Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fillérné Alsómocholády Turbulencia

121 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi mással tölthetné az ember a szombat estéjét, mint egy égből pottyant IKEA-látogatással és az azt követő bútorösszeszereléssel. A barkácsolni szerető férfi számára ez amolyan könnyed edzés, melynek során újra gyerek lehet kicsit. Stábunk tehát egyik pillanatról a másikra egy fészekrakási lázban…..
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2020.02.18 22:24:55
@megamedve: Nyilván nincs rendben. Értelmetlen és káros pazarlás.
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2020.02.11 16:14:13
@LebensraumamOsten: A lakosság anyagi helyzetét alapul véve a többség nem keres annyit, mint amiről írsz. Alapvetően nem érdekel, hogy az általad emlegetett kör hová jár nyaralni és hová nem. Valószínűleg sosem találkozunk sem Kanárin, sem máshol, de szerintem ezt egyikünk sem bánja. Cserébe az olvasóink többségének igenis számít, hogy valami 200 vagy 300 ezer forintba kerül, ha megtekintened a KSH - egyébiránt torz képet mutató - béradatait, beláthatod, hogy a kokszos milliárdosok aránya nem jelentős. Annyira bírom, amikor idejönnek a hozzád hasonlók okoskodni a legacykról meg a luxusnyaralásokról, és arra nem képesek, hogy elolvassák, mi van a fejlécre írva. Gondolom, te vagy az, aki a vegán recepteket megosztó blogokra odamegy trollkodni, hogy mennyivel jobb a székelykáposzta.
Az emberi hülyeség és korlátoltság rendkívül szerteágazó, ennek köszönhetően annak eredménye is sokrétűen mutatkozik meg a világban. Sajnálatos módon ezek az eredmények rendszerint katasztrófákat, elképesztő mértékű pusztításokat és feldolgozhatatlan veszteséget jelentenek. Ezekkel a turista is…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
A gyakorlott utazók széles repertoárral rendelkeznek, ha arról van szó, hogy a lehető legolcsóbban - értsd felesleges kiegészítő költség nélkül - és a lehető legkényelmesebben repülhessenek. A hetvenezer zsebű mellénytől kezdve a klotyóban feltöltendő üres vizes palackokig számos eszköz segíti…..
Mi szezon elején, vagyis az iskola után azonnal próbáltuk ki a Wizz új nyaralójáratát, de akár augusztus végén is tehetünk egy rövid kört a spanyol tengerparton. Akár szűk egy hetet is eltötlhetünk Valencia környékén, hogy szeptember elsején essünk vissza Budapestre. Főszezonban a járat már…..
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
Egyik kedvenc országunk Izland, az idén két kört is csinálunk a jeges-gőzös vidéken. Május elején a West Fjords vidékét és a Sneafellsnes félszigetet jártuk be egy átalakított autóval, azaz egy camperrel. Az átalakítás eredményeként az autóban lehet aludni - hátul egy padlószőnyeggel bevont…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2019.05.23 14:48:49
@Darth Revan: Mi többször jártunk, most először camperrel, ez egy másfajta élmény. Elsőre semmiképp nem javasolnánk ezt a megoldást.
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2019.05.23 14:49:47
@japapapapa: Van külön fűtőrendszer a kocsiban, nem kell járatni a motort. A mienk mondjuk beszart, úgyhogy két fokban aludtunk utolsó éjjel.
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2019.05.23 22:16:39
@Tarantinódi Tomlantos Scorsesebestyén: ha fizetős lenne a tartalom, az fel lenne tüntetve. Azért nem vagyunk rajta, mert ez most egy ilyen verzió lett, de mielőtt megkérdeznéd, mi csináltuk.
Meglepő módon a bulváron túl a mértékadónak nevezhető sajtóig is elért Angliában az a twitter-bejegyzés, amely szerint a Wizz Air ülészsebekben fellelhető biztonsági tájékoztató kártyája szexista. A tweetet készítő hölgy azon akadt ki, hogy a bemutató kártyán megrajzolt utas túlságosan szexi, hiszen…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2019.05.17 12:30:05
@akos873: Sasolunk és sikítunk, ha van valami :-)
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
Eddig a priority utasok voltak a karám királyai, akiket nagyjából senki sem buzerált. Ők azok, akik elsőként mehetnek ki a fagyba ácsorogni a gép előtt, de persze a lényeg, hogy felvihetnek a fedélzetre a kistáska mellett egy normál kézicsomagot. A fizető vendég nagy úr, nem illett nézetegni a…..
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2019.02.09 18:06:42
@AzUtazó: Több féle csomag is van, amit mi választottunk, az 15 dínárért 3Giga adatot, öt perc nemzetközi hívást és már nem tudom mennyi belföldi hívást tartalmazott. Ennél van olcsóbb is, de ez volt a szimpi.
Aki nem schengeni országba utazik Lisztferihegyről, egy ideje már megúszhatja a karámozást. Nem kell bokáig az esővízben gázolni, nem kell küzdeni a széllel, sem pedig ácsorogni a vizesblokk nélküli hodályban fél órán  át. Akkor ez már maga a csoda, nem? Hát, annyira nem. Volt szerencsénk már…..
Tudjuk, hol nyaralsz idén nyáron - legalábbis ha a cél az, hogy olcsón lehessen tuti helyekre eljutni. Alant mutatunk öt úti célt, ahová idén repülhetünk először nemcsak közvetlenül, de baráti áron - meg egyet, amely szintén új és nagyon király, de sajnos nem lesz jóáras. A titok annyi, hogy…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2019.01.22 13:37:32
@szobatars: A kép saját, de örülök, hogy tetszik - nem, nem vagyok hülye, értettem, hogy képlopással gyanúsítottál meg, de a béke kedvéért úgy teszek, mintha inkább dicséret lett volna. Nem lopkodok képeket. Egyrészt mert nem, másrészt mert szeretek fotózni.
A szélmalmok közül három lett felújítva, a többi meglehetősen koszlott, van amelyiknek teteje sincs - de gondolom, ezt te is tudod, ha ilyen fontosnak tartottad a megjegyzést.
Látogatóban voltunk Lappföldön, és úgy hozta a fapados matek, hogy Rovaniemiből Londonon át volt célszerű hazajönni. És ha már ott voltunk, megnéztük, hol lakik az igazi Mikulás. A Miki-létesítményekig kivitt a busz, onnan meg másfél kilométer sétára van a reptér, így volt nagyjából egy óránk a…..
Sokszor megéri úgy szállást foglalni, hogy lecsapunk az újonnan nyitott egységekre. Ezeket általában jóval alacsonyabb szintre árazzák, mint amilyen majd a rendes ügymenetben lesz. Így simán ki lehet fogni dizájnerhoteleket, majdnem luxusszállodákat is egészen emberi áron. Ha pedig a Premier Inn a…..
Van úgy, hogy az ember elhúzna a rákba, olyan messzire, amilyen messzire csak lehet, pontosabban olyan helyre, ahol csak akkor találkozni emberrel, ha kifejeztten ez a szándék. Mert különben hosszú napokat lehet eltölteni anélkül, hogy belefutnánk a szomszédokba - mert nincsenek -, a többi turistába…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2018.11.11 18:35:43
@lac1: Az ajtózáron van egy pöcök, amit ha átkattintasz, az ajtó automatikusan bezáródik, és csak kulccsal lehet kinyitni. Egyszer sikeresen ki is zártuk magunkat, amikor hűsöltünk a verandán két szaunázás között. Az ablak szerencsére résnyire nyitva maradt, azon be tudtam mászni, és belülről ki tudtam nyitni az ajtót.

@freelander1: Mi már nem találkoztunk szúnyogokkal, az első fagyokkal megdöglöttek szerencsére
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2018.11.11 18:38:51
@lac1: Vagyis a lényeg, hogy elmentek nyaralni (telelni, de mindegy) két hétre úgy, hogy minket ott hagytak. Maradhattunk volna plusz egy hetet, nem tűnt volna fel senkinek, de úgy is ott hagyhattuk volna a házat, hogy kirámoljuk vagy tönkre vágjuk. De megbíztak bennünk, fel se tételezték, hogy ne úgy járnánk el, ahogyan megbeszéltük. Ilyet azért ritkán tapasztalsz.
A világ kétségtelenül legnagyobb igazságtalanságai közé tartozik Olaszország. Az olaszoknak mindenük megvan, amit látni érdemes (jó, a lundákon kívül), ki sem kell tenniük a lábukat otthonról: tenger, hegyek, borok és még az Uffizi is. Az olyan lélegzetlelállító falvakról nem is szólva, mint…..
Fél évig tartó nyüglődés után a Wizz Air végre kikukázza az eddigi kaotikus poggyászkezelési rendszerét, megalkotta ugyanis a tökéletes és átlátható csomagszabályt - konkrétan lenyúlta a Ryanair nemrég bejelentett rendszerét. Igaz, némi balkáni fűszerezéssel. Lényeg: visszatértek ahhoz, hogy már a…..
Itt van néhány plusz információ Wizz-utasoknak. Úgy tűnik, kissé nehezen megy a szabályok egységes betartatása a reptereken, a kötelező kézicsomagfeladás pedig inkább csak vágy, nincs retorzió azoknak, akik kihagyják a sorállást az utasfelvételhez. Lényegében ingyen is lehet két kézicsomagja az…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2018.09.06 13:53:13
@Cargolux: Más helyen (face, talán) azt írta egy olvasó, hogy épp Barcelonában bukták el a piájukat, mert nem tudták kinn feladni a motyót. Egyébként valóban, ne építs erre hazafelé jövet.
Megint új szabály a Wizznél, de még a reptéren se tudnak róla, újra kész kupleráj. Nem vesződnek többet azzal, hogy a beszállításkor a kapunál szedegetik el az utasoktól a normál méretű kézipoggyászt, ehelyett azt már az utasfelvételi pultnál le kell adni. A kézipoggyászt már pár hónapja nem lehet…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2018.08.27 12:27:21
@cradbox: Ingyen lakás mikor járt a piacgazdaságban?
A fapados légitársaságok utasokat rendszeresen semmibe vevő húzásai nyomán indul kezdeményezés egy fogyasztóvédelmi csomag létrehozására, amely persze nem csak a diszkontcégekre vonatkozik majd. A cél első körben egy olyan uniós etikai kódex elfogadtatása a légitársaságokkal és repterekkel, amely…..
Bizonyára történt már hasonló, de most valaki képes volt levideózni is, ahogy egy nő odavizel a repülőgép folyosójára egy Wizz Air-gépen. A brit bulvárlapok beszámolóiban kissé zavaros, hogy mi történt felszállás előtt és mi leszállás után, de ha jól bogarásszuk, az ürítés felszállás előtt…..
Fillérné Alsómocholády Turbulencia 2018.07.27 10:25:41
@Gösser söralátét: Most kapjuk be, vagy ráér később? Itt nincs előmoderálás, mert az esetek 99 százalékában nem szükséges. Azt az egy százalékot pedig utólag kiszórjuk, ha kell.