Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoeHorseDick

8 bejegyzést írt és 555 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam.  Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8…..
Webisztán Élet, mobil nélkül 2015.01.16 19:40:01
Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége.  Az első nap még magamnál…..
Nagyon sok olyan esettel találkozom, amikor a reszponzív layoutokat, frameworkoket azért kezdik el használni site-ok építésénél, mert így legalább le van tudva ez az eszközfragmentációs probléma. Mindenki nagyon meg van rettenve újabban attól, hogy nagyon sokféle eszköz létezik a…..
Az Egyesült Államok jövőre 150-re emeli Európában állomásozó páncélosai számát, nagy részüket németországi és baltikumi támaszpontokra irányítják. A NATO-akciót, amelynek keretében M1 Abrams és M2A2 harckocsik vesznek részt, Ben Hodges altábornagy, az amerikai hadsereg…..
JoeHorseDick 2014.12.01 21:04:13
Már-már hagyománnyá vált, hogy az egykori VHK-alapító-frontember, Grandpierre Atilla katartikus hatású koncerteket adó zenekara, az ősi rítusokat magyar népzenével ötvöző Vágtázó Csodaszarvas minden év decemberében fellép az A38 Hajón - idén a középkori világzenét…..
JoeHorseDick 2014.11.28 15:17:20
@whiteandblack: hej, hej, emberiség!
Ez év áprilisa óta főállásban a hobbimnak hódolhatok, ugyanis a szegedi Informatika Történeti Kiállítás munkatársa, tárlatvezetője lettem. A múzeumunk fejlesztését szem előtt tartva, szeptember 5-7 között Németországba, Paderbornba utaztunk, hogy megtekintsük a Heinz Nixdorf…..
  A fenti képen is már úgy néz ki, mintha végig ment volna egy tank rajta, de ami igazán meredek, az ez:  Igen, ott alul a Duna kandikál ki. Egy felnőtt ember talán nem fér be, szóval nincs akkora vész. Meg a rozsdás vasak úgyis felfogják a zuhanást, tehát minden rendben…..
Filmkocka A felszín alatt 2014.07.16 09:00:00
Egy újabb film, amit nem hoztak be a hazai moziforgalmazásba, és DVD-n sem adtak ki - noha teljesen világos, hogy miért. Nehezen érthető és lassú folyású a cselekmény, alig hallani bármilyen értelmes szöveget, ellenben tele van fura hangeffektusokkal és zörejekkel, sok a szinte…..
1878. Kansas, Winfield. Házköltöztetés gőzgéppel...
Megjelent a Kommentár folyóirat 2014. évi 1. száma. Benne Mindszenty bíboros kerülgeti a későkádári diktatúra Black Sabbath-koncertjét, Jancsó Miklós az endékás vallástudóst. Továbbá Bereményi Géza-interjú, és konzervativizmus fejjel lefelé (Ausztrália és Új-Zéland),…..
JoeHorseDick 2014.04.25 20:13:11
@dobray: thx
Hétfőn Deep Purple-koncert lesz a Budapest Sportarénában. A koncertre már lényegében az összes jegy elkelt, szóval a tavalyi fezenes bulijuk után ismét telt ház előtt lép fel itthon a legendás angol rockzenekar. A koncert apropóján beszélgettünk egy kicsit telefonon Ian Gillan…..
JoeHorseDick 2014.02.16 13:51:51
en.wikipedia.org/wiki/Ian_Gillan_%26_Tony_Iommi:_WhoCares

de lángoló gitáros blogon ilyeneket nem kell tudni, ez már nem a szükséges alapműveltség része.
JoeHorseDick 2014.02.16 16:50:58
@dankógábor: arra próbálok rávilágítani, hogy céltalan és levegőben lógó volt csak úgy a Sabbathról kérdezni (31 éve volt), inkább az Iommi-val való együttműködésről (Who Cares, 3 éve) a közös számokról, az esetleges folytatásról annál érdekesebb lett volna.
DEKE! & Co. A NASA nagy botránya 2014.02.11 17:30:00
Az Apollo-15 legénysége soha többé nem repülhetett a világűrbe: saját szakállukra üzleteltek, ami szigorúan tilos volt. Az alábbiakban részletet közlünk Deke Slayton "DEKE!" című könyvéből, amit ezen a blogon fordítunk magyarra; Deke a hatvanas évek elején lett az…..
JoeHorseDick 2014.02.12 10:36:33
A december mozgalmas hónap volt. A 7-8-i hétvégét Bécsben töltöttem - no nem azért, hogy puncsozzak és túlárazott bigyókat vegyek a Christkindlmarkton meg a Mariahilferen. Helyette a bécsi Asztrofizikai Intézetbe mentem, hogy a MOST űrtávcső tudományos ülésén vegyek részt. A…..
JoeHorseDick 2014.01.03 14:33:40
vízizene 2013. november 8. Oslo 2013.11.17 08:05:16
Valami teljesen érthetetlen okokból a számítógép fekete-fehérré kicsinyítette a képeket. Mindegy, így legalább lesz egy kis retro-hangulata a blognak. J ) „Nevek, arcok helyek, hosszú skandináv éjszakák. Hideg, mégse rideg a világ”Oslóban már jártam, öt évvel ezelőtt a…..
JoeHorseDick 2013.11.19 15:56:59
@Kis ember:
1) ahogy a linuxos rendszergazdák mondják: RTFM - olvasd el a kib@ kézikönyvet - ismerni kell a kamerát. Mindegyik más, meg kell ismerni. Na meg Google is a barátod: "rebel [insert pontos sku] tips, best practices" - nem kell feltalálni a spanyolviaszkot.

2) éjszakai fotózás: állvány, elég egy kis tripod, 500ft-ért is lehet meglepően jót kapni, lényeg, hogy stabilan bírja el a vázat meg az obit (persze lehet Gorillapodot is csillióért).

3) 1 kép nem kép, gondolom nem 32mb-s sdkártyád van (pont ma találtam egyet a hőskorból, ha kell) - nyugodtan lehet panorámából is többet fotózni, egy csak stabil és használható lesz.

4) Gondolom a Rebelen is van sorozatfotózás-mód, én a sajátomon előszeretettel használom, mert a kártyára fér, belenagyítani lehet visszanézés módban - aztán a duplikált szarokat még utazás közben (értsd: a helyi bkvn zötyögve) is ki lehet törölni.

5) ha AF-szal fotózol, állítsd be a point selectiont (digital-photography-school.com/focusing-quick-tip-single-point-af-methods) így nem mindig az előtérben kóbászoló emberek lesznek életlenek.

6) ha a fentiek strapásak, akkor nem szégyen venni egy pancake obit, abba elég kevesebb fény is és kevésbé lesz rázkódós a kép.

7) kísérletezni, kísérletezni, kísérletezni. ugyanazt a képbeállítást több paraméterrel is megfotózni, a szarokat szintén lehet törölni.

8) NY-ból már csak jó fotókat áll módomban elfogadni, mert ott még nem jártam.

remélem segítettem!
Egy rakat idióta zenész magából teljesen kikelve tombol a színpadon, és azt az első hallásra teljesen értelmetlen zenei káosznak tűnő izét, amit khm, játszanak, pont ugyanúgy elő tudják adni, sőt korábban lemezre is vették, tehát a dolog meg vagyon írva. Nos, ez a leírás nem…..
Július 4-én a SIP (Steindl Imre Program) vezetőjével, Wachsler Tamással jártuk be a Kossuth teret, hogy kiderítsük: milyen lesz a tér 2014 március 14-én? (A kép forrása) Mi is a koncepció? Kezdjük talán itt az ismertetést. A tér felújítása előtt a fő vezérvonalat kellett…..
JoeHorseDick 2013.07.05 13:23:47
Valamikor 11.00 körül hagytam ott Zdenkáékat. Megbeszéltük, hogy ottmaradhat náluk a csomagom. A Sagrada Familia felé vettem az irányt. Beugrottam egy reggeliző helyre, ahol egy kínai hölgy ált a pultban. Elmondtam neki, hogy ennék egy vegetáriánus szendvicset, jelezte, hogy nem…..
A felújított Margit híd (minden hibája ellenére) gyönyörű, ám máig nincs teljesen befejezve - emlékeztetett Vaandor, aki néhány képet is mellékelt leveléhez. Nem csak a pillérszobrok újrafaragása várat magára, de ott vannak "kiakasztva" az üres keretek jó ideje a pesti és a…..
JoeHorseDick 2013.03.18 19:54:01
@Rocky: +1!
  (A MúzeumCafé folyóirat októberi lapszámába írt cikk teljes változata)   Nagybajom felé autózunk Belső-Somogyban. A Balatontól délre eső völgyekben álmos falvak követik egymást, az utcákon alig látni mozgást. A reggeli fővárosból kiszakadva nagyon más miliőbe…..
JoeHorseDick 2009.11.25 23:27:47
@rajcsányi.gellért (ergé): bocs, egyik felmenőmnek sem hagyománya, így nekem sem; így nem tudom értelmezni a kérdésedet!
JoeHorseDick 2009.11.25 23:29:55
@Jobb híján MDF-es: ha már a Bibliát emlegeted, olvass Kálvin-féle Bibliamagyarázatot és kátét,s majd megérted mennyire nem az európai kultúrkör részei :)
JoeHorseDick 2013.03.09 02:14:58
@kiralyne2: tudom drága, és azt is tudom, hogy uszkve száz-százötven éve nem voltak a kánon részei. egyébként köszi a 3.3 évvel ezelőtti thread újranyitását
A Wizz Air elhatározta, hogy valamennyi úticéljáról egy kis népszerűsítő filmet forgat, amiben a főszerepet egy állítólag pingvinre (szerintem inkább fakúszra) emlékeztető figura* és a helyi légiutaskisérők adják. A sorozatot a budapestivel kezdték. Az üzleti modell…..
JoeHorseDick 2013.03.05 17:23:29
Már egy hete készülök, hogy bemutassam Nektek ezt a Zsolnay csempékkel gazdagon díszített hentesüzletet. Rendszeres blogolvasóm, kommentelőm (kisbela) és segítőm ajánlotta ezt az üzletet, és klassz képeket is készített  róla. A héten esténként dolgoztam is rajta, de…..
Nem is tudom, hol kezdjem ezt a posztot. Lehet, egyéni szoc. probléma az, amiről itten szó van, de nem bírom magamban tartani, már majdnem teleüvöltöttem vele a szerkesztőséget, a rovatvezetőm, meglátva dühtől vöröslő fejemet, idejött, megsimogatta, és azt mondta, írjam ki…..
JoeHorseDick 2013.01.17 02:15:50
@horrorpornó bábszínház: hallani hallottam mint együttesről, de egy számukat sem, ugyanúgy mint a fahrenheitről sem, szóval ezek még mindig határ alatti cuccok :)
Nekem is időbe tellett, mire megértettem, de a következő van. Maradt az Index.hu úgy, ahogy volt, de ha jobbra, a "2"-esre kattintunk, akkor megkapjuk a Blog.hu címoldalát indexes köntösben.  Ha jól értem, annyiról van szó, hogy a kiemelt blog.hu-s posztok ezentúl index domain…..