Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tuti79 (törölt)

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöbbentően szar a távmunkapiac.Én is ezen a vonalon akartam elindulni még tavaly.A következőket tapasztaltam:Van egy szervezet, amely papíron ezzel foglalkozik - de kb két éve nem frissítették a honlapjukat egyrészt, másrészt pedig amikor felhívtam őket, hogy tudnak-e javasolni…..
Tuti79 (törölt) 2010.09.06 09:05:24
@nyíregyházi betti: Betti, én most, 32 évesen, 10 év munka után úgy érzem, hogy nem ragaszkodom a napi munkahelyi élményekhez. Mi több, néha az az érzésem, hogy a kollégáim a legfontosabb hátráltató tényezőt jelentik a munkavégzésnél, otthon, egyedül hatékonyabb lennék.A munkám egyébként 80 %-ban végezhető otthonról, de mégsem lehet, mert az irritálná a többieket.
Szombaton történt, nem sokkal azután, hogy megvettük Budapest egyik legjobb kenyerét, és elfogyasztottunk egy kiváló ebédet a Liszt Ferenc téren, hogy az Andrássy úton sétálgatva megtorpantunk a nem rég felújított Párisi Nagyáruház mellett. Az épület a közelmúltig romosan…..
Tuti79 (törölt) 2010.09.01 14:23:08
@solesz: úgy érted, nem rossz az az üzleti modell, hogy a kiadott, lefordított könyvek esetén akkor fizetnek a szerkesztőknek, fordítóknak, amikor azok már ügyvéddel fenyegetnek? Konkrétan az Európa Kiadónál ezt csinálják (személyes tapasztalat), az is Matyi Dezső tulajdona.
Természetesen úgy, hogy kiadásaik nincsenek (pontosítok: a könyvkiadókat, akiknek a könyveit eladják, nem fizetik ki, a saját könyvkiadóiknak dolgozó embereket vagy minimálbéren tartják, vagy nem fizetik ki, esetleg késéssel fizetik). Valóban, minden tiszteletem az övéké, hogy ezekből a ki nem fizetett pénzekből olyan boltokat nyitnak, amelyek eleve veszteségre vannak ítélve, így aztán megint az következik, hogy a nekik dolgozókat nem tudják kifizetni.
Abban bízom, hogy hamarosan csődbe mennek a többi naggyal együtt, akik szintén borzasztóan tisztességtelen játékot játszanak, de annyira talán mégsem, mint az Alexandra. Nagyon kellene már egy frissítés a magyar könyvpiacon, mivel a mostani szerkezeti felépítés teljesen egészségtelen az ország méreteit tekintve.
Mindenesetre nem véletlen, hogy Matyi Dezső összeszarja magát az e-könyvektől, ugyanis ez az ő birodalmának a végét jelenti majd.
Tuti79 (törölt) 2010.09.01 15:32:30
@Mokele-Mbembe: családtagjaim (fordítók) dolgoznak/dolgoztak nekik, pontosabban azóta nem vállalnak munkát náluk, amióta az Európa Kiadót átvette Matyi Dezső. Előtte az EK rendesen fizetett, amióta MD a tulaj, nem fizet, így ők egy-két próbálkozás után úgy döntöttek, inkább nem vállalnak olyan munkát, amit az EK ad. Szóval ez friss infó.
Boltvezetőként is dolgozik ismerősöm az Alexandránál, kb. 10 éves tapasztalattal nettó 110 e Ft a fizetése, nem kis felelősséggel. Ez mondjuk a többi hálózatnál is hasonló lenne.
Eléggé benne vagyok a szakmában, az Alexandra nem korrekt cég, elég az Új Könyvpiac fórumait olvasgatni (www.ujkonyvpiac.hu/forumlist.asp). Azt pedig kétlem, hogy MD belső igényessége vezetett oda, hogy most úgy néz ki a Párisi Nagyáruház, ahogy. Sokkal inkább a hiúsága, nem az igényessége.
Tegnap ettem életem legjobb fokhagymalevesét. Cipóban. Én csináltam mindkettőt. A cipó normál lepénytésztából (szűk 3 dl langyos víz, egy evőkanál cukor, fél kiló Szatmári búzaliszt, a solymári Auchanban most 77 Ft, az elmúlt évek legjobb lisztje!, két deka budafoki kockaélesztő rámorzsolva, két…..
Bár magam inkább sétapárti vagyok, de ez nem jelenti, azt, hogy ne érteném meg az autósok problémáit. Sőt, ha olykor mégsem értem meg, a hangjuknak még akkor is szívesen helyt adok. Hogy mennyire van igaza Péternek, és hogy mennyire megnyugtató az alpolgármester válasza, azt a…..
Tuti79 (törölt) 2010.08.26 09:48:16
@Hooshee: én arra gondoltam, hogy pl. az autósok sem tartanak be bizonyos szabályokat. A KRESZ szerint át kellene engedniük, ha lámpa nélküli zebránál állok; sajnos ez nagyon ritkán történik meg. A mi utcánkban, amit most adtak át (belső Józsefváros) ki van téve a 30-as tábla, le sem tojják az autósok, végigszáguldanak rajta.
A járdán gyakran nagyobb helyet foglalnak el, mint amekkorát lehetne, van, hogy le kell mennem az úttestre, mert nem férek el tőlük.
Átmennek a sárgán, így beragadnak a kereszteződésben és ezért pl. áll miattuk a villamos (Szabadság híd pesti hídfője).
Egyre gyakrabban látom azt is, hogy belemennek a pirosba.
Ilyenekre gondoltam, nem arra, hogy behajtanak a másik irányból az egyirányú utcába. Az saját magukra nézve is veszélyes lenne, ezért nem teszik.
Természetesen tisztelet a kivételnek, biztosan vannak normális autósok is, de mindig a rossz tűnik fel előbb az embernek.
Tuti79 (törölt) 2010.08.26 10:08:18
@Mariannka51: valóban, nekünk nincs gyerekünk, így ezt a dolgot nem tudom felmérni. Mondjuk én azt tapasztalom, hogy sok dolog olcsóbb a Sparban vagy a Grobyban, mintha a Tesco-ba mennék, csak oda kell figyelni, hogy mit-hol, vesz az ember.
A Rákóczi téri csarnok szerintem a metróépítés miatt halódik, de amúgy mi a Fővám térre járunk, az is 10 perc alatt elérhető gyalog. Az orvosi rendelőhöz nem tudok hozzászólni, én azt hittem, a Mikszáth téren is van orvosi rendelő és oda lehet járni. Mivel én eredetileg nem kerületi vagyok, így nem ide járok.
A szórakozóhelyekkel kapcsolatban továbbra is egyetértek, illetve a Pollack térrel kapcsolatos felvetéseddel is: valóban ésszerűbb lett volna ott szórakozóhelyeket létesíteni.
Tuti79 (törölt) 2010.08.26 10:10:29
@Hooshee: ez igaz, biciklist még nem láttam, hogy büntettek volna. Ugyanakkor az is tény, hogy sok esetben a szabálytalankodó parkoló autósokat sem büntetik, pl. nálunk simán behajtanak az autósok az elvileg lezárt részekre, de a közterület fenntartók magasról leszarják a dolgot.
Szívesen osztanám meg veletek jómagam is az állásokkal kapcsolatos tapasztalataimat.Az egész az iskolában kezdődött. Azért jelentkeztem szakközépiskolába, mert szerettem volna egy szakmát és egy érettségit.Így is lett. Majd 2.-ban közölték, hogy rendszert változtatnak, és…..
A celebpolitikus – ellentétben számos celebbel – nem hülye. Hideg számítással jutott arra a következtetésre, hogy a választókat a szívükön keresztül kell megfogni. (Fotó: Playboy) Rogán Antal tegnap bejelentette, hogy „bár lenne ambíciója” a…..
8ker Táblásodás 2010.07.19 12:18:00
 Igazán szép, informatív táblák lettek elhelyezve a kerület kis füves-fás részein, hirdetve a magasságos EU jótékony finanszírozását. Ki találta ki, hogy ezek így és ekkorának kell kinéznie/lennie? Csak nem a táblagyártók...? Nekem szimpatikusabb lenne…..
Hipotetikus a kérdés, mivel a picuri garzon a nyóckerben már betöltötte a "venni" kategóriát, épp csak ki tudom fizetni a hitel részleteit - ugyanakkor albérletben élünk.Ezzel együtt is megpróbálom összeszedni, amit erről gondolok, amit megéltem és amire készülhetek.…..
Tuti79 (törölt) 2010.07.13 13:19:46
Én viszonylag szerencsés helyzetben voltam, mivel az egyetem évei alatt otthon laktam és részmunkaidőben dolgoztam, így mire végeztem (2005), tudtam venni 3 millió Ft önrésszel (diákhitellel megspékelten jön ki az összeg) egy garzont. Akkor nagyon kedvező lakáshitel volt még, így nekem stabil a törlesztőrészletem és évről-évre picit lefelé megy. Nemrég valamennyi időt külföldön töltöttem, így most azt tervezem, hogy kifizetem a maradék fennálló tartozásomat.
Mindehhez olyan családi háttér kellett, ahol a szüleim megtehették, hogy nem kértek tőlem kosztpénzt és lakhattam náluk kényelmesen az egyetem ideje alatt.
Ha olyan helyről indultam volna, ahol az érettségi után nem tudtak volna passzív módon sem segíteni a szüleim abban, hogy egyetemre járjak, teljesen biztos, hogy elmentem volna külföldre, mivel szerintem a semmiből itthon szinte lehetetlen elindulni, csak nagyon tehetséges fiataloknak sikerül. A másik, hogy olyan konstrukciójú hitelbe, ahol fennáll a veszélye annak, hogy a hiteltartozás meghaladhatja a lakás árát, nem mennék bele, akkor sem, ha ez az egyetlen lehetőség. Akkor inkább külföld.
A másik, amit említettetek: itthon a tulajdonosok azért nem engedik a bérlőket bejelentkezni a lakásba, mert ezzel nagyon komolyan vissza lehet élni, nagyon nehéz kijelenteni utána azt, aki bent akar maradni papíron a lakásban. Ráadásul sok esetben a bérlők is úgy kezelik a bútorokat, hogy "úgysem az enyém, nem gond, ha hamarabb tönkremegy", tehát ez az oka sok esetben, hogy a tulajdonosok a levetett bútorokat viszik a kiadott ingatlanba. Kölcsönös bizalomra és normális viselkedésre lenne szükség mind a lakáskiadók, mind a bérlők részéről.
Sziasztok! Közel egy éve keresek állást a közszférában. Szerintem is csak a pereputtynak van esélye bekerülni. (Az egyik helyre a 2. kör után azért nem vettek fel, mert inkább a leendő főnök ismerősét preferálták) Egyébként van 2 gyerekem, 2 diplomám, 2 nyelvvizsgám, egy…..
  Levelet hozott a pósta. Köteleznek visszafizetésre, mivel jogosulatlanul vettem fel pénzt. Az előzmény annyi, hogy a pénzt ők küldték el a bankszámlámra. Munkanélküli segélyről van szó, a munkába állásomat pedig pár nap késéssel ugyan, de egy e-mail-ben jeleztem a…..
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
Tuti79 (törölt) 2010.06.21 13:00:03
@Despota: én kitaláltam, hogy informatikus, ugyanis szerintem ma ez az egyik/szinte egyetlen olyan szakma, ahol jó arányban el lehet jutni legalább az állásinterjúkig rövid időn belül.
Úgyhogy szerintem valószínűleg jogos a feltevése, hogy a hallásproblémái miatt nem sikerülnek az interjúk, ami engem eléggé felháborít.
A blogot nagyon jó ötletnek tartom, azt gondolom, a blogoknak pont az az egyik funkciója, hogy a közember is hallathassa végre a hangját ilyen fontos ügyekben!
Előző posztomban a Glamour szépségversenyéről írtam, a Te és a macskád nyereményjátékról, ahol a magazin olvasói beküldhették képeiket, amin kedvencükkel pózolnak. Nekem nagyon tetszett az ötlet, és úgy tűnik, nemcsak nekem.Tegnap ugyanis kaptam egy e-mailt a…..
Végre itt a nyár! Ennek elsődleges jele a napsütésen, gyöngyöző homlokon és foltosra izzadt ingeken kívül, hogy a női lakosság nagy része megszabadult a felesleges ruhadaraboktól, előkerült a spagettipánt és a mini ruha. Kivillannak a combok, dekoltázsok, egy-egy merészebb ruha…..
Tuti79 (törölt) 2010.06.11 07:43:34
@cso zsi: én azt írtam, hogy a lakótársamat és engem is kíméltek az angol férfiak, pedig Mo.-on, illetve a lakótársam esetén Franciaországban általában nem ugyanez történik. Tehát az azonos küllemű nők országonkénti megítéléséről beszéltem. Az, hogy az angol csajok nem szépek, szerintem épp azt kellene, hogy erősítse, hogyha az angol férfiak egy szebb nőt látnak, méginkább bámulnak, hiszen kiéhezettek a szépre. De ez nem így van.
Egyszerűen szerintem mások ott a szokások és ez a dolog nekem sokkal inkább bejön.
Amúgy a szép-nem szép témához még annyit, hogy szerintem a magyar nők sem annyira szépek, aki ilyesmit mond, az azért zavarodik meg, mert a magyar lányok majdnem fele kurvának öltözik, és ez talán azt a benyomást kelti, hogy szép.
8ker Palotanegyed fesztivál 2010.06.04 11:41:00
Itt a nyár (???), kezdődik a fesztivál! Több is: már volt pár, és zajlik tovább, az esős idő ellenére. Most hétvégén a Palotanegyed fesztivál, például. Igaz, a tervek szerint a Mária utca már az új burkolattal várta volna az ideérkezőket, de ami késik, nem múlik: majd…..
Judit megdöbbenve tapasztalta, hogy tudta nélkül mások is lakhatnak otthonában. Bár lakását 2003-ban vásárolta, az oda korábban bejelentett férfit sehogysenem hajlandó onnan kijelenteni a Népességnyilvántartó. Így viszont párját nem tudja oda bejelenteni. A Homár sajnos nem…..
Tuti79 (törölt) 2010.05.28 11:21:08
@birca maxval: van, akit zavar, engem mondjuk zavarna/zavart. Egyébként a másik baj az egésszel, hogyha én akarom eladni a lakásomat és abban a szerződésben már szerepel, hogy köteles vagyok kijelenteni mindenkit, akkor az én vevőm már engem baszogathat később, ha olyan lakást adok el, amiben más is be volt/van jelentve.
Tuti79 (törölt) 2010.05.28 11:33:51
@szubjektiv: megtettem. A hatóságok felé csak akkor érdemes jelenteni, hogy a delikvens nem lakik az adott címen, ha a kényszerkijelentés már megtörtént. Különben továbbra is küldik a felszólításaikat. Természetesen én ezt a kényszerkijelentés után megtettem minden érkező levél esetén.
Egyébként amíg ő használja a lakásomat hivatalos címként, addig leszarom a levéltitok fogalmát és kibontom a leveleit minden lelkiismeretfurdalás nélkül.
Amúgy az egész dolog olyan, hogy van, akit nem zavar, ha ilyen leveleket kap, van, akit igen. Ahogy a nickneved is mondja, szubjektív a dolog. Szóval nem kellene lehülyézni azokat, akik szeretik, ha nem kapnak más nevére érkező leveleket a saját lakásukba.
Gondolom, te azért osztod itt az észt, mert keresztülmentél ezen a procedúrán.
    Aki nem ismeri Józsefvárost, annak tud nagy meglepetéseket okozni (meg aki ismeri, annak is). És nem csak fülemülefüttyös ligeteivel, hanem az ingatlanpiacával is. Míg sokan meg vannak győződve róla, hogy "nyolcker=gettó", az egyik végében…..
Tuti79 (törölt) 2010.05.26 12:12:19
@Ppix: mondjuk szerintem nem megvetendő, hogy 15 perc alatt a belvárosban van a lakója, nem kell a fél életét közlekedéssel töltenie.
A 88 millió ettől függetlenül nekem is soknak tűnik.
Tuti79 (törölt) 2010.05.26 12:17:34
@aszakács: Megnéztem, tényleg csinos:)
Tuti79 (törölt) 2010.05.26 13:14:46
@aszakács: ez új építésű ház, ugye? A képekből úgy tűnik.
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
Tuti79 (törölt) 2010.05.25 21:38:40
Úgy látom, a közalkalmazott és a köztisztviselő fogalmát megint sikerült remekül összemosni a posztírónak és a kommentelőknek is. Számomra a posztból úgy tűnik, hogy főként a köztisztviselőkre vonatkoznak a leírtak, illetve a rendvédelmi szervek közalkalmazotti jogállású dolgozóira.
A habzó szájú kommentelők kedvéért beillesztem ezt a linket a közalkalmazotti bérekről:
www.fzolee.hu/framework/2010_es_kozalkalmazotti_bertabla.
Csak a segítség kedvéért írom, hogy az F/1-es kategória egy kezdő főiskolai diplomás BRUTTÓ bére (pl. kezdő tanító), a H/1 egy kezdő egyetemi diplomás BRUTTÓ bére (pl. egy kezdő orvosé). Ez három évenként növekszik, ahogyan azt a táblázat sorai mutatják.
Remélem, még mindig büszkék vagytok arra, hogy ilyen remekül eltartjátok a láblógató közalkalmazottakat, akik adott esetben a gyereketek szaros seggét tisztára törlik, vagy bekötik a cipőfűzőjét még 60 évesen is, mivel ti nem tanítottátok meg őket arra, hogy hogyan kell.
Tuti79 (törölt) 2010.05.25 23:58:23
@tcom: érdekes, nekem a versenyszférában is számtalanszor volt egykedvű, bunkó ügyintézővel dolgom. Említhetem pl. a UPC-t.
Megjegyzem, hogy az itt mindenki által annyira méltatott versenyszférában dolgoznak a bolti eladók is, akiknek a nagy része akkora tahóként viselkedik a vevőkkel, hogy az már fáj. Holott valahol ők is ügyintézők.
Tuti79 (törölt) 2010.05.26 10:14:18
@Naki vagyok kerdojel: a közszférában dolgozom (közalkalmazottként). Egyetemi diplomával 9 év után bruttó 142.000 Ft a bérem. Mivel van egy közép- és egy felsőfokú nyelvvizsgám, így bruttó 172.000 Ft-ra emelkedik a fizetésem. Ha nem kapnám a nyelvpótlékot, konkrétan nem tudnék megélni a fizetésemből. Dolgoztam a versenyszférában is, ezt csak azoknak írom, akik javasolni szeretnék, hogy oda is lehet menni dolgozni. Egy gond van, vannak szakmák, amikkel a versenyszférában nem igazán lehet elhelyezkedni, vagy esetleg rosszabb kondíciókkal, mint a közszférában (pl. óvónő - a magánovikban minimálbérre jelentik be őket). A pályamódosítás pedig Magyarországon nagyon nehéz, mert konzervatív ország vagyunk. A nehézségen túl pedig egy vagyonba kerül új szakmát tanulni.
Nyelvpótlékot egyébként nem kap automatikusan mindenki, nagyon sok intézményben egyáltalán nem adnak. Nálunk pedig a kisebb nyelvekre nem adnak, amiben ugyan sok logika nincs, ha a nagyobb nyelvet sem használják azok, akik kapnak.
Egészen természetes dolog, hogy az olcsó termékeket kínáló kiskereskedelmi láncok ronda dobozokba költöznek. Mivel a legfontosabb - gyakorlatilag egyetlen - szempont az alacsony ár, ezt csak úgy tudják elérni, ha minél kevesebbet költenek az épületre, a telekre, a termékekre…..
Tuti79 (törölt) 2010.05.18 18:05:19
@Brain$torming: ugye tudod, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum is nyócker, meg a Szabó Ervin Könyvtár melletti csökkentett forgalmú utca (Reviczky utca) is? És még sorolhatnám. Csak azért kérdem, mert a sznob budaiak néha elámulnak, amikor látogatóba jönnek hozzánk, mivel kicsit jobb hely ez, mint jópár utca Budán.
Jobb sorsra érdemes sportunk mélyreható elemzésénél mindig arra a következtetésre jutunk, hogy valami nagyon el van rontva a fiataloknál. A legtöbben az iskolai testnevelést okolják mindezért. Tényleg ennyire hiányos és korszerűtlen a lurkók oktatása? Ismét kérni fogunk az…..
Tuti79 (törölt) 2010.04.25 12:29:26
Én mindig gyűlöltem a testnevelés órákat. Általános iskolában (Váci utca, V. ker.) Böbe néni volt az egyik tanárunk, aki egyszer közszemlére állított, azaz a többiek előtt nyilvánosan megalázott, mert nem voltam képes labdával jól célozni.
A kötélre mászás is kész kínszenvedés volt, egyest kapott, aki nem tudott felmászni, noha a "kedves" Böbe néni sem tudta megcsinálni, legalábbis sosem mutatta meg, hogyan kellene.
Másik iskolában másik tanárral olyan élményem volt, hogy a bordásfal legfelső fokán kellett lógni, a tenyerem izzadt, és rettentően féltem, hogy le fogok esni, még mielőtt le lehetne "legálisan" jönni a szerről, mivel a tanár egy szadista volt és ordított, ha nem az történt, amit ő elképzelt.
Volt két jó élményem is (két jó testnevelés tanárom), de ezek nem ellensúlyozták a fenti tanárok pedagógiai érzékének teljes hiányát.
Kénytelen vagyok azt a következtetést leszűrni, hogy a testnevelés tanárok nagy része azért választja ezt a pályát, hogy a szadizmusát a nála gyengébbeken kiélje.
Nálam a fentiek eredménye az lett, hogy középiskolában áttetettem magamat gyógytornára, mivel amúgy is volt gerincferdülésem. Szerencsére a gyógytornán már nem értek atrocitások. A nagymamámnak köszönhetően megtanultam úszni, így a mai napig az és a kerékpározás, illetve egyéb, nem csapatsportok azok, amiket szeretek csinálni. A csapatsportoktól félek, köszönhetően a fentebb említett, remek tesitanároknak.
Tuti79 (törölt) 2010.04.25 13:19:50
@érintett09: elfelejtettem beleírni, hogy "tisztelet a kivételnek". Akikkel én találkoztam, azoknak a nagy része tényleg szadista volt, beleértve az úszástanárokat. Kb. 10-ből 2 normális tesitanárom volt összesen. Ebből és az ismeretségi köröm sztorijaiból vontam le a következtetést, hogy a tesitanárok nagy része szadista.
Tuti79 (törölt) 2010.04.25 13:41:46
@Disznóvágási Feri: ezzel teljesen egyetértek, mondjuk ugyanez a többi tanárra is igaz, pl.a gimnáziumi tanároknál szerintem a mai napig nincsen pedagógiai alkalmassági vizsgálat. Egyébként alapvetően a tanárokat is értékelni kellene, mégpedig úgy, hogy a diákok értékelnék őket. Persze ez lehetőséget ad némi visszaélésre a diákok részéről, de ha a saját példámat nézem, az én általános és középiskolai osztályaimban szerintem a nagy átlag ugyanazokat a tanárokat szavazta volna meg jónak és rossznak. És azért, mert valaki szigorú, még nem biztos, hogy a diákok leszavazzák, mivel ha a szigorúság emberségességgel párosul, akkor szerintem azt a diákok többsége értékeli.
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!     Sziasztok!   Személyzeti tanácsadónál dolgozik egy barátnőm, aki a következőket mondta, ő a nevét nem vállalja, ezért kért meg engem, hogy foglaljam össze az alábbiakat a mhterror.blog olvasóinak: (a leírás…..
Tuti79 (törölt) 2009.12.04 10:24:07
@zéka: igen, lehet, hogy így van. Azért meglepő csak, mert ez tényleg egy nagyon nagy cég, én pedig szerintem nem kérek irreálisan sokat.
Mondjuk a legjobb az, hogyha nem is kell beírnom a fizetési igényemet, akkor honnan tudják, hogy mennyit akarok kérni:)
Tuti79 (törölt) 2009.12.04 14:55:38
@Hozzá Szóló: a hozzászólásaidból azt veszem ki, hogy elég rossz tapasztalataid vannak az idősebb kollégákkal kapcsolatban.
Azt azért el kell árulnom, hogy köztük is vannak normálisak, sőt, egyszer te is leszel annyi idős, mint ők. Legalábbis valószínűleg...
Én 10 éve dolgozom (most vagyok 30), volt már egy pár különböző munkahelyem. Érdekes módon a nálam fiatalabbakkal gyűlt meg jobban a bajom, mivel sokan nem képesek a normális kommunikációra, azt gondolják, a parancsolgató hangnemmel lehet csak célt érni. A másik gond, hogy tévedhetetlennek hiszik magukat és baromságokat tudnak állítani teljes határozottsággal. Az én tapasztalatom legalábbis ez.
8ker Béla szerződése 2009.11.30 15:35:00
Csécsei Béla ex-polgármester visszafoglalkoztatása a kampány közben derült ki - nem mintha ezt az ott dolgozó képviselők nem tudták volna. De a kampány már csak ilyen, a kicsit is kényes ügyek csak kampány közben szúrják a politikusok szemét, és akkor, ha...hogy is mondta Hofi?…..
A Society for Human Resource Management 500 fő bevonásával készített felmérése szerint a HR vezetők 40 százaléka megbocsáthatatlannak tartja, ha az állásinterjú közben megcsörren a jelentkező telefonja. Szintén "öngyilkos" lépés, ha a pályázó idő előtt kérdez a…..
Tuti79 (törölt) 2009.11.22 13:30:36
@Animacs: értem, köszi. Már azt hittem, könyvtárosként vagy kint Angliában, kíváncsi lettem volna a tapasztalatokra.
Tuti79 (törölt) 2009.11.22 19:20:26
@Animacs: szerintem a pénzügyes tanfolyammal jobban jársz, legalábbis akkor biztosan, ha egyszer hazajönnél.
Mondjuk én meglepve konstatálom általában, hogy Angliában mennyi könyvtárosi álláshirdetés van, csak azt nem tudom, hogy mekkora esélyem lenne kint könyvtárba bekerülni. Attól tartok, hogy azt a munkát a helyiek is szívesen elvégzik. Lehet, hogy azért egyszer letesztelem, de előtte még megmártózom az itthoni helyzetben....
Tuti79 (törölt) 2009.11.23 10:25:01
@Animacs: jól elvisszük a topicot más irányba:)
Igen, azért is írtam, hogy jobban jársz a pénzügyes tanfolyammal, mint a könyvtáros végzettséggel, mert sejtem, hogy ott sem tartozik a legmagasabb fizetési kategóriába a szakma.
Én valamivel több, mint egy évet voltam kint és a könyvkereskedelemben dolgoztam. Egyszer már említettem, hogy gyakorlatilag minimálbért kerestem és most, hogy itthon vagyok, 10 éves tapasztalattal a hátam mögött annyi a fizetésem könyvtárban, hogy a kinti minimálbérből ehhez képest vígan éltem...szóval szerintem nekem egy kinti könyvtárosi fizetés elég lenne arra, hogy (a saját elképzeléseim szerint)normálisan éljek, ha a minimálbér elég volt.
Amit a könyvekről írsz, az durva, de csak megerősíteni tudom: szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány nem angol/amerikai filmet láttunk a TV-ben, amíg kint voltunk...itthon most járunk egy amerikai tanárhoz, ő pl. nem hallott még Belmondóról, pedig már benne van a korban:)