Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OrangewaysHappyways

104 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A középkorban kincsként  emlegették, majd ételízesítő lett és végre felfedezte magának az egészségipar is, a fehér kristályokból álló természeti képződményt : a sót. Erdélybe és Krakkó fele menet számos várossal találkozhatunk, ahol híres lelőhelyek vannak. Míg a…..
Hiába írunk még csak novembert, ha már mindenhol megjelennek a Karácsonyt idéző szükséges kellékek. Annak viszont, aki díszek helyett élményekkel dobná fel az Adventet, már biztos össze is futott a nyál szájában a következő finomságokra ... Adventi utak 1990 forinttól a…..
Szellemek leptek el egy elhagyatott cseh templomot. A fehér fátyol mögé rejtőző alakok így adták a világ tudtára tiltakozásukat a szent hely elhanyagolása ellen. Szomorúan egymásnak dőlve, a földet bámulva várják, mi lesz a sorsuk...  Már az építmény története is…..
Pár nap és ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy egy egészen hosszú hétvégét töltsünk a gyerekeinkkel. Mi hivatalból is állítjuk, hogy ilyenkor érdemes utazni és utazás közben megfertőzni érdekes dolgokkal a kicsi fejüket... íme néhány tipp. Jegyek pedig a…..
Eljött a rémségek ideje... ijesztő lények lepik el a falvakat, városokat , babonák és átkok kelnek életre te meg csak arra gondolsz, hogyan ünnepeld ezt az estét.... Úticélnak válaszd Prágát ! Az ódon városfalak között tekeregve,a Károly-hídhoz érve, a ködben az ember…..
A kedvenc zenéid az utazás során elengedhetetlen kellékké, más esetben társakká válnak. A hosszú útra szóló hosszú lista azonban csak foglalja a helyet a későbbi képek elöl - így nem árt megismerni pár olyan programot amin keresztül "stream-elve" is hallgathatod kedvenc…..
Sokan szeretik a hotelek biztonságát, vagy a panziók családias hangulatát, de vannak akik nem erre, hanem inkább az úton megszerezhető élményekbe szeretnének fektetni. A hotelek nagyon drágák tudnak lenni így vegyünk górcső alá pár, sokkal olcsóbb megoldást pro és…..
Megkaptad a nagy feladatot : osztálykirándulást kell szervezned a társaidnak. Sör, bor eddig oké - na de a tanárok is jönnek. Mi legyen az, amivel Ti is jól érezhetitek magatokat, de kedves nevelőitek se kapnak szívrohamot... Mindenki nyugodjon le a... Segítünk ;)  Csoportos…..
Most mi fogunk súgni a tanároknak. Bár tanítók nem voltunk, de diákok igen és ha érdekes dolgot láttunk, azért mind megálltunk... ha pedig unalmas hosszú órákat kellett tölteni egymás után a múzeumokban....hát nem voltunk éppen jófejek. Viszont most azok leszünk és…..
Nem elég, hogy velünk csodálatos helyekre utazhatsz még érdekes éttermekbe is ellátogathatsz Prágában, Bécsben vagy éppen Krakkóban. Jegyek 1950 forinttól a www.orangeways.com-on.  Krakkó: A híres sóbányában egy hosszú turista utat hoztak létre, aminek a  vége egy étterem,…..
Bár városainkban is csodálatos élményekben lehet részetek, azért nem árt néha tovább lépni és ellátogatni a lélegzetelállító és persze történelmileg is jelentős kastélyokhoz, melyeket városainkból helyi járatokkal könnyen elérhettek.  Berlin - Brandenburg  Az UNESCO…..
Mindig írunk arról, hogy Budapestről milyen külföldi helyszínekre juthattok el, viszont tudjuk, hogy sok olyan utasunk is van, aki más országokból érkezik haza, így nekik is szeretnék kedveskedni egy olyan cikksorozattal, ami budapesti állomásunkat a kiinduló pont helyett az első…..
Októberi újdonságunk, hogy most 5900 forintért (88 lej) utazhatsz Erdélybe, akármelyik állomásra is mész. Szerintünk megéri tenni akár egy körutat is...   Nagyvárad Aki hallott már a Nyugatról, az bizonyára már nagyon várja, hogy meglátogathassa azt a várost, ahol Ady…..
Október 23-án plusz 1 járatot indítunk útra, ezzel is megszponzorálva a hosszú hétvégét. A lengyel városban számtalan érdekesség vár rátok október hónapban és azután is.  Sóbányászat  Október 28-án indul egy érdekes túra, ahol megismerkedhetsz a lengyel sóbányászat…..
Ismét vészesen közeledik egy 4 napos hétvége, amit vétek lenne semmittevésre pazarolni. Ha nincs jó ötleted, de mégis kiszakadnál a hétköznapokból, olvasd el ajánlónkat, mit kínálunk a nemzeti ünnep utáni 3 napra. Jegyeket pedig a www.orangeways.com oldalon…..
Bánffyhunyadon felépült a világ legnagyobb giccstelepe, ahol az autómárkák logói karcolják szét az arra merészkedő felhőket. Megpróbáljuk magunkat beleképzelni a megrendelő szerepébe... Egyik reggel a szükség megszüli a nagy ötletet : a hatalmas családnak, tágasabb tér…..
Szováta, természeti szépségei és sóbányái miatt világhírű üdülőhelynek számít. Gyógyulni vágyóknak és pihenőknek is tökéletes.  Szováta környéken már a rómaiak is bányásztak sót, majd a középkorban is folytatódott a kitermelés. A régi mélyedéseket idővel…..
Imagine once, that you are living with your friends in a world, where everything could happen. For example you and your friends are cought by a crazy one, who want to kill you, and you only have a single chance to escape. You and your friends have to use your best minds to solve the…..
Rémisztő titkokat őriznek a Károly híd alatt a város azon lakosai, akik még hírből emlékeznek a középkori szörnyűségekre, vagy találkoztak a város legrettegettebb alakjaival az éj leple alatt... legyünk őszinték : a területet nem véletlenül használják olyan gyakran horror…..
Az ősz tökéletesen alkalmas arra, hogy barátaiddal végig kóstoljátok a közeli sörgyárak remekeit... Csehország - Krusovice A csehek a sörtörténelem egyik legnagyobb szereplői. Az évszázadok során több ezer kézműves sörfőzde hívogatta egyedi receptjeivel a megfáradt…..
A készülődést Karácsonyra sosem lehet elég korán kezdeni - ahogy a jegyfoglalást sem. Ha biztos akarsz benne lenni, hogy még a nagy ünnep előtt kijutsz valamelyikre, foglalj - és ne ijesszen meg az a tény sem, hogy az alacsony jegyárak miatt több pénz marad a helyi…..
Let us to show some of the Hungarian literature's best books, can be read in English. Travel in the stories, not just between countries.  Gyula Krudy - The adventures of Sinbad As the translator, George Szirtes 's introduction sais : "What you have loved remains yours.” Thus speaks the…..
OrangewaysHappyways Könyvajánló 2014.09.17 13:41:08
Bár mai világunk az internet körül forog, azért van olyan, amikor sehol semmi térerő és az utazás alatt csak egy dologra számíthatsz : a könyvre. Íme magyar nyelvű ajánlónk :  Krimi - Poirot visszatér! Agatha Christie legendás alakja egy új rejtély megoldására készül A…..
Bécsben a vasárnap a testi és a lelki feltöltődés napja. Ilyenkor szinte minden üzlet, kávézó és bolt zárva van, az osztrákoknak mégis van, mit tenniük.  A vasárnapi zárva-tartást a kormány rendelte el, hogy minden héten legyen egy nap az állampolgárok életében,  a amikor…..
Az Orangeways jelentős arculatváltáson esett keresztül. Az eddigi idő alatt pár nagyon fontos dolgon munkálkodtak : a teleportáláson és olyan bio energiaforrás felhasználásán, mint a hajléktalan hörcsögök munkába állítása a buszok gyorsítása érdekében. Ez utóbbi, a…..