Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norbertzalai

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindent egybevéve közel 3000 kiserőművet létesítettek tavaly Magyarországon Tavaly év végéig összesen 2997 nem engedélyköteles, fél megawattnál kisebb kapacitású vagy háztartási méretű új kiserőművel gazdagodott a magyar „erőműpark” az előző év záró adataihoz…..
norbertzalai 2014.05.08 14:29:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Kedves Többiek: Ha már gáz alapú kogeneráció, akkor hőszivattyús legyen. (Bár a jelenlegi gépeknél szoros a verseny levegő-víz hőszivattyúkkal, ha primer energiára vetítjük az energiaigényt)
Illetve inkább biogáz vagy megújuló alapú villamos energiából előállított szintetikus gáz legyen, ha már a fenntarthatóság nem elhagyható cél.
norbertzalai 2014.05.08 18:10:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A villamos energia valóban "magasabb rendű, és így sokkal drágább energiaforma", azonban vannak olyan GHP-k is, amelyek a hőszivattyú villamos energia igényén felül termelnek áramot, tehát ugyanúgy megoldható a villamosenergia-felhasználás róla, a gáz hőtartalmát és még a külső levegő hőtartalmát is hasznosítva.

"Villamos energiából gázt előállítani csak akkor érdemes, ha végképp semmi másra nem tudod felhasználni, hiszen a hőenergia a legalacsonyabb rendű - és ezzel a legolcsóbb - energiaforma."

Ez szintén igaz, azonban egy nagyobb megújuló részarány esetén könnyedén előforduló eshetőség, és mivel a megújuló energiákkal kapcsolatos energiatárolás kérdése problémás, ez lesz az egyik (energetikailag valóban nem optimális) megoldás.
Szintén Németországban már vannak ilyen projektek (ahol napenergia csúcstermelés esetén előfordult már negatív villamos energia díj is)