Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LakingerBélaZsebcirkáló

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában.  Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2019.02.01 17:11:04
@BiG74 Bodri: lemaradtál volna a 2018-as választás kampányáról?

Amikor már a jövendő új kormány első intézkedéseiről hallhattál, a Vona kormány, a Szél kormány mind-mind a 2018-as választás győztesének látta magát?
Vagy akkor még nem tudták, hogy diktatúrában (átalakított demokráciában, ahogy tetszik) nem lehet választás?

Vagy lemaradtál az öszödi apokrifről?
Amiben épp Gyurcsány vázolta fel a demokráciaátalakítás pontos menetrendjét?

"Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés.

Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel."

Ami amúgy abszolút értelmes program volt Ferencünk részéről, csak épp nem volt képes megvalósítani. Ezt sem.
Orbán meg igen.
A pártsajtó fogalmának újraértelmezése folyik ma Magyarországon azzal, hogy egyetlen akolba terelték azokat az újságokat, reklámkiadványokat, rádiókat, televíziókat és egyéb propagandaterméket, melyek a Fidesz, illetve Orbán Viktor hatalmon maradásáért dolgoznak erejüket megfeszítve. A szocializmus…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2018.12.02 07:52:55
@élhetetlen: én sem kezdem elölről, minek ...
LakingerBélaZsebcirkáló 2018.12.02 08:02:47
@élhetetlen: de ha Neked a hvg a megbízható forrás:

hvg.hu/itthon/20181201_Lejart_a_hatarido_kezdjunk_el_hozzaszokni_megy_a_CEU

"Az utóbbi hetekben a kormány – egytől eltekintve, erről később – folyamatosan hangoztatta, szerintük az egyetem nem költözik, szerintük az egész csak egy blöff. Erről szólt Palkovics László miniszter, Kósa Lajos, de a CEU-n végzett Kovács Zoltán is. De a kormányzati megszólalók mind Közép-európai Egyetemről beszéltek, kerülve, hogy azt mondják, a CEU marad Budapesten. Ugyanis a Közép-európai Egyetem tényleg Budapesten marad, a CEU költözik Bécsbe. A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely is arról beszélt, a kormány garantálja, hogy a jogszabályoknak megfelelően működhetnek Magyarországon – mármint a Közép-európai Egyetem, ezt hangsúlyozta. Az Index megkérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, ezt a mondatot el tudja-e mondani úgy is, hogy nem Közép-európai Egyetemet, hanem CEU-t mond, a kettő ugyanis két különböző intézmény. Gulyás erre csak azt mondta, pontosan fogalmazott, amikor Közép-európai Egyetemről és nem CEU-ról beszélt."

Kell még valamit mondanom, Ildikó?
A listázások a bölcs vezéri útmutatások időszakának eljövetelét készítik elő. Bevándorlás, homoszexuálisok jogai és gendertudomány – ezek foglalkoztatják leginkább az MTA munkatársait – adta hírül hamisan június 19-ei cikkének címében a jobb napokat is látott Figyelő. A leadben, a bevezető…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2018.06.24 16:57:16
@Kabai Domokos Lajos:
figyelmetlen voltam magam is, pedig csak idéznem kellett volna hozzászólásának elejéről:

"Amúgy az egészet inkább csak magamnak írtam, ha már megadatott, hogy a szűklátókörűséggel szemben megkísérelhetek - reménytelenül és nyilván értelmetlenül - észérveket állítani."
kettőspontbezárójelbezárójel
LakingerBélaZsebcirkáló 2018.06.24 22:31:38
@Kabai Domokos Lajos: nem is volt szándékomban meggyőzni, elég lenne, ha csak egy gondolatkísérletig eljutna.
Már ha tényleg a tartalmat nézné...

"velem ellentétben, akit már a barátai is féltenek az itteni posztjai miatt, attól tartva, hogy valamely forrófejű NER-lovag bosszút áll rajtam. "
:)
Melyik olvasójára, kommentelőjére gondol?

" Mindannyiuk közös jellemzője, hogy véleményüket következmények nélkül fejthetik ki "

Erről a blogról kiradírozottak vélhetően másképp vélekednek, talán nem véletlenül.
Jobb, ha számot vet azzal, hogy ide jutottak a mai blogszféra toleráns bloggerei.
kettőspontbezárójelbezárójel
LakingerBélaZsebcirkáló 2018.06.24 23:19:29
@Jakab.gipsz: "Itt viszont elvi korlát van, egy intellektuális potenciál gát."

Köszi, megtaláltad a jó kifejezést számomra, miértis nem tudom cseppet sem komolyan venni kommentjeidet :))
De remekül tolod, az vitathatatlan.
Hogy @Kabai Domokos Lajos: miért hezitál még mindig ezzel kapcsolatban, azt én nem tudhatom. Talán megijedt attól a gondolattól: Te valamit tudhatsz, amit ő nem :)
BEKIÁLTÁS Ne stopsorosozz! 2018.06.20 22:36:02
 A nyelvi zombik átvételével az ellenzéki pártok és médiumok is a Fidesz-t szolgálják. „Szakmai vita folyik bizonyos körben, helyes-e, ha Stop Sorosnak nevezzük azt a törvénycsomagot, mely azokat bünteti, akik segítik a menekülteket” – vezette be a Klubrádió műsorvezetője Kárpáti János, az Esti…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2018.06.24 08:52:05
"Egyébként nem valami bonyolult dologról van szó."

Valóban.

A 'Stop Soros' arról szól, hogy a világ civilizált országaiban mindenhol tiltott, és törvény által 'üldözött' illegális határátlépés ellen szükség esetén hatékonyabban kell fellépnie egy államnak, ha meg akarja tartani 'állami' méltóságát.
Hogy nem teheti meg senki, hogy jogkövetkezmények nélkül lesz@arja azt.

Évi egytucatnyi esetet lehet normál eszközökkel kezelni.

A tömeges illegális ellenőrizhetetlen migrációt komolyabbakkal kell.

És az a nemzetközi ('globális') szervezet, aki külföldi finanszírozásából finanszírozói szándéka szerint a helyi mindenkori legális politikai rendszerrrel szemben nyíltan politizál, de ezt úgynevezett 'civil' ruhába öltözteti, akkor az számítson arra hogy vele szemben abszolút jogosan a 'hatalom' is megteszi a maga törvénybe öltöztetett ellenlépéseit.

Al Caponét sem a valódi cselekményei, hanem az adócsalása buktatta meg.

Hogy a törvény vitájában, kommunikációjában szerepet kap a demagógia is?
Természetesen, szerzőnk legújabb posztjában ír azokról a kisegzisztenciákról, aki nem szavaztak a mostani kormányra, de magukban azért józanul mérlegelnek.
Őket is igyekeznek meggyőzni leegyszerűsített üzenetekkel.

Mert amúgy a valóság tényleg leegyszerűsíthető arra a kérdésre: egy demokráciában, egy országban ki dönthet?

Lehet-e külföldről, fundamentalista 'embejogizmussal', kifacsart 'humanizmussal', anyagi zsarolással befolyásolni?

Szabad-e egy országnak e fenyegetések hatására meghunyászkodni egy magánmilliárdos magánagyréme előtt?

Nem.

Ennyi a Stop Soros lényege.
PKP közösség Orbán, a gyáva 2016.04.18 15:46:44
Sok téveszme él a magyar emberek körében, ilyen az is, hogy Orbánnal végre van egy vezetője az országnak, amelyik bátor és erős, így határozottan vezeti a nemzetet egy jobb világba. Nem olyan girbe-gurbán, ahogyan az volt a demokráciában: még egykor a szocik alatt "sodródott" az ország, s vett…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2016.04.24 09:23:29
@Hidvégi Mihály: Mihály, nyilván a végtelenségig ragozhatnánk ezt még, vitázhatnék majd minden bekezdéseddel, szeretnélek is meggyőzni polgárhoz méltatlan vélekedéseidről, de abban igazad van, nekem sincs jogom se, hatalmam se, eszközöm se elvenni tőled a gyűlöletedhez való emberi jogaidat ... De kérdezd meg Explanatust, ha ő is támogat téged ebben a gyűlölködésedben, akkor itt a sok-sok kényszerű nickem egyikének sincs helye a továbbiakban.

'„És most, - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim! – mielõtt elköszönnék Önöktõl, szeretném elmondani azt, ami a legfontosabb. és aminek az érvénye talán jóval erõsebb, mintsem csak egyetlen választásra vonatkozzék. Kérem, hallgassanak meg és ha tudják, vigyék magukkal a következõ gondolatot. Mindig lehetnek olyanok, akik gyûlölnek. De csak akkor gyõzhetnek, ha te is gyûlölöd õket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Mi tehát hiszünk és higgyünk továbbra is a szeretet és az összefogás erejében.

Isten áldja mindannyiukat! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!”'
A minap – minthogy gimnazista gyermekem rajongó lelkesedéssel szónokolt a készülő diáksztrájkról – alaposan megbeszéltük a pedagógusok huszonöt pontját, s nekiláttunk felfejteni a kibontakozó tanári tiltakozások szertefutó ág-bogait. Úgy hiszem, megértette, hogy a szökőnapra tervezett diák-,…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2016.02.20 20:18:26
@egysmás: ennyire rossz véleménnyel lennél a közoktatásban tanító pedagógusokról?
Mert ugye nem gondolod komolyan, hogy ne ők lennének a legmeghatározóbbak, akármilyen rendszer is legyen épp aktuális.
LakingerBélaZsebcirkáló 2016.02.20 22:56:48
@egysmás: te tényleg azt gondolod, a kréta meg a papír miatt 'kollaborál' a pedagógus?
És EZEN múlik az oktatás színvonala?
A krétán, a papíron?
Ezer forint fél évre elég.
A kisátkosban se volt titok, az osztályterem csukott ajtaja mögött már ő tanított, függetlenül attól mi volt épp a törikönyvben a zellenforradalomról, pl.

A körülmények miatt valóban a fenntartó felel, az órákat viszont a pedagógus tartja. Pont.

A hivatástudatos villanyszerelő megveszi magának a szerszámot, legfeljebb a számlát benyújtja a főnökének, aki meg saját jól felfogott érdekében ki is fizeti, hiszen rajta kérnék számon ha annak hiánya miatt baj történne a beosztottjával.
LakingerBélaZsebcirkáló 2016.02.20 23:01:34
@- duplagondol: Ha a pedagógusok tiltakoztak volna a Parlament előtt, szerintem sokkal nagyobb hatása lett volna mint így, hogy majd 40 szervezet jelentkezett be hogy ők is ott vannak ...

A joggal szidott NAT-ot, az irdatlanná terebélyesedett tananyagot meg épp a 'szakértők' állították össze, ha megkérdeznéd a matek-magyar-töri-biosz-földrajz-... szakembereket, mennyi óraszámban kellene tanítani az ő tantárgyukat, bizony éjfél előtt nem érnének haza a gyerekek az iskolából.
Van egy csomó elmélet arról, hogy milyen a jó adórendszer, vagy mit és hogyan csináljon az állam. Személy szerint én ebben nem látok sok értelmet. De van helyette egy megfigyelésem, amivel sikeresen lehet modellezni az államok valódi viselkedését.Az elmélet lényege: a Lekisebb…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2015.11.20 16:29:45
Miért van az ismertebbek között is legalább nyolc ún. baloldali párt (Thürmertől Bajnain át Schifferig)? Erény ez vagy kényszer? Ha erény, mit adnak hozzá a baloldali világképhez? Milyen koncepcionális vitákat tartanak egymás között? Elindul-e közöttük egy kikristályosodási…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2014.05.12 23:23:04
@panelburzsuj: Jól tudod, Vona tényleg ...
1000 leütés A szabadságról 2014.05.12 07:48:00
A szabadság a személyesség feltétele, az ember Istennel való viszonyának és/vagy moralitásának az alapja, születése és halála között minden felelősségének a gerince, munkavégzésének és értékteremtésének a lehetősége. A szabadság felelősség és esély az értékes…..
Orbán beiktatási beszéde a legjobb volt, amit valaha mondott. Az első öt perc után kezdtem odafigyelni, a tizedik percben megragadott, és végig megtartott. A miniszterelnök gondolatmenete eddig ismeretlen kifejezésekre és összefüggésekre támaszkodott, amelyek a 2000 körüli Orbán…..
LakingerBélaZsebcirkáló 2014.05.11 10:52:33
@Szúrófény: 2014.05.11. 07:22:16
Mit is mondd Bibó' ...
Grat!!
LakingerBélaZsebcirkáló 2014.05.12 11:55:34
@panelburzsuj:
' panelburzsuj 2014.05.11. 18:53:42
@profilo:
Na még egy leponex. '

Azért ölég szánalmas lettél ezzel a nyafogásoddal.
Meg nyitott...
Ja.
De amikor HaFr felkonferálta magát a politikai palettára, neked az sem volt jó.
MoinMoin barátunk, na az való lenne neked.
OFF
Zabzabálóval meg tényleg remekül vidultunk Zsoltink blogján, függetlenül attól, egyébként mennyiben volt különböző a véleményünk.