Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AntonOgzon

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hadat üzen a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvi Intézete az idegen nyelvi behatásnak. Véleményük szerint a korábbi évszázadok során az információ áramlás sokkal emberibb léptékű volt és volt idő a megfelelő "immunreakcióra" egy-egy új szóval vagy kifejezéssel szemben. A mai…..
Igennel szavazott hétfőn a parlament a beszolgáltatási rendszerrel kapcsolatban és további adók megvitatását is napirendre veszik. Jön tehát a hobbikert adó a magánterményekre, de vigyázat! Ez azonban nem összekeverendő a hobbi adóval, mellyel a szabadidős kikapcsolódásokat…..
Debrecen belvárosának látképe jelentős változáson ment keresztül az elmúlt években. Sorra tűntek el régi házak és épültek sárga köves sétáló utcák. Némely változás nagy felháborodást váltott ki, mások közel sem elégségeset. De végül kicsivel a költségek felett és…..
Új szintre léphet az egyébként is klasszisokkal kimagasló HBO sorozat, a Trónok harca. A George R.R. Martin könyvei alapján készült sorozat indulása óta számos új szereplővel és cselekményszállal gazdagodott, valamint a különböző országokban forgatott jeleneteivel egy…..
Hiába a 41 különféle jelenleg hatályos adónem (Társasági adó, Személyi jövedelemadó, Általános forgalmi adó, Egyszerűsített vállalkozói adó, Rehabilitációs hozzájárulás, Egészségbiztosítási Alap járulékai, Nyugdíjbiztosítási Alap járulékai, Játékadó,…..
A Star Trek effektus révén ismét valósággá vált egy régen teljesen valószerűtlennek hitt technikai megoldás, amiről PC játékosok milliói éveken át csak álmodoztak. A Toyota bejelentette, hogy elkészítették az első billentyűzettel irányítható autót. A WASD névere…..
"Itt egy újabb festmény fiaskó" - gondolták a modern művészetekre kevésbé fogékony látogatók a Szépművészeti múzeum hétfőn nyílt tárlatán. Amely a maga nemében páratlan és rendhagyó. Holott a festészetnek eme irányzata nem is, olyan modern. Sőt, közel egy idős magával…..
Hiába a kétharmados leszavazás és a tiltakozás a gyereknapi szavazgatós EU matiné iránt. Az Európai Parlament tovább erőlteti -állítólag jogos- követeléseit Magyarország felé. Mindezek jogalapja, hogy 10 évvel ezelőtt beléptünk egy klubba úgy, hogy nem olvastuk el az apró…..
Különleges ábrás cet akadt dán halászok hálójába Koppenhága partjainál. Egyedi jellege abban mutatkozik meg, hogy mintázata merőben eltér az északi tengerben eddig látott fajtársaitól. Míg döntő többségben német elektronikai készülékek rajzai, balesetvédelmi piktogramok…..
Rejtélyes raktárakra bukkant a NAV a napokban, miközben véletlenszerű - persze... - vizsgálatot tartottak egy csepeli logisztikai bázison. A telephely üzemeltetője egy Xian-Wu Hungary nevű, kínai tulajdonosi hátterű cég. A raktár együttes minden épülete tele volt bálázott…..
A kevesebb több - mondják, akik mondják. Annyi azonban bizonyos, hogy a minimalizmus és letisztult formák szerelmesei hajlandóak megfizetni, hogy minél kevesebbet kapjanak a pénzükért.  Vannak akik kivételesen magas összegeket is kifizetnek eme szenvedélyükért. Mint az történt…..
Gyakran bírálják az oktatási rendszert, hogy csupa használhatatlan dolgot tanítanak a gyerekeknek és nem készítik fel őket a való élet kihívásaira. Ez most kicsit sem mondható el az új iskola étkeztetési rendszerről. A különféle uniós- és kormánypályázatok, az agrár- és…..
Anton Londonból Vicc embargó 2014.05.17 15:46:04
A fejlődés és az emberi mohóság időről-időre meghozza áldozatát, legyen szó akár Amerika meghódításáról vagy egy fulladásba torkolló hot-dog evőversenyről. A technikai fejlődés révén mára tálcán kínálkozik minden olyan lehetőség, amelyért régen még keményen meg…..
Bár az embereknek nagy többségének továbbra sincs rá szüksége és nemrég a parlamenti kétharmad is leszavazta, idén mégis megrendezésre kerül az Európa 2014 választás. Ami meglehetősen költséges és mégsem szórakoztató.  Már maga a mögöttes eszmerendszer is bőven…..
Geológusok és gazdasági piackutatók együttműködésében született egy tanulmány, mely a Tajvani ipari termelés környezeti hatásait vizsgálja. A számítógépes szimuláció szerint, ha a gazdasági termelés ilyen ütemben nő 2080-ra a teljes szigetet felhasználhatják…..
A név multiplikálódás veszélyeire hívta fel a figyelmet az anyakönyvi hivatal legutóbbi közleményében. Ugyanis az elmúlt években folyamatosan emelkedik azok száma, akik házasság kötéskor a névkettőzést választják. Ami már önmagában is elég lenne, hogy lassan, de biztosan…..
Felkorbácsolta a nemzetközi gazdaság vizeit a sárkeresztesi Kolonicsné Kiss Piroska független piaci elemző aktuális értékelése. Amelyben az országok és gazdasági személyek hitelképességének rangsorolása és a nagybani árak mellett, most kivételesen más hitelminősítők…..
Világszerte közfelháborodást keltett a Google bejelentése, miszerint az új Google szemüvegeket össze akarják kapcsolni a Street view-al. Ezáltal betekintést nyerhetnénk a világ azon szegleteibe is, ahová a kamerás autók nem tudtak behajtani. Lezárt utcákba, terekre,…..
Akkoriban még nem voltak kamerás mobilok és egy fénykép készítése hosszas procedúra volt. Ezért nem voltak un. elkapott pillanatok. Kivéve a bélyegrajzolókat, akik kiváló memóriájuknak köszönhetően váltak a paprazzik ősatyjává. A filatélia korai szerelmeseitől ered a…..
Nem kell megijedni, ezúttal nem Mazsolát és Tádét akarják kiszabadítani, mint az történt 2008-ban. A jelenlegi -egyelőre békés- tüntetés célja a hírműsorok konkretizálásának elérése. Egyre több embernek lett elege abból, hogy a hírek nem elég egyértelműek és…..
A Microsoft ugyan bejelentette, hogy felhagynak a Windows XP támogatásával, de  mégis megesett a szívük a kitartó felhasználókon és a napokban kiadtak egy frissítést. A nagy sikerre való tekintettel további verziók updatelését tervezik. Első körben a 98 és 95 rendszerekre, de…..
Anton Londonból Festmény fiaskó 2014.05.03 10:45:06
Megérkezett a Déry Múzeumba a Munkácsy trilógia negyedik darabja, a Krisztus mennybe menetele. Három év és közel egy milliárd forint kellet ahhoz, hogy eme csodás kép 138 év után végre visszakerüljön az őt megillető helyére.  Pénteken érkezett meg Lengyelországból egy…..
Az Európai Uniós csatlakozásra készült, ám mára használhatatlanná vált időkerék elbontásával kapcsolatban felvetődött egy logikus kérdés: "Mi szükség van az ugyan ilyen hatásfokkal működő Unióra." A képviselők napirend előtt szavaztak a kérdésben, ami 2/3-os…..
A történelem folyamán mindig voltak, akik a bankot nem rendeltetésének megfelelően használták. A bankrablók és a biztonságtechnika karöltve fejlődtek az idő folyamán. Mindig mikor már azt hisszük, hogy nem érhet meglepetés, akkor történik valami, amiről nem hittük volna, hogy…..