Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valletta

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zabla & Kengyel Iskolaállj 2014.05.10 09:14:08
Egyed Anna is bemutatta! Ő felszerelés nélkül is tud iskolaállj feladatot Krampusz nevű lovával! Az összehasonlítás kedvéért (azért, hogy mindenki lássa, hogy a feladat végrehajtása minőségi) csatolom a komáromi huszárok első világháborús emlékének fotóját. A dombormű…..
Valletta 2014.05.11 19:04:46
Az iskolaálljt rendkívül sok, 11 féle módon végre lehet hajtani és ezekből csupán az egyenesre állított ló nem emelni fel a belső első lábát.

Én a fotón azt látom, hogy a ló a fejét felcsapja (akárcsak ebben a videóban:
www.youtube.com/watch?v=ZoSS1IEVdqc) és némileg az ellenkező oldalra fordítja. A ló testét félprofilból, a fejét viszont profilból látjuk, szóval ez nem az az eset, amikor a fotóból semmi nem állapítható meg.

Ahogy Branderup írja, az iskolaállj alapja a megfelelő hajlítottság a ló koponyája és a csánk között - ebből a hajlítottságból fakad az első láb hajlítottsága. Én ezt egyik felvételen sem látom, csak két hátrafelé mozduló lovat, amelyek az egyik lábukat felemelik.

Ezen a videón www.youtube.com/watch?v=f8kk7TazAAM viszont nagyon szépen látható, ahogy a lovas a ló orrát befelé és hátrafelé vezeti, a ló orra és a csánkja közötti távolság lerövidül (nem megnő és az ágaskodás kezdő mozdulatához válik hasonlóvá). Az is kiválóan megfigyelhető, hogy amíg a lótól nem kér határozottabb belső állítást, az nem emeli fel a lábát.