Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gonoszfóka

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
A devizahiteles elszámolás miatt sűrűsödik az élet a bankokban - és a Homár bankos esetgyűjteményében is. Vajon miért ragaszkodik ennyire a személyes megjelenéshez az Unicredit? (Megkérdezzük.) Mondjuk Feri meg megúszhatta volna az egészet, ha amikor bent járt, jól megnézte…..
Gonoszfóka 2015.06.11 11:45:20
@Leone_510: nem nyelvtannazi szeretnék lenni, de a budakeszi mint melléknév valóban így írandó, ugyanis az i-re végződő főneveknél (mint most Budakeszi) nem duplázódik meg a képzővel az i, hanem a kezdőbetűje lesz kicsi. Tehát a posztolónál a piros pont.

A poszthoz: a 40 oldalt én sem olvastam volna át 5 perc alatt, és gondolom nem is elvárható, szóval jogos a hőbörgés.
Gonoszfóka 2015.06.11 22:39:04
@Attila F: Szándékosan írtam úgy, ahogy.

@horex: Nekem nincs és nem is volt hitelem, és a környezetemben vannak jó páran olyanok, akik nagyon benyelték. És bár igaz, hogy sokaknak jelent könnyebbséget ez az egész, és a bankok tényleg durván áthárítottak minden fillérnyi pluszt, de nekem sem tetszik az adósmentés, és a "mindenért a szemét mocsok bank a hibás, meg Gy. Ferenc" érvelés. És jogos: miért az én adómból menjen az, hogy XY felelőtlenül vett fel hitelt? (Más és erősen zárójelben: az pedig pláne nem tetszik, hogy a Quaestorral kivételeznek, míg a Buda-Cash, Hungária nem kap hozzájuk mérten egyenlő elbírálást, vagy a Quaestor olyat, ami törvény szerint járna. A Honvéd egészségpénztár tagokról nem is beszélve, akik önhibájukon kívül buktak néha böszmesokat).
Korábbi bejegyzésünkben már volt szó a világirodalom mérgeiről, most szentelünk egy posztot a legerősebb mérgeknek és hatóanyagoknak. Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy a lista szubjektív összeállításon alapul, minden bizonnyal lehetne még legalább ennyi anyagot…..
Gonoszfóka 2015.06.05 15:00:25
@Rémbódess: Én is ezt szerettem volna írni, vagy pedig fugu néven is jobban ismert.
Noha az ország vezetői alighanem a legszívesebben teljesen elszigetelnék Észak-Koreát a világtól, manapság ezt már a világ egyik legdurvább diktatúrája sem tudja megtenni. A közösségi oldalak korában ez ugyanis szinte lehetetlen…..
Gonoszfóka 2015.05.26 21:08:39
@látens liberális: Az utca tisztasága mögött szerintem 2 dolog áll: egyrészt a szemét hiánya. Ugyanis az nálunk a csomagolóanyagokat és a kajamaradékokat jelenti. Nos, kajából meg nem állnak úgy, hogy kidobhassák :-( A csomagolóanyagokat pedig valószínűleg ha tehetik, fűtési céllal elégetik. A másik: ha így leszabályoznak mindent az élet összes területén, gondolom a városiaknak tilos bárhol kidobni a szemetet, tehát az égetés mellett ez lehet a 2. ok.
Gabriellának tablet helyett egy Zac Efron dvd-t küldött a romániai székhelyű, de Magyarországon is aktív eMag. Az eset még karácsony környékén történt, de levélírónk hiába jelezte a problámát a cégnek, az elmúlt 3 hónapban nem sikerült sem a tabletet megszereznie, sem a…..
Gonoszfóka 2015.03.30 15:54:03
@Manyecska: Pedig de. Maga az ISO sajna nem ad garanciát a 100%-os korrektségre, annak ellenére, hogy a szabványban a vevő(i elégedettség) központi elem. Legalábbis az én tapasztalatom ez, még ha nem is webshop témában. Na meg 100-ból 99 felhasználó letojná, hogy van-e a webshopot működtető cégnek valamilyen ISO tanúsítványa, mert a nagyobb része úgyis az árra megy rá, plusz a marketingre, vagy az itt-ott olvasott garis ügyintézéses esetek alapján választ.

Gyorsban rákeresve: az ipon, pcx, edigital trió talán a 3 legnagyobb magyar webshop, egyiknél sem találtam utalást arra, hogy lenne ISO tanúsítványuk. Vagyis mivel nem elvárás a vásárlók, partnerek részéről, így nem éri meg megcsinálni.
Gonoszfóka 2015.03.30 15:57:51
@Gonoszfóka: A második mondathoz egy kiegészítés: a szabvány alatt az ISO 9001-et értem.
Gonoszfóka 2015.03.30 17:49:21
@Manyecska: jó, ha nekünk nem lenne ISO-nk, akkor a vevőink kb. 90%-a nem rendel(het)ne többé tőlünk. Csak az emag és hasonló boltok terén másabb a helyzet...ha van, akkor van, ha nincs, akkor sem éri őket (verseny)hátrány. Egy tanúsítvány megszerzése, az évenkénti auditok, és maga a rendszer fenntartása pedig nem 2 fillér. Főleg ha nem csak papíron szeretne megfelelni a cég a követelményeknek. Ha a vezetőség szerint többet hoz a rendszer, mint visz, vagy ha úgy állnak, mint ti / mi, vagyis "kell, vagy roló le", akkor vezetnék be. Itt pedig nincs ilyen nyomás.

A korrektségre: velem pl. megesett olyan, hogy rendeltem egy terméket, és pont belefutottam egy olyan időszakba, amikor országos készlethiány volt. De amikor elérhető lett, akkor is várnom kellett, holott más, aki pár nappal előttem rendelte ugyanazt, megkapta. Beismerte végül a bolt, hogy nagyon elkavarták a rendelésemet, és adtak elég szép kedvezményt...na ez a korrektség. Máshol meg simán előfordult olyan, hogy nem irreálisan, de félreáraztak egy terméket, és a bolt szó nélkül törölte a megrendelést. Se egy bocsi, se semmi...és ez, vagy hasonló ellen az ISO rendszer megléte se védene.
Szeretettel köszöntöm eheti Telemax-kutyázó posztunk olvasóit, melyből megtudhatjuk, hogy a mezei Tmax-ügyfél egyáltalán nincs hátrányosan megkülönböztetve, mert a szerviz a partnerek számára is csak emailen érhető el, telefonon nem (gondolom a végén még csörögne az a…..
Gonoszfóka 2014.09.04 18:18:28
@venszivar: Egy ismerősömnek (nő, nem hardcore júzer, és nem üti-vágja a telót) 2 Lumiája döglött ki. Igaz, nem csúcsmodell, hanem 520.

Nekem még a monokróm időszakból volt egy Alcatelem, 1x cseréltem benne akkut, és működött vígan. Nekem volt minden márka, a Samsung Monte volt az, ami még 4 évesen is ugyanolyan hibamentesen működött, mint új korában. Most egy Alcatelt nyúzok, a gombok kopását leszámítva tökéletes.

A poszthoz: a Telemaxról én is hallottam nagyon rosszakat, több ismerősömet is megszivatták. Nem értem én sem, miért létezhetnek egyáltalán...oké, hogy olcsóbban 10 ft-tal a konkurenciánál, de olyan is létezik, hogy ügyfélelégedettség...Csak nem a Telemaxnál.
Gonoszfóka 2014.09.04 18:23:43
@Gonoszfóka: Na így jár az, aki átolvasás nélkül küldi el a hozzászólást, kusza is lett a 2. bekezdésem...szóval nem az Alcát istenítem :-) És @AtiSnatch kollégának igaza van, a mostani Nokiák már korántsem olyan strapabíróak, mint régen. Bár ez a márkák legnagyobb részére igaz, mivel jóval összetettebb és sérülékenyebb szerkezeteket használunk manapság.
Gonoszfóka 2014.09.04 19:07:24
@Aureliano Buendía: az idézőjeles fejlesztés kb. igaz...a Samsung nagyjából kielégítette az igényeimet, okom nem volt a váltásra a kora ellenére sem. Annyi, hogy a zárt java alapú rendszere miatt alkalmazásokat nem nagyon lehetett rá telepíteni (pl. hiába volt benne GPS modul, megfelelő offline szoftver nélkül a hajamra kenhettem). Szóval az idő eljárt felette azért, a mostani telefon nyújt pár kényelmi extrát, és a tudását ki is tudom használni.

A mostani telómat (PC-met, kocsimat, stb.) meg akkor fogom eldobni, ha javíthatatlan lesz :-)
A magyar felsőoktatás kényes téma, köszönhetően a tavalyi évben zajlott keretszám-botránynak, és az ebből adódó diáktüntetéseknek. Kevesen nyúlnak hozzá, aki mégis erre adná a fejét, az sem mer igazán véleményt formálni úgy igazán, félve az esetleges…..
Gonoszfóka 2014.06.19 11:21:58
"Sok bizonyítékot láthatunk erre, ha egy kicsit bepillantunk az egyetemisták életébe: belém például úgy az első oktatási hét környékén kezdték sulykolni, hogy a kettesnél nincs jobb jegy csak szebb, és hogy előadásra felesleges járni el lehet anélkül is végezni az egyetemet."
Én (TTK-n végzettként)szorgosan bejártam az előadásokra...igen, a hétfő / péntek reggel 8-asra is, és a péntek délután 4-esre is. Egyrészt mert érdekelt, másrészt mert olyan vagyok, hogy ha elvesztem nagyon a fonalat, akkor kakukk. Harmadrészt mert a saját jegyzeteimet szerettem, tudtam, hogy mi a lényeg, és mi kevésbé fontos. És ezért szoktak le pár alkalom után a csoporttársak a tőlem való jegyzet kunyerálásról, mert abból nehezen tudtak tanulni :-) Hát igen, néhol csak utalást írtam, mert megjegyeztem, amit mondott a tanár és / vagy már tudtam korábbról. Negyedrészt azért, mert a tanáraim között voltak ugyan oktatásra tökéletesen alkalmatlanok (pl. írásvetítőről olvasta ugyanazt, ami a könyvben volt), de voltak baromi nagy zsenik, akik a stílusukkal, mondandójukkal nagyon lekötöttek. Volt, akit ugyan utáltam a szemétsége vagy túlzott szigora miatt, de épp ezen zsenialitása miatt nem tudtam teljesen utálni, mert felnéztem rá.

A kettesekről: volt olyan csoporttársam, aki szó szerint síkhülyén államvizsgázott le, aztán lett PhD-s. Az én tudásom kenterbe verné az övét, mégis papíron ő a "nagyobb koponya". Nekem azért érdemes volt végiggyűrni az egyetemet, mert most van egy frankó állásom... :-)
Gonoszfóka 2014.06.19 12:02:21
@bölcsbagoly: 2005-ben végeztem, szóval nem tudom, hogy akkor mik voltak a felvételek. Ezt a 4-esen felüli kritériumot teljesítettem, de ha csak ennyi lett volna, akkor sem maradtam volna PhD-re. Jobban vágytam végre melózni, amit nem is bántam meg.

@kaprolaktam: egy péntek 8-as tárgy (és nem szakmai) nekem is az egyik kedvencem volt, épp a tanár miatt. És a korai időpont ellenére tömve volt mindig az előadó. A szakmaiak vegyesek voltak...volt olyan, hogy a tanár úgy kezdte, hogy "ezt a módszert ugyan nem használják, sőt bevezetésre sem került, de az elv miatt el kell mondanom..." És ezzel telt el 2-3 óra (aztán jött a következő módszer, ugyanilyen gyakorlati használhatósággal). És nem egy ilyen tárgy volt, ami abszolút kuka kategóriás volt. Aktualitásukat vesztett, felhasználhatatlan dolgokat kellett megtanulni - nagyon sok hasznos mellett persze. Na meg az is igaz, amit írsz: én is gyakran kérdeztem a tanáraimtól olyanokat, ami könyvben-jegyzetben nem volt benne, de érdekelt.
Az előző posztban, és főleg a kommentekben egyértelműen látszik, hogy az álláskeresőknek visszajelzésekre van igénye, mert így éreznek kapcsolatot az álláshirdetőkkel. A cégeknek is érdemes ebbe egy kis energiát, munkát fektetni, mert komoly reputációs károkat lehet…..
Gonoszfóka 2014.06.17 07:35:22
@doggfather: már vagy 2 éve elhelyezkedtem, amikor pár héten belül 2 helyről is megkerestek. Igaz, hogy oda előzőleg nem mentem interjúra, tehát tényleg elrakták a CV-met.
UTOLSÓ VACSORA - Sikerült lekapnunk a Főzdefeszt hősét, az önmegtartóztatás és a mértékletesség élő szobrát, aki a legjobb hazai sörök árnyékában is kitart a megszokott ízek mellett. De kóstoltunk sörfagyit, és lőttünk még pár képet a hétvégi Főzdefeszt & Street…..
Gonoszfóka 2014.06.11 07:44:33
@esefe: A Démon valóban egy korrekt sör, de én fordítva vagyok: az általam kóstolt belgák 90%-a ettől jobb. Igaz, drágább is :-)
Gonoszfóka 2014.06.11 13:17:36
@esefe: ittam olyan belgát, ami nagyon nem volt jó. A sógorom kíváncsiságból vett Kilkenny-t, és nem fogyott el, pedig nem 150 Ft volt. A Guinness sem érte meg a pénzét, attól a Démon simán jobban ízlett. Szóval ha valami nem jó, akkor nem az árcédula alapján ítélem meg :-) Ha meg nem jött be / minőségileg gyenge (akár sör, étel, akár pl. műszaki cikk), akkor tanulópénz pipálva, ilyet se veszek többet címke gondolatban felvésve az adott termék mellé. De tény: ízlések és pofonok. Van olyan haverom, aki az Orvalt, vagy a Fuller's ESB-t istenítette, nekem nem jött be az az ízvilág.

De a pszichológiai hatásban azért van igazság. Ja és én sem vagyok ifjonc, bár 32 évesen öregnek sem számítok.
Túltolták a kálium-szorbátot a Gávavencsellői Sütőüzemben, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a magas tartósítószer-adalék tartalom miatt elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását és azonnali visszahívását. A Nébih honlapján közzétett…..
Gonoszfóka 2014.04.14 12:23:37
@cirrmurr: Na ez az...és kis szabolcsi faluként az sem opció, hogy akkor majd lesz másik munkahely, mert az errefelé elég ritka dolog. A másik, hogy én nyugodtan ennék a korábbi sütikből is, mert nem ártalmas anyag, másrészt a szervezetünk is le tudja teljesen bontani. Ja és nem dolgozom a cégnél, és érintettségem sincs benne, mielőtt valaki rákérdezne :-)
István január óta a Telekommal küzd. Amióta bekötötték az ADSL-t, azóta a sebesség a fele és a tizede között ugrál, amikor épp nem szakad. Ezt számtalanszor bejelentette, de semmi eredménye. Február végén aztán egy szerelő megállapította, hogy nem is lehet nála ADSL, mert…..
Gonoszfóka 2014.04.02 12:42:24
@atpijkamo: a T-nél 10 megabites a legkisebb ADSL csomag.
Gonoszfóka 2014.04.02 21:36:38
@atpijkamo: Igen, ha olyan helyen lakik pl, ahol a T monopolhelyzetben van, akkor ki. Én pl. falusi vagyok, digi, UPC fasorban sincs. Helyi kábelszolgáltató van, de egyrészt a T árai felett vannak, másrészt az általuk biztosított net is ramaty. GTS Datanet lenne az egyedüli életképes alternatíva, de szolgáltatóváltóként megint csak drágább, mint a T. Szóval ahogy én kipengetem, úgy a posztoló is lehet simán ilyen helyzetben, hogy nincs jobb megoldás.

Az már csak zárójeles gondolat, hogy a T-vel az országos netlehalásokat kivéve semmi bajom...8-9 megabit körül vagyok lefelé, 0,5 fel. Nekem bőven elég mindenre. Jah és pár hete kötöttem újra, a régi 5-ösről lett Netmánia S, de a régi is elég lett volna nekem újra.
Francba a párbajjal, francba a kétórás adásmenet eseménytelenségben dagonyázó időhúzó jeleneteivel, amikor egyből a pulykamell sonka-botrány biturbóval indítunk. Főszerepben Debil és Pink. Ezzel nyitunk. Műzli az van bassza meg, de rendeljünk még belőle tízet, nem?! Hát…..
Bp és családja karácsonyi üdülés címén megtekintette a Medves Hotel felújítási munkálatait, de kiderült, hogy azok még a 70-es években történtek. A felajánlott csereszobákban már nem csak fűtés nem volt, de bútor sem, ezért inkább hazaautóztak: Kérlek, tedd közzé…..
Hát ez a tényleges életfogytiglan kemény dolog. Rögtön hozzá is teszem, hogy én is ennyit adtam volna mind a háromnak. Én ha el akarom képzelni milyen lehet egy több éves büntetés mindig abból indulok ki, hogy én csak 11 hónapot húztam le a seregben, de azt is nagyon hosszúnak…..
Gonoszfóka 2014.01.13 11:50:06
@ubu1: megöltek egy 11 éves gyereket azért, mert a nő attól parázott, hogy útjába áll a kapcsolatának. Ezért minősítették aljas indokúnak (helyesen). 11 éves volt, tehát a 14 éven aluli minősítés is megáll. Több tucat(!) sérülés volt rajta, és élve temették el, szóval a különös kegyetlenség szintén megáll. És végül közösen kigondolták, megtervezték, vettek még akkusavat is, hogy azzal leöntsék, tehát az előre kiterveltség minősítése is pipa.

Mindezek után nagyon kíváncsi lennék, hogy te milyen büntetést szabtál volna ki. Ha fenntartod, hogy igazságtalan és indokolatlan, akkor veled valami igazán komoly baj van.

Kegyetlen az tényleges életfogyt? Igen, az...célok és remények nélkül napról napra élni baromira nyomasztó. DE! Ez a 3 ember vastagon kiérdemelte ezt a büntetést. Ahogy valaki írta: minden bűn bűnhődéssel jár. Ők valami olyat tettek, amit eddig gyakorlatilag senki, egy nagyon brutális és állati tettet vittek végig, nulla megbánással.

Egy csöppet sem kételkedem abban, hogy megfelelő az ítélet. A másik: a felnőtt ember attól felnőtt, hogy a tettei következményeit vállalja. Hát itt van, egyék meg, amit főztek. Ők választották ezt az utat.
2013. november 30-án megrázta a világ közvéleményét a hír, miszerint a neves amerikai színész, Paul Walker halálos autóbalesetet szenvedett a kaliforniai Valenciában. Barátok és rajongók sokasága gyászolja a szerencsétlenség két áldozatát. A sors gonosz fintora, hogy Walkernek…..
Gonoszfóka 2013.12.05 13:16:59
@netnepper: nyilvánosságra hozták egy térfigyelő kamera felvételét, amin a balesetet megelőző pár mp is rajta volt. És azon nem láttam a Walkerékkel AZONOS irányba repesztő másik kocsit.
Gonoszfóka 2013.12.06 16:36:53
@Szelid sunmalac: A végeredmény szempontjából sajnos de.

És a következő hozzászólásodból egy mondatot ragadnék ki: "Az autot veszelyesuzemnek tekintem es ugy is hasznalom."
Az oktatóm legelső mondata ez volt, amikor elkezdtem az egészet: "A közlekedés egy olyan veszélyes üzem, amiben meg lehet halni." És ennek megfelelően megyek én is - akár bringázok, akár a kocsiban ülök. Nem szeretnék kinyiffanni idejekorán...tudom, ez nem csak rajtam múlik, de a saját magam kockázatát igyekszem redukálni.
Naiv ügyfélnek Romániából származó lcd tv-t sikerült eladniuk egy vidéki Tescóban, amit meghibásodva nem javít az LG szervize. 15 hónapja vásároltam egy LCD Televíziót  egy vidéki Tescóból. Sajnos meghibásodott. Ahogy az le van  írva bejelentettem a hibát az LG…..
Gonoszfóka 2013.10.10 14:45:55
@metal: "Te a Tescoval kerültél jogi kapcsolatba, tőle vásároltad a terméket."

Itt a nagyon nagy lényeg szerintem is. Én se futkostam volna szerviz után, tegye meg ezt a Tesco. Nem a szerviznek fizetett a posztoló, amikor megvette a tévét, hanem a Tesconak.

Azt már félve mondom, hogy ha annyira tudta, hogy 10 kiló alatt helyben kell javítani, akkor miért nem állt ki magáért és az igazáért?
Levente eléggé la van törve, hogy a HTC mindenhol szénné ajnározott csúcstelefonjából neki pont egy olyan szerencsétlen pédány jutott, ami már 3 hónapja használhatatlan. Az akkumlátortöltési hiba után durván szétszedett készülékben a GPS romlott el: Előző levelemhez…..
Egy ujjmutatás tízezer, három ujj harmincezer forint kenőpénzt jelent. Öt éve létezik eszköz a korrupció ellen, de az állam nem támogatja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Gonoszfóka 2013.08.23 14:16:11
@Peetee: "Fel kellene fogni, hogy a járművezetési egy ún. veszélyes üzem, illetve azt is, hogy nem véletlenül az a neve: közösségi közlekedés."

Nagy egyetértés...az oktatóm azzal kezdte: az autóvezetés egy olyan veszélyes üzem, amiben meg lehet halni. Igaza van / volt.
Gonoszfóka 2013.08.23 15:03:06
@butschq: ki volt az oktatód? :-)
Zsuzsi kiakadt, hogy a Teleshopban annyira lassan dolgozták fel a rendelését, hogy addigra elfogyott a hallókészülék. Teleshop, komolyan? 2013. július 7-én rendeltem a teleshopból apukámnak egy terméket, bár nem gondoltam jó ötletnek, anyu rábeszélt (végül is ő adta…..
Szívhez szólóan pozitív történet, ami egy elfurcsult sertéscombbal indult és egy csokor virágban ért véget. "az áruház megnyitása óta vásárlójuk vagyok, még egy szál rózsát is kaptam mert a nyitás napján vásároltam:)) március 24-én csont nélküli családi…..
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Gonoszfóka 2012.11.09 13:00:24
@Super aGyuri: És ha addigra, amikor be szeretnéd számíttatni a kocsit, elévül a buli, akkor mi van? Mert ez esetben nem kell tartania a karperectől...sőt szerintem kihozná egy jó ügyvéd felmentésre :-( Főleg, ha azt mondaná, hogy emlékei szerint így jutott ő is a verdához...

Hozzáteszem, hogy fogalmam sincs a jogszabályi háttérről, hogy mennyi idő elteltével évül el az ilyesmi nyilatkozat...
Gonoszfóka 2012.11.09 13:53:39
@BenFranklin: köszi, ezt nem tudtam...de még mindig ott van az elévülés. Vagy az is csak büntetőjogban létező fogalom? Nem egyértelmű nekem, így elsőre a parkolási bírságok, vagy a BKV-büntik ugranak be, ahol X év után nem vasalhatják be a büntit.
Gonoszfóka 2012.11.09 14:03:33
@BenFranklin: Ma is tanultam valamit :-)