Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Fenyvesy

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A barátnőm rohadt erős személyiség, aki elképesztő módon kitudja osztani az embereket és megmondani nekik, hogy mit csináljanak. Ez az egyik dolog, amit vonzónak találok benne. Csak szex után szar, amikor gyorsan elmondja mindazt, amit másképp csinálhattam volna. Egyrészt szeretném tudni, ha…..
László Fenyvesy 2021.04.27 14:53:49
@#szájbergyerek#: A huga. Vagy az Anyja.. Minimum.
Van az a vicc a hurrikánról, hogy olyan mint a nő: mikor megy, akkor viszi a házat meg a kocsit. Az ex-dobos is ilyen, csak ő a zenekar hangzásából kanyarít ki magának egy szeletet ... már ha kellőképpen jellegzetes a játéka...
Feleségem befutott 4 darab biztatóan márványos külsejű marhával. Az egyik nem volt annyira márványos, azt magának vette :) Az Angus marha nekem eddig sikeres volt - tényleg szaftos lesz, de a "top round" vágás valahogy nekem nem asszociál steakre, hisz ez végül is marha comb, ami a rágósabb húsok…..
László Fenyvesy 2020.02.17 10:04:57
@Tatai Katalin: Fél igazság. Kint kicsit más az élelmiszerbiztonsági szabályzat. Hereford, Angus, Omaha a legtöbb kapható hús, ami alapvetően sokkal alkalmasabb erre a célra mint az itthoni "tucathentesnél" kapható "tejmarha" fajtáknál, de az ár differencia ordít is hogy ettől ne várjon az ember csodát. Ad2: Ausztriától nyugatra normális, sőt szabvány hogy a marhahús nem megy ki a pultokba megfelelő érlelés nélkül, itt meg kvázi tilos. :D

Ezen eltérések ellenére csuklóból fel tudok sorolni legalább 6-8 olyan itthoni tenyésztőt/forrást, ahonnan jó áron kitűnő minőségű steak alapanyaghoz lehet jutni.
Mondjuk én speciel pont nek ezekre a részekre utazok, leginkább a nehezebben elkészíthető, de jóval ízletesebb részekre. (short ribs, szegy, farok, csontos lábszár, stb) +1: Nálam például a magyar tarka nagyot ment tavaly, kellemes meglepetés volt mind árban, mind minőségben.
László Fenyvesy 2020.02.17 10:08:36
@Andrass9: Egy jó ossobuco valamikor? :) Ha már vizeskedsz.
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
A hobbiszinten művelt BBQ két másik szabadidős tevékenységhez hasonlítható: a fotózáshoz és a horgászathoz. A fotózással való első számú analógiája az esszenciális készülékigény. Ahhoz, hogy barbecue technikával süthessünk, mindenképpen szükséges egy stabil eszköz. Bármelyik típushoz is tartoznak, a…..
László Fenyvesy 2019.07.08 13:34:54
Nos, ha már egy ideje leült a poszt, leírnám a friss low-end tapasztalataim.

Kellett egy kicsi, mobil megoldás gyorsan,
mert a barátok folyton nyúznak "party sütéssel" én meg már lusta vagyok hogy a balettban ugráljak a "hajdu Custom"-mel, (régi gázos 120-as bojlerből építettem egy offsetet, a zártszelvény asztalával és samottozott tűzterével nem épp egy könnyen mozdítható darab) így hirtelen felindulásból vettem egy Kingstone bullet smokert.

Negatívumok:
- az alsó sütőrács EREDETI pozíciója: túlságosan lent van, ami megakadályozza a szerves önkritika utántöltését az ajtó pozíciója miatt. (popszegecs az ember legjobb barátja, szóval javítva)
- Az ajtó íve köszönő viszonyban sincs a dob palástjával, valamint egy túl nagy méretű ajtó van a kettő helyett. (szépen hozzáidomítottam a dobhoz, így már nem gond.)
- A gyári thermométer ugyan nem a legergyább amit eddig láttam, de azért versenyben van. :D
- kicsi víztálca, 2-3L max. átmérője jó, de alacsony a fala. (nekem érdektelen, van pár talonban)
- a gyári rögzítőelemek nem elégségesek. (szerintem)
- nincs külön furat a szondákhoz sehol, így utólagosan kellett megoldanom + hőálló szilikon.

PRO: -nem az auchanos "nem látom a vastagságát" lemezből készült.
-jó minőségű patentok a tűztér és a füstház között.
-központi nagyméretű szellőző alul, ami könnyen állítható, normális méretű hamutálcával.
- a kiegészítők, foganytúk, rácsok mind normális minőségűek. +pont a vastag akasztóért a dóm belső felén.

Konklúzió: hát nem egy frontier, de az általam eszközölt módosításokkal tökéletesen használható.
3 próbasütésen vagyok túl vele, (csontos tarja 4.5kg, gyöngytyúk, spare ribs). Sokat nem tudok róla mondani, mert nekem semmi nem maradt. Szóval azt tudom mondani, hogy egynek jó lesz, de alap kiépítésben nagyon erős kompromisszumokkal, az ára miatt mégis életképes alternatíva belépő szinten.

Még annyit hozzátennék, hogy az alsó szellőző miatt a kedvenc "snake" layoutommal felsültem egyszerűen nem izzott át a 2 layer brikett egy idő után, teljesen kinyitott szellőző és kémény mellett sem. ez az első használatkor gyorsan kiderült.
Maradt a donut, nem volt gond, csak tölthettem rá.

ps: (repi megjelenésekhez azért hosszú távon egy frontier elite lesz, de annak előbb meg kell keresni az árát :D )
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
László Fenyvesy 2019.03.26 10:39:26
@eßemfaßom meg áll: jogos. kivétel a fridzsider, az a márka miatt lett az. (frigidaire) olyan minthogy minden szeméttároló KUKA, vagy az elektromos sütő a REM, stbstb.
Húsimádó Sertés rilette 2018.11.11 18:51:04
Igen régen szerettem volna már készíteni relette-et, ugyanis sokszor kóstoltam éttermekben előételként, de valahogy az elkészítése eddig elmaradt az életemben. Mostanáig. A napokban kimaradt egy adagnyi felkockázott sertéscombom, volt itthon fehérbor és libazsír is - úgyhogy nekiestem, és…..
László Fenyvesy 2018.11.28 11:33:43
@Húsimádó: A Rilette egy tipikus példája az "ahány tartomány, annyi szokás" esetének. Ráadásul minden "iskola" úgy véli csak az övék az igazi. Ismerős ez magyar vonalon is? :D Egyébként alapvetően a legtöbb esetben zsírban abálásról van szó, "Amerikai" találmány a lépen abált hús+zsírral leöntés kombó. (meg a találékony éttermi alkalmazottaké.) A klasszikus Rilettes de Porc bezony felkockázott hasaalja és lapocka keveréke a hasaaljából kiolvasztott zsírban abálva. (meg egy kis extra zsír ha nem volna elég :D )
Húsimádó Csülök pékné módra 2018.11.26 19:48:05
Régóta készültem már erre a klasszikus húsimádó fogásra, de mostanáig mindig valami más került a sütőbe, mindig valami más fogás volt a porondon. Most a hentesnél láttam egy jó pár sertés csülköt a pultban - az ötletet rögtön tett követte, és már kértem is a legnagyobb darabot. Hozzávalók: 1…..
Gondolhatnánk, hogy mire a harmadik gyermekem is szülinapi bulizós korba lép, addigra vérprofi vagyok és csípőből tolom a hangulatkeltést. Egyébként is, egy buli mindenkinek jár. De a valóság az, hogy egy csöppnyit kiégtem, mire ide jutottunk...
Ezen a blogon volt már fizika, biológia, társadalomtudomány stb., de vegyészkedni még nem vegyészkedtünk. Most ennek is eljött az ideje. A történet ott kezdődik, hogy a barkácsboltban vett műanyag komposztálószekrényem a téli hidegektől és az UV sugárzástól annyira meggyengült, hogy megrepedt az…..
Elsőre talán túlzónak tűnik az angolok reggelije – vagy inkább lakomája. A sokféle összetevőből álló, kiadós fogás azonban kitűnő energiabomba a hidegebb napokon. Mutatjuk az angolok szalonnás, kolbászos, tojásos, paradicsomos, főtt babos reggelijét...
László Fenyvesy 2018.10.08 12:43:13
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   Vettünk egy családi házat egy Pest megyei városban, de nem a fővárosban, szerintem ennyi adat elég is így általánosságban. Úgy gondoltuk, hogy sínen van az üzlet, amit le is papíroztunk ügyvéddel annak rendje és módja szerint, majd megdöbbenve tapasztaltuk, hogy jött…..
Egy nem sokkal korábbi bejegyzésünkben már érintőlegesen szó volt a magyar ejtőernyős csapatok első bevetéséről, amely jóval túlmutatott jelentőségén, hiszen a német deszantosok 1940 áprilisi dániai és májusi belgiumi bevetései után ez volt a harmadik élesben végrehajtott ejtőernyős-művelet. A…..
A karácsony reggelek semmihez sem hasonlítható hangulatához nálunk hozzátartozik ez a könnyen elkészíthető, ám annál ünnepibb fogás, a zsírban máj, amit bodaggal vagy sós kaláccsal kínálok.   A receptet szívből ajánlom fázós reggelekre, hangulatos vacsorák előételének,…..
Ide kattintva megtekinthetitek az összes blogon megjelent filmkritikát Miyazakival kapcsolatosan! Ha olyan filmet szeretnénk látni, amely teljesen lecsupaszítva mutatja be nekünk azt a szeretetre méltó üzenetet, azt a látásmódot, amit Miyazaki próbál nekünk átadni, amivel próbál…..
Folytatódik "Képzeljük magunkat a másik helyébe" népnevelő sorozatunk, az Akasztják a hóhért. Ezúttal egy multi - talán mobilszolgáltató - ügyfélszolgálatosa tartja a tükröt. Az ordítozással semmit nem lehet megoldani alapvetéssel mélyen egyetértünk, de a "ctrl+v bullsit…..
László Fenyvesy 2014.09.11 20:31:11
@FDToth: éveket dolgoztam ilyen csodás helyen, ugyanaz a tapasztalat. Amúgy ez a "van jogköre ha akarja" kép igen hibás. Abszolút nincs. Ezeknek a cégeknek kevés bizalma van a salesmanek felé, kb mindenhez ami nem berögzített munkamenet, külön írásos engedély hegy kell, magasabb szint jóváhagyása, háttériroda.. Stb. Nem. Az üzletek határozottan Nem ügyfélszolgálati pontok. Ha valamit el akarsz intézni, online ügyfélszolgálat. A leggyorsabb, legegyszerűbb, ráadásul otthonról...
László Fenyvesy 2014.09.11 20:39:11
@amsz: pont az olyanok miatt utáltam a munkám sokszor mint te. ;) kívánok a munkahelyedre sok olyan kedves ügyfelet mint önmagad!
László Fenyvesy 2014.09.11 20:49:10
@ColT: még egy hibás meglátás, üzletvezető = frenchise tulajdonos. Általában. Szvsz azzal is majd az adott, általad lesajnált ügyintéző fog szívni tovább, az üzletvezető arra van, hogy ilyenkor nagyon empatikusan közölje, teljes mértékben átérzi az ügyfél problémáját és hogy a kolléga majd segít mindenben... :D