Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K. Tündi

29 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma ismételten megpróbáltunk bejutni a Tiltott városba. Döbbenet volt, hogy kedd délben mennyi ember gondolta ezt ugyan így, de mindet a több százas tömeg sem tántoríthatott el. Már a security check-nél igen nagy sor volt, de a jegy vásárlásnál volt csak az igazi. Kb. fél órát…..
Ma megpróbáltuk megnézni a Tiltott várost. Most má értem miért ez a neve.  Több tanulságot is sikerült levonnunk: 1. Hétvégén nem szabad túristáskodni Kínában 2. Sose hidd el, hogy van egy rövidebb út 3. Ha eddig úgy gondoltuk, hogy láttunk már elég kínait, hát…..
Hogy folytassuk a kínai bevásárlást, piacon is voltunk. Itt a közeli market, a Mars tér csarnok kb. negyede, de hát választékban ott sem szerénykednek a helyiek. Először a szag az ami megcsapja az ember orrát, de rögtön felül is múlja az a hihetetlen hangzavar, amivel az árusok…..
Ha Kínában supermarketba megy az ember számolnia kell pár dologgal. Először is a dolgok nagy százalékáról fogalmunk sem lesz hogy mi, és nagy valószínűséggel nem is fog róla kiderülni mert semmilyen emberi nyelven nincs felíratozva. Így vagy bevállalja az ember a kockázatot,…..
A mai nap igen sűrűre sikeredett! Reggeli után elindultunk a Beihai tóhoz. Ma is beigazolódott, hogy a térképolvasás nem az erősségünk, mert a metróról leszállva totál az ellenkező irányban indultunk el! A végén persze odatalátunk. A park gyönyörű volt. Áthajókáztunk a tó…..
Sikeresen és egyben megérkeztünk. A csomagokkal is minden rendben volt, sőt még a borok is törés nélkül megúszták a hosszú utat. Amikor leszállt a még iszonyatosan szakadt az eső, de mire minden vizsgálaton álmentünk már száz ágra sütött a nap. Hihetetlen, de a köztudatban…..
Szerencsésen landoltunk Dohában ahol kicsit szippanthattunk az arab levegőből mert nem közvetlenül a terminálhoz érkeztünk hanem úgy vittek minket buszokkal a géptől. Elég is volt ennyi mert bár este 7 óra volt 35 fok fogadott minket. A repülés jó volt, a gép kényelmes, a kaja…..
Na akkor elindultunk! Check in- ready Duty Free- ready Repülőtéri selfi- ready következő állomàs Doha! ..
Lassan eljön a január óta várt csütörtök, amikor újra repülőre szállunk és megcélozzuk Kínát! Mindez előtt van még egy nagyon fontos dolog, méghozzá a pakolás. Az utolsó adag mosás már kinn szárad az erkélyen, így elkezdtem csomagolni a bőröndöt. Nagy kérdés, hogy…..
Hihetetlen, de úgy elszaladt az idő, hogy 10 nap múlva ilyenkor már Qatar felé szeljük a felhőket. A hétköznapi rohanás miatt, még nem volt időm átszellemülni, de most már kezdek listát írni, hogy mi az amit még el kell intézni az indulás előtt, és el is kezdek…..
Április 1-én megjelent a Lonely Planet útikönyvsorozat legfrissebb kötete Pekingiről. Már nagyon izgatottan vártam a megjelenést, de húgom elég erőteljesen beszélt le a megvásárlásáról, mondván drága, meg angol nyelvű (nem mintha ez akadály lenne), és várjuk hátha kiadják…..
Lassan eltelik egy év, hogy Shanghai-tól fájó szívvel búcsút kellett vennünk. Még mindig emlékszem minden ott töltött percre.Amikor készültünk a nagy utazásra, valahol azt olvastam, hogy aki egyszer Kínában jár, vagy nem tudja felvenni az ország lüktetését, vagy…..
Eltelt az egy hónap.  Ma megírtuk a záróvizsgát, holnap megkapjuk a bizonyítványokat, és hajnalban indulás a reptérre!El is kezdtük a búcsúzkodást, a csomagolást... Hihetetlen gyorsasággal itt lett a vége, de élményekkel teli megyünk haza, és úgy gondolom, hogy ez lesz az a…..
A nagy pandavadászat (szegények nem bírták a meleget...) Jing'an(静安) Templom A világ tetején, a sörnyitóban jártunk A nagy izgalomra egy kis kínai fagyi, avagy jégkása mangószósszal leöntve (igazán fincsi) ..
Gondoltam összeszedek pár dolgot, amire itt létünk alatt rácsodálkoztunk, hogy "Hát ez nekünk hogy nem jutott eddig eszünkbe?!". Mivel az elmúlt két hétben egy-két nap kivételével szinte minden nap esett, és ahogy kinézek az ablakon, ez így is fog maradni a következő két hétben…..
Az Őszközép ünnep közeledtével a szupermarketekben megnövekedett a holdsüti (moon cake) kínálat. Tavaly a Konfuciusz Intézet ünnepségén kóstoltuk eme kínai ínyencséget, és hát elég meglepő volt, amikor az ember beleharapott egy, az első látásra aszalt barackosnak titulált…..
Imádom a kínai nyelvtanítás módszertanát. Ez a kis dalocska jó példája, annak, hogy ha elfáradnak a diákok, mivel lehet feldobni a hangulatot :) Elsőre kultursokk :D ..
Az utóbbi pár napban nem volt túl sok időnk írni, de most megpróbálom bepótolni és összeszedni, hogy merre is jártunk azóta. A Bundon tett kirándulás után pár esős nap következett, ami tökéletes idő volt a tanulásra ;) Találkoztunk He Min tanárnővel akivel együtt…..
Elkezdődött az iskola, így kevesebb a szabadidőnk is. Tegnap elmentünk a helyi szemüveg plaza-ba, hogy megnézzük igaz e, hogy az otthoni árak töredékéért lehet szemüveget csináltatni. Nem volt nehéz megtalálni a helyet, bementünk, ahol mint a piócák csaptak le ránk az eladók.…..
Ma elég nagy kirándulást tettünk a Konfuciusz Templomba és a Fuxing Parkba, és nagyon elfáradtunk, így csak egy rövid képes beszámolót osztok meg!  A mai reggeli (egy kis diétás) A szálloda kívülről is Konfuciusz Temploma Street food Shanghai…..
 Kilátás a szobánk ablakából Az első ebéd  A menülap:   Ez a pincér srác szerint egyáltalán nem csípős   Az első gyümölcs- sárkánygyümölcs, ami inkább egy íztelen kivire hasonlít   Visszafele sétálva a nap fénypontja... az első nyilvános WC... csak…..
Ma reggel (08.01.-péntek) arra keltünk, hogy szakadt az eső. De nem volt mit tenni, menni kellett a beiratkozásra. Úgy éreztük, hogy csak szemerkél, de ennek ellenére szinte bőrig áztunk, pedig tényleg csak csöpörgött. Útközben egy kínai néni nagyon kedvesen utánunk is szólt,…..
A csaknem két napos utazás után, végre megérkeztünk Shanghaiba. Az út jó volt, csak nagyon hosszú. Annyi féle embert láttunk, hogy szerintem nem is él már többféle a földön belőlük. :) Itt ott volt egy kis légörvény az úton, de nem volt súlyos. És valóban, az Emirates egy…..
Jelentem megérkeztünk Dubaiba! A város fényei gyönyörűek, a repülőtér hatalmas. Most várjuk a 8 órás trasnzitot. A repülőút jó volt, csak egy légörvény volt, de nem vészes. Nagyon sok gyerek jött, nagy jövés menés, aludni nem nagyon lehetett! A kaja nagyon finom volt, a…..
Hát nem csak mondják, hanem úgy is lesz! Holnap utazunk!!! Holnap ilyenkor már a check in pultnál kígyózunk, hogy megkapjuk a beszállókártyánkat. El sem hiszem, hogy eltelt az a 91 nap,  amikor is megtudtuk, hogy megkaptuk az ösztöndíjat!A csomagok 90%-osak, még egy két dolog…..