Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adi86

18 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jateknaplo.blog.hu Polymer 2015.03.18 12:36:26
A Polymer népszerű, de ma már letűnt korú játékok egyvelege. Leginkább a tetriszhez, tube-hoz és a Rubik kockához tudnám hasonlítani, de egyiket sem másolja egy az egyben. A játék első indításakor egy rövid oktató módban megtudjuk mi is a lényege a programnak. Röviden, a…..
Két dimenziós, pixeles platformerekkel már Dunát lehet rekeszteni és ez a fajta túltermelés nem ok nélkül történik. Ez a játékstílus tudja leginkább kielégíteni a nosztalgikus hajlamainkat, mert a kilencvenes évek gyermekei biztosan hasonló játékokkal ütötték el néha az…..
A THQ egykori zászlóvivő sorozata, amelyet egykor a GTA mintájára készítettek, de később kultikus sorozattá vált az egyedi elképzeléseknek és megvalósításoknak köszönhetően. Én anno a harmadik résszel ismertem meg a szériát és azonnal beleszerettem szexista, kifigurázó…..
Adi86 2015.02.13 17:49:10
@Túrós: Pont ez a baj, hogy ugyan olyan, csak át van skinezve.
Adi86 2015.02.13 17:49:49
@GeeMan: Valahol nekem is ez volt az érzésem.
jateknaplo.blog.hu Epoch 2015.01.19 11:33:03
Emlékeztek még a Time Crisis játéktermi csodára? Ha igen, akkor azt a játékmenetet képzeljétek egy TPS nézetben játszódó mobilos játékba, robotos körítéssel és már meg is kapjátok az Epochot. Azért ne szaladjunk ennyire előre és beszéljünk bővebben a játékról, ami…..
Idén a szokásos szavazás mellett néhány vásárlási szokással kapcsolatos kérdésekkel is megfűszereztem a mostani kérdőívet, hiszen nem egyszer volt már téma a Kickstarter jelentősége és a sok el nem készült vagy betiltott Early Access játékok is. Úgy gondolom ezek is fontos…..
Adi86 2014.12.23 10:44:32
@Dahaka°: Jövőre terveink szerint több indie játékról írunk majd kritikát, meg lesz egy új sorozat is, ha a mostaniakat befejeztük. Csak idő hiányban szenvedünk, ihletben nem.
jateknaplo.blog.hu Duet Premium 2014.12.17 13:01:43
Nem vagyok az a nagy mobiljáték-rajongó, mert a rengeteg mikrotranzakciós lehetőség (vagy kényszer) legtöbbször elveszi a kedvemet. A Humble Bundle-nek köszönhetően viszont néha bele lehet futni egy-egy igazán jó cuccba is, így sikerült megismernem a mostani Duet Premiumot. A…..
December 19-re vége van a játékszezonnak és nekünk játékosoknak akkor kezdődik az igazi rémálom, mármint pénzügyi szempontból, mert jön a nagy karácsonyi Steam leárazás, melyre minden ajándékozás után megmaradt zsebpénzünk elmegy majd. A cikksorozattal továbbra is…..
A hétvégén megrendezett 2014-es The Game Awards-ból három dolgot emelnék ki. Az egyik, hogy végre mutattak egy nagyon kezdetleges verziót a nagyjából egy év múlva Wii U-ra megjelenő Zelda játékból, a másik, amire még inkább nem számítottam, hogy ősszel érkezik a King's Quest…..
Aki rendszeres olvasója az oldalnak, azt tudja, hogy számunkra az egyik legfontosabb indie játék beszerzési oldal a humblebundle.com. Itt rengeteg jóárasított csomaggal találkozunk, melyek minőségi játékokkal vannak tele és egy-két hetente mindig kapunk új ajánlatot. De nem az…..
jateknaplo.blog.hu Grid: Autosport 2014.10.27 11:11:00
Annak idején, az egyik kedvenc autóversenyes sorozatom a Toca volt. Nagyszerűen lavírozott arcade és a szimulátor érzet között (ez Colin Mcrea Rally-ra is jellemző volt). Igazi kihívás volt esőben vezetni a Lagunát. Ez a hozzáállás az idők során kezdett megváltozni, és egyre…..
Tegnap csendben kijött a Dustforce DX ingyenes update, amely 19 új pályát és 109 közösség által készített pályát tartalmaz. Emellett pakoltak bele új zenéket, bug javításokat és még sok egyéb újdonságot, szóval tettek érte, hogy érdemes legyen mindenkinek újra elővenni a…..
Októberben is gőzerővel megy a cikksorozat, itt a következő öt játék, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálni. Valójában semmivel nem emelkedik ki a indie platform játék közegből, se nem szép, se nem nehéz, se nem innovatív. Akkor mégis miért van ezen a listán? Hát…..
Az év utolsó negyedébe léptünk, mely egy játékos számára nem a fűtési szezon közeledtét jelenti, hanem az uborka szezon végét és azt, hogy annyi jó és érdekes játék jelenik meg, hogy nem győzünk majd időt szánni rá. Igaz, a nagy indie címekre még várnunk kell egy-két…..
Adi86 2014.09.16 15:46:33
@Dahaka°: Ha nem bánod ezt dicséretnek veszem. :-D
Nem gondoltuk volna, hogy mi kis kezdeményezésünk ekkora sikernek örvend. Reméljük, hogy az ezután következő nyolc részt is ekkora érdeklődés és lelkesedés fogja fogadni.Az indie játék piacon manapság képtelenség kiigazodni, napi szinten három játék jelenik meg, de sajna nem…..
Adi86 2014.08.18 19:41:22
@scal: Jézusom, sajna nekem nem volt ennyi időm vele foglalkozni. Majd egyszer elérem én is a 100. napot valamikor a távoli jövőben. :D
Lassan itt a szeptember és újra beindul az élet a játékok terén is. Ha az uborkaszezonban netalán nem tudnátok, hogy mivel játsszatok, mi továbbra is adunk még pár tippet, amikkel jó ideig ellehettek. Lehet, hogy a lista egyik legmegosztóbb játéka lesz a Gone Home. Sokan…..
Az NPPD alapkoncepciója, hogy megpróbálja visszahozni a klasszikus játéktermi hangulatot. A menünél az elején még nagyon is jól működik, mondhatni egy játéktermi gép előtt éreztem magam, de sajnos ez az érzés hamar szerte foszlott. Ugyan az a torzított kép fogad minket, mint…..
jateknaplo.blog.hu Bad Bots 2014.07.21 11:10:40
A Bad Bots egy egyszerű akció-kaland játék, nagyon kevés platform elemmel, amelynek története nagyon hasonlít a System Shock 2-re. Itt is egy mesterséges intelligencia veszi át az irányítást a fedélzeten található összes robot felett és minő meglepetés, megöl minden embert a…..
Adi86 2014.07.21 14:10:46
@Raithen:
Valójában fél fontot kerestem a játékkal mikor playfire adott pénzt az acsikért :-D.
Ahogy ígértük, elkezdjük a Játéknapló történetének első cikksorozatát, ahol megpróbáljuk összeszedni az elmúlt évek legjobb indie játékait. Természetesen biztos lesz olyan cím, amit hiányolni fogtok a listáról, mint például a Brothers vagy a Child of Light, de ennek az az…..
Adi86 2014.07.07 23:05:20
@ldave: Sorozatban található játékok Steamen megtalálhatóak, és sorozat mondhatni only PC orientált.
Igaz én hibámból kifolyólag nem lett megemlítve a bevezetőben.
De ha nagyon szeretnétek akkor minden játék alá feltüntetjük melyik platformokon jelent meg egy-egy játék.
Adi86 2014.07.08 23:22:35
@scal: Számomra a Duke Nukem Forever-rel fort össze. Meg ott elég sokáig mondogatták ezt a mondatott. Többet mint Doom 3 esetében, de tény hogy elsőként Carmack mondta. Torchlight első része egy jó játék,de nem volt kiemelkedő, de látszott rajta, hogy nagyon sok minden a helyén van. Runic Games pedig ezt tudta és nagyon jól kezelte a dolgot.
jateknaplo.blog.hu Titan Attacks 2014.07.02 12:07:11
Játékos pályafutásomat annak idején még egy Atari 2600-al kezdtem. Mondhatni minden klasszikus játék rajta volt a gépen, abból a korból. Ami pedig leginkább megfogott az Space Invaders volt. Már nem is tudom miért, akkoriban nem is voltam nagy gamer, de valamiért mindig próbálkoztam…..
Adi86 2014.07.05 16:09:10
@Razorwire: Személy szerint nekem meg van minden játékuk és valóban elég jó minden játékuk, bár nekem a Droid Assault nem jött be. Egyébként az is lehet, hogy egyszer a csapat többi játékáról is lesz majd kritika.
A Digital Extremes free-to-play lövöldéje. Nem egy eget rengető alkotás, de szolidan szórakoztatja az embert unalmas percekben. Főleg haverokkal. A Free-to-Play, vagy leginkább Pay-to-Win kategóriába eső alkotások közül egy kicsit kiemelkedik ez a darab. Már csak azért is, (és…..
Adi86 2014.06.26 21:37:27
@Felsmukk: Az, de barátokkal nagyon jó és nem tipikusan pay to win játék. Platinum leginkább a slotokra kell, semmi másra.
Bevallom töredelmesen, kicsit öregnek éreztem magam a Meridian New World kipróbálása közben. Ennek oka az volt, hogy nagyon rég játszottam friss RTS-el, pedig az egyik kedvenc műfajom. Igaz, ott van Star Craft 2, de a Blizzard játékait valahogy mindig elkerültem, és a kedvenc…..
A 2014-es E3 számomra teljesen ki lett maxolva azzal, hogy végre érkezik a GTA V PC-re, a Wii U-ra is jön egy komoly Zelda rész és persze, hogy kaptunk egy brutál Mortal Kombat X gameplay-t. Ezek mellett még számos komoly címet harangoztak be AAA és indie műfajban egyaránt, ezáltal…..
jateknaplo.blog.hu Next Car Game 2014.05.12 11:29:20
2000 márciusában alakult Bugbear Entertaiment, másfél éves fejlesztés után pedig elkészítették a Rally Trophy nevű klasszikust, mely 60-as-70-es évekbeli rally világba repített vissza. Három évre rá született meg az a játék, ami máig meghatározza a cég profilját, a Flatout. A…..
Adi86 2014.05.13 17:36:04
@kkn: A fejlesztőcsapat székhelye Finnország, Helsinki.
Fejlesztőcsapat kijelentette, hogy nem csak amerikai izomautók lesznek a játékban, hanem kis európai és ázsiai autók is.