Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E R

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbálom még a tél utolsó, piciny hidegségét kicsavarni ezzel a számmal.Bitcrush aka Mike Cadoo az elkövető aki a Gridlock nevű amerikai kísérletezős elektronikus csapat tagjaként kezdte '94-ben. Miután 2005-ben feloszlott a csapat, belekezdett saját projektjeibe és ekkor…..
Mai alany Donato Dozzy & Tin Man - Test 7 című trek.Két acid hívő még a mai napig egyengeti és finomítja a műfajt. Donato Dozzy aka Donato Scaramuzzi olasz dj és producer, mellesleg a Dozzy Records alapítója.Tin Man aka Johannes Auvinen pedig egy Californiában született és…..
Tehát van ez a The Echo Society, ami Los Angeles városában összeállt kreatív csoportosulás.Hasonló gondolkodású zeneszerzők, zenészek és művészek közössége, akik saját zenei és vizuális őrületüket koncerteken élik ki.Brendan Angelides aka Eskmo is ennek a csoportnak a…..
" Aki nem tud semmit, nem szeret semmit.  Aki tehetetlen: érthetetlen. Aki nem ért  semmit, nem is ér semmit. Aki viszont  ért, az szeret is, néz is, lát is... Minél  több tudás rejlik egy-egy dologban,  annál nagyobb a szeretet... Aki azt  képzeli, hogy minden gyümölcs …..
Meg van az igazi téli zene! Remek háttér az ablakon kibámuláshoz, hideg, precíz és tiszta...van benne harmónia is. Akárhogy forgatjuk ez a szám alapjába véve egy electro trekk, de magába szívta a környezetében lévő műfajok piciny részleteit. Azaz mondhatjuk modernizált electro,…..
"Az erőszak kifejezés írja le azokat a gyakran előre eltervezett cselekményeket, amelyek más élőlényeknek fájdalmat, sérülést, szenvedést okoznak, illetve más embereket valamire fizikai erővel vagy hatalmi nyomással kényszerítenek. Az erőszak gyakran agresszióval párosul." ..
  Phaeleh aka Matt Preston 2008 óta szórja megállás nélkül a minőségi zenéit. Ez az emberke kifogyhatatlan és jó helyen ragadja meg a táncolható elektronikus zenét. Nagyon kevés durva hangzású megjelenése van, inkább a finom és légies érzés a rá jellemző. Eleinte uk garage…..
Megint úgy alakult, hogy egy régebbi zene jutott az eszembe. Ez is úgy talált meg mint a többi: kutatások, keresések eredményeként. A kapocs itt Dave Tipper volt. Aki 2001 tájékán a nagy breakbeat forradalma után kicsit mélyebb vizekre evezett amihez társat is talált.Így alakult…..
Egy rövid angol nyelvlecke részlet után, beindul Squarepusher aka Tom Jenkinson egy személyes drill&bass vs. jazz kombinációja, saját kezűleg elkövetett basszusgitározással, széttorzítással és egy csipet harmóniával, hogy legyen dal formája a dolognak, aztán szétesés...jó…..
- Azt próbálod bizonyítani, hogy a világegyetemnek semmi értelme!Minden anyag, minden energia, minden élet csak a Big Bang véletlen hibájából született. A táguló világegyetem végül össze fog húzódni egy szupersűrű fekete lyukba. A gravitációs erő olyan erős lesz, hogy…..
minden napra egy zene ASC 2014.09.19 09:00:00
Ez az ASC figura amióta az Instra:mental csapat megújította, azaz inkább megszépítette a drum & bass-t, azóta szórja a szép és érdekes trekkeket. Elsők között volt aki átállt erre a nyugisabb vonalra.Emlékszem 2009 nyarán hallottam először ezt a belasítottnak tűnő, de…..
A mai egyzeném részben folytatása az előző bejegyzésemnek és emellett újabb csemegéje a számomra kedves, különleges koprodukciók témájának.A mai alany a Kiasmos név mögött megbúvó két remek zenész egyik gyönyörű tétele, aminek címe Throw. Ez a szépség Ólafur Arnalds…..
minden napra egy zene Improvisation 2014.08.22 09:00:00
Na, ez az amiről szinte felesleges bármit is írni/mondani...igazából nem is tudnék róla hatásosat makogni, mert annyira jó látni és hallgatni...nem kell mindig megfejteni és okoskodni :) ..
Zongoraszó szűrődik valahonnan,mint bő eső, tetőn és falakonés friss rózsákra buggyan a szalonban.Régóta hallgatom, hallgatagon,régóta meg se moccan már a szendeütemek közt meghajló alakom.Legjobb lesz így maradnom és merengve,tünődve a kilincset, kulcs vasátbámulnom,…..
minden napra egy zene Sorrow 2014.07.25 09:31:13
A múltban való kalandozásaim után visszatérnék a mai zenékhez. Mostani alanyom Johann Healing bristoli producer lesz, aki Sorrow néven szórja zenéit. Sokat nem tudok róla. 2011 óta adja ki szeményeit EP-k formájában. Eleinte UK Garage és 2 Step témákban döngölt, később…..
minden napra egy zene Scone - Maze 2014.07.11 09:00:00
Folytatnám a közelmúlt álltalam vélt remek és időtlen zenéinek bemutatását.Már megint egy különleges kollaborációról lesz szó...nem bírom ki, annyira remek dolgok születnek így : ) Ismét a villanyzene, azon belűl is az IDM.Most a Scone nevű, egy albumos projektről lesz szó,…..
Az elmúlt bejegyzéseimben friss, idén megjelent albumokról írtam. Gondoltam itt az ideje egy kicsit visszamenni pár évet, úgy hogy az ideszúrt zenében nem is észlehető az idő múlása. Pedig az elmúlás alatt álló dubstep műfaj egyik remek mellékvágányát boncolgatnám: az Author…..
OH, végre megjelent az egész zeneiségemet végigkísérő Plaid új lemeze! A 25 éve alkotó, kétfős csapat rengeteg albummal, három filmzenével és egy nagy marék kislemezzel a hátuk mögött, kidobták május 19-én a tízedik nagylemezüket Reachy Prints címmel a kultikus Warp…..
Mindig örvendezek, ha létrejönnek különleges és egyben remek kollaborációk. Néha megszállottam keresem, néha csak belebotlok. Nagyon érdekes, ha két zeneiség találkozásából létrejön valami új, főleg ha ezeket az összeállókat ismerem és szeretem. Sok jó muzsika születik,…..
Ez az első bejegyzésem itt az Egyzene blogon, és sokat gondolkodtam, mi is legyen az, amivel bemutatkozom. Legyen a régből táplálkozó, számomra nagyon meghatározó csapat bemutatása? Esetleg boncolgassam a zene és a hozzá kapcsolódó érzelmek, megélését? Meg még ott van a műfajok…..