Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belert

0 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
belert 2019.04.23 08:07:23
@esővíz: éppen nem a csata hiányzik, hanem a remekül megírt jelenetek, dialógusok, amikből bőven volt régebben, és kiváló jelenetet lehetett írni csak abból, hogy két ember ül az asztalnál, és beszélget.

Na az ilyenek jórészt eltűntek, inkább fan fiction szinvonalú, fan service jelenetek vannak. Mintha a két fő író feje már inkább a következő projekjükön járt volna (Star wars).
belert 2019.04.23 16:24:00
@Harry Hole: nem a hentelés hiányzik, hanem a rendesen megírt ropogós dialógusok, mint a korábbi évadokban. Akkor is volt sok dialógus, amik remekül meg voltak írva, ezek a mostaniak viszont olyan szappanopera színvonalúak.

Persze lehet mondani, hogy a harmadik könyv után már a könyvekben is esett a színvonal, nem tudta, mit kezdjen a sztorival, most meg már pláne, hogy évek óta képtelen befejezni a következő könyvet.
belert 2019.04.26 21:25:39
@Noroka: akkor nem sok külföldi fórumot olvashatsz, mert az írás minőségének zuhanása visszatérő téma minden külföldi fórumon.

Ettől persze végignézzük, mert érdekel a befejezése, és ez a sorozat elég sokat maradandó dolgot letett az asztalra, ami megváltoztatta a tévézést, úgyhogy mindenképpen mérföldkő.

De emiatt még nem kell szemet hunyni afelett, hogy a minőség már nem olyan, mint korábban. Jól tették, hogy nem húzták el jobban, és időben befejezik, mielőtt teljesen kifogy a szufla.
Április 23-án este vált műsorrendet a TV2, az Exatlon és Kasza Tibor vetélkedője helyett jön két vetélkedő, mert ezek szerint a kvízshow az a műfaj, ami üdvözítő lehet a nézettségi versenyben 2019-ben. Ezzel a véleményével a TV2 kábé egyedül van, de ne temessük el a műsorokat előre, az genyóság…..
A hétvégén pattintottam ezt a laza kis reggelit, ami olyan jol sikerült, hogy miután benyomtam az ágyat nyomtam egy óráig, mert meg se birtam mozdulni. Kb negyed órát vesz igénybe az elkészítés, amiben mér benne van az az öt perc, amit a hűtő előtt toltesz, hogy mit is rakj bele. El lehet készíteni…..
(Galéria: 19-en egy Vastrónért) Legalábbis ezt sugallja a legfrissebb adag promókép, amit a hamarosan érkező új évad elé tolt be az HBO. Persze azt ők is tudják, hogy a húsz karakterből valós esélye jó, ha ötnek van, de egyrészt így olcsóbban kijött a fotózás (fotósoppolás), meg azért ismerjük…..
belert 2019.03.01 18:10:31
@KUNTYI: a könyvek sokkal jobbak kétségtelenül, különösen angolul, nagyon élvezetes stílusú az angolsága
belert 2019.03.01 18:49:02
@duhr: egyértelműen írói blokkja van, minden mást csinált az utóbbi években, csak a könyvet nem írta. Pedig érdekes lenne, mivel áll elő, mert a sorozatról az az általános vélekedés, hogy mióta elfogyott az anyag, és eltért a könyvektől, azóta jóval gyengébb a színvonala.
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
belert 2019.02.04 21:50:32
@campobaszo: heti 22 percbe mi fér bele? kb. semmi. Napi 22 percnek lenne értelme, vagy heti 1 órásnak. Bár a nettó 22 perc lehet, hogy bruttó 1 óra lesz.
belert 2019.02.04 21:53:42
@sixx: ironizálós stílusú a promó, ezért lehet, hogy csak beetetés ez, és praktikusan bulvárosabb hírek lesznek inkább (pl. fánkozó), nem keménypolitka (szegénység, migránsok, stb.)
Szép lassan mindenhol elérhetőek lesznek a Spíler-tévécsatornák, miután megállapodott egymással a Liberty Global és a TV2 Csoport. Ennek értelmében február 1-től a UPC Direct kínálatában elérhető lesz a Spíler 2 is, később pedig a még mindig röhejesen hangzó Jocky TV és a Moziverzum is. A UPC Direct…..
belert 2019.02.02 07:27:13
@AlexTrebek: a jelenlegi választékból nehéz lenne mondani nézhető csatornát, a reklámmal megszakított műsorokat pedig nézze, aki azt szereti

Érdekes lesz, hogy mi lesz a kábeltv sorsa, ha a nethez nem értő idősebb generáció kihal, akik még inkább tévén néznek dolgokat.
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
belert 2019.01.03 14:56:54
@Terézágyú: manapság az a teljesítmény, ha a könnyen hozzáférhető tényeket alkalmazni tudja az ember. Természetesen az nem baj, ha valakinek van egy alapműveltsége, sőt az szükséges, de ami az ilyen vetélkedőkben szokott lenni, hogy milyen magas az XY hegy, meg ki nyert olimpiát 86-ban gerelyhajításban, teljesen értelmetlen adathalmaz, ami nem ad úgy hozzád valamit, mint ha elolvasol valamilyen klasszikus művet, stb.

Ez a száraz adatdarálás, ami itt szokott menni, nagyon poros.
belert 2019.01.03 14:59:46
@chimborazo: a műveltség valóban fontos, de az olyasmi pl, hogy XY melyik évben nyert Nobel-díjat, nem része ennek. Ez csak egy száraz adat, amit elég kb. tudni, nem a pontos évet.

Valódi műveltségi műsorok hasznosak lennének, ahol nem adatokat mondanak fel, hanem mondjuk a klasszikus műveltségre kérdeznek rá, de az ilyen műsornak nincs helye a bulvártévéken, ahol a közönség nagy része sem ismeri ezeket,
belert 2019.01.03 15:22:52
@Terézágyú: bizonyos adatok híján valóban nincs. Az pl., hogy X melyik évben nyert úszásban érmet, nem ilyen, ez csak egy száraz tény, ami nem ad hozzá érdemben a műveltséghez.
A sejtelmes, szilveszterire hangolt teaserből sok minden nem derül ki első blikkre (sokadszorra biztos több, mert simán tele lehet rejtett utalásokkal), de a lényeg igen: a Netflix sorozatának harmadik évadja 2019. július 4-én, az amerikai függetlenség napján érkezik a szolgáltatóra. Van egy új…..
A The Walking Dead nézettsége az előző szezonban teljesen bezuhant az USA-ban, az idei kilencedik évaddal pedig nemhogy megállt volna a nézővesztés, hanem tovább folytatódott, a korábbi csúcsidőszak 15 milliós nézettségéhez képest a mostani évad részei minössze 5-6 millió nézőt hoznak. Valószínűleg…..
belert 2018.11.29 16:40:06
@erkölcsi hulla: itt van néhány remekbe szabott CGI, amiről nem is gondolnánk:

www.youtube.com/watch?v=_NTsbspMXaQ
Fotó: The Walking Dead / Facebook Soha nem indított még olyan rosszul évadot a The Walking Dead, mint vasárnap, amikor a sorozat kilencedik etapja kezdődött - írja a Vulture. A 6,1 millió néző nagyjából a fele annak, mint ahányan egy éve ilyenkor a nyolcadik évadpremiert nézték, és a Nielsen mérése…..
Ha az ember túl van már azon, hogy látta az Idi Aminnak öltöztetett Pákót ahogy egy PSZH-n ülve azt üvölti a Rambóra fazonírozott albánmagyar buzukistának, hogy Dzsonikám, biszexre gyúrok, sőt, azon is, hogy egy szebb napokat látott, néha egy szál faszban lantozó, hatvan pluszos zenészember egy nála…..
belert 2018.09.05 09:42:46
@Moria: az átlagember ezt akarja látni, ezért logikus, hogy a kereskedelmi tévé olyan műsort csinál, amit néznek. Ez az egész világon így van. Mindenhol a trash műsorok aratnak. Realityk, survivorok, big brotherek, hasonlók.

Aki tud nyelvet, az szerencsére a neten rengeteg egyéb színvonalasabb tartalmat is találhat, csak győzzön válogatni.

Aki meg nem tud nyelveket, az nézi ezt.
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary Bocsánatkérő közleményt adott ki a Lost című sorozat alkotógárdája, köztük J.J. Abrams, reagálva Evangeline Lilly, a sorozat egyik főszereplőjének nyilatkozatára, amelyben azt mondta, reszketett megalázottságában a sorozat forgatásakor. Lilly, aki Kate-et…..
belert 2018.08.06 06:59:34
@trtr: anyagilag nem sikerültek rosszul, és ott ez az elsődleges fokmérője a sikernek. Egyébként meg nem miatta lett gyenge, ha gyenge lett, nem ő írta, rendezte.
Kate McKinnon, a Saturday Night Live című vicces műsor egyik szereplője jelenleg az egyik legfelkapottabb humorista azt USA-ban. Joggal, a nő elképesztően vicces, (ezeket a videókat érdemes megnézni) és ezt már filmekben is bizonyította, szerepelt a Ghostbusters remake-ben, legutóbb pedig Budapesten…..
belert 2018.08.02 08:39:33
@Kentetsu: ebben a Ghostbusters filmben az volt a legviccesebb, hogy az index is azzal védte, hogy azért húzzák le, mert nők vannak benne. Véletlenül sem azért, mert csak újabb bőr lehúzása volt a témáról, annyi különbséggel, hogy átírták nőkre, és amúgy egy gyenge film volt.
belert 2018.08.02 10:22:18
@Dauda András: nem valószínű, hogy érti a szöveget, inkább a ritmus miatt tanulta meg
belert 2018.08.02 21:37:32
@daito: érdekesség, hogy egy amerikai misszionárius kb. 1.5 év után idáig tud eljutani magyarban:

www.youtube.com/watch?v=7qQxYs2BP-Q&t=0s&index=17&list=PLo6WmFbBTUeyFj-50brtdJAWbq-WNJo0U
Ugye, hogy nem. A magyar politikusokról a Who Is America? című szatírikus sorozat második epizódja láttán bátran kijelenthető, hogy sokkal óvatosabbak, mint amerikai kollégáik, én legalábbis nem hiszem, hogy bármelyiküket meg lehetne szívatni egy maszkban bohóckodó álorosz kommandóssal. Bezzeg Jason…..
belert 2018.07.24 13:42:40
@Ken Adams79: perelni akart, hogy ne adják le, de mivel nem rejtett kamera volt, minden nyíltan ment, ezért elállt tőle, mert nem sok esélye volt
Ahogy azt korábban megírtuk, a jövőre befejeződő Trónok harcát nem fogja csak úgy elengedni az HBO, hülyék is lennének, hiszen a hetedik évadra nemhogy az HBO de a mai sorozatvilág egyik legnézettebb portékája lett. Egy ilyen franchise-t akkor sem szabad elereszteni, ha elképesztően sok pénzbe…..
Április 22-én ment le a Homeland hetedik évadának utolsó előtti része, az All In, és igen, ez az amit Magyarországon forgattak még márciusban, Claire Danes végig is fotózta Budapest nevezetességeit, de most végre meg tudjuk nézni, hogyan fest a magyar főváros Moszkvaként...
belert 2018.04.24 11:16:17
@Leadfoot: nem feltétlenül hiba, egy sorozatnak kisebb a költségvetése, mint egy filmnek, és nyilván nincs se pénz, se idő, minden részletre figyelni, az amerikai nézők többsége meg úgysem veszi észre ezeket
A Paláver az a műsor, ahová a meztelen migráncshordák elől menekülnek azok a szerencsétlenek, akik ugyan szavazhatnak, de szövegértési képességük nem haladja meg egy közepes méretű talicskányi aprómajomét. Jó, a műsorvezetői négyes is rém erős, a Bayer-Huth-Jurák-Stefka fedzetsorral azért legalább…..
belert 2017.11.30 17:27:02
@barkas MDP: egyáltalán nem ugyanaz megy, mert ott az ilyen nyilvánvaló blődségeket legalább megkérdőjelezik. Ne mosd össze azt, hogy egy rádiónak van egy irányultsága, világfelfogása, illetve azt, hogy nyilvánvaló hülyeségeknél sem kételkednek.

Az utóbbi a színtiszta propaganda, ahol minden mehet, ami a propagandát szolgálja, akár igaz, akár egyételműen hülyeség.
Mielőtt Magyarország megszakította volna nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatait Hollandiával, amiért a távozó holland nagykövet egy interjúban bírálta a magyar kormányt, Gajus Scheltema a közrádióban szerepelt. A Hely című műsor szerdai adása azt a budai villát mutatta be, amelyikben a nagykövet…..
belert 2017.08.25 19:36:15
@nick papagiorgo: a magyar kormányt bírálta, nem a magyar embereket, és nem Magyarországot. A kormány nem egyenlő Magyarországgal.
Augusztus 28. az őszi tévés évad elindulásának és életem megkeserítésének napja, hiszen indulnak a kertévék őszi szórakoztató műsorai. Első körben arra számítottam, hogy a TV2 Ázsia Express című napi realityje is ekkor indul, de egyelőre nem látom a gridben. Ez vagy azt jelenti, hogy nagyon szar,…..
belert 2017.08.15 09:39:28
@Hivatásos Beszólóművész: az is kérdés, hogy ki nézi ezeket? A neten felnőtt tini generáció, akik már megszokták, hogy reklám nélkül a netről néznek mindent, nézik ezeket?

Aki tinit én ismerek, az amerikai sorozatokat néz angolul a netről, nem pedig leül hónapokkal később a magyar szinkronos reklámokkal teletömött epizódokat megnézni fix időben.

Vagyis ezek szerint akkor inkább az öregek, illetve a képzetlenebb rétegek nézik ezeket, akik nem ismerik a netet, vagy nem tudnak angolul. Ezek a rétegek el tudják tartani vásárlórétegként a kereskedelmi csatornákat?
Komolyan nem tudom, minek fektetnek súlyos milliókat a tévék újabb és újabb vicces csatornák indításába, hát kinek kell a Humor+ vagy a Comedy Central, amikor itt van az Echo TV, amiben a videón a 8. perc környékén teljesen komolyan elhangzik az Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont intézet…..
Az M4Sport Facebook-oldalának borítófotója (10:54-es állapot) felvet pár kérdést, na. Az oldal szerkesztője tudja, ki van a képen? Ha igen, trollkodik? Az M4Sport Simicska Lajosnak dolgozik? A közmédia szembe megy a kormánydirektívával és dacoskodik? Az ő képükön a kisfiú arca nincs…..
Van egy műsorformátum, a The Real Housewives című, ami 2006-os indulása óta 18 amerikai és nemzetközi verziót élt meg, és mellé még 14 spinoffot is, de csak a biztonság kedvéért. A sorozat egyszerű, mint a sárga bögre, fognak egy várost, az amerikai első kiadásban egy megyét, Orange Countyt, ahol…..
belert 2017.07.17 15:55:37
@Kishableany: ez nem zrikálás, az egyszerű emberek többsége mindig is szívesen nézte a milliomosok életéről szóló sorozatokat, stb. Ez kb. ugyanaz, amiért habos romantikus filmeket is néznek. Az ő életük soha nem lesz olyan, értük nem jön el a szőke herceg, de legalább a képernyőn nézve átélhetik, hogy milyen lenne, ha ők is így élnének.

Valószínűleg azért nem is szerepelnek politikus közeli gazdag nők, hogy a nézőknek ne jusson eszükbe, hogy ezek miből is élnek ilyen jól.
Mészáros Antónia a ma esti Egyenes beszédben jelentette be, hogy egyelőre nem folytatja tévés pályafutását, és az ATV-től a UNICEF-hez megy, ahol ő lesz a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója. Az Indexnek adott interjúban pár hónapja többek között azt mondta, hogy ő…..
belert 2017.07.10 22:42:51
@Mei Ling: az unicef ügyvezető igazgatójának a fizetése lehet, hogy nyilvános adat, meg kell nézni az nyilvános unicef doksikban, és akkor nem kell találgatni
Még a kormányközeli média mocsarában is ritka pillanat, hogy egy magát komoly oknyomozóként definiáló tévéműsor kirakjon egy ennyire öncélú, köldöknézegetést kimaxoló kis etűdöt a Facebook-oldalára:  Az Echo TV Informátor című műsorának stábja páros lábbal szállt bele Sebestyén Balázsba, aki azon…..
A Tények azóta, hogy a kormány seggéből csak nagy néha engedik ki levegőt venni, a hazai tévézés egyik legviccesebb vadhajtása lett, amiben rész- és félinformációk, valamint alternatív tények (azaz konkrét hazugságok és álhírek) is elég kiemelt szerepet kapnak, akkor meg pláne, ha Soros “anyagyilkos…..