Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maksa

9 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
John Woo 1992 - ben nemcsak megásta az általa megálmodott szubzsáner, a heroic bloodshed sírját a Hard boiled képében, hanem egy látványos golyózuhataggal ott helyben ki is végezte. Bár időnként megpróbálkoznak az újjáélesztésével, ezek inkább csak egyfajta mementói egy…..
Terrence Malick az előző évszázadban ritkán hallatta a hangját a filmvilágban. Mikor azonban készített valamit az általában maradandó élménnyel párosult. Első alkotásával sincs ez másként, melyben egyfajta Bonnie és Clyde - ot követhetünk nyomon, hippi ideákkal, némi Amerika…..
Mindig felvetődik a kérdés, hogy bár az év legjobbjait bőszen kikiáltottuk (én például itt), mégis melyek lesznek azok az alkotások, amelyekre egy vagy akár több évtized múltán is emlékezni fogunk. Kézenfekvő válasz, hogy majd az idő eldönteni, mégis látható már most is,…..
Smoking Barrels Legényanya (1989) 2015.01.09 06:00:00
„Béláim az Úrban” Oszlassunk el gyorsan néhány tévhitet. A Legényanya nem vígjáték, hanem politikai szatíra! Nagyon sokakat megtévesztenek a kezdő képsorok és a mára már szállóigévé váló, a köznyelvbe is beégett beszólások. Bár 1989 – ben, a rendszerváltás…..
A vietnámi háborúról, amely mindmáig az egyik legnagyobb sokként él az amerikai történelem emlékezetében, sokan és sokféleképpen megemlékeztek már. A mozgóképes alkotások közül alighanem a legegyedibb, az a Paul Schrader által írt és John Flynn rendezte lélektani drámába…..
Maksa 2015.01.01 22:39:53
@Gringo: Megéri! Abszolút a jó filmek kategóriájába tartozik. Csak kár, hogy nem lett több belőle.
Amikor megkérdezik tőlem, miért vagyok még mindig egyedülálló (ami eléggé értelmetlen meghatározás, nem vagyok egyedül, ott a családom, immár két bűn rossz, de imádni való kutyával, nálunk mindig zajlik az élet), mindig elmondom, hogy racionális közgazdászként tökéletesen…..
Ha készíteni akarnánk egy felmérést, amiben az utca emberét kérnénk meg, hogy soroljon fel színészeket western filmekből, alighanem egy meglehetősen kurta listát kapnánk. Sokan John Wayne – t vízionálnák, amint vasalt ingjében, deli cowboyként lövi halomra az indiánokat. Vagy…..
Maksa 2014.12.19 21:44:19
@Oldfan: Köszönöm a hozzászólást! Abszolút kezdő vagyok még, de a jövőben igyekszem majd ilyesmikre is figyelni. :-)
A Szebb holnap frenetikus sikere után, a készítők nem sokat gondolkodtak a folytatáson, már 1987 – ben lekerült a gyártószalagról és már abban az évben a mozikban vetítették. Néhány évvel az első rész után járunk. Ho a börtönben fizeti vissza tartozását a társadalom…..
Nagyon kivételes és ritka esetekben fordul elő rendezővel, hogy első jelentős mozijával, nemcsak egy markáns, jól körülhatárolt szubzsánert teremtsen, de alkotása popkultúrális jelentőséggel is bírjon. John Woo - nak mindez maximálisan sikerült.  Az 1986 – os Szebb holnap,…..
 1984 – ben két testvér Ethan és Joel Coen kopogtatott Hollywood ajtaján a filmtörténelem valaha volt egyik legtalálóbb és legkifejezőbb címével rendelkező alkotásával. Nem csak kopogtatott, hanem berúgta azt. Olyan pofátlan módon, hogy az addigi merev kereteit széttörve egy…..
Sziasztok! Maksa vagyok, a Smoking Barrels új szerkesztője. Eddig csak a közvetlen környezetemmel osztottam meg kritikusi énemet, úgyhogy most abszolút új vizekre evezve, szeretném gondolataimat a világhálón is közzé tenni. Megtiszteltetés, hogy csatlakozhattam a csapathoz! Szóval,…..
Maksa 2014.12.03 14:40:21
Színészekről szóló toplistát még nem igazán csináltam, de ennek is eljött az ideje. A szubjektivitás boncolgatásába most nem mennék bele, úgy gondolom, hogy a cím az árulkodó e szempontból. A listával kapcsolatban egyetlen kikötésem volt, az pedig a származás. Több olyan…..
Elérkeztünk a lista végéhez, ami kétségkívül egyben a legizgalmasabb állomás is, hiszen általában mindig a legjobbakra kíváncsi mindenki. Furcsa abba belegondolni, hogy ha csak magamtól állítottam volna egy szimpla 10-es listát, egyáltalán nem biztos, hogy akkor is ezekkel a…..