Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Montagu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A regény előző része itt olvasható. Miután a nő csak várt, és nem mondott semmit, Bottyán arra jutott, saját magának kell megválaszolni a kérdést. Beleivott a lassan kihűlő kávéjába, széthajtogatta a lapot, és kiterítette maga elé az asztalra. Oszlopokba rendezett,…..
Az elmúlt hetekben két posztban kitettem a 3-12. rejtvények megfejtését (itt és itt), és belinkeltem Alberti érzékletes kódfejtő magyarázatait. Aki szeretne hatékony történeti kódfejtővé válni, annak ajánlom Alberti kódblogjának más bejegyzéseit is. Most viszont álljon itt…..
  Hosszú karácsonyi pihenővel és szilveszteri bulizással töltött idő után, ismét folytatjuk a Múlt-Kor - Jaffa kódfejtő játék bemutatását.   Íme, a negyedik rejtély!   Kedves Kódfejtő!   Az eddigi sikereidnek híre ment. Európa szerte híres kódtörő lettél! Az…..
A sorozatunk második rejtvényét nagyon nehéz megfejteni, hacsak nem jövünk rá arra, hogyan lehet könnyen megfejteni. A sikeres kódtörőket ugyanarra kérem, mint a 3. kriptotörténeti rejtvény esetében, hogy a kommentben adják meg az első, második, harmadik stb. karakter…..
John Montagu 2014.05.18 00:46:48
E
A rejtvénysorozat utolsó rejtjele. A korábbiaktól eltérően ez nem behelyettesítéses módszerrel készült. Jövő héttől érkeznek a megfejtések. KSETGREEKJAEKLDOTDREVDOVEZEFUEET   Kövess a Facebookon, hogy értesülj a legújabb bejegyzésről!..
John Montagu 2014.05.17 23:31:28
K
Közel egy hónappal ezelőtt feltettem a blogra egy valódi történelmi titkosírást, egy olyan levélnek a másolatát, amelyet az Országos Levéltárban találtam. Azt reméltem, a kedves blogolvasók megfejtik. Két héttel később - minthogy addig nem érkezett érvényes megfejtés -…..
Az előző rejtvényre egyelőre nem érkezett válasz, pedig igazán nem nehéz, és - többé-kevésbé - magyarul is van. Ezúttal további segítséget is adok az alábbi rejtvényhez. Nem nehéz, csak egy ötlet kell hozzá. De mire vonatkozik a megfejtés? A blogon körülnézve az egyik…..
John Montagu 2014.04.30 10:20:41
A
Minthogy a második kriptotörténeti rejtvényre nem érkezett érvényes megoldás, arra a következtetésre jutottam, hogy fel kell nevelni és ki kell képezni történeti kódfejtők egy teljes generációját. A következő tíz héten minden szombat este felteszek egy titkosírást a…..
John Montagu 2014.04.30 07:14:04
Kedves Kódfejtő, az alábbi, részlegesen titkosított szöveg olyan rövid, hogy a rendkívül egyszerű titkosítási módszer ellenére sem tudnád könnyen megfejteni. Szerencsére azonban pontosan tudod, hogy attól a 16. századi magyar költőtől származnak e szövegek, aki egész…..
John Montagu 2014.04.30 06:48:01
Kedves Kódfejtő! Az eddigi sikereidnek híre ment. Európa szerte híres kódtörő lettél! Az alábbi titkosírást a francia udvarból kaptad titkos futárral, azzal a kéréssel, hogy sürgősen fejtsd meg. Az udvari kódfejtőnek, a nagyszájú François Viète-nek beletört a…..
John Montagu 2014.04.30 05:31:12
Szerencsére belföldön is igénybe veszik rejtjelfejtő tapasztalataidat. De a következő jelsorozat láttán elszomorodsz, hiszen olyan elavult titkosítási módszerre ismersz, amitől még egy középkori írnok is elszégyellte volna magát. Dolgod mégsem lesz túl egyszerű, erről a…..
John Montagu 2014.04.30 05:24:45