Regisztráció Blogot indítok
Adatok
repeti

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltűnt egy generáció Nyíregyházáról. Az egykor pezsgő éjszakai élet most visszafogott és csendes lett. A mindig (neg)édes nosztalgián túl tény, hogy az innen származó 20 és 30 közötti fiatalok most Budapesten, Németországban és Angliában buliznak, mert ott találták meg a számításukat. A szabolcsi…..
  A hirdetést Vályi Pista küldte be a listára, és nem igazán térek napirendre fölötte. Míg mások szövegben alkotnak nagyot, ez képi világával viszi be állcsúcsra a vizuális jobbhorgot. Küldöm mindenkinek, aki szereti a szépet. A háttérben húzódó dunántúli lankák, a…..
Állandó téma a gombok és kapcsolók kopása az autókban. Peka Amerikából küldte nekünk a képeket és a magyarázatot. Úgy látszik, szereti ezt a témát. Fogadjátok szeretettel: Sziasztok!Érdekességből küldök pár fényképet, ami két egymás mellett álló autóban feltűnt…..
Ez lenne a jövő? A zsaruk kiszúrnak egy száguldó motorost, követni kezdik, de semmi szirénazaj, fülből csöpögő adrenalin, még egy kis csattanás sem. Csak egy letartóztatás. Üdv a huszonegyedik században. A fakabátok fent repkednek az égen, sasolnak, észreveszik, hogy egy…..
repeti 2014.05.16 11:31:29
Ha dolog van, akkor dolog van. Kanadában sem tökölnek sokat, ha oltani kell és meg kell tölteni a Canadair CL-215-ös 5500 literes víztartályát. Elég impresszív, legalább olyan menő, mint marhákat terelni helikopterrel. A mai cowboyok már leszálltak a lóról. Legalábbis…..
Valahol érthető, hogy az ember egy gyönyörű ívű gyorshajtás sodró lendületét nem okvetlen akarja megtörni a szabályok követésével. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Milyenek a magyarok? Füled bokáig 2013.03.11 17:01:35
A magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar. Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza. Vallja azt is, hogy sörben a békesség, ezért pár korsó…..
A Wizz Air elhatározta, hogy valamennyi úticéljáról egy kis népszerűsítő filmet forgat, amiben a főszerepet egy állítólag pingvinre (szerintem inkább fakúszra) emlékeztető figura* és a helyi légiutaskisérők adják. A sorozatot a budapestivel kezdték. Az üzleti modell…..
Biztos nem véletlen, hogy az autók mellé nem fiúkat állítanak az autószalonokon. Mármint ha azt akarják, hogy megnézzék. Mert ez a világ rendje, nem lehet minden autó új, viszont rájuk kell irányítani valahogy a figyelmet, elvégre attól még, hogy egy típus öt éve jelent meg,…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez. ..
Bah, ez konc a javából! Telós Bandi eresztette el láncáról a Hiénát Nizzában és az egy ilyen Bowers&Wilkins fejhallgatóval a pofájában tért vissza. A P3 - bár szinte belépőmodell - igazán elfogadható és jó cuccnak számít a hordozható, mobil fülesek között. Védőtok,…..
Egyáltalán nem foghatja rám senki, hogy amerikaiautó-rajongó lennék. Elismerem, hogy voltak szép és voltak jó dobásai Detroitnak az utóbbi száz évben, sőt - kivételes esetekben e két tulajdonság találkozott is egy típusban - de mindent egybevetve, leszámítva a C5-től újabb…..
Naiv ügyfél csak egy pilótát látott Bulgáriába menet meg vissza a Wizzair repülőgépén, úgyhogy megkérdezte a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, hogy ez így okés-e. Ott azt válaszolták, h a Wizzair dokumentumokkal igazolta, hogy 2 pilóta volt, úgyhogy nem foglalkoznak ezzel…..
repeti 2012.08.14 20:10:18
@batgirl: Itt a szomszédos Aldiban minden pénztárosnak jár a keze mint a motolla. Van egy férfi pénztáros, az kenterbe veri a nőket is.

Amúgy mikor legutóbb Wizzel utaztam, azért volt egy pilóta a fülkében beszállításkor mert a másik kint állt a lépcső tetején fogadni az utasokat :)
Ugyan a motormosás kicsit fölösleges, mert a gép ismét pikk-pakk retkes lesz. Ennek ellenére olyan jó néha egy habos szivaccsal végigmenni az alkatrészeken - egy-egy ilyen wellnesskúra után szinte hálásan kacsint lámpájával a motor. Persze ennél van jobb is: más mossa, mi meg…..
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
repeti 2012.05.25 08:39:49
@visszakettopadlogaz: Csak szólok hogy a repülöbenzin, még az LL (low lead vagyis alacsony ólomtartalmú) jelzésű is messze több ólmot tartalmaz mint a valaha volt ólmos autóbenzinek.
Állandó a vita, bemelegíteni álló helyzetben vagy elindulni? Mi a jobb a motornak és mi a jobb a környezetnek? És a pénztárcánknak? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
repeti 2012.02.16 15:28:07
@Atengerimalac: Igen. A repülőiparban, főleg abban a részében amiben a mai napig a belsőégésű motorok a divatosak, még mindig van olyan hogy melegítés, még ha ez gyakran nem is áll másból mint megvárni amíg bemelegszik (addig lehet checklistet olvasni).
Egyszerűen nem lehet gázt adni amíg némely hőmérsékletek el nem érték a minimumot.
Egyik kedvenc repülőmotoromban (ami mellesleg dízel, mert ilyen is van már) van néhány ilyen paraméter: oil temperature, gearbox temperature, coolant temperature. És a gearbox ami leglassabban melegszik, a többinél meg a motorolaj.
Kutatni jó, felfedezni még jobb. Soha nem feledem, amikor nagyapámék poros, tolnai padlásán retkes zsákokat bontogattam, húsz-harmincéves Autó-Motorok után kutatva. Van, aki hozzám hasonlóan csak gyermekként régészkedett, de akad, aki felnőttként is átélheti a csodás…..
repeti 2012.02.06 17:23:17
@NimrodTheHun: Az is valami? A második világháború idején (is) előszeretettel jelölték a (repülőgép)motorok típusában a köbhüvelykes lökettérfogatot. Hogy az R-4360 mit jelent köbcentiméterben, rátok bízom...
(További izgalmas dolog a négysoros, soronként 7 hengeres, két gyújtáskörrel rendelkező csillagmotoron a gyertyacsere. Főleg négymotoros gépen)
Ha elvesszük a gázt, semmit nem fogyaszt az autó. Van ennél takarékosabb? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Családi okokból viszonylag gyakran utazunk Romániába, egészen pontosan annak Partium nevű szegletébe, Szatmárnémetibe. Előrebocsátom, a napi érintkezés szintjén nekem az égvilágon semmilyen gondom nem volt a románokkal, soha nem büntettek meg, nem szívattak, egyáltalán, rendőr…..
Ott voltunk az idei Mikuláson. Megénekeltük, ahogy készültünk, sőt írtunk egy hosszabb posztot arról is, hogy éreztük magunkat. Két videós brigádtól is megrendeltük az összefoglalót, és volt belső kameránk is. (Ez utóbbi egyébként a raliversenyző egyik legjobb barátja,…..
Mekkora dicsőség lenne, ha lábon hazajönne — a Rozi megvásárlását követő héten végig ez járt az eszemben. Pár másodpercre végül is beindult, a fék remekül működött, kormányozni lehetett; nem igaz, hogy nem lehet megoldani valahogy. Már Szegedről hazafelé azon…..
repeti 2011.12.23 19:12:50
@Alf: Csak egy kicsit keveri, azzal amikor a Shitgun "mohón nyelte az üzemanyag gyanánt használt féktisztítót."
Ugyanis a féktisztító és a hidegindító spray szegről-végről rokonok.
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..