Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amerika24

6319 bejegyzést írt és 636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    .   " Egy napon csendes lesz az ember. Már nem vágyik az örömre, de nem is érzi különösebben kisemmizettnek, megcsaltnak magát. Egy napon az ember tisztán látja, hogy mindent megkapott, büntetést és jutalmat, s mindenből annyit kapott, amennyi érdeme szerint jár neki. Amihez gyáva volt,…..
Minden, ami Amerika! Nélküled... 2024.03.27 11:48:53
      Nélküled . Eső dobol, ajtó recseg, villám, zöld fényü ég - én itt vagyok, te meg amott, s köztünk a messzeség. . Bár ezer mérföld lenne csak s a vad, villámos ég, ami közénk áll - akkor, ó, remény is lenne még. . De hogy azt általérje, már a vágyunk sem…..
    HÚNYT SZEMMEL...   Húnyt szemmel bérceken futunk s mindig csodára vágy szivünk: a legjobb, amit nem tudunk, a legszebb, amit nem hiszünk.   Az álmok síkos gyöngyeit szorítsd, ki únod a valót: hímezz belőlük fázó lelkedre gyöngyös takarót. .   /Babits Mihály/  ..
      "  – Álmom? Az van. Szeretném, hogy ne legyen vége a nyárnak. …szeretném, hogy örökké nyár legyen. Hogy járjak az utcán, és mint kamillavirágot, gyűjtsem az emberek mosolyát. Minden mosolyban egy-egy Nap van. Egy egész garmada. És senki sem sajnálja, mindenki osztogatja. Nem fizetek,…..
Amerika24 2024.03.23 07:17:58
@margit2:
Próbálkozom, de nagyon nehéz minden, egy teljesen új élet ez, amit egyedül kell megvívnom.
      " Falusi fecskecsapat röppen fel a ciprusligetből, köröznek a magasban, hegyes szárnyukkal végigkaristolják a derengő égbolt vásznát. Hangtalanul hull le az első harmatcsepp – sűrű, éltető –, és kitessékeli az éjszakát." /Narnie Abgarjan : Élni tovább /  ..
    "Mindenkinek megvan a maga igazsága. Mariamé egyszerű, egyszerűbb nem is lehetne: bármennyire is fáj az ember lelke, bármennyire is sír a szíve, tartsa tisztán a világnak azt a darabkáját, amelyet rábíztak. Mindössze ennyit tud tenni az üdvössége érdekében." /Narnie Abgarjan : Élni…..
Amerika24 2024.02.24 07:24:40
@margit2:
Ha elkezdődik a kinti élet a kertben, talán könnyebb lesz.
És igazad van , számítanak rám, amit tudok segítek nekik, és ők is nekem.
          Olyan vagyok ma, mint a szél, szaladni vágyom szüntelen. Könnyű testtel, láthatatlan, csak futnék át az életen. Nézném fentről nemtörődöm', a létfolyam mint kavarog. Nem zavarna semmit bánat, csak lennék, mint az angyalok. S mi vagyok? Csak halk lélegzet, mondat végén a három…..
Vénusz és Mars gyermeke Tél... 2024.01.31 06:35:46
         Olyan fagyos minden. Úgy érzem mostanában, kísért a múlt.     Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, Hogy melegednének az emberek. Ráhányni mindent, ami antik, ócska, Csorbát, töröttet s ami új, meg ép, Gyermekjátékot, – ó, boldog fogócska! – S rászórni szórva mindent, ami…..
Margit2 blogja Fánk ( szalagos)... 2024.01.30 13:58:00
Az idén sem hagyhattuk ki a farsangi szalagos fánk megsütését. Szerencsére most is nagyon finomra sikeredett.Persze sütöttem előtte az előző héten kókuszos sárgarépa kuglófot, amit étcsokoládés pudinggal és tejszínhabbal ettük, valamint burgonyás gofrit is, mert sós is kellett azért.... De a fánk az…..
      "  Tollas kis jószág a remény,Lelkünk ágára ül,Fújja szövegtelen dalát,És sosem némul el,"   ...és mégis...   " Rubint-torkú teszteli a szárnyait.   Nem ismeri az utat, de elindul egy olyan tavasz felé, amiről hallott." .  /Emily Dickinson/  ..
Amerika24 2024.01.31 05:56:53
@margit2:
Nekem még minden olyan hideg, fagyos.
Reménykedve várom a tavaszt, akár csak a madarak.
    . " A toronyban elhallgatott már az órák zengése, de a kongás szétrepült az éjszakában. Megérintette az alvó falut, a kihűlt kéményeket, a meleg párnákat, az élőket és a holtakat. Szétáradt az erdők felett, hol némán állnak a fák, és a csend gyalogútján puhán ballag az Idő. Az erdő…..
Amerika24 2024.01.08 19:08:21
@margit2:
Nehéz volt az első karácsony a férjem nélkül.
Igen, itt voltak a gyerekeim, unokáim, talán ettől könnyebb lett egy kicsit elviselni az ünnepeket, az apró csillogást, a kicsi karácsonyfát, ami csupán az unokák miatt lett felállítva. Tudom, náluk a karácsony egy fontos esemény, s azt szerettem volna, hogy később is megmaradjon, sőt így rögzüljön ez az ünnep.
Amerika24 2024.01.12 16:32:11
@margit2:
Igazad van Margit, ha semmim nem lesz, csak egészségem, akkor mindent meg tudok oldani, bárhogy legyen is.
Örülök, hogy össze jött a család, és igen, minden fáradságot elfeledtet a gyermekek öröme, ez így van.
        . Ágai Ágnes: Nevetve jöttem a világra Nevetve jöttem a világra,tréfának véltem az egészet.Aztán gondosan, szépen, türelemmelmegtanítottak sírni.Most már megy folyékonyan...
    SZAKADÉK   Két perc tátongó szakadéka köztzuhanva is fölnyújtom még kezem.Vagyok. Jelentkezem.   /Zelk Zoltán :Haikuk/..
Minden, ami Amerika! Január... 2024.01.08 19:03:54
     Január   Száll az idő, száll fölöttünk, Sebesebben, mint a madár, Gyűlnek az évek mögöttünk. S vajon, hol a véghatár: Nem tudja ezt a halandó, Csak annyit tud, hogy mulandó Minden itt az ég alatt – Életünk egy pillanat.   /Benedek Elek/  ..
      Megosztozunk a hazugságokonViselhetővé válik a fájdalomDarabkáira hullik a képzeletSokáig boldog voltam én veledDe nem tart örökké semmilyen mágiaAmi megszületett meg kell halnia Zivatar esőfelhő húú de sötétA hajlékony álom megnyalja köldökétTudom hogy egyszer én is annyi leszekMint a…..
      Nélküled Elmúlnak így azt estjeimnélküled, csillagom.Olyan sötét van nélküled,szemem ki sem nyitom.   Olyan nehéz így a szívem,hogy szinte földre ver,le-le hullom, de sóhajomutánad felemel.   Olyan csönd van így nélküled,hogy szinte hallani,amit még utoljáraakartál mondani. . /Váci…..
        Csörög a fagyos föld... .Csörög a fagyos föld, hideg van,hópihe fészkel a hajadban,gyűlnek a varjak az egekben,gyűlnek a gondok a szívedben. Hópihe fészkel a hajadban,járod a világot magadban,ó, mitől annyira remegtél,itt a csirátalan, örök tél. Járod a világot magadban,melegednél…..
    Emlékezés...     " Az emlékezés akár az álom: átkölti a dolgokat, fölnagyítja, kiszínezi, eltorzítja életünk eseményeit, vagy tündéri széppé varázsolja őket. Föltámasztja a holtakat, megöli az élőket, agyunknak valamely rejtélyes rekeszéből elővarázsol elfelejtett arcokat, érzéseket.…..
Amerika24 2023.12.05 21:27:09
@margit2:
Jó készülődést kívánok!
Ugye milyen jó várni valakit, valakiket...ez annyira csodás!
    " Ekkor megjajdult a szél az erdőn, a holt levelek zörgő táncba kezdtek, a száraz ágak összeverték csonkkarjaikat, és mindenki tudta, hogy meghalt November. Aztán csend lett, csak a köd sírdogált csendesen, és könnyei halk koppanásokkal hulltak az avarra." /Fekete István/  ..
Vénusz és Mars gyermeke Ősz... 2023.11.25 07:55:25
                                   Ősz          Most már a barna, dérütötte rónán         mulandóságról mond mesét a csend.         Most már szobádba halkan elvonulhatsz         s hallgathatod az álmodó Chopint.          Most már a kályhatűz víg ritmusára         merenghetsz szálló életed…..
         Szégyenlős november . Forró napsütésben fürdőzik november Ingét, bár ledobta, csupaszkodni nem mer Szégyenlős mosollyal tart még pár levélkét reszketeg kezében, s eltakarja testét Majd - ha jő december, s havat szór a tájra - felöltözik akkor hófehér ruhába . /Czirják…..
Amerika24 2023.11.22 11:12:06
@margit2:
Gratulálok Margit!
Ez csuda jó hír.
Most már jöhetnek az unokák is!
Amerika24 2023.11.22 21:15:54
@margit2:
Hát ez az év nagyon nehéz volt, és még nincs is vége.
Az unokák naponta jönnek, ha nem , akkor én megyek, hiszen itt laknak nem messze. Igaz, a kis Julika szindrómás, és minden nap hordani kell valahova, iskola, fejlesztő...felváltva. Elmúlt 7 éves, de még nem beszél.
Nagyon nehéz ez is, látni, hogy a vele egykorú gyerekek milyen fejlettek, és ő hol tart. Marcink viszont nagyon ügyes, most már felső tagozatos, sokkal nagyobb a rálátása mindenre, szívja magába a tudást, mindenfelől.

Szorítok neked, hogy hamar nagymama legyél, és sokáig élj az unokáid körében, minden szabad időd nekik szentelve, boldogságban , békességben.
Repülnek a napok, sok teendő volt ebben a hónapban eddig. A sütés se maradhatott ki természetesen.Sütöttem kókuszost, piramist is, aztán sajtos tallérokat, lángost és krémest most vasárnap. Na és nagy örömömre kaptunk selyemfűmézet is, amit nagyon imádunk. Ugyan volt még 2 üveggel itthon, de nem…..
Vénusz és Mars gyermeke 2023.11.17 09:57:16
    . "A harcot megküzdöttem emberül, sajgó sebet kaptam böségesen. Akkor leszek vén menthetetlenül, ha már a lelkem nem tud fájni sem." .   /A sebek fájtak - Áprily Lajos/    ..