Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pásztor Tibor

447 bejegyzést írt és 855 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Kondor Katalin és Lezsák Sándor méltatja ma a szadista gyilkos Héjjas Ivánt, az antiszemitizmus elleni zéró tolerancia szent nevében. Felkészül Rotyis József és Francia-Kiss Mihály.     Héjjas Iván 1950. december 14.-én este halt meg a vigo-i Praza de Compostela 11.  második emeletén lévő…..
Pásztor Tibor 2018.10.18 17:54:23
A vallási fanatizmusról történelmi kontextusban a katolikus egyház, napjainkra gondolva pedig az iszlám jut elsőként eszembe. Pedig minden vallásnak megvannak a fanatikusai. A judaizmus sem kivétel, habár ez elől - rosszul értelmezett filoszemitizmusból – jobbára homokba dugtam a fejem. Deborah…..
Pásztor Tibor 2018.08.03 09:57:12
@Judit Éva: ez egy nettó antiszemita uszítás. Izrael előtt a világ nyugodt volt? Amióta Izrael állam létezik, például nem volt világháború, előtte kettő is. Visszaszorultak a járványok, kevesebb ember éhezik, sokkal többekhez jut el a tévé és az internet. (Remélem, érezni az iróniát, dacára annak, hogy ezek tények.)

Izrael állam biztos hátteret nyújt a világ zsidóságának, köztük a haszidoknak is, akiknek a nagy része nem Izrael-ellenes.
Pásztor Tibor 2018.08.03 10:49:28
@Judit Éva: köszönöm a jótanácsot, mindig érdemes megfontolni egy olyan embertől, aki tökéletes.
Pásztor Tibor 2018.08.03 14:08:03
@rinoceros: a magyarországi lubavicsiek igen nagy hányada nem haszid családban nőtt föl, hanem magának választotta ezt az életformát. Persze, ha valaki ebben nő föl, akkor nehezen lép ki belőle -- de ez kábé minden normális vallásra jellemző.

És örülök. hogy neked elsőre lejött, hogy a haszidok és a szatmáriak nem ugyanazok, de a szerzőnek magának nem, még mindig szatmáriként szerepel egy emihes zsinagóga a cikkben. Mondjuk te is erősen összemosod, amikor azt mondod, hogy erre nem kéne adópénzt adni, pedig amiket felhozol problémaként, azok nem jellemzőek a lubavicsiakra, más haszidok pedig nem kapnak az adóforintokból.

Történelmi gyökerek amúgy vannak, tagság meg pláne, olvass csak utána, nemrég jelent meg egy komoly kutatás a témában. Nyilván nem akkora az EMIH tagsága, mint a Mazsihiszé, de azt sem lehet mondani, hogy nem számottevő.
Az Úr ismét megjelenik Ábrámnak, sokadszorra is szövetséget köt vele, és újfent utódokat ígér neki. És Kánaán földjét is. Örökre. Cserébe pedig nem kér mást, csak az elkövetkezendő nemzedékek férfitagjainak fitymáját...
Pásztor Tibor 2017.01.05 13:50:38
@Atomic Warning: jajjajj, édes tudatlanság. Mesélek valamit. A hagyomány szerint Dávid király három olyan bűnt követett el, amiért 40 botütés járt volna. A 40 botütés amúgy ténylegesen 39 volt, mert a bűnös nem szenvedhet többet a bűnéért, mint ami jár, és ha a büntetés végrehajtója elszámolja magát eggyel, akkor se legyen belőle 41 ütés. Nos, Dávid király a 3x39 botütéses büntetését zsoltárokkal rótta le, úgy tartják, hogy a 150 zsoltárból 117-nek ő a szerzője. A zsidóknál korán kezdődött a felvilágosodás.
Pásztor Tibor 2017.01.05 14:43:40
@NETSi: a vallás mint svédasztal inkább a vallásokra vonatkozik. Bárki lehet bármilyen vallású egy szabad világban. Ebben még az sem akadályozza meg, hogy körül van-e metélve vagy meg van-e keresztelve. Mint fentebb írtad, a körülmetélés nem a zsidó vallás kizárólagos szokása, nem is vallási kérdésként beszéltünk róla eddig sem. Hogy a zsidóknál még mindig szokás, az azt mutatja, hogy az a sok szörnyűség, amit Botond beidézett, bár tényeknek nevezzük, annyira mégsem az. Már rég kihalt volna a zsidóság, ha csak a fele igaz lenne.

Azt meg, hogy a füllyukasztással vettem egy kalap alá, ironikus hasonlatnak szántam a női körülmetéléssel való egy kalap alá vételre...
Pásztor Tibor 2017.01.06 13:15:19
@bo_TO_nd: egészen határozottan tudom mondani, hogy a körülmetélésnek nincs negatív hatása a szexuális életre. Természetesen nem gondolom, hogy mindenkinek meg kell csinálnia vagy csináltatnia magán vagy a gyermekén, csak annyit állítok, hogy ez a vér-halál-pusztulás hozzáállás finoman szólva is erősen eltúlzott. Ha neked nem tetszik, ne csináld. És ha meg akarod váltani a világot, annyi valós problémát kereshetsz, amennyit csak szeretnél.

@Atomic Warning: jaja, a hasonlat célja az volt, hogy rávilágítson arra, hogy a valóban barbár női körülmetéléssel pont annyira van értelme összehasonlítani a briszt. Sajnálom, hogy magyarázni kell az iróniát, nyilván arról van szó, hogy írásban a metakommunikáció elvész.

@MrEnderby: kedvesem (?! Még egy kávéra sem hívtál meg!), a botütés azért keveredett ide, mert állítólag ezt a büntetést a felvilágosodás polgári törvényei koptatták ki a zsidó vallásból. Erre írtam, hogy ezek szerint a felvilágosodás már Dávid király idején elkezdődhetett a zsidóknál.
Ki ne emlékezne arra, hogy a "Varjúdombi mesék" mennyire el tudta cseszni a szombat reggeleket? Kinek állt ez érdekében? És a "Mátyás, a házimanó" vagy a "Szekrénymesék"? A Magyar Televízió és a kereskedelmi tévék 10 legrosszabb műsora után legutóbb gyerekkorunk traumatikus mesesorozatait tárgyaltuk…..
Azt hiszem, nem találkoztam még olyan elegáns okosórával, mint az Elephone újdonsága. A W2 jelzéssel ellátott darab több helyen is egészen különleges paraméterekkel villoghat. Ilyen például az, hogy hiába okos, nagyon elegáns és teljesen analóg számlapos, vagy az, hogy nem kell tölteni. Ki hallott…..
Pásztor Tibor 2016.10.13 13:35:16
@Pásztor Tibor: hogy saját magamnak válaszoljak: Martian Notifier, Ebayről szállítással 15e-ért.
JogÁsz Romani az anyanyelve 2015.06.23 18:40:05
Varga Mihály, a PR Herald főszerkesztőjének szavaival élve a szerkesztőség péntekenként rendszeresen "zárt" szerkesztőségi ülést tart. Varga Mihály, a PR Herald főszerkesztője  Fotó: Láng András Akár így is nevezhetjük azokat az estéket, amelyeken…..
Pásztor Tibor 2015.06.23 19:33:15
A minap komoly vita alakult ki annak a cikknek a megosztása és véleményezése kapcsán, amely a Pázmányon tanuló, érzékeny lelkű hallgatók egy csoportjának tiltakozó leveléről szólt. Miszerint nem tartják jó ötletnek, hogy kötelező tantárgy legyen egyetemükön a holokauszt…..
Pásztor Tibor Szabadság tér 2014.04.24 21:28:06
Ezt mondtam a kordonbontás 10. napján a Szabadság téren 2014. április 23-án: Barátaim! Tibor vagyok, 41 éves, és bűnöző. A nagy bűnöm, ami miatt a rendőrség eljárás alá vont, az az volt, hogy egy 600 forint ára fóliára fölírtam a véleményemet. Ezzel a rendőrség…..
Pásztor Tibor 2015.04.09 21:28:21
@Haya Shelly: mamám! :-) Írj egy emailt! mail@pasztortibor.hu
Arra jöttem rá, hogy a kormány XIX. századi gondolkodása és a magyar ember hagyományosan jó helyzetfelismerő képessége az internetezés költségeinek sosem látott csökkenését eredményezni. Vegyünk például egy egyszerű budapesti panelházat. Ebben van mondjuk 50 lakás. Ebből a…..
Ha már az Index Mindeközben rovata is hírt adott az új gumijaimról, írok róla részletesebben. Úgy kezdődött, hogy amikor idén tavasszal bringára ültem, két nap alatt négy defektet szedtem össze. Az első egy durrdefekt volt, a szó szoros értelmében. Elsétáltam a legközelebbi…..
Pásztor Tibor 2014.07.11 11:33:14
@ph34rb0t: továbbra is hibátlan. Vizes úton sincs vele gond, tényleg átmegy mindenen. Szedtem már ki belőle tüskét, ami lényegében nyomot sem hagyott. Egy-két száz kilométer után csak koszosabb lett, kopásnak még semmi nyoma. A menőségi faktor igen magas, ha mondom bárkinek, hogy nézzék meg a szelepet, csak keresgélnek, és találgatnak, hogy rejtett szelepe van?! :)
Pásztor Tibor 2014.07.12 07:13:11
Bírod a stresszt? Próbáltál már egyik kezedben egy rollerrel, a másikban homokozójátékokkal egy vagy két gyereket a parkoló autók közül kilépve átvinni két forgalmi sávon és két pár villamossínen? Még nem? Itt a lehetőség: az Olimpiai parknál lehet próbálkozni, mert nem…..
Elképesztő módon a ciklus utolsó, rendkívüli ülésén minden tisztségétől megfosztják az V. kerület egyik alpolgármesterét – ez a belvárosi önkormányzat csütörtöki testületi ülésére tervezett napirendekből derül ki. A jegyző és a kerületi rendőrkapitány után Puskás…..
Pásztor Tibor 2014.06.25 15:36:22
@Sajtó osztály Belváros: hejj, de büszke lennék arra, ha én lennék ennek a blognak a szerkesztője.
Az imént jött a hír: szerda reggel 8-kor rendkívüli testületi ülést tart az V. kerület képviselőtestülete. Az egyetlen (érdemi) téma a náci megszállás emlékműve. Mellékelem az anyagot meg egy látványtervet. Sajnos nem tudom hosszasan kommentelni, ezért csak ennyit…..
De nem utoljára. Bár az elmúlt napokban kezdeményeztem az MSZP nevében rendkívüli testületi ülés összehívását, illetve a Horthy-szobor legalább post festa véleményezését, tegnap a képviselőtestület ülésén csak napirend után tudtunk beszélni a kérdésről. Az egész…..
Pásztor Tibor Horthy-szobor 2013.11.04 15:21:10
Horthyról gondolom nem kell kifejtenem a véleményemet. Vállalhatatlan figurája a magyar történelemnek. Hogy még szélsőjobbos szemmel is mennyire annak kellene lennie, arról itt van egy remek cikk. De hogy mennyire nem az az elvileg nem is szélsőjobbos Fidesznek, arról lehet olvasni…..
Pásztor Tibor Orbán Viktor nyilas 2013.10.16 22:20:37
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyilas szellemiséget képvisel. Kemény állítás, illik természetesen bizonyítani. 1. Az árpádsávos zászló nyilas szimbólum. Lehet, hogy az Árpád-sávos zászló és a nyilas szimbólum nem teljesen ugyanaz, de az ő nagypapájának nem…..
A Magyar Szocialista Párt V. kerületi frakciójának javaslatára 200 millió forint támogatást szavazott meg a kerületi óvodáknak és iskoláknak Belváros-Lipótváros képviselő-testülete mai ülésén. Kezdeményezésünk célja az volt, hogy javítson a Kormos István Általános…..
Ismét testületi ülés van kis kerületünkben. Sajnos ismét Rogán Antal távollétében, Puskás vezeti az ülést. Izgalmas kérdés talán csak egy várható, a négy ház pályázatának eredménytelenné nyilvánítása és új pályázat kiírása. 9:53 Izgalom továbbra sincs, de…..
Tegnap a Város Szíve blog (a legjobb blog a kerületben!) írt egy remek cikket arról, hogy hogyan csinált a Rogán Antal vezette V. kerületi Fidesz egy üres épületet a Szent István téren a Kormos István Általános Iskola megszüntetése árán. A cikket átvette az Index is, ennek…..
Nyílt levél Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, V. kerületi polgármesterrészére Tisztelt Rogán úr! Érdeklődéssel olvastuk nyilatkozatát, amelyet az E.ON visszavásárlását vizsgáló bizottsággal kapcsolatban juttatott el az MTI-hez. Túl azon, hogy az ön nyilatkozatát…..
Pásztor Tibor Falk Miksa utca 2013.09.18 14:52:11
Javában zajlanak a fakivágások a Falk Miksa utcában. Lefotóztam, ahogy az állítólag csak a felszín közvetlen közelében lévő gyökereket egy jó méter mély gödörből csákánnyal és emberes méretű fejszékkel próbálják eltávolítani. Az utca túloldalán pedig…..
Szerdán a parlament rádió alapján dolgoztuk fel a hajléktalanokat kitiltó szabálysértési törvény vitáját, és írtuk meg, hogy Lukács Tamás szerint a liberálisok tehetnek a hajléktalanságról. Sajnos ott a felvétel rossz volt, és most tudtuk csak meghallgatni Lukács…..
Pásztor Tibor 2013.09.16 14:20:08
@Kóréból Perszephoné: én most azt látom, hogy a magyar joggyakorlat azt erősíti, hogy az anya dolga, hogy gyereket neveljen, az apáé az, hogy ezt finanszírozza. Az apának semmire nincs joga, csak arra, hogy néha lássa a gyereket, és semmi kötelessége nincs, csak hogy pénzt (lakást, egyéb anyagi javakat) adjon. De még az adórendszer sem tekinti apának azt, aki a fizetése 20-50%-át fizeti gyerektartásra, mert adókedvezményt ez után nem kap. Ez semmilyen szinten nincs rendben.

Civilizált országokban egyre inkább az a gyakorlat, hogy mindkét szülő joga adott válás után is, és a bíróság ezen csak akkor változtat, ha muszáj. Ebbe beletartozik az is, hogy annak a szülőnek, akinél nincs a gyerek, nem csak joga, de kötelessége is foglalkozni vele, akinél van, az viszont nem teheti meg, hogy alapvető döntésekből kihagyja a másikat. Ez már egy olyan felelősségteljes hozzáállásra ösztönzi a feleket, ami jó esetben az anyagiak terén is együttgondolkodásra ösztönöz. Mert nyilván gondolni kell arra is, hogy a gyerek a lehető legjobb körülmények között legyen akkor is, amikor az egyik félnél van, de akkor is, amikor a másiknál. Kemény feladat itt attitűdöt váltani, nem csak a szülőknél kell, de a bírói karnál is. Az első lépés mindenképpen a két fél egyenjogúsítása kell legyen.
Pásztor Tibor 2013.09.16 21:23:52
@Kóréból Perszephoné: írok neked én is szívesen szörnyű történetet, de inkább privátban, csak adj egy emailcímet.
Szóval kisebb-nagyobb botrány alakult ki abból, hogy Richard Dawkins a következőt Tweetelte: "A világ összes muszlimjának kevesebb Nobel-díja van, mint a Trinity College-nek egyedül. A középkorban mondjuk nagy dolgokat vittek véghez." All the world's Muslims have fewer Nobel…..
Pásztor Tibor 2013.08.13 06:14:24
@Joszip Zsugás Vili: El lehetne, csak nem lenne igaz.
Pásztor Tibor 2013.08.13 06:17:23
@♔batyu♔: nem éppen, a Talmud tanulmányozása vitakultúrára nevel, ami aztán bármilyen tanuláskor igencsak hasznos. Nem készen kapod a tudást, hanem ösztönözve vagy arra, hogy gondolkozz, érvelj, védd meg az álláspontodat, de értsd meg a másikét, és ha úgy adódik, fogadd is el. És tanulj életed végéig.
A héten már sok forrás beszámolt a Gmail frissítéséről, és arról is, hogy ki tudja, mikor lesz elérhető itthon is. Pár órája örömmel vettem észre, hogy már erre sem kell várni, egy gyors frissítés és kis hazánkban is egyre többen vehetik boldogan birtokukba. Azt még…..
Pásztor Tibor 2013.06.10 08:05:01
@z1234: zseni vagy. Így, hogy van törlésgomb, csúsztatással is lehet törölni.
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán a legutolsó, az Oktatási Hivatal honlapján keresztül nyilvánosan hozzáférhető statisztikák szerint 2010-ben a nappalis hallgatók 72 százalékát alkották nők. Ennél kisebb és a szervezeti hierarchiában felfelé haladva egyre kisebb arányban…..
Pásztor Tibor 2013.04.19 06:16:54
@Bambano: @Együtt 2014 különítmény: látom, sikerült megértenetek a lényeget. A cikknek nem volt témája, de azért azt tudjuk, hogy a nők itt nem férfiakra szavaznak, hanem senkire. A teljes HÖK-választásra ráférne egy reform.

Bár a cikk nem nőikvótázik, ahogy ti, de a női kvóta átmeneti bevezetése amúgy alkalmas eszköz az amúgy a nőkben is meglévő rossz attitűd megváltoztatására.

Értem én persze, hogy a férfi felsőbbrendűségi tudatot bántja egy ilyen írás, de higgyétek el, ha egyenrangú félként tekintetek a nőkre, egy új világ fog föltárulni előttetek!