Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovenant

3888 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Monastery zenekar már dolgozik a tervek szerint ősz elején megjelenő albumán, mely a "Divine Damnation" címet fogja viselni. A felvételek a soproni MD stúdióban zajlanak, mint eddig, szintén a Moby Dick frontemberének segítségével...
Erősen korhatáros klipet készített a Tankcsapda a 2019-es "Liliput Hollywood" című albumuk Megölni engem című dalára. A videó az Ülj le mellém nóta folytatása, csak éppen egy óriási csavarral, mintegy újraértelmezve az egész történetet (a 2019-es lemez kritikája ITT olvasható)...
Május elején debütált a hazai benzin- és whiskey-szagú metalbanda, a Dusty Chopper legújabb anyaga, az "Old Man Hudson"...
A punk-stoner vonalon mozgó budapesti Édes-dead új, kétszámos EP-vel jelentkezett "Mindenki politikus!" címmel...
Az ausztrál Triple M rádióadónak nyilatkozott mindannyiunk kedvenc magyar származású rockipari megmondóembere, a Kiss alapító basszusgitáros-énekes főnöke, Gene Simmons. Az öreg óriási troll: gyakorlatilag minden interjúja aranyat ér, mert korántsem szokása visszafogni magát. Most arról mesélt,…..
Az amerikai blackened deathcore brigád, a Carnifex új dalt tett közzé Seven Souls címmel: arról még nincs hír, hogy mikor érkezik a 2019-es "World War X" korong folytatása (lemezkritikánk ITT olvasható). Korábban a zenekar a Korn Dead Bodies Everywhere című 1998-as tételét dolgozta fel, ez is…..
A német heavy metal zenekar, a Brainstorm augusztus 20-án "Wall Of Skulls" címmel adja ki legújabb stúdióalbumát az AFM Records égisze alatt. Most az Escape The Silence című kislemeznóta klipjével lehet megismerkedni, melynek különlegessége, hogy Peavy Wagner (Rage) vendégszerepel benne...
A veterán brit gótikus metal brigád, a Paradise Lost még tavaly novemberben adott egy online koncertet "At The Mill" címmel, melyet július 16-án meg is jelentet koncertlemez formájában a Nuclear Blast gondozásában (a banda előző két soralbumáról ITT és ITT írtunk kritikát). Most a Darker Thoughts…..
Max Cavalera megszámlálhatatlan projektet indított az elmúlt években: ezek egyike a Go Ahead And Die, melyben fiával, Igor Amadeus Cavalerával énekel és gitározik, a dobos pedig Zach Coleman (Khemmis, Black Curse). A death/thrash/hardcore trió azonos című debütalbuma a Nuclear Blast kiadó jóvoltából…..
Június 18-án a Nuclear Blast kiadó gondozásában "Aggression Continuum címmel érkezik az amerikai indusztriális metal csapat, a Fear Factory új albuma. A lemez érdekessége, hogy habár a korongon még Burton C. Bell éneke hallható, a frontember hivatalosan már otthagyta a zenekart, ráadásul korántsem…..
Július 2-án "Angel Or Alien" címmel érkezik a 2003-ban megalakult amerikai progresszív metalcore csapat, a Born Of Osiris hatodik soralbuma a Sumerian Records gondozásában, melyről most a címadó tétel klipje nézhető meg a hajtás után...
Az amerikai progresszív sludge metal brigád, a Mastodon új dalt tett közzé Forged By Neron címmel, mely a DC Dark Nights: Death Metal elnevezésű képregény-sorozatának zenealbumához készült (a csapat legutóbbi lemezének kritikája ITT olvasható). A Mastodon egyébként a járványidőszak alatt sem pihent:…..
Megjelent a Stuck In The Truck című nóta: a Steve Misik & Co. különleges vendéggel, Derek Sheriniannal működött együtt az új dal készítésében. Az amerikai zenész a Sons Of Apollo, Black Country Communion, Planet X, Dream Theater zenekarokkal és számos más előadóval is együtt dolgozott…..
2011 áprilisában, azaz egész pontosan tíz éve távozott K.K. Downing gitáros a legendás brit heavy metal csapat, a Judas Priest soraiból, és bár elsőre azt nyilatkozta, hogy mindez saját elhatározásából és a zenekari tagok, illetve a menedzsment közötti megromlott kapcsolat okán történt, mostanában…..
Újra és újra beleakadhatunk friss, egyéni hangú bandákba: ezt jól példázza a görög Khirki is, mely május 21-én jelenteti meg bemutatkozó albumát "Κτηνωδία" címmel szerzői kiadásban. A csapat a tradicionális görög népzene, a progresszív rock, a punk és a metal kombinációjával dolgozik, ráadásul…..
A kanadai groove/thrash metal csapat, a kissé furcsa nevű Mütherload "Ü" címmel jelenteti meg bemutatkozó EP-jét július 9-én, melyről a sci-fi őrült brigád most a The Visitor című tételre készített klipet...
Az ausztrál progresszív metal csapat, a Teramaze nem aprózza el: még 2015-ben jelent meg konceptalbumuk "Her Halo" címmel, mely két nővér történetét mesélte el, ám most ezt is túlszárnyalták. A folytatás egyetlen huszonhat perces nótában érkezett meg (Sorella Minore), melynek klipje a hajtás után…..
A Pest megyei modern metal csapat, a New Friend Request az idén érkező harmadik nagylemeze mellé egy angol nyelvű EP-t is készít "New Horizon" címmel. A zenekar egy új taggal is bővült Kovács Zoltán (ex-Insane, Guitar.clinic) gitáros személyében. Zoli jelenléte egy plusz húzást ad mind zeneileg,…..
A svéd csatametal brigád, a Sabaton új dala, a Defence Of Moscow az orosz Radio Tapok szerzeményének  feldolgozása és a II. világháború egyik fordulópontjáról, az 1941 telén történt moszkvai csatáról szól. A németek 1941. június 22-én a Barbarossa hadművelet indításaként hadüzenet nélkül megtámadták…..
A tavaly megjelent "Ø3" című harmadik sorlemez egyik legjobban sikerült tételére, a VIII című dalra készített látványos animációt klipet az Ørdøg Magyar Dániel rendezésében (az album kritikája pedig ITT olvasható)...
Június 11-én érkezik a Road új albuma "Senki kedvéért nem fékezünk" címmel. A domoszlói csapat idén márciusban jelentette be, hogy 17 év után távozik Szabó Erik dobos, helyére pedig Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom) került. Most az Igazi testvér című első kislemeznóta klipje nézhető meg a hajtás…..
Rozsdagyár DOMKRAFT - Seeds (2021) 2021.05.09 18:29:11
Ha a zene kapcsán a súlyosságról ejtünk szót, óhatatlanul képbe kerül vagy inkább átveszi a terepet a doom és annak leágazásai (sludge, stoner, death-doom és társai). Gyakorlatilag megszámlálhatatlan banda tolja ezt a stílust és gazdagítja a színteret már vagy negyven éve és ahogy lenni szokott, a…..
A veterán floridai death metal csapat, a Killing Addiction, mely eredetileg 1988-tól 1998-ig működött, hogy aztán 2006-ban újjáalakuljon, június 1-én jelenteti meg az Xtreem Music gondozásában "Mind Of A New God" címmel második soralbumát, egészen pontosan huszonnyolc évvel bemutatkozásukat…..
A német dallamos, atmoszferikus black metal brigád, a Klamm június 1-én jelenteti meg harmadik soralbumát "Misanthropocene" címmel a Disharmonia Records gondozásában, az első kislemeznóta, a Death Worship pedig máris meghallgatható a hajtás után...
Június 25-én a Nuclear Blast kiadó gondozásában érkezik az amerikai metalcore csapat, a Howard Jones énekes (ex-Killswitch Engage) vezette Light The Torch második soralbuma "You Will Be The Death Of Me" címmel, melyről most a More Than Dreaming című dal klipje nézhető meg a hajtás után (előző…..