Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DengyelD

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minden évben megrendezett Educatio Kiállítás rengeteg középiskolás és már diplomával rendelkező érdeklődő számára elengedhetetlenül fontos esemény, ami nélkül nem is merik beadni a jelentkezésüket a felsőoktatásba. Jómagam is többször jártam kint, mint érdeklődő, csakúgy, ahogyan egyetemi nyílt…..
Közgazdász Online Megosztani ér? 2016.01.20 18:31:25
Jegesvödör-akció, versidézgetés, sörivás egy perc alatt, #JeSuisCharlie – ismerős? A közösségi média tele van jelszavakkal, társadalmi „járványokkal”, melyek elől nincs menekvés, mi is beszállunk. A játékért tesszük? A valahova tartozásért? Vagy szilárdan hisszük, hogy egy lájkkal tehetünk a jó ügy…..
Több jelentős ünnep is közeledik a hét vége felé: augusztus 15-én szállt fel a Mennybe Szűz Mária, és ugyanezen a napon, kb. 1000 évvel később ajánlotta neki országát Szent István…..
A hagyományoknak legfőképpen az adja szépségüket, hogy nem kérdőjelezzük meg létjogosultságukat. Minden évben pukedlizünk előttük, és belevetjük magunkat az ünnepekbe, hogy ugyanúgy részesei legyünk húszévesen, mint ahogy azok voltunk gyerekként és azok leszünk idős…..
Január elsejét senki nem érzékeli úgy, amikor felébred valamikor késő délután, hogy „Áá, szinte szikrázik a levegőben, hogy már 2015 van!”. Minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Az élet folydogál vagy siet, nekünk megvannak a céljaink, és csak ez számít. De…..
Vizsgaidőszaki after – hogy kitarts, ha még van hátra valami. Most azt gyűjtöttük össze, mit fogunk csinálni, ha végre lezárhatjuk a decemberi számonkérések arzenálját, és hazatérhetünk a jó meleg családi körbe. Ha már a november óta karácsonyi lázban égő város miatt…..
Összegyűjtöttük, mi a tíz legnyilvánvalóbb ismérve a vizsgaidőszak közeledtének és – ó, ne! – eljöttének. Hogy felkészülhessetek, vagy ha már késő, legalább nevethessetek rajta.   Gyakorlatilag teljesen mindegy, mi van rajtad, és hogy nézel ki, akár otthon vagy,…..
A VAN megérinti a magyar ember szívét, és végre képessé teszi arra, amire mostanában egyre nagyobb szükségünk van: segít önmagunkon nevetni. A film sikerét nem csak a széles körben hangzó pozitív kritika bizonyítja, hanem a kiadások bőséges megtérülése is.   Hogy mi…..
A számos filmes adaptációnak alapot szolgáltató regény afféle örökzöld: újra és újra előveszik, vetítik, lefordítják. Nem csoda, hiszen a 18. században született angol írónő kora irodalmi stílusának egy újítója volt, ironikus és realista hangnemét nem könnyű…..
Képzeljünk el egy alternatív univerzumot. Ebben az univerzumban ezt az adót tényleg bevezetik, és... jól fog elsülni! Annyira meggondoljuk az internethasználatot, hogy próbáljuk a minimumra venni. Igazán elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen az a pár gigabájt pillanatok alatt…..
Molnár Ferenc regénye Budapesten játszódik, és a báltermeken kívül két konkrét helyszín állandó váltakozása ad otthont neki: az Andrássy út és a városligeti korcsolyapálya. A parfümös, szerelmes, álságos, megalkuvó táncos mulatságok abba a korba repítenek, amikor a…..
Hozzávalók - a barátaid, egy nagy vödörrel (biztos, ami tuti) - egy csipet szállás/egy tábor sátor - négy napig szavatos sárga karszalag - egy balatonnyi víz - egy kis jóidő - szúnyogriasztó - némi naptej - (királylányos keksz) - egy nagyszínpad, megtöltve…..
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer öt ember, akik olykor együtt, olykor külön, aktívan végeztek civil tevékenységeket. Egyszer aztán úgy döntöttek, hogy összeállnak, és létrehoznak egy nonprofit vállalkozást, és bumm, így lett a Mindspace. A 2011 decemberében alakult…..