Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csetesandor

19 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új mountain bike maraton versenysorozat indult északi szomszédainknál, Kelet MTB Liga (Východ MTB Liga) néven, amely múlt szombaton startolt Lőcsén...
Vasárnap, gyönyörű őszi időben került megrendezésre a Nógrádban, a Karancs-Medves vidékén a hamarosan bárki álltal teljesíthető MedvésKör első (teszt) bejárása. Ez egy a VérKörhöz hasonló instant teljesítménytúra, amit bármikor teljesíthetünk egyénileg vagy csapattal, illetve gyalogosan, futva vagy…..
A tavalyi 2500 fő után idén a 3000 főre bővített létszám is betelt a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton kerékpártúrán. A három hosszabb távra, vagyis a Balaton_206, a Balaton_146 és a Balaton_86 túrákra már nem fogadnak több nevezőt a szervezők...
csetesandor 2016.05.12 21:20:36
@shitgun: Salátát is árul a meki.
Sikerült elcsípnünk az évenként előforduló 5 havas nap egyikét egy mókás bringázásra, így a hétvégén megtámadtuk a Mátrát! Minden évben megpróbálunk összerántani pár embert, és mikor nagyjából alkalmasak a hóviszonyok, felmenni a hegyekbe bringázni egyet. Idén öten vágtunk neki - a többség ilyenkor…..
Egy igazán rendhagyó poszt következik, ugyanis a Bikemag.hu-n megjelent „Kerékpár lámpa teszt: higgy a szemednek és a fénymérőnek!” című cikk kapcsán osztanék meg egy-két gondolatot, mégpedig a személyes érintettségem okán. Azt, hogy mint kerékpárost érint a téma, talán…..
csetesandor 2015.12.17 20:46:50
@Burgermeister: Vannak már 10-25e forintos tartományban is jó fényű, elfogadható minőségű lámpák.
A cyclocross népszerűségének növekedése töretlen, még ha ez a hazai viszonyok alapján nem is rajzolódik ki ilyen világosan, a határainkon és kontinensünkön túlnyúlva ez egyértelmű. A cyclocross világkupa futamai több tízezres nézői létszám előtt zajlanak, de a…..
Talán többen is vannak, akik olvasták az előző sztorimat, ha emlékeztek az utolsó mondat így szólt: a következőn már versenyezni fogok. Szóval innen folytatódik a történetem. A…..
A múlt hét végén került megrendezésre az olaszországi Val Gardenában a Sellaronda HERO elnevezésű mountain bike maraton, amely Európa egyik legkomolyabb kihívásának számít, nem mellékesen a 2015-ös futam a maraton világbajnokok sorsáról is hivatott volt dönteni, így nem csoda,…..
csetesandor 2015.07.02 17:39:59
@Johhnyz: Anita a licence Master 1 kategóriában lett második. Az nem épp a hobby. ;)
Szilvi eredményénél pedig ott van, hogy "kategóriájának bronzérmese", ami jelen esetben a Hobby 1-et jelenti.
A versenyek után számos tudósítás, élménybeszámoló íródik, amelyek rendre a leggyorsabbakról, a győztesekről szólnak. Ne feledkezzünk meg azonban az arctalan tömegről, arról a sok száz bringásról sem, akik mind-mind egy történet főhősei… Sajnos, nincs módunk mindegyikük…..
csetesandor 2015.06.02 13:30:47
@para_noir: Ezek szerint kikerült az indexre... :)
"Akinek nincs tehetsége az íráshoz, fogalmazzon világosan és egyszerűen"
Akinek pedig nehezen megy a szövegértés, olvasson többet!
Kedves olvasónk, Ágoston készítette az alábbi képet ma délelőtt a Múzeum körúton. A fotó tanúsága szerint egy kombi Skoda tetejére és hátuljára 11 bringát zsúfolt fel a „szállító”, aki vélhetően nem szeretett volna kétszer fordulni. Hogy mennyire szabályos a dolog, azt…..
csetesandor 2015.05.12 12:04:46
@Balt: Vannak már olyanok, amikre függőlegesen akasztod a bringát. Nem takarja a lámpákat, rendszámot, és az ajtó is nyílik. Bár én a vonóhorgost favorizálom, pl. a koccanás miatt is.
Hazánk egyik ismert mountain bike csapatának, a Merkapt Maraton Team SE tagságának tíz éves hagyománya, hogy minden év tavaszán, amolyan szezonindító jellegű összetartást tartanak, ahol a csapatépítés és a jókedvű közös tekerések kerülnek a középpontba. Az idei…..
Amíg ma délelőtt az emberek milliói csak bámulták az eget, addig Rutger Pauw elkészítette az évtized bringás témájú fotóját - tekintve, hogy hasonló alkalom nem mostanában lesz újra. A képen Danny MacAskill ugrik le bringájával a skóciai Skye-sziget egyik sziklájáról, ahol a…..
csetesandor 2015.03.25 20:47:21
@pythonozok: Kihagyom.
Nincs kedvem, és nem is érek rá vitázni. ;)
csetesandor 2015.03.26 07:51:20
@pythonozok: Akkor nem neked szólt. :)
Évszakot tekintve tél vége van. Ilyenkor egy montist nem sok „jó” várja – leginkább borongós, száraz és unalmas hideg táj, olykor egy kis sárral „megbolondítva” a változatosság kedvéért. Épp emiatt, ha végre van egy kis hó, és még a nap is előbújik – mi több,…..
csetesandor 2015.02.24 23:44:03
@reeingre: Nyilván lassítunk és kikerüljük őket. :)
Az ösvények jó 90%-a jelölt turistaút, és sajnos csak kb. 1-2% ami bringázásra van kijelölve. Osztozni kell, és törekedni a barátságos együttélésre...
Méghogy egy országúti bringa az országúthoz van kötve! Ha megnézed a Road Bike Party harmadik részét, rájössz, hogy gyakorlatilag nincs az a trükk, amit ne lehetne egy országúti karboncsodával beadni. Martyn Ashton, Danny MacAskill és Vittorio Brumotti nyomdokain járva…..
Ha igazán nagy kalandra vágysz, akkor ajánlunk egyet! 2015 április 24-én rajtol el újra a joBerg2c mountain bike maraton, amely útvonala 99,5 százalékban terepen vezet és a Dél-afrikai Köztársaság négy provinciáját szeli át. A Johannesburgtól Scottburghig tartó 900 km-es úton…..
Nem ritka, hogy a kerékpárversenyeken a rajtcsomagokba különféle italporok, zselék, energiaszeletek kerülnek, amik zömmel az adott bringaversenyt támogató cégek ajándékai, azonban ezek olykor félreértések forrásai lehetnek, főleg ha az adott termékminta nem kötődik szorosan a…..
Folyamatosan modernizálják a Madarasi Hargita infrastruktúráját, emellett turisztikai kínálatát is évről évre újdonságokkal gazdagítják. A legmagasabban fekvő székelyföldi üdülőtelepre immáron vadonatúj aszfaltút vezet és egy downhill-pályát is felavattak. Az alábbi…..
Az milyen, mikor a downhill-pályán robogva eléd fut egy gyerek? Az alábbi videóban egy ilyen eset látható. Rossz hír, hogy az ütközés elkerülésére ugyanazt az irányt választotta a pályára tévedő kisgyerek és a bringás is, a jó pedig az, hogy mindketten szerencsésen…..
Az alábbi videóban újabb bizonyítékát láthatjuk, hogy a mountain bike-hoz elsősorban tökösnek kell lenni! Itt most nem elképesztő trükköket, cirkuszba illő mutatványokat láthatunk, hanem azt, ahogyan egy bevállalós srác nekiereszti a karbon Scott CR1-es országúti bringát…..
A downhillesek a skóciai Fort William-ben, az XCO menők a németországi St. Wendel-ben csaptak össze a hétvégén.   // A Fort William-i pályán versengtek vasárnap a DH-sok legjobbjai, a MTB downhill világkupa harmadik állomásán! A nők közül Emmeline Ragot…..
Annak a 10 dolognak az egyike egy bringáddal töltött éjszaka a természetben, amit meg kell tennie minden mountain bike-osnak mielőtt meghal. Nekünk már megvolt, és neked?..
Hétvégén ismét XCO világkupa! Az egyetlen, profi csapatban versenyző női hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara az eddigi legjobb nemzetközi eredményét érte el a felnőttek között az egy hónapja az ausztráliai Cairns-ben, a világkupa-versenysorozat második viadalán. Sajnos az…..
Június 8-án harmadik állomásához érkezik a downhill világkupa-sorozat, a helyszín ezúttal az Egyesült Királyságban található Fort William lesz. A pálya, amely kimondottan kedvelt a versenyzők körében, sok természetes akadályt rejt és igen változatos nyomvonalú. Az angol Danny…..
Izgalmas videót tett közzé a napokban a francia VTOPO nevű hegyikerékpáros térképeket készítő cég egyik munkatársa. A felvételen szereplő bringások, Nico és Narbaix egy lélegzetelállító ösvényen tekernek, ahol azonban nem árt észnél lenni, mert itt aztán tényleg csak…..
csetesandor 2014.05.18 20:51:22
@béla a görög: Persze, túlélték! Ügyes srácok ezek!
:)
Ha valami igazán különleges bringás élményre vágy - és éppen a kanadai Vancouver környékén jársz május végén -, akkor ne hagyd ki, a NIMBY fifty-t! A hegyikerékpáros verseny a cross country/maraton szakág híveit szólítja meg, de olyan pályát tolnak alád, amelynek egyes…..