Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amerika24

6172 bejegyzést írt és 575 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van vagy 10 éve, hogy kaptam ezt a semmit mondó kaktuszt. Azóta 20cm-t ha nőtt. Tavasszal mindig kitettem, ősszel pedig beraktam.Ennyi volt az élete, egészen idáig. Pár hete arra lettem figyelmes, hogy bimbók jelentek meg rajta. Csak nőtt és nőtt, egyre nagyobb lett az első bimbó. Aztán valaki…..
Borsó szezon! A múlt héten megfőztem az első cukorborsó levesem. Nagyon gyenge még minden, de így a legfinomabb, legédesebb. Megszaporodtunk! Nem tudom pontosan hányan lehetnek, ötöt láttam alulról...no meg azt, hogy nagyon éhesek. Szerencse, hogy ők megkapták a lakáshitelt, s így időben fel…..
  /kép/   " Életem emlékképekből áll – némelyik az évek során kifakult és el-eltünedezik, a másik viszont nem ismer sem időt, sem távolságot." ...ez valóban így van...ez a könyv itt marad velem , még jó ideig, s eszembe jut majd belőle egy -egy idézet, bizonyos hónapokban, bizonyos…..
Amerika24 2020.05.25 09:53:29
@Kincse-:
Igen,észrevettem, hogy lassúbb.
Köszönöm , hogy szóltál, nem szeretném, ha ez a sok "emlék" elveszne, jó ide vissza járnom, már csak azért is, mert régi emlékek között olvashatok, nézelődhetek.Szeretek nosztalgiázni.
Marci 8 éves lett , május 14-én.  A tortát nem én készítettem, de valami mást sütöttem helyette. Mégis csak meg lett örökítve a bodza zselés gofri. Itt eszi az unokám. Fogalmam sincs miért, de a tortát csak kívülről szereti szemlélni, valahogy jobban bejön neki a linzer meg a sült tészták. Hát a…..
Amerika24 2020.05.19 07:23:48
@margit2:
Köszönjük!
Amerika24 2020.05.20 07:28:46
@Kincse-:
Köszönjük mindnyájan!
Egy ismerősöm eldicsekedte, hogy milyen finom bodza zselét főzött, és persze hogy milyen jó volt palacsintába. Én ez idáig csak szörpöt és üdítőt készítettem, de azt se mindig, volt hogy a szörp fölforrt, és ezért csak annyit szoktam készíteni, ami két-három hét alatt elfogyott. De ezt ki kellett…..
Amerika24 2020.05.19 07:22:46
@margit2:
Ezt a tea szárítást én még nem próbáltam, ez idáig. Nem is tudom hova rakhatnám szárítani....
Ha szárítani fogtok, mutasd majd meg milyen lett, és hogy milyen arányban is kell főzni...mennyi szárral szedni ?
Amerika24 2020.05.20 07:27:24
@Kincse-:
Köszönöm a tanácsokat, nagyon örülök neki. Pont ez volt a gondom, a szár...
Ha bele férek még a szedésbe, szárítok egy kicsit...no meg ha találok tiszta területet, ahol nem permeteznek, s nem jár gépjármű.
Mikor a kerti len elkezd virágozni, kékbe borul a világ. Az idei első dísz mákom, amit hamarosan követ a többi is. Piros, fehér , kék....ez már egy kissé dzsungel, de sebaj, kárpótolnak a színek. A klemátiszok is elkezdték ontani virágjaikat, ez a fehér fajta, ha jó helye van, bármeddig…..
  Vannak napok, amikor úgy érzem semmi sem jó, semmi nem sikerül,sőt balul sül el... és néha , egy egy könyv után teljesen másképp látok mindent. Bármi jó, és szerencsésnek érzem magam. Miután elolvastam Ruta S.: Árnyalatnyi remény című könyvét, egyszeriben minden jobb lett. Olyan finom volt az…..
Amerika24 2020.05.13 12:34:16
@Kincse-:
Igen,pontosan így értettem én is, és szerintem ebben az örmény kicsi faluban is erre a következtetésre jutott egy öreg ember. Aki olyan dolgokat csinál, amire semmi szükség/ szerinte/ annak elment az esze.
Ott náluk, teljesen felfoghatatlan , hogy banki hiteleket vegyenek fel,hiszen náluk csere kereskedelem folyik a piacon, és hogy fodrászszalon állatoknak? Maguk nyírják az állatokat, ha éppen van, és nincs éhínség.
Sokat írhatnék még erről a könyvről, de nem tudnám vissza adni a varázsát olvasás nélkül.
- Hahó! Lopják a kukoricát!  Nagyon ide szoktak, és úgy látszik ízlik nekik.   -Te ! Valaki figyel minket. Most mi lesz? Semmi baj! Finom a kukorica. Még jól nem lakok, én el nem repülök.   - Szabad fényképezni. Még maradunk. - Jól laktam. Van víz az itatóban, mehetünk inni...
Amerika24 2020.04.29 07:28:41
@Kincse-:
Ha elkapom az ivást, lefotózom és itt lesz a folytatás.

A mi udvarunkon is áll egy hatalmas fenyő...talán ott a fészkük, nem figyeltem sosem, talán ott pihennek , és persze alatta a madár itató. Rigók fürödnek, cinkék, tengelicék látogatják, és persze a galambok is itt csillapítják szomjukat. A jó hír pedig -madárügyben- hogy megjöttek a fecskék. A tyúkólban láttam, felújítás folyik, a régit próbálják kissé kipofozni.
Tegnap az járt a fejemben, milyen madár is lennék, ha adva volna...? Mert el tudnám viselni a szárnyakat, az biztos.
Milyen madár lennél legszívesebben ?
Amerika24 2020.04.29 14:41:34
@Kincse-:
Nem, még nem ismeretem O.W. fecskéjét, de az előbb megismertem, neked köszönhetően. Megrázóan szép és egyben szomorú.
Én is hoztam valamit neked...de lehet, hogy ezt te már ismered...

www.youtube.com/watch?v=pb1bQSzSukY
Amerika24 2020.04.29 14:44:06
@Kincse-:
Nem használtam mostanában, de sikerült megnyitnom...olvastalak.
  Vesztegzár Karanténba vonult az elmém. Önkéntesen, ez nyilvánvaló, hiszen most, friss tavasz idején szökken szárba igazán a szó.   Vagy tán lelkemre került pecsét, hogy nem szólít meg se rossz, se jó, most hiába rázza ketrecét, a rím is csak bilincsnek való.   Abroncsban az összes…..
  Az áprilisi délutánon   Az áprilisi délutánon dalt hallani egyszerre, távol. Az illatos, japáni égből hull a napfény és hull a zápor.   Tömjénez a tavasz a légben, virágos ágon kancsi fény ég. Kis, ideges lányok kacagnak, veri az ördög a feleségét.   Nyilt arccal isszuk az esőt fel, agyunkba…..
  Koronavírus ide,koronavírus  oda, a tavaszt nem lehet feltartóztatni.Tudom, ez még csak a március, de ami ki akar bújni, az ki is fog, és ahogy múlnak a napok, egyre színesebb lesz a világ .      ..
Amerika24 2020.03.29 08:35:02
@Kincse-:
Köszike...de ez még valóban csak a kezdet.És pár kép, közelről nagyon csalóka itt. Az én kertem is még nagyon kopár.
Ferenc pápa üzenete " Nem kell katolikusnak lenni, hogy megértsd! Ahogy, telik az idő és érettebbekké válunk, lassan rájövünk, hogy: - egy 3000 €-s óra, ugyanazt az időt mutatja, mint egy 30 €-s - egy 300 eurós pénztárca ugyanazt az összeget tartalmazza, mint a 30 eurós pénztárca - a magány…..
Amerika24 2020.03.29 08:30:33
@Kincse-:
Ha nem Ferenc pápa mondásai, úgy én tartozom elnézéssel, hogy őt tettem meg hírmondónak, viszont az egy jó hír tőled, hogy számtalan formában olvashattuk már. Most már csak abban bízom, hogy sok ember tudatáig eljutott és meg is jegyezte őket.
Még mindig a "háborús övezetben " vagyok. A minap meghallottam ezt a számot , teljesen véletlenül...s most nem bírom törölni . Magamból...
Amerika24 2020.03.26 11:09:59
@Kincse-:
Akkor nem csak az én kedvencem...
Köszönöm!
"1939. szeptember 1-én Németország nyugati irányból lerohanta Lengyelországot. 1939. szeptember 17-én Oroszország keleti irányból lerohanta Lengyelországot. Nem felejtem el ezeket a dátumokat. Két hadviselő fél úgy ragadta meg Lengyelországot, mint civakodó lányok a megkívánt rongybabát. Egyik a…..
Amerika24 2020.03.21 08:53:35
@Kincse-:
Először volt az én könyvem, majd a te bejegyzésed, és az járt a fejemben, hogy milyen egyszerre történt ez.
Szeretem E.M.Remarque könyveit, igaz a tiédet még nem olvastam, de voltam Diadalív árnyékában, sőt Nyugaton is, ahol a helyzet változatlan volt , megismertem Három bajtársat, és élt bennem a Szerelem és halál órája is. Nagyon régen volt, még a középsuliban. Teljesen másképp láttam akkor még az életet. A mostani agyam és az akkori, sokat változtam a világgal együtt, az biztos.
De ezt az új könyvet,a tengerrel és könnyekkel, nagyon ajánlom neked.
Míg odakint gereblyéztem egy kicsit, a szél hordta leveleket,terméseket,találtam pár lampionvirág maradványt. Milyen érdekes ez a rost szerű, megmaradt rész,az ősz itt hagyta nekem.  S akkor eszembe jutott a könyv, amit éppen olvasok. Az járt a fejemben, hogy én is csak egy darabnyi világban élek,a…..
Amerika24 2020.03.06 12:29:02
@skyppys:
Már vártalak.Tudatom alatt, itt legbelül, éreztem hogy mindig erre jársz...
Mostanában nekem sincs annyi idő, mint szeretném, de ha rám talál egy-egy érdekes könyv, dolog, megosztom itt, hogy mások is olvassák, kezükbe vegyék, érezzék azt, amit én.
Amerika24 2020.03.09 14:55:48
@margit2:
Örülök neked, nagyon. Valóban kezdődik a tavasz, és alig marad időnk írogatni.
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, Nálad...ha úgy érzed, jó írnod a nehéz eseményekről, szívesen olvaslak.
Amerika24 2020.03.14 09:02:18
@margit2:
Ismerem ezt a soha el nem múló érzést, s ilyenkor az jut eszembe, hogy
" Nekik már nem fáj, a mi szívünk vérzik,
a fájdalmat , csak az élők érzik..."
                                        /kép:https://www.facebook.com/Lady-Mabels-Secret-World/   "Vulkánomon kinőtt a Fű Dereng a Pázsiton – Egy hely ahová a Madár Leszállhat bármikor – Vöröslik alatta a Tűz A Föld is reng vele Feltárhatom – Magányom áhítattal tölti…..
Amerika24 2020.03.09 14:52:53
@Kincse-:

"Tollas kis jószág a "remény",
Lelkünk ágára ül,
Fújja szövegtelen dalát,
És sosem némul el."...írja Emily Dicinson, neki még a remény is madárból van, hát nem varázslatos.

Ismerem a mustármagot, tényleg kicsi, de ezt a fává növekvőt most hallom először, viszont valóban egy csoda, a zöldtrágya szempontjából, no és nem szeretik a meztelen csigák. Ha tovább gondolom, varázserővel bír.
/kép/   " A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk: hétvégenként egy füzetbe felírják, hogy a héten mi hozta ki őket a sodrukból. Mitől féltek, miért haragudtak, min háborodtak fel - csak röviden, emlékeztető szavakban. Egy hónap múltán aztán végignézik a listát, és figyelik magukat, mi az, ami…..
Amerika24 2020.02.16 07:38:48
@Kincse-:
Köszönöm az idézetet, ezt még nem ismertem...de most hogy így olvasom, az jutott eszembe, hogy :
1. A megszokás nagy úr./és minden hiába, én is ragaszkodom görcsösen dolgokhoz/
2.Ne ítélj előre, főleg a kinézet alapján./Ezt mondjuk betartom, először nyissa ki a száját, csak utána számít mit is visel/
3.Sok minden van, amit még nem tudok, próbálok ezen segíteni, de bizony vannak dolgok, ahol annyira tudatlan vagyok, hogy magam is meglepődöm rajta. Biztosan igaz, hogy holtáig tanul az ember.
Amerika24 2020.02.17 10:29:16
Amerika24 2020.02.18 08:33:01
@Kincse-:
Hát tegnap valamit nagyon elrontottam, mert amit írtam, nincs itt. No meg Lesznai Annát emlegettem, nálad, mert először az ő verse került ide, ami nagyon szép, de hát az sincs itt, így nem érthetted miről is írok a zene -videó kapcsán.
Úgy látszik a sors nem akarta, hogy itt legyen L.A. verse....
Majd pótolom.
 /kép/   "Bizonyos dolgokra nincs válasz, és kész. Az ember teljesen magára van utalva idelent. Milyen világ is lenne az, amelyben minden ima meghallgatásra találna, és biztosan tudnánk, hogy van tovább is a halál után? Mi szükség lenne akkor a földi életre, hisz rég a Paradicsomban lennénk.…..
Amerika24 2020.02.12 07:27:51
@Kincse-:
...és milyen jó , hogy "itt" vagy....
A környezetemben is élnek emberek, akiknek elmondtam ezt a pár sort mostanában, vagyis miután elolvastam a könyvet.
Néha szükség van ilyen idézetekre, úgy gondolom.
Megrázó, mégis nagyon jó volt a regény.
Az ünnepekre most is sütögettem a családnak... mert azért ez nem maradhat el. De mézesekből csak 25 dkg liszttel sütöttem, így is lett 2 nagy tepsivel.. és még most is van belőle.. Pedig finom puha, mert az idén is bevontam csokimázzal, és nem tud megkeményedni tőle... De nálunk a puhább, könnyebb…..
Amerika24 2020.01.14 09:27:08
@margit2:
Nálunk a kórház területén van egy egészségügyi üzlet, ortopéd cipők, papucsok , harisnyák...stb. ott lehet kapni. De gondolom nálatok is van ilyen üzlet, vagy talán a patikákban is van. Én nem ott vettem, de ahogy láttam ott is vannak egészségügyi lábbelik.
A lányomnak ajánlották az ezüst kolloidot, állítólag nagyon hatásos...ha gondolod olvasd el itt..
.ezustkolloid-info.com/ezustkolloid-alapfogalmak/az-ezustkolloid-hasznalata-mire-hasznalhatom-az-ezustkolloidot/
...az arany szemcsékről a pezsgőben, nekem mindjárt ezt ugrott be, ezért kérdeztem.
.                                                                        Boldog Újévet kívánok!                                                                                          /katt a sorra/    .           Alkalmi vers              " Az uj évet (ócska tárgy!)Kell…..
Amerika24 2020.01.02 08:39:02
@Kincse-:
Viszont kívánok egy szebb, boldogabb Újéve, s bízzunk benne, hogy nem csak a burgony-betegség kerül majd el bennünket, de a dió fúrólégy is.
Szerintem addig még minden rendben amíg a szívredőkben béke és szeretet van./ahogy annak idején Arany János megénekelte/
Amerika24 2020.01.03 17:09:30
@Kincse-:
Nálunk nem termett semmi, van egy négy éves , oltott diófánk, ami állítólag nagyon jól termő fajta, félpapír héjú, volt rajta talán 15 db., mind fekete lett. A régi nagy fáról, ami igaz hogy magról kelt, sok -sok fekete dió hullott.
Az idén megpróbáljuk követni a szakemberek utasításait, s talán bejön. Bízom benne.
Amerika24 2020.01.12 08:20:41
@margit2:
Viszont kívánok sikerekben gazdag , nagyon boldog Újévet!
Azt miből látjátok most, hogy vége a fának?
Mi is kivágtunk múlt héten egy öreg diófát, amibe kb.5 éve villám csapott. Az egyik fele teljesen kiszáradt, de a másik még élt. Az idén csak fekete dió termett rajta, nem volt már sok értelme. No és nem messze tőle, ültettünk egy fiatal, oltott diófát. Kellett a fény is az új fának. Bízom benne, hogy ez majd sokat kibír és szép diót terem.
Érdekes, hogy mostanában csak úgy, teljesen véletlenül rám találnak ezek a "vödrök". Ez már a második alkalom és ahogy Paulo Coelho is írja ... "Minden, ami egyszer megtörténik, lehet, hogy soha többé nem  történik meg újra. De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor…..
Amerika24 2020.01.03 17:03:14
@Kincse-:
Gondolod, hogy így lesz?
Ezek nem akármilyen vödrök , az egyik szükségből lett, a másik örömöt szolgál. Vajon mit jelenthet még egy vödör, ami nem az állatokhoz van igazítva, hanem valami másra használják?
  Dutka Ákos: Karácsonyi beszélgetés az Úr Jézussal 1923-ban . Ha e beteg, bolond világra Uram, még egyszer megszületnél, Bár milliónyi templomod van, Kezdhetnél megint Betlehemnél. Szalmajászolnál rangosabb hely Uram, tenéked ma se jutna: Soha messzibb a Te…..