt van még az is, hogy folyamatosan idézgetsz a bibliából, majd egy-egy komment erejéig átmész tudományosba és előkerülnek a hormonok, a dopamin: "dopamin, szerotonin, oxitocin. Ezt a szervezet maga állítja elő"

Láttam vallásos kommentelőket, de sohasem mentek át hirtelen tudósba, valamint nem káromkodtak. Az, hogy nálad ilyen hirtelen történek a váltások két dologra enged következtetni (és tudom, hogy átlépem a személyeskedés határát, de semmi értelme cáfolnom a kommentjeidet mert a fele mese):

- Mentálisan sérült vagy.
- Csak trollkosdsz itt.
agyhalottadmin 2014.07.26 08:44:03
@Pixynor: A poszt és a kommentekben zajlott eszmecsere azt hívatott világossá tenni, hogy nincs "tökéletes" út.

Az emberek sokfélék, van, aki egy életre hűséges lesz, de van, akinek ez nem járható út. Társadalmi nyomásra, sokan játszották el a hűségest és éltek elhalt kapcsolatban, miközben félrekúrtak. Emiatt mindenki úgy volt vele, enek kell lennie a helyes útnak.

De mint minden, ez is változott. Ma már nem társadalmi elvárás (annyira), hogy mindenki bejárja ugyanazt az utat: Eljegyzés, esküvő, ház, gyerek, örök hűség.
Ezért egy jelentős számú tömeg nem kíván résztv enni ebben a színjátékban. Ez érthető módon nem tetszik azoknak, akik úgy nevelődtek, hogy szerelem = házasság = örök happység.

Ez utóbbiak nem akarják elfogadni, hogy ez nem feltételnül a jó út. Nincs olyan, hogy helyes irány. El kell fogadni, hogy lehet élni máshogy is.

Sokan próbálkoznak, erőltetik a házasságot és hűséget, de legbelül tudják, hogy ők nem olyan fajták és ebből is sok félrekúrás lesz.

A lényeg lényege, hogy el kell fogadni, hogy amit régen mindenki célnak hitt (házasság, gyerek) az ma már nem mindenkinek cél.
agyhalottadmin 2014.07.26 09:54:59
@Pixynor: "a férfiak többsége, meg rájött, ha mamával marad, ugyanazt az ellátást kapja 40 évesen is,"

Ez szánalmas. Nem is értem az ilyen mamás típusokat. A mai világban egy férfi is eltudja látni magát szinte megeőrltetés nélkül talán valamelyik régebbi posztom alatt meg is írtam.

Főzni alap kajákat akárki tud, de itt a fővárosban jobban jársz anyagliag ha rendelsz, finomabb is és olcsóbbra is kijön.

Házimunka: porszívózi, port törölni kb pár perces meló. Mosógép minden megcsiál csak beledobom a ruhákat, a mosószert meg az öblítőt, csak teregeni meg vasalni kell.

Egyszóval egy kicsit talpraesett férfi simán ellátja magát, nem kell ide mama.

Evvel-avval, ezzel-azzal, úgy tudom a Magyar helyesírás szabályai szerint mindkettő elfogadott csak a "v" verziót ritkábban használják.

"a hazugság és az álszent képmutatást"
Ez ma már az alaptermészetünk része. Nézd meg ismerőseid face profilját, mindenki egy olyan oldalát mutatja, amelyik nem is létezik. Egy kreált imidzs-et mutat a világ felé.

"megjátszák a kifelé rohadt boldog, utazgató, strandolgató családot belül meg férges az egész," Félek, hogy a családok nagyrésze ilyen, elég megnézni a válási statisztikát és belekalkulálni, hogy a többség nem mer kilépni egy szar házasságból anyagi, vagy egyéb okok miatt.
Nem véletlen az ilyen posztok, blogok megszaporodása, mind azt jelzi, hogy a társadalom képmutató és egyszerűen a kifelé mutatott kép, nem igaz.
Lassan húsz éve vagyok online, sok fórumot, chatet megjártam, sok vitában részt vettem. Úgy tűnt, ideje összeszedni a kommentelők/fórumozók fajtáit. A legtöbbjük sajnos idegesítő, ezért leírtam, hogyan lehet harcolni ellenük. Íme a lista: Az elsőszülött: Először ír…..
agyhalottadmin 2014.07.08 09:02:51
@csepke: Most jövök rá, hogy valóban kihagytam pár fajtát a listából.
agyhalottadmin 2014.07.08 12:58:07
@Barneby: Kihagytam a listáról a "szerintemező" fajtát :)
agyhalottadmin 2014.07.26 08:37:54
@Pixynor: :) Nem nehéz kitalálni :)
  Egyre többször hallani egy érdekes mondatot férfiak szájából: "A nők számára a romantikus filmek olyanok, mint a férfiaknak a pornó". Ez mennyire lehet igaz? Próbáljuk kicsit jobban kifejteni ezt a dolgot. A teljes poszt a lenti "tovább" gombra, vagy a címre kattintva…..
agyhalottadmin 2014.07.25 21:53:54
@Pixynor: Azt hiszem, ez egy olyan helyzet/szituáció, amit csak akkor lehet megbeszélni, ha mindkét fél elég érett érzelmileg.
agyhalottadmin 2014.07.25 23:04:27
@Pixynor: :) Lassan két hete nem írtál új posztot, nincs ihlet?
agyhalottadmin 2014.07.26 07:31:37
@Pixynor: A legfelháborítóbb témák azért okoznak "sokkot" mert bemutat egy olyan igazságot, amit nem mindenki szeretne tudni. Szerintem nyugodtan írdd meg, kit érdekel, hogy ki háborodik fel, a blog a tied, a te véleményeddel.
Rohanó világunk egyik legnagyobb problémája, hogy nincs időnk ismerkedni. Ezen akarnának segíteni az online randioldalak, amelyekből több tucat létezik Magyarországon és amelyek a következő hangzatos címszavakkal csábítanak minket: Gyors, hatékony, egyszerű, garantált, olcsó,…..
agyhalottadmin 2014.07.03 09:22:33
@dogoljmeg: Szerintem te abba az 1%-ba tartozol, aki legalább egy kicsit szerencsés az online ismerkedésben, mert legalább futó kalandokat össze tudsz hozni a neten. A többség még idáig sem jut el.

Mondjuk elég fura, ha egy nő lefekszik veled szinte azonnal, akkor vonzó kell, hogy legyél számára, akkor pedig miért zárkóznak el egy kapcsolat kialakításától? Ez a jelenség szembemegy mindazzal, amit mások tapasztalatak, tönbbek között én is a neten ismerkedésben.

Kíváncsi lennék az adatlapodra, még talán tanulhatnék is belőle. :P
agyhalottadmin 2014.07.03 12:26:11
@dogoljmeg: Igazad lehet a vidéki vs pesti nők dologban, én is vidéki voltam és emlékeim szerint mások az ottaniak. Itt olyan elvárások vannak, hogy hajjaj. :)
agyhalottadmin 2014.07.03 15:25:00
@dogoljmeg: Mondjuk itt meg sokszor bele lehet futni vidékről felköltözött nőkkel, ők is még normálisak egy ideig. Aztán ők is felveszik a pesti "ritmust" és megváltoznak. :P
Szokásos sírás jön, egyre több a pocsék helyesírással rendelkező ember.  Nem a rövidítésekkel van gondom, sem az internetes szlenggel, ezek részei az életnek. A nyelv folyamatosan változik, jönnek be új szavak és vesznek el kevésbé használtak. Az elgépeléssel sincs semmi…..
agyhalottadmin 2014.06.23 09:12:26
@Na Ez Az: "hanem a buta néző kap az ízlésének megfelelő műsort."

Hogy is van a Bonanza Banzai idevágó szövegrészlete? "Nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az ízlésedet..."
agyhalottadmin 2014.06.23 09:31:38
@CsakEgysrác: A blog félig terápiás jelleggel íródik, kiírom magamból, ami idegesít, egészségesebb, mint elfojtani. Talán azoknak is segít, akik hozzászólnak, ők is kidühönghetik magukat.

Nem vagyok naív, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz változás, még Zimbardo sem fog sokat elérni, de drukkolok neki (bár nem ismerem, de most utánanézek ki is ő).
agyhalottadmin 2014.06.23 09:35:33
@CsakEgysrác: "kik itt fikázzák a rossz helyesírókat, autó kereket nem tudnak lecserélni vagy felsegíteni egy gyerekes anyukát a buszra babakocsival, vagy öreg nénit"

Mint írtam fentebb vidéki voltam én is, ismerem a munkásréteget és én olyannal nem találkoztam, aki rossz helyesíró, de jó minkaerő. Általában együttjárt a két dolog, vagy jó melós volt, de a helyesírása is rendben volt (jó, nem annyira, mint egy sokat olvasó emberé), vagy pocsék volt a helyesírása és nem is volt jó szakember.

Az anyuka felsegítése teljesen más dolog, semmi köze sem a helyesíráshoz, sem a műveltséghez, semmihez. Az egy alapvető dolog, illem, amit ugyanúgy betart vagy nem tart be a társadalom bármely rétege...
Szeretek humoros, érdekes képeket videókat nézni, de rohadtul idegesít az a pár éve kezdődött trend, hogy valaki csak bedob egy linket és annyit ír oda: "Ezt látnotok kell", "Ez hihetetlen", Mekkorrraaaa", "Fuck yeah", "a világ legakármibbje", stb. Miért nem lehet 2-3 szóban azt…..
"A nők abba szeretnek bele, amit hallanak, a férfiak, pedig abba, amit látnak, ezért sminkelik magukat a nők, és ezért hazudnak a férfiak!" Sok éve történt fiatalabb koromban. Szórakozóhely, táncika egy jó csajjal, majd később szoba. Nem is volt semmi gond, bár mikor simogattam…..
agyhalottadmin 2014.06.11 18:20:10
@Sadist: "A férfiak azért versengenek, hogy kitűnjenek a szürke tömegből, bizonyítsák a rátermettségüket, erejüket, intelligenciájukat, és a végén ők legyenek a falkavezérek."

Engem ez nem vonzott, én is keményen sportolok, de csak saját magam miatt, teszek rá, hogy másoknak bizonyítsak. De gondolom mint mindenhol, itt is vannak kivételek, talán pont nekik szól ez a blog.
agyhalottadmin 2014.06.12 08:59:44
@Sadist: Sohasem hittem ebben a legjobbnak lenni dologban, mert ha belegondolsz ilyen nincs. Mindenkinél van jobb!
Szűkebb környezetben pedig nem nagyon akad két azonos céllal rendelkező egyén, akik között versengeni kéne. Legalábbis eddig velem ilyen nem történt. De aláírom, az esetek többségében versengenek az emberek egymással.

Bár ha elvisszük filizófikusabb irányba a dolgot, akkor azzal, hogy beismerem, hogy nem én vagyok a legintelligensebb a világon, máris magasabb intelligenciáról teszek tanúbizonyságot, mint azok, akik nem tudják beismerni maguk előtt, hogy ők sem a legintelligensebbek... :P
Nekem nincs mit titkolnom! Sokszor hangzik el ez a válasz (egy vállrándítás kíséretében) olyanoktól, akiknek foglamuk sincs, milyen következményei lehetnek annak, ha mindent megosztanak magukról. Már a médiumok is beszámoltak arról, hogy nem szabad megírni, mikor megyünk nyaralni,…..
Képzeljük el a következőt: Meghívsz engem és még valakit egy kerti partira. Én ezt a valakit megverem, vagy szidalmazom. Erre a hatóságok téged büntetnek meg, mert a te kertedben voltunk. Azt mondod ez nevetséges? Nos, egy nemrég elfogadott határozat szerint, a weboldalakon történő…..
agyhalottadmin 2014.06.02 10:31:28
@Tiszteltetem Brüsszelet: "Max egy eszköz lesz amivel, adott esetben le lehet lőni az ellenséges blogokat."

Itt van a lényeg, ez egy gumi szabály, amit lehet csűrni, lehet csavarni, akkor és úgy hivatkozni rá, ahogy akarnak.
Ahogy írtad, a nekik nem tetsző blogokat, oldalakat lehet ezzel kilőni.

Ez sem egy konkrét szabály, hanem olyasmi,mint a Forma1-ben az a szabály, hogy a "sport rossz hírét kelti". Azt is bármikor elő lehet rántatni és ráhúzni bármire.
agyhalottadmin 2014.06.02 11:18:20
@Tiszteltetem Brüsszelet: "becsületsértés és rágalmazás BCS-e viszont kommentben sem követhető el következmény nélkül."
Szépen hangzik, de hogy mi számít majd becsületsértésnek, azt ők döntik el, hála ennek a nem túl pontosan megfogalmazott határozatnak.
A tömegek manipulálása évszázados hagyomány, csinálja ezt minden kormány, uralkodó, médium, de még néha a pórnép is. A zinternet megjelenésével az egész folyamat sokkal könnyebbé vált, bárki elterjeszthet bármit. Erre már a net hajnalán a kilencvenes évek elején rájöttek.…..
                  Mi van akkor, ha valaki jó énekes, de nem kiemelkedő, ám ennek ellenére híresség szeretne lenni? Nos, akkor az előadásmódon kell faragni. A showbiznisz mindig is inkább a körítésről szólt, mintsem a tartalomról, jól tudja ezt ma már mindenki.…..
  A blog címéből már lehet következtetni, de ne ítéljünk elsőre! Sok éve már, hogy idegesítenek olyan dolgok, amelyek gondolom, másokat is. Leginkább az ostoba emberekkel van tele az ember hócipője, és eljutottam oda, hogy írok egy blogot, amelyben megpróbálom feltárni az…..
Gondolom, mindenki ezzel kezdi. :) ..