Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanítónő

148 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy harmadik osztályos kisgyermek tudja azt, hogy köszönettel tartozik a szüleinek és arra is képes hogy ezt megfogalmazza és leírja :) , mit tehet egy szülő? Büszke, nagyon büszke a gyermekére!  ..
  Véget ért ez a tanév is, nincs tanulás, különóra, csak pihenés és lazulás, napsütés és boldogság. Harmadik osztályos kislányok, kisfiúk kérései szüleikhez......
    Egyik kislányom matematikából hármas lett. „De anya, annak örülj, hogy csak egy hármasom van!” Igen, ezt kell megtanulnunk! Örülni annak, hogy boldog, derűs, kiegyensúlyozott a gyermekünk, aki eredményesen zárt egy nehéz félévet. Véget ért az első félév!..
  Az időjárás nem igazán a telet idézi, de három nap múlva megérkezik a karácsony. Még van egy kis idő, lehetőség a meg nem vett ajándékok pótlására. Milyen is a jó ajándék? Hasznos, fejlesztő, könyv, saját magunk készítette, vagy a tárgyi ajándék helyett élményt…..
Gondoltál már az iskolakezdésre? Várod már vagy jó lenne, ha soha nem érne véget a nyár? Már előre félsz a kínkeserves hétköznapoktól? Természetes, az új iskolaév…..
Miért is jó táborozni? Élmény a gyereknek. Segíti az önállósodását, növeli az önbizalmát. Jó a szülőknek is. Biztonságban tudhatják szemük fényét, és ezek az egy hetek, tíz napok előkészítik az elengedést, ami nekem sajnos nagyon nehezen ment.   Egy korábban írt…..
Kimondottan szerencsések azok a gyerekek, akik a nyár egy részét a nagyszülőknél tölthetik. A ti családotokban a gyerekek nagymamákkal és nagypapákkal töltik a nyarat vagy nélkülük? Miért is fontos a nagyszülők, szülők, gyerekek közti harmonikus kapcsolat kialakítása? Kinek…..
Nyaralás gyerekkel belföldön vagy külföldön? Örök dilemma. Kikapcsolódás vagy rémálom gyerekekkel nyaralni? Nektek mi a tapasztalatotok? Írjátok meg! Bátorítsátok egymást! Segítsetek egymásnak!   Mindannyian találkozunk néhány hónapos kicsi babákkal idehaza és…..
Már mindannyian megterveztük a nyarat. Tudjuk, mikor megy gyermekünk táborba, mikor lesz a nagyszülőknél, keresztszülőknél, mikor fogadunk mi vendégeket, mikor tanulunk és mikor lesz velünk gyermekünk. Hova menjünk, hogy élmény maradjon gyerekünknek is a velünk töltött idő? Ha…..
  Június 15-én befejeződött a tanév. Van, ahol már megkapták, van, ahol a héten kapják meg a tanulók az éves munkájuk eredményét  tartalmazó bizonyítványt. Több ízben hallottam nagy büszkén szülőktől, ha kiváló az eredmény: "Meglátszik, hogy az én fiam/az én…..
  Ó! IÓ! CIÓ! ÁCIÓ! KÁCIÓ! AKÁCIÓ! VAKÁCIÓ!   E szó hallatán mindannyian kellemes bizsergést érzünk. Gondtalan időtöltés, pihenés, játék, sok-sok alvás.   Te tudod, hogy valójában mit jelent a szó? Nem meglepő, hogy latin eredetű. A jelentése annál…..
A sikeres tanulás titka Köszönet 2015.06.05 15:39:06
  Köszönöm a http://tanuljjol.blog.hu/2015/06/05/aft_330 és a http://tanuljjol.blog.hu/2015/06/05/lehet_jo_moka_a_tanulas! bejegyzéshez írt véleményeket, érdeklődést. Szeretettel várom továbbra is az építő jellegű kritikákat, érdeklődőket. Itt vagy e-mailben is írhatsz.…..
A sikeres tanulás titka AFT 2015.05.17 18:21:49
  AFT Attractor Field Techniques - Erőtér Technika   a.sikeres.tanulas@gmail.com   Gyermeked nem tud figyelni a tanórán? Képességei alatt teljesít? Szorong, nincs önbizalma? Gyermekedre nem tudsz hatni, viselkedésével gond van?   Javaslom az AFT módszerét. Minden olyan…..
Tanítónő 2015.06.01 15:33:17
@apika80:
Kérem, írjon az e-mail címre, és megbeszéljük a részleteket.

a.sikeres.tanulas@gmail.com

Várom a jelentkezését.
    Többen is több ízben kérdeztétek, hogyan segítsétek gyereketeket a tanulásban, mit javasolnék. Igyekszem minden kérdésre itt válaszolni. ha nem sikerülne, jelezzétek! Köszönöm a bizalmat. Kinek a dolga a tanulás? A tanulás a gyerek dolga, persze lehet segíteni, ha…..
  Mennyire ismerjük a gyerekeinket?   Mennyit bíráljuk őket, hogy nem szeretnek tanulni, nem tudnak játszani, egyáltalán nem olyanok, mint mi voltunk, csak gépezni szeretnek, közösségi oldalakon fecsérelik el az idejüket. Egy vidéki kisváros 4. osztályosai névtelenül a…..
  Az a baj A videó alatt az egyik hozzászólásban egy édesapa arról írt, hogy az óvodások - három - hat évesek -, Down-kóros pajtásukat minden helyzetben ugyanúgy kezelték, mint bárki mást, természetes volt a jelenléte. :) Sajnos én a másik oldalt tapasztaltam…..
   Segítek, hogy segíthess! "Gyere, ülj már le tanulni, hányszor szóljak még? Most meg, miért nem figyelsz? Holnap dolgozatot írsz." Ismerős helyzet? Van egy fantasztikus módszer, amivel szülőként is segítheted gyermekedet, hogy képes legyen figyelni a feladataira. A…..
Még nem késő. Az első tíz jelentkezőnek ingyenes! Lassan, lassacskán elérkezik a tanév vége, a nyári szünet kezdete. De addig még számonkérések, felelések, dolgozatok, ráadásul az egész éves anyagból. Mi csak azt látjuk, hogy szemünk fénye olyan fáradt, hogy szinte…..
http://www.evamagazin.hu/psziche_csalad/37079_5_tipp_gyerekbantalmazas_ellen.html 5+1 tipp, amivel megvédheted a gyerekedet az esetleges bántalmazástól Meg kell tanítanod nemet mondani. A témáról hosszabban is írunk a március 17-én megjelenő áprilisi Éva…..
  Nem isznak eleget a magyar gyerekek   Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek derül ki egy felmérésből. A kutatás alapján a gyerekek egyötödét fenyegeti a dehidratáció.   A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Nestlé közös felmérése szerint a Magyarországon a…..
http://divany.hu/kolyok/2015/04/07/nem_hatekony_a_tanar-szulo_kommunikacio_es_ez_baj/ KÖLYÖK Nem hatékony a tanár-szülő kommunikáció, és ez baj Primilla 2015. április 7., kedd 09:3 Bizonyított tény, hogy a gyerekek iskolai teljesítménye, tanulásvágya, sőt a…..
  Nem rég a barátnőm kért, hogy beszélgessek a legidősebb lányával, aki hetedik osztályos. Nem mintha nagy baj volna, de érdekelné, hogy mint vélekedik az egyik este történtekről. No, de először dióhéjban a családról. Mindkét szülő teljes állásban dolgozik, négy…..
  Konfliktus, nézeteltérés, nézetkülönbség, ellentét. A konfliktusok általában szokatlan, váratlan helyzetek. A gyereknevelés is konfliktusok sorozata, melyeket nem lehet megspórolni, hiszen megélésük és megoldásuk rendkívül fontos. A formálódó személyiséget…..
  Mit tehet a szülő? „A szülőnek komolyan kell vennie gyermeke szomorúságát, rossz érzéseit, és próbáljon meg segíteni, már önmagában a beszélgetés is oldja a feszültséget – mondja Várnai Dóra pszichológus. – A szülő maga is kezdeményezheti a beszélgetést,…..
http://index.hu/tudomany/2015/03/11/gyere_bekuljunk_ki_a_wc-ben/ Gyere, béküljünk ki a vécében K.Á. 2015.03.11. 16:33 Verésvideó és internetes gyűlöletcsoport hatodikosoknak: így néz ki egy lányok közötti iskolai bántalmazás egy fővárosi elitintézményben. Miért kap intőt…..