Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inyesmester

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több város válik gyalogosközpontúbbá a barcelonai autómentes szuperblokkoktól a hővédett dubaji sétányokig. Egy új jelentés felvázolja az elmozdulás okait és azokat az intézkedéseket, amelyeket a városok az autóközpontú világtól való eltávolodás érdekében tehetnek. A beszámoló több tucat…..
Ha a két világháború közötti éttermi gasztronómiára gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az előkelő úri közönség által látogatott túldíszített éttermek világa volt. Pedig ott volt még a tabáni kiskocsmák utánozhatatlan miliője, a legszegényebbeknek pedig Róbert bácsi ingyenkonyhája is (amit…..
A hétköznapokban az embert rendkívül sok impulzus éri. Pörögnek a közösségi média hírfolyamok, és a különféle híroldalak is ontják magukból a 'tartalmat'. Az érdeklődő publikum meg csak győzze követni és olvasni. Régen az ember megvett egy újságot, aminek volt kezdete és vége. Ma végeláthatatlan a…..
inyesmester 2020.10.09 19:59:22
@inyesmester: Mi tudtunk környezettudatosan gyártani, de ehhez egy adag szerencse is kellett. Egyrészt használtunk olyan műanyagot, amiben csak 3 hétig tároltak valamit teljesen steril körülmények között, majd ezt a műanyag tárgyat sterilizálták és darálták. Ebből jól lehetett új tárgyakat fröccsönteni,
A másik a gyártónál keletkező átmeneti anyag, ami két azonos alapanyagú, de más típusú anyag gyártásánál keletkezik. Ez, akár 1-2 tonna is lehet. Itt annyit kellett kikísérletezni, hogy melyek azok a típus párok, amik egy adott termékhez jók lehetnek és meg kellett kérni a gyártót, hogy a teljes tételt keverje össze és csak utána zsákolják. Ezek az anyagok kb 20-30%-al olcsóbbak, mint az originál anyag, de kis odafigyeléssel jól használhatóak.
Létezik egy elképzelés, mégpedig az Egészséges utcák, amelynek célja, hogy az utcák, közterek kialakításánál az elsődleges szempont az emberek életminőségének és egészségének maximalizálása legyen. A Járókelő oldal 8 éve segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket,…..
inyesmester 2020.09.18 11:01:40
@vwxyz: Nagyon szorgalmasan válaszolgatsz. Amivel igazából csak egy nagy gond van, az hogy így folyamatosan kiderül, egyszerűen nincsenek meg a városi létről az ismereteid. Ezzel nem is lenne nagyobb baj, ha nem gondolnád azt hogy neked kell megmondani mi lenne másoknak jó.
A sétálóutcában alakítás következménye majdnem minden esetben az elkocsmásodás. Ez nem csak itthon van így, jó példa rá a Bécsi Naschmarkt, ahol eltűnt az élelmiszert árulók nagyrésze és átvették a helyüket különféle ivóhelyek, jobb esetben kajáldák. Ez hozta magával azt hogy kiszorultak a helyi élelmiszert vásárlók és maradtak a turisták. Ma már döneresekkel és lehúzós török árusokkal van tele az egész. Már a környékbeliek is kénytelenek sokkal messzebb levő piacra járni.
Mindez azért mert valaki kitalálta, hogy mennyire jó, ha egy piacra életet visznek és nem csak élelmiszert lehet kapni, hanem ott elidőzhetnek az emberek.
Hiába gondolkodom, egyszerűen nem jut eszembe olyan sétálóutca, ami a helyieknek minőségi életszínvonal változást okozott volna. Ha tudsz ilyet ne tartsd magadban!
inyesmester 2020.09.18 11:19:54
@LJoe: az egyértelműen jobb helyzet, ha egy egész övezet kap pihenő státuszt. Erre van jó példa. Szerintem Düsseldorfban a Kö galéria és környéke ilyen. Csak egy komoly gond van ezzel, hogy azért tudták megcsinálni, mert nagyon komoly fizetőképes kereslet volt a környéken.
Ha ez nincsen, akkor csak olyan lesz mint a bulinegyed. Emelkedő ingatlanárak mellett, életszínvonalbeli gettósodás.
inyesmester 2020.09.18 12:01:33
@vwxyz: az elkocsmásodás olyan általános tapasztalat, aminek ellenkezőjéről nehéz találni példát. Azt semmilyen statisztika nem fogja mutatni, hogy egy bisztróban az alkoholfogyasztás növekedett meg az ételek rovására. Azért hoztam fel bécsi példát, hogy ne lehessen azt mondani hogy minden a magyar viszonyok miatt van.
Nos van ez a dolog velem meg a lángossal... egyszerűen imádom a sajtos-tejfölös lángost, és a strandon kapni a legfinomabbat belőle, de tényleg :) Amióta nem eszem állati tejfölt meg sajtot, űr tátong a kis lelkemben. Na jó nem, de tényleg hiányzott, és oooooooolyan eszméletlenül jól esett újra enni…..
„Az új híd akár 35-50 ezer autóval is csökkenthetné a belvárosi hidak, és napi 6 ezer autóval a belső Üllői út forgalmát” – ezzel az érvvel igyekszik indokolni a kormány a Galvani-híd megépítésének tervét. Az eddigi tapasztalatok viszont ezt egyáltalán nem támasztják alá. A Galvani híd és a…..
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
Cikksorozatunk első részében magyar ipar lemaradását vizsgáljuk meg a 60-80-as évek műszaki cikkei kapcsán...
Mit adhat egy konzervatívnak Szent István? Majdnem semmit. Egy konzervatív nem antikvárius, nem tradicionalista és nem spiritiszta, hogy holt személyeket, holt gondolatokat vagy hagyományokat próbáljon megidézni, "szóra bírni" és elhitetni róluk, hogy csak azért is hatásuk lehet a jelenre. A kormány…..
Riasztó hírek jelentek meg a hazai málna jövőjével, és nem, nem az egyre gyakrabban hozzánk betörő medvék fogják lelegelni az állományt, az ízletes és egészséges gyümölcs más okok miatt van veszélyben. Egészen prózai dologról van szó, nincs aki leszedje! Az index már…..
Profigrammer's Merj váltani! 2018.07.14 16:23:36
  Jó pap holtig tanul. Okkal lett ismert e mondás, és az sem véletlen, hogy az életvezetési tanácsadók, humán erőforrás-szakemberek és egyéb guruk is az élethosszig tartó tanulásra bíztatnak. A Lifetime Learning sem újkeletű. Régen is a sikeres ember egyik ismérve volt, hogy a szakmájában élete…..
inyesmester 2018.07.15 13:52:30
@Im just here for the comments: semmilyen értelmes, kurrens szakmai képzés nincsen ingyen. Amúgy sincsen, csak elvétve valódi szakmai képzés.Sokszor olyan egyszerű problémák nehezítik egy jónak tűnő szakma választását, hogy tud e az 55 éves 60kilót emelni, vagy 9 órát állni.
Kérlek keress nekem 3d tervező- modellező képzéseket , mert több éve nem találok!
Az elmúlt hetekben elkezdtem nyomozni valódi, lehetőleg kézműves és adalékanyagmentes szalámik után. Azaz a másik oldalról megfogalmazva: nem ipari, tartósítószerekkel teletömött szalámikat gyűjtöttem össze. * Ez nem egy igazi teszt, nem vakon zajlott és nem is teljes körű. Viszont tervezünk…..
Volt szerencsém kívülről szemlélni egy gyerekzsúrt egy játszóházban, ezért arra gondoltam, hogy leírom, milyen előnyei, ill. hátrányai lehetnek egy ott megtartott születésnapnak. Igyekszem mind szülői, mind gyerekszemmel nézni a helyszín adottságait, és az ott történteket is. Előnyök és hátrányok…..
Tegnap beszédet mondott a volt miniszterelnök. A teremben néhány százan hallgatták Gyurcsány Ferencet, és a tetszésnyilvánítások alapján az a benyomásom, hogy a közönség vevő volt a szavaira. A számítógép előtt ültem, és a képernyőn jobb felső sarkában feltűnt, hogy országszerte hányan kísérik…..
inyesmester 2017.11.20 17:24:47
@Drizari: Gyurcsánynak nem sok köze van az ellenzékhez,azon kívül,hogy bármilyen új próbálkozás van,azt jelenlétével igyekszik gyorsan hitelteleníteni.
Több éve ő a Fidesz hatalmának a legerősebb embere,meg is hálálják neki is,meg Fodor Gábornak is az erőfeszítéseiket.
Egymás közt vagyunk, lássuk be az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra, szép magyar nevén OMÉKra elsősorban szórakozni megy az ember.   Habár a Hungexpo megközelítése tömegközlekedéssel vagy autóval a legkevésbé sem vicces, a parkolásért például kétezer forintot kérnek, ez ott…..
Mindenki ismeri a spagetti tészta formáját  - Olyan, mint egy vastag cérna - és biztosan sokan szeretik magát a spagettit; Bolognai, Milánói... ez részletkérdés. Az emberek nagy része szereti a fagylaltot is, ezért az olaszok, mint nagy tészta kedvelők megalkották ezt a csodát: Szóval a spagetti…..