Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pjotr Velikij

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A csatahajók végzete általában ugyanaz, hosszabb-rövidebb, és az esetek többségében eseménytelen pályafutás után rendszerint mind a hajóbontókban végzik, néhány ritka szerencsés példánytól eltekintve, melyek hajómúzeumként élnek tovább. Néhányan harcban vesztek oda, mások balesetekben. Végzetük…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.sabaton.net Mit lehet írni arról az albumról, ahol a nyitószámot felvezető dallam egy az egyben az "ec-pec kimehetsz, holnapután bejöhetsz" gyermekmondókát idézi, és aminek a magyar Sallai Péter alkotta borítóján olyan pofon csattan a vélhetően…..
Pjotr Velikij 2014.05.12 12:34:25
Sziasztok!
Kommentemhez kicsit be kell mutassam magam. Mostanság léptem életem 28. évébe, tehát már jó rég kinőttem abból a tinis korból amikor még a tömegekhez igazodva választ az ember stílust, mindig ami éppen trendi. Bár soha nem is érdekeltek a trendek. Kb tíz éve hallgatok acél muzsikát, és jó pár bandát, kedvelek. Nagyjából öt éve ismerkedtem meg véletlenül Joakim kapitány társulatával, az Attero Dominatus című opuszukon keresztül ami rögtön belopta magát a fülembe. Azóta is az egyik kedvenc csapatom a svéd brigád, és talán eltudom árulni, hogy mi az ami sokaknak tetszik a zenéjükben:
Talán az ahogy a power -re annyira jellemző hősies témákat lehozzák a maguk naturális stílusába, mondhatni beledöngölik az embert a sárba, mint ahogy azt teszik a Price of a Mile című dalukban.
Aztán ott van Joakim sokat kritizált énekhangja, mondjátok hogy nem jó énekes. Nézzük csak meg a régiek közüli nagy kedvencem Grave Diggert... Hát Chris Boltendhal aztán végképp nem egy énekes pacsirta és mégis üt. Vagy vegyük a magyar Tankcsapdát (egy másik kedvencem, igaz kicsit más stílusban alkotnak) Lukácsnak sincs túl sok hangja. De ott van Amon Amarth is, Johan Hegg aztán igazán khm... "karcos hangú". És mégis szeretjük ezeket a bandákat, méghozzá igen sokan. Hát Joakim is úgy jó ahogy van, a jellegzetes orgánumával.
Persze ott van a power világában az általam nem kedvelt Sonata, vagy a kedvenceim közül Hammerfall, Powerwolf, Wisdom ahol a szépen hajlított énekek amik eladják maguk, esetleg a jó öreg Manowar a maga epikusságával. De Sabaton pont ezzel a sajátos világával válik érdekessé, mint ahogy Powerwolf-ék is a maguk vérfarkasos vámpír showjával.
Az hogy az egyébként nekem is nagyon kedvelt Civil War valami újat adna azt pedig cáfolnám azzal, hogy érdemes meghallgatni az I Will Rule the Universe című nótájuk és össze hasonlítani Sabaton The Art of War című opuszával teljesen egy kaptafa.
Voltam jó pár koncerten az elmúlt években, Sabaton koncerten is és az ott tapasztalt hangulat valami frenetikus volt, köszönhetően a csapatnak, és első sorban Joakim-nak. Ő egy igazi show man frontember.
Szerintem ezek a tényezők állnak a banda sikere mögött, és teszik népszerüvé fiatalok és idősebbek között egyaránt. Nem kell azt nézni, hogy egy zene és az ének mennyire bonyolult amíg az egyszerűen, de jól működik mint a PPSH géppisztoly (hogy stílusos legyek).
Elnézést a hosszúra sikerült litániáért, és remélem nem az ment át, hogy egy elvakult Sabaton fan vagyok, mert rengeteg más zenekart hallgatok akik közt nem tartok számon sorrendet, csak azt tudom, hogy melyik banda munkásságában mit szeretek.
Pjotr Velikij 2014.05.13 07:52:36
@garael:
Szívesen :)
Nem kötekedni akartam, a szubjektivitást pedig a hivatalos kritikai oldalakon is elfogadom, hiszen ott is emberek a szerzők. Egyszerűen pont azért írtam itt mert egy blog-on sokkal inkább lehet a véleményeket ütköztetni mint máshol.
Egyéb iránt mint írtam én is szeretem azt a fajta acél receptúrát is ahol iskolázott hangú énekesek adják hangjukat a zenéhez, mint Powerwolf, vagy Hammerfall esetleg Wisdom és sorolhatnám a fiatalokat, de, hogy a régieket se hagyjam ki Manowar, Blind Guardian, Kamelot stb.
Egyéb iránt gratulálok a bloghoz, szeretem olvasni.