Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aRiel

37 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Riel főz és megmutatja Muffinpite 2017.05.01 14:30:05
Ma délelőtt gondoltam sütök pár db muffint a családnak. Igenám, de a tej megromlott a hűtőben - komolyan....ne már. 2napja vettem és tegnap bontottam fel-, majd észleltem, hogy elfogyott a sütőpor és a boltok is zárva... Na de egy anyának ez hol okoz gondot? ;) Így született meg 15db muffin és ez…..
A facebook egyik oldalán - nevezzük nevén a gyereket: Proper Tasty oldalon - találtam egy videót. Tudtam, hogy el kell készítenem ezt a finomságot mihamarabb. Nem csalódtam, bátran ajánlom! Jöjjenek tehát a hozzávalók:  - 2 tk oregánó - 2 tk fokhagymapor - 2tk gyömbér - 2tk reszelt citromhéj -…..
Hozzávalók: - 20dkg liszt (nálam 15deka teljeskiörlésű és 5dkg fehér) - 5dkg cukor (nálam 1dkg D:W negyedannyi) - 1ek szódabikarbóna - 1dl olaj - 1db tojás - pár csepp vaníliakivonat (esetleg vaníliás cukor) - 2.5dl tejföl   Az alapanyagokat összekeverjük, majd a formákba kanalazzuk.…..
60dkg hús 150g szinva joghurt 1ek örölt kömény 0.5kk örölt gyömbér 1/4 kk örölt fahéj 2-3gerezd fokhagyma 2ek olaj Só,bors Előmelegítem a sütőt 200fokra. A csirkecombokat sózom, borsozom. Majd félreteszem míg készítem a pácot. A páchoz a joghurtot és a füszereket összekeverem A csirkék mindkét…..
A dolog úgy kezdődőtt, hogy maradt egy jókora adag krumplipüré az előző napi vacsorából...és hát kidobni nem akartam. Lett belőle ez a pupusashoz hasonló töltött krumplis finomság. Extra gyorsan elkészül, szinte semmiből nagyon laktató ételt varázsolhatsz az asztalra!  Hozzávalók: - krumplipüré…..
Mindenhonnan szembejön velem a CHIA MAG. Biztosan te is talákoztál már ezzel a superfooddal. Ha nem akkor most itt az idő ;) A mag népszerűségének több oka van. Egyrészt nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, másrészt kifejezetten magas az omega3 és omega6 zsírsav- és antioxidáns…..
A szokásos módon zabpelyhet főzünk (1rész víz 1rész tej 1 rész zabpehely) kb 10deka zabpehelyből. Miután kihült fél kiló összetört túróval összekeverve gombóccá formáljuk. Kókuszreszelékbe forgatjuk.   Jó étvágyat :)   Tipp: a tetejét meglocsolhatjuk fahéjas tejföllel, kókuszreszelék helyett…..
1rész víz 1rész tej (lehetőleg kókusz vagy mandula) 1rész zab elegyét feltesszük főni. Forrástól számított 3-4perc és kész is van. Igény szerint édesíteni lehet. Egy tál aljába epret szeletelünk, erre kanalazunk egy adag zabkását majd újra jön egy sor eper és zabkása. Ezt addig folytatjuk míg…..
Tegnap rakott csirkemellett csináltam, de kimaradt... úgy kb mindenből, így ma amolyan "dobd bele amit találsz" módszerrel főztem. Ez sült ki belőle :) Hozzávalók: - 40dkg csirkemell - 20dkg reszelt sajt (+ízlés szerint a tetejére is) - 2 fej fokhagyma - 2 deci tejszín - 1 liter víz - 1db…..
Történt a minap, hogy elromlott a sütő, de a szerelőre még napokat kell várni. De szerettem volna valami édeset. Nagyoooon. A pudingot nem kívántam. A madártej most túl pepecs lett volna.  Viszont pár napja kaptam egy szuper kis mikrót anyutól meg a pénztárcámtól közösen.…..
A tésztához 50 dkg tk nagyi titka liszt 7 g instant élesztő 2 kiskanál só 400 ml víz (meleg) 3 evőkanál olaj A főzéshez 1 L víz (forró) 1 evőkanál szódabikarbóna   A lisztet a szódabikarbónával egy nagy tálba tesszük. A vizet lassan adagolva…..
Szervusz kedves olvasóm. Hónapok óta nem jártam erre. Ennek az oka költözés és a kislányom születése. De mostmár beindul a blog újra, sok sok recepttel.  Nyugi nem lesz itt most semmiféle irodalmi vonatkozás. Sajnos velem ellentétben sokan utálnak olvasni. De miééért? Sajnos…..
Hozzávalók: 6 kifli 20 dkg darált mák 5 ek. porcukor 2 alma lereszelve 5dl tej 5 ek. kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor 2 ek. vanília aroma Elkészítés: 1 dl tejet forraljunk fel 2 ek. kristálycukorral és a vanilia aromával majd locsoljuk le vele a kiflidarabkákat.…..
Hozzávalók:- 60 dkg lapocka- 15 dkg füstölt szalonna- 1 doboz vörösbab konzerv- 1 fej vöröshagyma- 4 gerezd fokhagyma- 1 csokor újhagyma- 1 kukoricakonzerv- egy kis üveges paradicsompüré (sparból beszerezhető!) kb 3 kanálnyi- só- bors- 1 tk őrölt kömény- 1 kk…..
Hozzávalók:- 60dkg lapocka- 1 fej vöröshagyma- 3-4 fokhagymagerezd (vagy 1 kanál fokhagymapüré)- 25dkg fagyasztott zöldborsó- bors- pirospaprika- kis ételízesítő- víz- olaj- 2 dl tejföl Elkészítés:A hagymákat feldaraboljuk, majd egy kis olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a…..
Bankszámlák Sberbank 2014.08.18 20:00:00
1991.06.19. Az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot. 2014.06.19. Az oroszok már a spájzban bankban vannak. Igen, megnyitottam a tizenhetedik bankszámlámat is. Egyszerűen visszautasíthatatlan ajánlatot tett a Sberbank. 20.000 Ft-ot osztogatnak csak úgy, ingyen a náluk számlát nyitóknak!…..
A világ legegyszerűbben elkészíthető dagadója. Sok receptet kerestem dagadóhoz az interneten, de mind gombás, májas vagy egyéb olyan ízesítésű volt amit a család minimum 1 tagja nem szeret. Így hát tojásos dagadó készült. Nem sok előkészületet igényel, mégis nagyon…..
  Szereted a sajtkrémes tésztát? Drágállod a por alapot? Itt a megoldás. Sajtkrémes spagetti :)   Hozzávalók: fél csomag spagetti tészta 1 egész csirkemell 4 dl főzőtejszín 1 db tojássárgája 1 ek margarin 10 dkg tömlős sajt só bors majoránna egy nagyon kevés…..
Riel főz és megmutatja Wokkant 2015.01.20 10:00:00
Karácsonyra Édesanyám meglepett egy csodaszép piros színű kerámia wok sütővel. Tudni kell, hogy régóta vágyom egy ilyenre, így nagy volt az öröm.Viszont még csak most sikerült eljutnom oda, hogy ki is próbáljam. Aki nem tudná annak ajánlom: ha lehet ne használj benne…..
Szereti a család a krumplit? És a tükörtojást? Na és a sajtot? Mindre igen a válaszod? Akkor ezt ki kell próbálnod ;) Könnyű vacsora lehet belőle, de ebédnél is megállja a helyét. Te döntöd el mi legyen és mikor.A lényeg: Ma töltött burgonya lesz! Hozzávalók:…..
Ugye milyen gusztusos? És ha tudnád, hogy milyen gyorsan elkészül. Annyira nem volt kedvem semmihez. Ki kelni az ágyból még inkább nem. Mióta terhes vagyok még nehezebb magam rávenni a főzésre, ugyanis a hús puszta látványa is undorral tölt el. De hát az Ember viszont ha tehetné…..
Riel főz és megmutatja Legyező 2015.01.18 02:29:55
A mai napon a bevásárláskor fogalmam sem volt mit főzzek. De olyan gyönyörű csontos karaj volt a pultban, hogy nem tudtam ott hagyni. Szóval tudtam, hogy ő lesz az áldozat. Hát ez lett belőle. Bár így nem sokat mutat magából, de ha lentebb hajtotok meglátjátok miért lett legyező…..
Cloud Latte - azaz Latte felhő. Ezt a fantázia nevet kapta ez a habos-krémes sütemény. Ha valaki szeretne egy igazán krémes süteményt, mely nem émelyítően édes, viszont az egész család számára finom, akkor ez a legjobb választás!Gyorsan kész van, bár a hűtési idő miatt jobb…..
    Úgy esett, hogy tegnap éjjel rám jött, hogy ennék egy jó finom buktát. De hát bolt nincs nyitva, meg az úgy is kevés. Na gondoltam sütök én magamnak :DAztán a nagy sietségben tekercs lett belőle mert úgy gondoltam, ezt gyorsabb elkészíteni. Hát nem bántam meg. 2…..
Bizonyára észrevettétek hogy eltüntem az utóbbi időben. Ennek az volt az oka, hogy nem volt internetelérhetőség az otthonomban. De mostmár a mobilos változat is elérhető végre rendesen a blog.hu-n így bármikor megtudok veletek receptet osztani ;) Másrészt egy újabb hír:…..