Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bond, JamesBond

17 bejegyzést írt és 388 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehetősen érdekes adatokat tartalmaz az intelligens szélessávú megoldásokkal foglalkozó amerikai Sandvine cég ma megjelent “Global Internet Phenomena Report 1H2012” jelentése. Az általunk kiragadott „WhatsApp-SMS" képnek nyilván semmi köze a jelenleg várható telefon/SMS…..
Bond, JamesBond 2012.04.26 18:03:19
@Zabkása: nem véletlen, a Nokiának alig van okostelefonja. Egyébként nem volnék meglepve, ha Mo-on több Viber user lenne, mint WA.
A DiVino alig egy éves működésének legjelentősebb mérföldköve, hogy a Michelin 2012-es Main Cities of Europe Guide-jában ajánlást kapott. Az erről szóló hivatalos értesítés kedden érkezett meg a hozzá való ajánló matricával, aminek kiragasztására jogosultak lettünk.Ez azt…..
világevő Macaron-teszt Párizsban 2011.06.30 01:30:00
A rengeteg bevásárolt macaront sikerült mind elfogyasztani, ennek alapján pedig egy - saját - sorrendet felállítani, íme a nem túl tudományos, viszont annál inkább finom párizsi Világevő macaron-teszt végeredménye.1. Laduréewww.laduree.frEgyszerű ízek, de azok egytől-egyig…..
A TASZ szerint béna kacsa a miniszterelnök. Bajnai Gordon kiadni kérte a MotoGP pályáról szóló tanulmányt, az állam bankja azonban csak közleményében áll a nyilvánosság mellett, a bíróságon nem. ..
Bond, JamesBond 2010.03.05 11:53:45
@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: For your information:

Draskovics a PwC-nél (PriceWaterhouseCoopers) dolgozik.
MesésKrémes egy az elmúlt napok hóhelyzetén kiborult pesti lakosok közül és az a remek ötlete támadt, hogy a reggelenként lesben álló parkolóőrök kezébe nyomhatna valaki egy hólapátot, hogy hasznuk is legyen. Ugyanis a gazdátlan járdákat nem takarítja le senki és ha nincs…..
Sokan keresnek társat maguk mellé, de még többen élnek értelmetlenül elhúzott, nyöszörgős, szürke, nem kielégítő és egyáltalán nem szeretteljes kapcsolatokban. Ezek persze nem feltűnőek, nem várnak megoldásra - legalábbis környezetük szerint -, hiszen ha van mellettünk…..
Virtuális társkeresés Hoppá! 2010.01.08 08:00:00
A következő levelet kaptam:"Szeretnék megosztani létező problémákat pasikrol. Elmegy a hölgy 1 randira. A pasi azt mondja, hogy komoly kapcsolatot keres közben azon gondolkozik, hogy tudná a hölgyet ágyba csalni, mindjárt az elsö randin. Az ilyen pasi csak kalandot keres. Szóval…..
Egy portál építésénél a legnehezebb kérdés az, hogy kinek a kezébe rakjuk a sorsunk, vagyis ki legyen az, aki a programozást megcsinálja. Ugyanis változtati, módosítani jellemzően az tud, aki készítette az oldalt. Ha el akarunk szakadni az "ősforrástól", akkor szinte…..
Képzeld el az alábbi esetet: Szeretnél egy házat építeni. Kinézted, megvetted a telket. Kitaláltad, hogy lakni szeretnél benne, és valami szép, sárgatéglás, 4 lakásos, garázsos, pirostetős házat építenél. Elmész tehát a kőműveshez: - Szépjónapotkívánok, egy házat…..
Bond, JamesBond 2009.05.28 14:02:15
@Atisp:
Bravó Atisp, én sem foglalhattam volna össze jobban.
A teljesen laikus megrendelőnek nincsenek ilyen problémái, azt se tudja mi-hogy-merre meddig, megy egyből a "kőműveshez".
A tudatos megrendelő, aki kicsit beleássa magát a webfejlesztés rejtelmeibe, realizálja, hogy hoppá... kellene:
- egy tervező/projektmenedzser
- egy webergonómus
- egy SEO szakember
- egy kivitelező (cég/egyszemélyes programozó)
- egy dizájner

és a sort még lehetne folytatni, ha nagyon akarnám.
Elvileg akad olyan (nagy) cég, akinek a fenti szakemberekből mind van házon belül, csak győzd ezt megfizetni.
Vagy marad az, hogy Te magad leszel a "fővállalkozó" és egyeztetsz az összes szereplővel... a hajad kihullik a végére, de olcsóbb és valószínüleg a végeredmény is olyan lesz, mint amit szeretnél.
Péter meglepődve fotózta ezt a megvilágosodott bankautomatát, ami gombok híján végtelen békében, időkihelyezéssel tengeti napjait a város egyik legforgalmasabb pontján. Nem volt elég az amerikai adófizetők második bankmentő csomagja sem vagy ez már az új, telepatikusan…..
Bond, JamesBond 2009.05.06 11:00:37
Bond, JamesBond 2009.05.06 11:02:35
Magyar vállalkozó Első poszt 2009.04.03 14:13:24
Első!Íme megszületett. Az első (és utolsó) olyan bejegyzés, mely nem tartalmaz hasznos és érdekes információt a vállalkozás indítás, működtetés, tőkebevonás, válságmenedzsment, költségoptimalizálás és egyéb, egy KKV életét érintő témakörről.A blog indításával az…..
Most az egyik barátnőm írását osztom meg veletek: Nekem a Balatonnál volt a leánybúcsúm, mivel nagyon szeretem a Balatont. Az összes barátnőm eljött, mind ott voltak. Ez nagyon jól esett! De mivel ilyen nagy létszámmal voltak, jöttek is a jobbnál-jobb ötletek, hogy mivel…..
Nemrég olvastam, hogy elindították az Új Magyarország Kockázati Tőke Programot, mely 35 milliárd Ft tőkét pumpál majd a hazai KKV-k ütőereibe.Az elosztás kockázati tőke társaságokon keresztül fog megvalósulni. Információim szerint a hazai cégek közül 24-en indultak a Magyar…..
Magyar vállalkozó Mikrohitelek 2009.04.06 11:50:00
Szűkös lehetőségek Mikor anno vállalkozási ötletem megvalósításához kisebb összegű (5 mio Ft) hitelt szerettem volna felvenni, megdöbbenve tapasztaltam, hogy induló vagy fiatal vállalkozások számára nagyon szűkösek a lehetőségek. Igyekeztem összeszedni a jelenleg elérhető,…..
Tudom, vállalkozás finanszírozási kérdéseket ígértem áprilisra, de van egy téma, melyet még a pénzügyek előtt fontosnak tartok megemlíteni, ez pedig a realitásvizsgálat.Kicsit távolabbról indítok... szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne legalább egy jónak hitt üzleti…..
Onlinemarketing blog Gerilla SEO 2009.03.27 20:26:00
Megint egy kis keresőoptimalizálás, mondhatnánk, de most azért annyire nem. Sokkal inkább keresőmanipulálás az, amiről beszélni szeretnék. Ez pedig konkrétan az eltérített találatok esete a keresőkben.Egészen pontosan arról van szó, hogy rövid távon nyerő stratégia lehet nagy…..
Bond, JamesBond 2009.03.28 11:15:03
@:Nick:: szép... csak arra lennék kiváncsi, hogy ez a konstans META-juk-e, vagy csak most, a "gerillaakció" ideje alatt fókuszálnak így a tesco-ra.
Onlinemarketing blog Mit csinálsz? 2009.03.24 22:24:00
Te mit csinálsz? Mit szoktál csinálni? Mik azok a jellemző dolgok, amik érdekelnek, amiket meg szeretsz venni? Milyen a viselkedésed?Ugye ez sokkal jobban jellemez téged, mint az, hogy például hol laksz, mikor születtél, vagy melyik iskolában végeztél. Egy klasszikus példa az a…..
Elképesztő sztori: kedden kora este, fél nyolc tájban egy feltehetőleg őrült férfi bögrékkel kezdte bombázni a Mammut 2-ben található McCafé személyzetét. Volt itt minden: eltalált nő, vérző seb, menekülő vendégek és dolgozók, bújkálás a konyhában. Alant olvasható egy…..
Pumpui tavaly ősszel talált a Fantasea Búvár Tour utazási irodára, amikor a legolcsóbb repjegyet kereste Thaiföldre. Megállapodtak, lefoglaltak, ő fizetett, az indulás napján pedig beindult a buli: az előre kifizetett retúr jegyek nem aznapra szóltak, majd a hazaindulás napján…..
Bond, JamesBond 2009.03.13 10:36:09
Ez nem is utazási iroda. Nincs bejegyezve. Már onnét gyanús volt a sztori, hogy egy lakásban volt az iroda... a törvény szerint utazási iroda csak utcafronttal (utcai bejárattal) rendelkező üzlethelyiségben működhet.

Ajánlom a kedves posztíró és mindneki figyelmébe az MKEH honlapját:
www.mkeh.gov.hu/kereskedelmi/nemzeti/idegenforg_nyilv

Itt letölthető a mindenkor aktuális, Magyarországon bejegyzett utazási irodák listája. A Fantasea nincs köztük. Ergo nem utazási iroda. Ergó törvényt sért, ha utazásszervezői tevékenységet folytat, mely szigorúan engedélyhez kötött.
Bond, JamesBond 2009.03.13 10:37:15
@crazymokus: :)))))))) de egy rugóra jár az eszünk!!
Onlinemarketing blog StartUp 2009 2009.03.09 23:51:08
Idén is megrendezzük a StartUp üzleti underground konferenciát, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel! Tavaly néhány (konkrétan kettő) hét alatt rántottuk össze, és nagyon jó lett. Így az idén sem sokat változtattunk a tavalyi felálláson: közösségi szervezés, ingyenes, de…..
Bond, JamesBond 2009.03.10 15:02:06
@internetvallalkozas.com: engem is érdekel :) sőt, talán nem tévedek sokat, ha azt mondom majd' mindenkit érdekelhet, aki ezt a blogot olvassa.
A keddi előadásom anyagát szövegesen most közzé is teszem, aki olvasgatni szeretné, annak íme. Néhány gondolat már korábban felbukkant itt a blogban, de most egy kicsit más rendszerbe vannak szedve.I. ergonómiai hibák okai1. weblapfejlesztések esetlegeseknincsenek tervek, hanem…..
Bond, JamesBond 2009.03.06 17:06:15
@Rung András: hasznos összefoglaló András. Valóban, a megrendlőnek is tudatosnak kell lennie, bár valahol szomorú, hogy laikusként nem bízhat meg a "szakemberekben".

Én - mint pénzét és leendő befektetését féltő megrendelő - igyekeztem kicsit elmélyülni a website fejlesztés aspektusaiban. Aki kicsit is foglalkozik ezzel az kizárt hogy ne akadna össze olyan alapfogalmakkal mint:
- SEO
- webergonómia (usability)
- online stratégia kérdése
- stb
Ne haragudjatok, de Taki levelét nem tudom a helyén kezelni, ezért kizárólag a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint ennél a történetnél. Holnap jelentkezem. Tisztelt Szerkesztő! Elképzelhető, hogy az én történetem egyesek számára…..
Bond, JamesBond 2009.03.06 16:04:52
@trewq: már nem azért, de miből gondolod, hogy kamu poszt? Táncsak nem Te írtad?

Imádom a konstruktívan kritizáló embereket.
Bond, JamesBond 2009.03.06 16:07:49
@Hurrá Torpedó: ez is egy megoldás. De azért én bátortalanul megkérdezném, hogy hová vezetne, ha mindenki így állna a dolgokhoz?

Mi leszünk a 10 millió "lesz@rom" ember országa... ha nem vagyunk már most azok.
Miskolczy Csaba írt egy nyílt levelet, ami szinte kiáltvány-szerűen felhívja a hazai internetes mamutok figyelmét arra, hogy változik a világ.Az alternatív médiatermékek, például Google bevételekből élő közepes site-ok erősödése a nézőközönség szórását, és a nézők…..
Bond, JamesBond 2009.03.05 14:29:30
@Konrad: hát... a T-Csoportot ettől nem félteném (Origo), azt nem tudom Nobiliséknál mi a helyzet (Index), de miután nemrég gyakorlatilag "offshorosították" a céget, már csak a megspórolt adóból is súlyos milliókat költhetnek ezentúl akvizícióra. :)
Az interstitial az egyik legidegesítőbb és legbrutálisabb hirdetés - véleményem szerint. Van egy olyan fél poén a Monthy Python-nál (illetve a Holló színházban?), hogy miközben megy az előadás, bejön egy rendőr. Persze minden megáll, a rendőr besétál középre, ránéz a…..