Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ante Portas

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkaszüneti nap lett nagypéntek - jelentette be a drága miniszterelnök úr. Halleluja. És ezt most minden irónia nélkül mondom. Mivel nemzetközi összehasonlításban kifejezetten alacsony a magyar munkaszüneti napok száma, abszolút örvendetes ez a lépés. Csak azt nem értettem elsőre, hogy miért nem…..
Ante Portas 2016.10.14 21:58:10
Vannak ezek a jószándékú kisformátumú politikusok. Szeretik, féltik, vagy inkább visszasírják a demokráciát, éleslátóan elemzik a maffiaállam kialakulását és komolyan hisznek abban, hogy mivel a társadalom józan többsége rühelli Fidesz-rezsimet, csak össze kell állnia néhány nagy demokratának…..
Gábor György filozófus, vallástörténész cikke a Nyugati Fényen Illés bácsitól hangos az ország. Ki ne tudná, Illés bácsi egy 78 éves gödöllői cukrászmester, aki 50 éve gyártja a fagylaltot, mindenki megelégedésére. Az ország távoli részéből is felkerekednek, csakhogy megkóstolják a régi idők…..
  Tudtuk eddig is, hogy Budapest csupán lábjegyzet lehet bármiféle, magára valamit is adó kultúrtörténeti mappában – sajnos. Pedig szeretjük. Más is így van vele. Na most a Vörös Hadsereg másodjára is elfoglalta (csak a nagyobbakat számolom), ezúttal is nagy sikert…..
Budakeszin, a tájvédelmi körzet mellett található ez az igazi ritkaság, mely impozáns megjelenésével, tágas tereivel és magas szintű felszereltségével biztosan elnyeri a klasszikus stílus kedvelőinek tetszését. Az ősfás parkban álló villa központi helyisége a nappali, mely…..
Ez most ilyen trend. ..
Ante Portas 2015.03.05 13:55:04
Ante Portas 2015.03.05 13:45:09
Még tavaly jelent meg az Átlátszó Oktatáson, hogy schmittelt pályázattal lett majdnem igazgató egy minisztériumi hivatalnok a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Végül eredménytelenül zárult a pályázat. Most arról kaptunk egy emailt, hogy egy Kucsera Denis nevű…..
Ante Portas 2014.05.18 00:24:18
@kucsera denis:
Kedves Kucsera Denis!
Magyartanár létedre elég gagyi a helyesírásod. És ezt minden kommented, beadott önéletrajzod, pályázati anyagod mellé odaírhatnám. Ami elég szomorú, tekintve, hogy gimnáziumi igazgató akarsz lenni mindenáron.
Sokak szerint egyes állatfajok kipusztulása csak az evolúció eredménye, amit az ember - sokszor káros tevékenysége - csak meggyorsít. Ám tény, hogy állatfajok százait pusztítottuk ki csak azért, hogy például nagyobb termőterülethez jussunk, vagy egyszerűen csak kedvtelésből, vagy nyereségvágyból...
Ante Portas 2014.05.11 22:13:26
@Kovács Ferenc 14: És majd egyszer az ember is kihal, ha ilyen ostoba.
Bruno Barbey fotói a kései szovjet mindennapokról, az ukrán Odesszában készültek...
Csodás színes felvételek Leningrádról 1972-ből...
Ante Portas 2014.05.11 21:56:49
@mandolinos: Én 87-ben jártam néhány hétre a Szovjetunióban, főleg Moszkva, Leningrád, Tallinn városokban, és kifejezetten jól éreztem magam. Azt mondjuk tudtuk, hogy a csoportunkat (egyetemista diákok) 4-5 szovjet belügyes tartja szemmel, de semmi zűr nem volt. Leningrád már akkor is gyönyörű volt, mint kiemelt város, de Tallinntól leesett az állunk. Vendéglátóink mondták, hogy rengeteg ott a főleg finn turista, ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy ne az az ékszerdoboz legyen, ami még a szovjet idők előtt volt.