Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NGabor

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érd állomáson részben átadásra került az utasforgalom részére az eddig felújítás alatt álló I.- II. vágány, illetve a hozzá tartozó peron, melyen már perontető is van, csak az "aljára" kellenek még burkolati elemek, illetve néhány apróság mint pl. a hangszórók, és a majdani digitális kijelzők tartó…..
Számtalanszor szembesülök vele, hogy milyen "kreatív" módon tudják emberek az erkélyüket, teraszukat elrejteni, lévén, hogy akármilyen kicsi is, szeretné mindenki, ha ez a lakásához tartozó terület egy kis intim zug lenne. Építészetileg és terveken gyönyörű egy hatalmas…..
A boltban a pénztárosnő lehúzza a vonalkódot, és közli, hogy 225 ft lesz. Fizetek, majd a pénztárosnő letépi a gépről a blokkot, és ugyanazzal az elegáns mozdulattal bedobja a lábánál lévő kukába. - Elnézést, kérném szépen a blokkot! - szólok.- De már kidobtam, és nem…..
A Vastagbőr szúrta ki az utóbbi napok köztévés Híradóiból, hogy az emberek kifejezetten boldogok, amiért bevezették az új matricarendszert. Igaz összevágott felvételről van szó, de az valahogy nem került bele a műsorba, hogy például miért kell annak is 5000 forintos éves…..
Szamárpad Meghal az OKJ is 2012.09.20 13:12:27
A felsőoktatás után úgy tűnik, most az OKJ-t nyírja ki a kormány. Drasztikusan csökkentik a képzések számát, az indoklás szerint sok az átfedés az egyes tanfolyamok anyaga között, ezért sokat összevontak, így elvileg több munkakörben is el lehet majd helyezkedni egy-egy OKJ-s bizonyítvánnyal. Az…..
NGabor 2012.09.21 10:51:59
@NapiKamuhír: Az OKJ abszolút nem alternatívája a felsőoktatásnak. A felsőoktatásban szerzett pl építész diplomával lehet tervezni csillogó palotákat, vagy gyárakat stb, de ha kimegy terepre bizony nem vezetheti a targoncát, nem hegeszthet, nem szerelhet gázt, nem építhet falakat szakirányű képzettség nélkül még akkor sem, ha ő oktatja az OKJ tanulókat anyagszerkezettanra.
Az őszi műsorrendjét egy amerikai ételeket is felszolgáló benzinkúton bemutató RTL Klub nem akarta elárulni nekünk, melyik külföldi formátum alapján készült a Kód című vadonatúj kvízműsoruk, de minket nem hagyott nyugodni a dolog, és a modern technológia és teljes oknyomozó…..
NGabor 2012.08.18 18:21:15
@vágtázó halottkém: Az Eurovíziós produkció volt, és ugye az m1-nek ár nagyon nincs ilyenre pénze.

@Thresher: Kerék bár!
Elhatároztuk a barátnőmmel (csókoltatlak), hogy megyünk egy karikát ezzel a "Csoda"-"Ingyen"-BKV hajóval, ha már van bérletünk. Szabolcsi emberként, hajót csak filmekben láttam eddig, és életemben csak egyszer ültem ilyen ördögi szerkezeten. Így lettem egy loser társaság tagja,…..
Furcsa élményben lehetett részük vasárnap este a tévénézőknek, az RTL Klub és a TV2 esti híradójára kapcsolók azt hihették, káprázik a szemük. A két csatorna csinos híradósai, Boros Kriszta (37) és Andor Éva (38)  pontosan ugyanolyan ruhában vezette a műsort, az egyetlen…..
NGabor 2012.06.19 13:22:59
@Roy: Mert ugyan azt a törzsanyagot használják, de a következtetés saját gondolat.
Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de…..
NGabor 2012.01.25 20:11:54
@egy maréknyi dollár: Nagyon is van ilyen, sőt a távolság miatt sokszor transzformátort is telepítenek. Erről lehet üzemeltetni víz szivattyút, a permet keverőt, az őrbódét, a betelepült mobiltornyot(szolgátatónként) stb... Az áramszolgáltató az energiaigényt nézi, meg tulajdonjogokat, hogy ki mire használja az nem az ő dolga.
Elnézést az ismétlő posztért, valószínűleg rosszul kerestem a kmk-n, hogy volt-e már ez a játék.A Free Icecream egy izgalmas Point n click játék, ami remélhetőleg még nem volt a blogon :P . A történet egyértelmű, a kislányok elmennek ingyen fagyit enni, de egy gonosz hentes…..
A múltkori egész napos Ikarus-tobzódás után néhány képet elküldtem Tim Boric barátomnak, akitől annak idején a legéletteltelibb hetvenes évek második felei villamosos képeket kaptam (az Elveszett Sínek átvitt és közvetlen értelemben is legszínesebb képei többnyire tőle jöttek). Mint a levélváltás…..
NGabor 2011.10.31 19:22:34
@ezanevemeskesz: és különben is integet a fényképésznek, hátha bekerül a holnapi újságba
Felrántottam volna a hűtőajtót, de azt egy vékony lánc nem engedte. – Elvileg nem adhatok 10 után szeszesitalt. Mi kelleme? – Két sör. – Oké, tartsd a szatyrod – mondta a boltos. Odalépett és a vöröskáposzta mellé csúsztatta. Két citromos, a tékából…..
Levelet kaptam minap a Citibanktól CIB-től, amiben egy kihagyhatatlan ajánlattal kerestek meg: Alacsony banki költség és magas kamat – Ön is ezt a kombinációt keresi? Mi ennél többet adunk:a 0 Ft-os díjak mellé 8%-os kamatot biztosítunk! Ez tényleg jó ajánlat: aki mostanában…..
NGabor 2011.10.17 14:29:27
Egy jó játékhoz nem kell egetrengető grafika, meg 150 pálya - elég csupán egy jó ötlet. A Coinbox Hero készítői is ezt az utat választották. A kezdetek kezdetén vagyunk mi, illetve egy doboz, amit megütve pénz jön ki belőle - ez a szituáció elég sok helyről ismerős lehet.…..
A Rudas fürdő előtt már az új CDM-rendszerű pályát építik. Az Erzsébet hídról jól át lehet tekinteni az építkezés egy részét. Legalulra acélhálókat fektettek, majd ezekkel a sárga tartókkal állították be a gumielemekkel körbevett sínszálakat. Pontos magasságukat…..
Nem csattogott a szalagvágó olló, fű alatt megnyílt a Margit híd budai hídfőjébe fúrt kerékpáros alagút. (Tenczer Gábor kolléga átbiciklizett rajta, és írt egy posztot.) Kedden a legforgalmasabb fővárosi kerékpárúton közlekedők egyszer csak azt vehették észre, hogy nem…..
Két hete a Deák környékén jártam, és egy egészen megdöbbentő állatfajtába botlottam. Egy viszonylag rövid, kisbuszra emlékeztető lila járműbe (lehet bordó is, ezt a kettőt keverem), aminek egy furcsa genetikai hiba miatt három tengelyes volt, magyarán hat keréken gurult.…..
A kerékpár remekül mutat, a fékpróba is jól megy, de akkor kiderül, hogy valami mégis hibádzik...
Az utóbbi időben volt pár karaj akciójáték a blogon, emiatt a logikai játékok kicsit hanyagolva voltak. De nem sokáig, ma kettőt is posztolok, mindkettő párperces lazításokra jó. A Catalan egy minimalista próbálkozás a gráfok világából: adottak csomópontok, amiket élek…..
NGabor 2011.01.25 17:57:48
Nem is tudom, hogy mi a botrányosabb: hogy Stohl Andrásnak egy karambol és egy elvonókúra után, de a jogerős bírósági ítélet előtt még van pofája dolgozni, vagy, hogy Benkő Dániel főállású faszpengető a Való világban az első adandó alkalommal megmutatta, hogy miért is…..