Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gordiuszblog

130 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfelejtettem az évi egy bejegyzést. Mert elmaradt idén a tavasz. Nincs is sok említésre méltó, mint Ukrajna lerohanása vagy a covid. Az iparágban sem történik semmi évek óta. Csak a sales-ek igyekeznek úgy csinálni mintha. Nem fejlődünk, regnálunk, régi dolgokat mantrázó boomerek.. Aztán…..
Ha menni kell, hát menni kell. Érdemes már a tankok és nem az atom elől menni családostul, ha a kellemetlen részeges nagybácsi megkaparintotta a piros gombot és bezárkózott a pánikszobába. Prepper. Erről lesz szó. Az ember eszik, alszik - egy átlagos nap így telik el. Ezzel számolunk. El Camino…..
VirusTotal olyan, mint bármely pirula: kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben azonban drágán fizetsz érte. Használd, de tudd, hogy mit csinálsz, és milyen adatokat töltessz fel ellenőrzésre – különben Te magad okozol adatszivárgást...
hogyan kerülhetjük el a karantént, influenzát, bőrbetegséget, száj- és körömfájást, gyomorrontást, gombát, mérgezést.. a bevásárlókosár fülét is megfogják néhányan, viselj kesztyűt zsemle és kifli helyett csomagolt pékárut vegyél vagy közvetlenül a pék fogdossa csak össze hanyagold a…..
gordiuszblog 2020.03.14 10:57:32
@Burgermeister: jo, akkor egyel
Drágán mobiltelefont venni nem nagy művészet. De olcsón kifogni egy jó darabot, ahhoz már sok utánajárás szükséges. Így felkutattunk pár készüléket, hogy mit érdemes venni 30.000 forint alatt!   ..
gordiuszblog 2018.12.07 10:33:50
Az adatvédelem egy mindenkit érintő és mindenkinek az életét befolyásoló nagyon fontos kérdés. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a GDPR életbe lépését követően milyen sok helyről kaptunk adategyeztető értesítést, olyan helyekről is, amikre már nem is emlékeztünk, hogy az adatainkat kezelik...
Én eddig is hatalmas rajongója voltam Krasznany Csaba doktorúrnak (Büszke viselője vagyok a Krasznay Inside pólómnak), de most ismét leborulok a Doktorúr lába elé, és megcsókolom a földet is, melyen tapodott. Csaba egy csodálatos sorozatra hívta fel a figyelmemet, amelyet a NUPS CyberSec – azaz a…..
Bő két hónapja működik az Egységes Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT), ahol mindenki egészségügyi adatai elérhetőek lesznek bizonyos embereknek, akik az egészségügyben dolgoznak. A rendszer bevezetése óta több aggódó megkeresés is érkezett hozzánk az EESZT jogszerűségével kapcsolatban. Okkal…..
Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik a szívesen tárnák a szélesebb olvasóközönség elé a posztjaikat és boldoggá tenné őket, ha az Index2 szerkesztői kiemelnék posztjaikat az Index2 felületeire. A működésünkről A szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé…..
Ne küldözgessünk a Facebook pornografikus algoritmusának egy csepp Chanelbenkészült képeket a kőműves dekoltázsunkon éktelenkedő szvasztikáról. Inkább egycsádi chat-en vagy egy emírségi e-mailen udvaroljunk a csinos jogvédő csajoknak. Facebook falva tudósai azt találták ki, hogy ha bizonyos…..
Nemrég megjelent a Mozilla Firefox legújabb, elvben 57-es verziója Quantum néven. Ugyan useragent-ként rendre 52-nek mondja magát, de eljön az az idő, amikor mi is 52-nek mondjuk majd magunkat néhány évig.A hozzáértők nagyon dicsérik: - villámgyors Firefox Quantum- meglepően jó- brutálisan gyors…..
gordiuszblog 2017.11.26 21:10:19
@Jossarian: ..hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 06 80 820 111 telefonszámot!
bloatware: (blōt´wãr) (n.) i tsi - USA: bloʊ't-we'r UK: bloʊt-we'rtechnology: adware, crapware, junkware, malware, scareware, software, spyware Gyárilag előtelepített alkalmazás [OEM]. Nehezen eltávolítható hulladék applikáció, mely a háttérben futásával indokolatlan teljesítménycsökkenést okoz,…..
Powering Digital Resistance..
Számon tarthatják, mit telefonoztams mikor, miért, kinek.Aktákba irják, miről álmodoztams azt is, ki érti meg.És nem sejthetem, mikor lesz elég okelőkotorni azt a kartotékot,mely jogom sérti meg. József Attila: Levegőt, részlet Nem sok izgalmas dolog történt az internetes adatvédelem…..
- a reklám rossz- a mikrotranzakciós donáció jó, csak fejleszteni kellÚj megoldásként itt a számítógépek parlagon heverő kapacitásának bányászattal történő hasznosítása.Az internetes tartalomipar támogatásának új módszere. A világ legegyszerűbb és legkényelmesebb hozzájárulási módja, hogy nyitva…..
Semmit se magadnak építs. Tudd meg, hogy az emberek mit szeretnének és építsd meg nekik.[Walter Elias Disney] Disney Feloldhatatlannak tűnő ellentmondás, hogy vágyaink kikémlelése, azok kiszolgálásának-, pénzre váltásának érdekében etikus üzleti magatartás vagy sem.A gyerekek esetében a válasz…..
Mert kaptak útlevelet. Ez annak köszönhető, hogy egyiküket talán nem sikerült megzsarolni. Fedett információszerzésben talált, kompromittálóan tiltott önkényuralmi jelképes fétisruhában történő bizarrul pózolás miatt. Raoul Mindenki másnak ott: a szoros emberfogás - a kormányzati…..
- Ne szólj szám, nem fáj fejem.Mrs. Lipton Minden adatbázis ellopható.Weboldal, számítógép feltörhető, ember zsarolható, megvehető, átverhető. A szerencsések eljátszhatják, hogy feltörték őket így pénz is, társadalmi státus is, káposzta, kecske..Amikor 138 ezres aláírásgyűjtés indul valami szent…..
Manapság szerencsés lehet az, akinek az adatait egy ismeretlen 22 éves, 167 cm magas, 39-es lábú hekker lopja el. Mert legalább dolgozott vele. A legújabb vad ötlet a tengerentúlon az, hogy a szenátus csütörtökön minden akadályt arrébb gurított az internetszolgáltatók elől, hogy értékesíthessék…..
A Dropbox nevű felhőszolgáltató előzetes értesítés nélkül felfüggesztette az ingyenes fiókok közvetlen, un. direkt link elérését a html-be ágyazott honlapoknál.Ez azt jelent, hogy, ha eddig egy alkalmi honlap, gazdaságos webáruház felületén a linkek publikus Dropbox tárhelyre mutattak, akkor…..
sosincs mikroszint makroszintcsintalan sintér kacsintforint sodorint krinolintalkalmasint osint Elveszett a kutyád. Kétségbeesel. Plakátolsz, posztolsz, hirdetést adsz fel: telefonszámok, lakóhely, hobbi, @-cím, lakókörülmények, igénybe vett internetes szolgáltatások, jutalom…..
Az információbiztonság nem csak az interneten szivárgó személyes adataink, preferenciáink csökkentésének megkísérlésével fokozható.A profilozás, adatzaj létrehozásával is megnehezíthető. példa: Rengmjon felelős minisztériumi tisztségviselő. Komoly döntéseket hoz, nagy koncentrációt igénylő,…..