Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Costa Cosmetics

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is szeretném leszögezni, hogy a szappan nem gyógyszer, nem gyógyít semmilyen betegséget. Csak egy szappan és mosakodásra való, még akkor is, ha kézműves, akkor is ha kecsketejes vagy parlagfüves. Sokak életét keseríti meg ez a tünet, az ekcéma, és sokan kérnek segítséget egy-egy vásáron…..
Többen kérték, hogy mondjam el a tapasztalataimat a szappan kisózással kapcsolatban. Lehet már észrevették páran, hogy nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy semmit ne dobjunk ki, ami még valahogy újrahasznosítható. Így vagyok a rontott és maradék szappanokkal is. Még azt sem kell kidobni, ami teljesen…..
A bejegyzésem címe egy vásárlómmal folytatott beszélgetésemre utal. Egyik vásározásom alkalmával egy fiatal férfi lépett az asztalomhoz és a szappanokat nézegette. Felvett egyet és olvasni kezdte a címkén feltüntetett összetevőket, majd ezt a kijelentést tett: - Ebben a szappanban túl sok minden…..
Nagyon rákaptam a nemezelésre... Mivel amúgy szappankészítő vagyok, így összekötöttem a kellemeset a hasznossal és nemezelt szappanokat kezdtem készíteni. A nemezelt szappanok használata kellemes, a gyapjú finoman radírozza a bőrt. A gyapjú burkolat úgy működik, mint egy mosdószivacs vagy kesztyű,…..
Kedves olvasóm, neked szól ez a cikk, ha kisgyermeked van, kutyát vagy macskát tartasz otthonodban, ha szeretnél minél környezettudatosabb háztartást vezetni vagy csak egyszerűen spórolnál. Ha bekukkantunk egy átlag háztartás tisztítószeres szekrényébe, akkor sokszor ez a látvány fogad: Van…..
Nem igazán aktuális a téma de a projekt most ért véget. Nemrég szűrtem le az utolsó adag ecetemet, most megírom a történetét: Van egy kedves idős barátnőm (vagy inkább pótanyám), akivel számtalanszor apró szívességekkel lepjük meg egymást. Nyáron például kaptam egy nagy halom nyári almát, ami igaz…..
A szappanos csoportokban újra és újra felmerül a kérdés, hogy mi legyen a megmaradó szappandarabkákkal. Ha csak szappanhasználó vagy, akkor ez nem olyan nagy probléma, például összegyűjtheted egy kis…..
Ennek a szappannak az elkészítése némi elő munkát igényelt. Első nekifutásra öt szép formájú avokádót vettem a boltban. Egy megfelelő méretű műanyag dobozt félig megtöltöttem két komponensű szilikon gumival, ebbe süllyesztettem bele félig az avokádókat (még egy epernek…..
Az egész szappanozási móka úgy kezdődött, hogy jó sokáig lusta voltam elvinni a hulladékudvarba az összegyűlt sütőolajoka., már volt vagy 5-6 liternyi a kamrámban. Eszembe jutott, hogy anno Anyukám is főzte otthon a mosószappant, lereszelve azzal mosott, Ideje volt, hogy én is…..
The story This is my first competition, although I have thought about participating since a while. Now the theme is close to me, I like this technique, and I also like all the swirls in soaps. So I entered the contest. The design First I wanted some colorful Turkish folk pattern, but than I had…..
Costa Cosmetics 2015.06.21 21:37:24
Mielőtt megmutatnám, hogy sikerült a tegnapi szappankám, lássuk, mit találhatunk a neten erről a bizonyos virágvízről. A talált recepteket csak útmutatóul használtam, végül is úgy sem lehet egészen pontosan tudni, milyen volt eredetileg, majd átformáltam a saját ízlésem szerint. A történelmi…..
Beneveztem egy szappanversenyre. Már egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy csináljak egy szép szappant egy ilyen megmérettetésre. Most tetszett is a téma és arra is jó ez a lépésem, hogy kicsit kirángasson alkotói válságomból. A felhívást itt olvashatjátok (angolul), a cikk…..
Rózsás szappanomnak igazán könnyed, friss illatot sikerült komponálni, így a Friss Rózsa fantázia nevet kapta. Vannak szappanok, amik csak úgy elkészülnek, és vannak olyanok, amelyeknek történetük van. Ez utóbbiak közé tartozik ez a szappan is.az első adag története, hogy…..
Írtam egy cikket felkérésre a Humusz Egyesületnek, meg is jelent nemrég az Újraszedve kiadványukban. Ide most az eredeti, hosszabb változatot másolom be: A sütőpor avagy a szódabikarbóna esete a muffinnal   Kedves olvasók, először is lássuk csak, miért is kerül egy cikk…..
Hónapok óta várok arra, hogy valaki más (nem nevezem nevén az illetőt) készítsen nekem egy BLOGOT. Met hát minden valamire való szappanosnak van ám blogja is.  Ma kézbe vettem az irányítást, és íme itt is a legelső bejegyzésem... Ja és hozzá az egyik kedvenc fotóm, amit a…..