Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gy*

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gy* 2015.12.13 20:08:43
? Ha két hete véleményt nyilvánítottam volna a kérdésről, kijejző. Egyértelműen. Amióta digitális géppel fotózok, kijelzővel komponálok, ennek az oka, a D717 gagyi keresője is lehetett (magyarázom a bizomyítványom:). De, most csináltam egy fotózást, a kedvesem ruháiról…..
gy* 2015.12.05 14:37:33
pont a napokban magyaráztam valakinek, hogy miért van az, hogy én képstabi nélkül is élesebb képet csinálok, mint más a kis kompaktjával, amiben van.
Van egy ilyen kiadványom:
www.leicadot.com/en/booksmag/78-leica-magic-moments-40-years-leica-m-cartier-bresson.html

Szuper, tele van ilyen jó ötletekkel Bressontól, és a többiektől. Ennek ellenére használom a kijelzőt is, jó dolog, ha kell, de jobban szeretem a keresőt. Főleg az M2 keresője volt zseniális
Próbáltam megvizsgálni, van-e értelme 50 Mp érzékelőnek? Képes-e lencse ilyen felbontásra? Gyanítottam nem, úgy tűnik nagyon nem. A dxomark.com egy viszonylagos adatot közöl a méréseiben, az objektívek élessége hány MP képes optimálisan leképezni. A nagy kedvencem, a Carl…..
inphoto.blog.hu Gud Jul! 2015.12.24 17:54:00
Afrikaans - Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar • Albanian - Gézuar Krishlindjet Vitin e Ri! • Amharic - Melkam Yelidet Beaa • Arabic - I'D Miilad Said ous Sana Saida • Aramaic - Edo bri'cho o rish d'shato brich'to! • Armenian - Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand • Aromunian -…..
gy* 2014.12.24 09:08:27
Platinum Palladium Printing with Leica M Monochrom from Luís Oliveira Santos on Vimeo. Itt nagyban megnézhető. www.ManuelGomesTeixeira.com..
Nekem nagyon érdekes bejegyzés, köszönöm Leslie E. Gallonak a kommentet. ..
Leica Alma from Sentimental on Vimeo. A bejegyzés a kisfilmről...
gy* 2013.06.27 10:02:37
inphoto.blog.hu Bukott ulti 2013.06.17 21:35:53
Szomorú történet, a lényege a dolognak, hogy 2 pályázatra adtam be anyagot, Magyar Formatervezési Díj, és az NKA. Sajnos, boritékoltam a döntéseket, reméltem, hogy a Magyar Formatervezési Díj pályázaton tovább jutok, de van egy minimális elvárásom, hogy milyen anyagot adok…..
Nem vagyok hajlandó nagy képet berakni, annyira rusnya. Szerintem, a Hasselbladnál elgurult a gyógyszer. Ez a gép minden porcikájában bukta. APS-C, idétlen, magamutogató design, E bajonett, 7000 dollárért! Nem fogják a BH Photo előtt kardlapozni a tömeget. Nem is értem. ..
Mivel nem titkolt szándékom, hogy a gépet a későbbiekben gyártsam, óckodom a barkács megoldásoktól, alapvetően. (csak ha szükséges). A mai történet. Hogy gyártassunk? Paraszti ésszel, mi kell hogy végleges késztermék legyen egy mattüveg?  üveg beszerzése - méretre,…..
inphoto.blog.hu Apró örömök... 2013.05.27 20:01:10
Apró örömök, indultam a 8x10 fagép tervével a Magyar Formatervezési Díj pályázatán, ma jött az email, hogy bejutottam a második fordulóba. Igaz, ipari formatervező szakra vettek fel a főiskolára, némi közöm van a dologhoz. Ami izgalmas, 4 hét alatt meg kell csinálnom a…..
inphoto.blog.hu Rollei 35 2013.05.23 16:14:36
Régi tartozásom volt, kérte valaki, hogy foglalkozzak vele. Nagyon schneidig kis gép. Heinz Waaske szabadidejében, saját szórakozására tervezte a gépet, 1962-ben. Waaske egy igen tehetséges ember volt, inasból, egyetemi diploma nélkül lett a már kevésbé ismert…..
inphoto.blog.hu ZB kérdez [1] 2013.05.14 05:45:56
A segítségedet szeretném kérni, 127-es filmet keresek, lehetőleg fekete-fehéret, egy Kodak Brownie Bull's eye-ba kellene. Nem baj ha lejárt, mindenképp ki szeretném próbálni ezt a gépet. Hátha a blogod olvasói tudnak segíteni. Bocsánat, hülyeséget írtam, 620-as film kell a…..
Sebastião Salgado 2008 egy borús júniusi délutánján kiírta magát a fotóművészetből. Váltott egy Canon EOS-1Ds Mark III-ra, innentől nem tekinthetjük a fotóművészet részének. Sajnálnám, de szerencsére nem is így gondolom. Szerintem teljesen mindegy, analóg,…..
Mary Ellen Mark: Marlon Brando on the set of Apocalypse Now, Pagsanjan, Philippines, 1976 Tegnap került szóba a kép, igértem, berakom. A képet Mary Ellen Mark készítette, ő volt az Apokalipszis most standfotósa, nem lehetett egyszerű dolog. Azért mit nem adnék... Kerestem a képet, és…..
Ilyen azért kevés van, félelmetes na! (akit nem érdekel ne klikkeljen, ennyi)..
gy* 2013.04.19 10:00:10
szuper bejegyzés!

ilyenkor meg szoktak emlékezni Dan Osmanről:
www.youtube.com/watch?v=OX7p3jfr0mA

Érdemes lenne összehasonlítani a felvételekhez használt felszereléseket is akkor, és most.
Rég akartam írni erről a rendszerről, zseniális. Én még az Artfotóban vásároltam be belőle, nem tudom kapható-e még náluk? Érdemes megnézni a katalógust. Nagyon szeretem. Polaroid üveg nélküli kerettel az etalon, na azt már nem gyártják. Archivtechnik KUNZE katalógus…..
  Indulj az útra és vissza se nézz! Múltad a fájó, bús ezer év. Rád ragyog végre a fényteli nap, Boldogan, vígan zengd hát e dalt. Április 4-ről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Felszabadítónk hősi nevét! Április 4-ről…..
Pár napja kaptam segítséget Völgyi Attilától ebben a kérdésben, mást is érdekelhet. http://blog.volgyiattila.hu..
Jól sejtettem, Sebastião Salgado is átállt digitális technikára, érdekes a cikk. http://cpn.canon-europe.com..
Aki szereti Salgadot, még jobban szeretni fogja, döbbenetesen jó képeka www.guardian.co.uk weboldalán...
gy* 2013.03.23 14:12:44
Levendula ma 13 éves! ..